Tarta cu mazare si branza

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 3 Iul 2011 | 9231 vizualizari

 

Vazusem tarta aceasta la Edith si pentru ca am primit mazare proaspata am incercat-o. Este o nebunie, ne-a placut tare mult. Eu am facut-o cu aluat fraged, dar daca va grabiti puteti folosi aluat foietaj.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita rasa sare
  • Umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 2 cesti mazare proaspata
  • 200 g sunca
  • 100 g cascaval
  • 4 catei de usturoi
  • patrunjel
  • cimbru
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mazare si branza:

Pentru inceput pregatim aluatul. Cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete. Presaram zaharul si sarea pe margine iar in mijlocul gramezii de faina spargem oul.

Framantam bine pana rezulta un aluat omogen, nelipicios. Formam o bila si o invelim in folie alimentara. Dam bila de aluat la frigider, 30 de minute.

Intindem apoi aluatul pe masa usor infainata. Decupam un cerc cat fundul tavii si il asezam apoi in tava unsa cu unt. Din aluatul ramas formam un sul pe care il vom pune pe marginea tavii. Aplatizam apoi sulul si formam astfel marginea tartei.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit 10 minute.

Intre timp pregatim umplutura:

Punem mazarea la fiert in apa cu sare timp de 10 minute. Scurgem apoi apa si adaugam usturoiul pisat, patrunjel si cimbru tocate marunt.

Mixam bine ouale apoi adaugam branza si amestecam pana se omogenizeaza. Daca este nevoie puteti adauga 1 lingura de smantana. Adaugam apoi cele 2 linguri de ulei, cascavalul ras, sunca taiata cubulete si mazarea. Potrivim de sare si piper si punem apoi in tava peste aluatul precopt.

Nivelam si dam la cuptor la foc potrivit timp de 30-40 de minute. Lasam putin sa se racoreasca apoi portionam. Este tare buna si rece.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mazare si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Croissante pentru dimineata