Tortellini cu prosciutto si sos

de diaconta in Tortellini, 19 Mar 2011 | 28011 vizualizari

 

Dupa cum am mai spus,n-am prea avut timp de bucatarit,asa ca am facut ceva foarte simplu.Dar cine spune ca daca-i simplu nu poate fi foarte bun?

 

INGREDIENTE

  • 250 gr tortellini cu prosciutto
  • morcovi
  • 70 gr unt
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri smantana
  • sare
  • cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini cu prosciutto si sos:

Tortellini se fierb in apa cu putina sare.Va fi necesar cam 1 litru de apa pentru 100 de grame de paste.E suficient sa fiarba 10 minute.Apoi se scurg de apa si se pun sun un jet de apa rece.

Untul se pune intr-o cratita pe foc.Cand s-a topit se adauga morcovii si se lasa pana cand se inmoaie.Eu am folosit din cei mici congelati.

Se adauga doua linguri de amidon,se mai lasa pe foc foarte putin si se adauga laptele si smantana.Daca este nevoie se mai adauga putina sare.Se amesteca tot timpul pentru ca se leaga foarte usor de cratita .Cand sosul este destul de consitent se ia de pe foc.

Intr-un vas de ceramica uns cu unt se pun tortellini,peste ele sosul si apoi se razuieste cascaval sau parmezan(eu nu am avut) si se pune la cuptor pana cand se topeste cascavalul.

Cred ca este din categoria retetelor la care dureaza mai mult scrisul retetei decat prepararea ei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu prosciutto si sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Teo 1

21.03.2011, 22:30

chiar arata bine castronelul asta plin!

Adinacarla 1

22.03.2011, 18:24

foarte bun

Bya Ralu 1

11.03.2012, 17:16

waw ce bun e!ce pofta mi-ai facut!la favo!trebe sa incerc si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu carne cu sos de rosii si portocale