Varza a la Cluj

de Lorra in Porc, 3 Ian 2015 | 18896 vizualizari

 

...ori sarmalute rasturnate :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata porc
  • 2 verze murate medii
  • o cana de orez
  • 2 linguri bulion + 50 ml apa
  • 3 cepe
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei, iar cand este gata se adauga bulionul indoit cu apa, apoi orezul. 

Dupa 10 minute se pune carnea tocata si se tine pe foc pana isi schimba culoarea.

La final se adauga condimentele dupa gust si se opreste focul.

Intre timp se toaca marunt varza murata.

Se unge o tava cu putin ulei (untura), se pun un strat de varza, unul de carne, si tot asa pana ce la final se acopera cu stratul de varza.

Se da tava la cuptorul deja incins, timp de o ora.

 

TIPS-URI

1

Servirea se face asemenea sarmalutelor, cu mamaliga, ardei si eventual smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj, reteta traditionala cu varza murata