Tort cu budinca

de gaby_gabytza in Torturi, 5 Ian 2012 | 4163 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • un varf de cutit sare
  • praf de copt
  • crema
  • 2 plicuri cu budinca de frisca
  • 8 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • 400 ml suc de lamaie
  • 2 plicuri gelatina
  • coaja de portocala
  • decor
  • ciocolata alba
  • felii de portocala
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu budinca:

Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam bine adaugand galbenusurile. Adaugam faina cernuta cu praful de copt, apoi esenta.Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Pregatim budincile, primul plic il amestecam cu 4 linguri de zahar si putin lapte, restul de lapte il punem la fiert, iar cand fierbe laptele adaugam plicul de budinca, amestecam continuu pana se ingroasa. Cand s-a racit adaugam 100 ml frisca si 1 plic gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic. Pregatim si al 2 lea plic de budinca, numai ca in loc de lapte punem suc. Procedam la fel.

Intr-o tava detasabila punem blatul de tort si incepem sa punem cate o lingura de budinca din fiecare pana terminam. Dam la rece minim 3 ore sa se intareasca. Am adaugat  ca decor ciocolata topita, felii de portocala si nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu budinca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

06.01.2012, 17:47

mmm ce bune estee

ionela2682 1

06.01.2012, 19:47

400 ml suc de lamaie...nu e cam mult???

ionela2682 1

07.01.2012, 19:39

"Intr-o tava detasabila punem blatul de tort"..poate ai vrut sa scrii tava de tort cu fund detasabil!!!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Tort cu budinca