Taci si inghite

de hany30 in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2015 | 4913 vizualizari

 

Amiaza de azi . :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g malai
  • 1 l lapte (apa)
  • 50 g unt
  • 100 g smantana
  • 200 g branza sarata rasa
  • 200 g carnati afumati
  • si/sau 150 gr kaiser sau 100 bacon (pot fi combinate toate trei , sau doar carnati , fiecare cum ii place )
  • 3 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:

  • Se face o mamaliga mai moale din lapte si malai, in care se incorporeaza smantana.
  • Carnatii, bacon-ul sau kaizer-ul ( sau toate ) , se taie in bucati mici si se calesc 5-6 minute in 1 lingura ulei.
  • Se unge un vas termorezistent cu unt si se aseaza: un prim strat de mamaliga, apoi amestec prajit, din nou mamaliga,
    se presara branza rasa si se acopera cu mamaliga ramasa.
  • Cu ajutorul unei polonic, se fac din loc in loc adancituri,
    in care  se aseaza ouale si se presara cu sare.
  • Se da vasul la cuptor, pentru 25-30 minute, pana se rumeneste frumos mamaliguta, iar ouale sunt gatite.

TIPS-URI

1

Reteta taci si inghite se poate face si fara afumatura , iese foarte buna si asa (poza nr 2 de mai jos este varianta fara carnati sau orice fel de afumatura )

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]