Tarta cu praz si sunculita

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 15 Aug 2013 | 5237 vizualizari

 

Este o tarta cu aluat de paine, o tarta rustica, fara prea mari pretentii, satioasa care poate inlocuii un pranz s-au o cina....

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 150 ml zer de capra
  • 50 ml lapte batut
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 400 gr faina
  • jumatate de cub de drojdie proaspata

pt umplutura:

  • 1 fir praz
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4 felii de sunculita
  • amestec de condimente:sare, boia, cimbru
  • piper proaspat macinat
  • 1 felie de cascaval
  • 1 felie branza brie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu praz si sunculita:

Pregatim aluatul pt tarta, eu l-am framantat la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce aluatul a fost framantat am uns o forma de tarta cu putin ulei, am tapetat-o cu faina si am pus aluatul in forma.

Prazul l-am taiat feliute si l-am calit in putin ulei de masline, la fel si sunculita taiata feliute. Am pus prazul calit peste aluatul de paine, am condimentat cu piper si cu amestecul de condimente, am adaugat cascavalul si branza brie taiata bucatele, sunculita si am lasat aluatul sa mai creasca inca 20 minute.

Am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

aluatul facut cu lapte batut si zer este extrem de fraged si putin dulceag

2

am servit tarta cu salata de rosii si castraveti

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu praz si sunculita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]