Varza a la Cluj cu soia

de ianculubita in Mancaruri de post, 27 Mar 2013 | 16169 vizualizari

 

Daca tot suntem in post va dau o idee de gatit;daca urmati intocmai reteta mea,va garantez ca nu stiti ce mancati!
Adevarata reteta de varza a la Cluj nu o cunosc,asta e varianta mea de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza dulce sau murata(dupa preferinte)
  • 100 ml ulei
  • 1 pahar orez
  • 200 g soia granule
  • 1 ceapa
  • 2 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 3 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj cu soia:

Punem soia intr-un vas pe foc impreuna cu 1 lingurita sare, piper, putin cimbru, usturoiul zdrobit si lasam 10 minute; In alt vas calim ceapa in putin ulei, adaugam soia scursa, amestecam bine si mai condimentam la nevoie; in alt vas cu restul de ulei, punem varza taiata fin sa se caleasca, stingem cu 1 ceasca de supa de legume fierbinte si lasam pe foc pana scade si varza este moale

In compozitia de soia adaugam orezul inflorit cateva minute in apa cu sare sau tot in supa de legume, pe foc

Intr-o tava unsa cu ulei, punem un strat de varza, apoi soia, acoperim cu restul de varza, deasupra turnam bulionul dizolvat intr-o ceasca cu apa si dam la cuptor 40-50 minute

Se serveste dupa preferinta, dar noi am servit cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

supa de legume o puteti face repede dintr-un cub concentrat de legume fiert in 1l de apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj cu soia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

aalliinnaa07 1

27.03.2013, 17:15

Foarte buna!

mamaieelena 1

27.03.2013, 18:22

buna,buna

Rocsi 1

28.03.2013, 10:51

O idee buna pentru post

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]