Vinete umplute

de marieta in Mancaruri cu carne, 2 Dec 2010 | 4698 vizualizari

 

zic eu:bun!!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg vinete,
  • 1kg carne tocata amestec(vita,porc),
  • 100gr paine,
  • 2 ceape mari,
  • 1 ou,
  • patrunjel tocat,
  • 4 linguri de pasta de tomate,
  • 2 dovlecei zuchini,
  • 4 mocovi,
  • 3 cartofi
  • 500gr rosii,
  • 2 ardei grasi,
  • ulei ,
  • sare si piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

se taie coditele vinetelor, apoi se taie in doua si se scobesc putin din miez. Se oparesc pt 5 minute in apa clocotita cu sare, se scot si se lasa la scurs.

O ceapa se toaca marunt si se caleste putin in ulei, apoi se adauga carnea si se calesc impreuna. Se da deoparte se amesteca cu painea muiata si scursa , oul si condimentele. Celalalte legume se curata, se spala si se taie felii si se pun impreuna cu miezul de vinete amestecate intr-o tava mare care merge la cuptor. Se stropeste cu ulei.

Vinetele se umplu cu carne se aseaza in tava peste legume si se unge fiecare vanata cu pasta de rosii si se presara cu patrunjel tocat. Se da la cuptor pana se coace totul si legumele sunt fierte. Se serveste cate o vanata impreuna cu legume!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

ieri la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagne cu carne si vinete