Toroş cu cârnaţi

de botcrina in Mancaruri cu carne, 7 Feb 2012 | 4882 vizualizari

 

Toamna, pe lăngă căpăţânile de varză pe care le pun la butoi, mai pun şi varză răzuită fideluţă în pungi amestecată cu boabe de piper, boabe de muştar, cimbru, foi de dafin. Împung pungile din loc în loc pentru a intra apa cu sare în ele.

 

INGREDIENTE

  • 500 g varză murată tăiată fideluţă
  • 2 cârnaţi
  • 100 ml ulei
  • sare, piper după gust.
  • puţină boia

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toroş cu cârnaţi:

Luăm varza murată din butoi şi o punem o oră in apă rece pentru a ieşi sarea din ea.

Încingem uleiul şi călim cârnaţii tăiaţi rondele, apoi stoarcem varza şi o adăugăm în cratiţă peste cârnaţi, punem sare, piper şi boia după gust. Călim varza împreună cu cârnaţii circa 2-3 minute apoi adăugăm apă cât să acopere toate ingredientele.

Lăsăm să fiarbă până scade aproape toată apa amestecând din când în când, pentru a nu se prinde de cratiţă. Bineînţeles că gustăm, ca să vedem dacă varza s-a pătruns bine, iar dacă nu este fiartă de ajuns mai adăugăm apă şi lăsăm să mai fiarbă.

Poftă bună!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Toroş cu cârnaţi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc invelit in bacon si umplut cu carnat