Supa cu galuste de gris

de corina241 in Supe/Ciorbe, 23 Sep 2012 | 4888 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de pui cu piele si os
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de telina
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei mare

pentru galuste:

  • 2 oua
  • 7-8 linguri de gris
  • 50 g unt
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu galuste de gris:

Punem carne ala fiert,in apa cu 6-7 litri de apa rece,unde adaugam 1 lingura de sare.Fierbem la foc mic,spumuind des.Curatam morcovii,ceapa,telina si pastarnacul,apoi ardeiul caratat de seminte.Fierbem pana cand carnea si legumele sunt patrunse,dar nu foarte fierte.In supa ramasa adaugam galustele:

Galustele le pregatim astfel: Batem spuma 2 albusuri,amestecam cu galbenusurile,agaugam 6-7 linguri de gris si 2 lingurite de unt(aprox 50 grame).Compozitia trebuie sa fie mai consisitenta decat smanatana.Cand supa clocoteste punem cate o lingura din amestec.Lasam sa fierba 10 minute cu capacul acoperit.

La sfarsit adaugam patrunjel proaspat.

TIPS-URI

1

Daca galustele sunt prea moi adaugam o lingura de gris,daca sunt prea tari punem o lingurita de unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Supa chinezeasca cu ciuperci