Zuppette cu blat de bezea si nuca

de diana_k in Prajituri, 9 Noi 2012 | 24976 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj, 800g
  • pentru blatul de bezea
  • 6 albusuri
  • 150 g miez de nuca taiata
  • 150 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 40 g faina
  • pentru crema
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 125 g unt sau margarina
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zuppette cu blat de bezea si nuca:

Lasam aluatul de foietaj sa se deschete la temperatura camerei. Il desfacem, il taiem in doua si coacem doua foi.

Punem miezul de nuca la prajit intr-o tava la cuptor, apoi il taiem bucatele sau il strivim cu sucitorul.

Albusurile le batem spuma, adaugam treptat zaharul si batem in continuare pana se formeaza o bezea tare, lucioasa ce nu curge. Adaugam nucile, faina si praful de copt. Amestecam cu grija si turnam compozitia intr-o tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt. Coacem la 180 grade cam 25 minute. Il lasam sa se raceasca in cuptor.

Crema:

Mixeaza frisca si o dam la rece.  Galbenusurile, laptele si zaharul le punem la fiert pe baie de aburi. Amestecam incontinu pana se ingroasa crema. O lasam la racit apoi o mixam cu untul, adaugam frisca si vanilia.

Glazura: ciocolata o taiem bucatele, o amestecam cu frisca si o punem pe foc mic pana se topeste

Asamblam prajitura astfel: o foaie de foietaj, jumatate din crema, blatul de bezea, restul de crema, celalat foaie de foietaj.  Acoperim prajitura cu un prosop curat si punem o greutate pe ea.Dam la rece cateva ore apoi o glazuram cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zuppette cu blat de bezea si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură Ole