Varza cu cabanos

de _Alina_ in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2012 | 11292 vizualizari

 

Cuiva din familie :D, satul oarecum de experimente :)) i s-a facut pofta de "ceva ca la mama acasa". Daca si voua va e dor, va poftesc la o portie de varzuta cu carnaciori!

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati cabanos
  • 1.5 kg varza
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 lg ulei
  • 1 lg pasta de tomate
  • sare, piper, dafin
  • 500 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu cabanos:

1. Spalam si tocam varza, ceapa, morcovii si ardeiul.

2. Punem carnaciorii taiati in bucati de  6-7 cm la "carcalit" intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-au prajit pe toate partile ii putem scoate. Adaugam in oala ceapa si morcovii taiati si lasam 5 min.

3. Dam drumul in oala si verzei taiate, punem apa si capacul si lasam la fiert, pana cand varza se inmoaie putin. Dupa 15-30 min punem carnaciorii, ardeiul taiat cubulete si mai lasam pe foc cateva minute. ;)) Aproape uitasem de sare, piper si dafin pe care musai sa le puneti in mancarica.

4. Intre timp punem intr-un vas, pe foc, lingura de ulei ramasa si pasta de tomate (2-3 min) amestecand mereu. 

5. Punem pasta de tomate in oala cu varza, amestecam si mai lasam pe foc 5-10  min.

TIPS-URI

1

Daca vi se pare ca e prea multa sau prea putina apa, mai scoateti sau mai adaugati dupa caz.

2

La sfarsit puteti pune patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu cabanos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varză murată cu cârnați afumați