Tandir kebabi de pui

de Giana in Pui, 25 Aug 2014 | 7757 vizualizari

 

Tandir kebabi este o friptura din muschi de vita sau de oaie specifica zonei Konya din Turcia. Carnea se prepara la cuptor, inabusita in suc propriu, fara a adauga apa.
Eu am incercat varianta cu pulpe pui inabusite la oala sub presiune iar rezultatul a fost exceptional. Carnea a fost foarte gustoasa si moale.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpe de pui
  • 1 ceapa mica
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 2 lingurite sare
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • usturoi pisat (3-4 catei)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tandir kebabi de pui:

Se amesteca ingredientele pentru sos intr-un bol mare sau direct in oala sub presiune. Peste sos se pun pulpele, cu piele sau fara piele, eu le pregatesc cu piele si scot pielea inainte de servire. Se amesteca bine pulpele in sos si se lasa la frigider timp de o ora.

Pulpele se aseaza in cratita iar la mijoc se pune ceapa intreaga. Se inchide capacul si se pune cratita pe foc la flacara mare in jur de 10 minute in functie de tipul oalei sub presiune apoi se da focul la mic si se lasa 45 de minute.

Dupa ce s-a gatit carnea, se scurge de zeama si se serveste sau se poate praji in putin ulei pentru a deveni usor crocanta, carnea se va desprinde foarte usor de pe os.

Desi se pune deloc apa in cratita, carnea va lasa zeama pe care o puteti folosi la ciorbe, la pilaf sau ca sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tandir kebabi de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Mancare de vinete umplute cu legume - Imam bayildi