Varza de Bruxelles este adesea ocolită. Este păcat, pentru că e o legumă plină de beneficii..
Este plina de vitamine si daca este gatita bine va asigur este gustoasa.
https://www.blogulluicatalina.com/2022/03/varza-de-bruxelles-cu-chorizo-smantana.html
Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece.
Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita si taiati-le in 2..
Taiati carnatul in felii fine.
Puneti-le la prajit intr-o tigaie incinsa cu 2 linguri de ulei .
Adaugati varza, reveniti impreuna 10 minute.
Amestecati, puneti sare, piper , boia de ardei. Adaugati smantana si 50 ml de apa , lasati sa fiarba si sa scada timp de 5-10 minutes.
Puneti parmezan ras sau bucatele, amestecati.
Serviti imediat ! Decorati cu parmezan si presarati boia de ardei.