Alinutza80

1

Bucataras
incepator

Oostburg

Bucataras din 17.02.2012

RETETE97
PRIETENI212
Retete

Ciuperci la tigaie

In Mancaruri de legume la 12 Iun 2012

Ciupercile se curata si se spala bine. Se pune la fiert o oala cu apa cu sare si cand a inceput sa fiarba se pun ciupercile la oparit pentru 2-3 minute. Intre timp se curata usturoiul si se piseaza cu putina sare. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul si se pune usturoiul putin la...

Placinta cu mere

In Dulciuri la 11 Iun 2012

Foile de placinta se lasa la decongelat. Aici nu se gasesc foi de placinta ca la noi, se gaseste aluat de foetaj, este cam acelasi lucru. Merele se curata, se dau prin razatoarea mare, apoi se scurg de zeama si se adauga zaharul si scortisoara. Se aseaza foile in tava, peste care se pun...

Piept de curcan si legume la tigaie cu usturoi

In Curcan la 11 Iun 2012

Pieptul de curcan se spala, scurge de apa si se taie feliute subtiri. Morcovii se curata si se spala bine impreuna cu conopida si brocoli, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte se scot pe un platou. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune la...

Salata de icre cu gris

In Peste la 9 Iun 2012

Am pus o ceasca de apa la fiert. Cand a inceput sa fiarba am pus grisul si am mestecat repede sa nu faca cocoloase, apoi l-am lasat la racit. Intr-un castron adanc am pus icrele si grisul racit mestecand bine cu mixerul. Apoi am inceput sa pun ulei in fir subtire, mestecand continuu ca sa nu...

Fasole cu ciolan afumat

In Porc la 9 Iun 2012

Ciolanul afumat l-am oparit putin, ca sa ii mai iasa din gustul de fum, apoi l-am dezosat si l-am taiat bucati. Ceapa am curat-o, am spalat-o, am  taiat-o marunt, apoi pus-o la calit in ulei de masline. Cand s-a facut aurie am pus fasolea boabe cu tot cu sosul de tomate si bucatile de...

Prajitura Somloi

In Prajituri la 5 Iun 2012

Blat de vanilie Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si se continua sa mixam pana obtinem o spuma tare. Se incorporeaza pe rand galbenusurile, apoi se adauga si apa fierbinte, esenta de vanilie, iar mai apoi faina amestecata cu...

Chec aperitiv multicolor

In Aperitive / Garnituri la 27 Mai 2012

Carnatii se taie cubulete mici si se rumenesc impreuna cu baconul putin in 50 g de unt. Ceapa se taie marunt si se caleste in untul in care s-au rumenit baconul si carnatii. Ciuperculete se toaca marunt si se calesc in 50 g de unt. Cascavalul se rade. Se taie cubulete ardeii. Se...

Pulpa de curcan la cuptor

In Curcan la 27 Mai 2012

Pulpele se pun la marinat de cu seara. se condimenteaza, se pun cativa catei de usturoi sfarmat, rozmarinul uscat, uleiul , vinul si putin sos de soia .Se pune intr-o punga si se lasa pana a doua zi. Intr-o tava se aseaza pulpa impreuna cu marinata din punga. Se adaugam rozmarin verde si...

Pui cu cartofi la cuptor

In Pui la 27 Mai 2012

Se curata cartofii si se taie in felii grosute. Separat se face un amestec de ulei, verdeturi uscate, condimente , sare , piper si o capatana de usturoi tocat si se pun cartofii in aceasta compozitie si se amesteca bine. Pulpele se spala, se curata si se lasa deoparte pana facem...

Briose cu nutela

In Dulciuri la 27 Mai 2012

Intr-un castron se pun faina, zaharul, praful de copt si sarea. Intr-un alt castron se amesteca oul, laptele si uleiul si se adauga peste faina. Se amesteca cu o furculita foarte usor, chiar numai pana e incorporata faina, apoi se adauga nutela si se mesteca bine.  Se tapeteaza forma sau se...

Prajitura cu capsuni (2)

In Prajituri la 16 Mai 2012

Capsunile se curata, se spala, se scurg bine, apoi se presara 2 linguri de gris peste ele. Se bat ouale cu zaharul pana se topeste, se adauga uleiul si treptat faina. Apoi se adauga praful de copt stins cu o lingurita otet si se mixeaza bine. Capsunile se incorporeaza in compozitie. Se...

Prajitura cu capsuni

In Prajituri la 16 Mai 2012

Se curata capsunile, se spala, se scurg bine si se presara 2 linguri de gris peste ele. Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu 100 gr de zahar si coaja de lamaie. Se adauga treptat uleiul si la urma laptele. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul...

Coasta de porc la cuptor

In Porc la 15 Mai 2012

Coasta se portioneza si se aseaza intr-o tava. Intr-un castronel se amesteca uleiul de masline cu sare, piper, cimbru,usturoi pisat si patrunjel uscat.Cu acest amestec se unge  bine coasta, apoi se baga la cuptor. Se lasa pana se rumenesc bine. I-am servit cu cartofi (taiati mari) prajiti...

Tort de mere

In Torturi la 14 Mai 2012

Se pregateste o cratita care se unge cu unt, peste care se va pune zaharul tos, merele se curata de coaja si li se scoate miezul. Merele se pun in cratita deja pregatita, apoi se umplu cu gemul amestecat cu nuca macinata, dupa care am presarat scortisoara, apoi am dat cratita la cuptor. Se da la...

Tort cu crema de zahar ars

In Torturi la 10 Mai 2012

Se pun 15 linguri zahar intr-o cratita, se caramelizeaza. Crema: Se bat ouale cu zaharul, vanilia si laptele si se toarna in cratita tapetata cu zahar caramel. Se pune cratita in cuptor minim 40 minute. Se verifica daca crema s-a inchegat. Blatul: Se bat albusurile spuma tare, se...

Mancare de bame cu aripioare de pui

In Pui la 8 Mai 2012

Apripile de pui se spala si se pun la prajit in uleiul de masline, apoi se scot pe o farfurie. In uleiul ramas se caleste ceapa tocata marunt. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cubulete mici. Dupa ce ceapa se caleste se adauga rosiile si se mai lasa sa scada putin. Dupa ce a mai...

Cozonac secuiesc

In Dulciuri la 8 Mai 2012

Pentru aluat se pun toate ingredientele in masina de paine si se seteaza pe framantat si dospit. Intre timp se face siropul. Se pune apa si zaharul pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, mai exact pana se topeste zaharul, apoi se da la rece. Se amesteca nuca cu zaharul, amestecul se pune...

Tavalite

In Prajituri la 4 Mai 2012

Se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o spuma mai groasa si se deschide la culoare. Apoi se adauga treptat uleiul, continuand sa mixam, apoi apa minerala. Tot treptat se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt....

Desert tort diplomat

In Torturi la 28 Mar 2012

Gelatina se pune la inmuiat in jumatate de cana de lapte caldut. Fructele din compot se pun la scurs, iar cele proaspete se taie feliute si se pun si ele la scurs. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi cu laptele si se pun la fiert la bain-marie. Se adauga o lingura de faina si se...

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 28 Mar 2012

Legumele se pun la fiert impreuna cu cartofii taiati cubulete si delikat. Carnea tocata se amesteca cu ouale, patrunjelul, cartoful dat prin razatoarea fina, ceapa taiata marunt. Cand legumele sunt pe jumatate fierte se da focul incet si se pun perisoarele(se fac udand din cand in cand...

Paine cu zahar si scortisoara

In Dulciuri la 28 Mar 2012

Se bat ouale.In alt vas se pune laptele. Feliile de paine se dau prin lapte, apoi prin ou si se pun la prajit in uleiul incins. Se servesc cu zahar si scortisoara. Pofta buna!

Clatite cu gem

In Dulciuri la 28 Mar 2012

Se bat ouale cu sarea, apoi se adauga apa minerala, zaharul, esenta de vanilie, uleiul si apoi faina in ploaie. Se mesteca bine sa nu faca cocoloase, compozitia trebuie sa fie ca o smantana. Se coc clatitele si se servesc dupa preferinta cu gem, ciocolata sau sirop de caramel. Pofta buna!

Rulada cu gem de prune Iri

In Prajituri la 24 Mar 2012

Se face o maia din drojdie, 2 lingurite de zahar, o cana de apa calda si 3 linguri de faina. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, apoi se adauda peste faina impreuna cu laptele, oul, o lingura de zahar si uleiul. Se framanta un aluat usor de modelat care se lasa la crescut. Dupa ce...

Tocanita cu carne de porc

In Porc la 24 Mar 2012

Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert cu un putina sare. Carnea se taie cubulete, se condimenteaza si se prajeste in 2-3 linguri de ulei, apoi se scoate intr-o cratita. In aceeasi tigaie unde s-a prajit carnea, se pune ceapa la calit. Dupa ce se caleste se adauga 1...

Mancare de pipote, inimioare si ficatei cu usturoi - Reteta gustoasa si economica

In Pui la 24 Mar 2012

Cum se prepara Mancare de pipote, inimioare si ficatei cu usturoi - Reteta gustoasa si economica Pipotelele, inimioarele si ficatei se spala bine si se pun intr-o tigaie la prajit. Dupa ce s-au rumenit putin adaugam usturoiul pisat cu putina sare, lasam se se mai prajeasca putin apoi adaugam 2...

Supa de legume cu galuste

In Supe la 23 Mar 2012

Se pun zarzavatul si cartofii (taiati cubulete) la fiert cu putin ulei,putina sare si delikatul de legume. Cand legumele sunt aproape fierte facem galustile astfel:se bat ouale cu uleiul, sarea, piperul, bicarbonatul de sodiu apoi adaugam grisul in ploaie. Este posibil sa trebuiasca mai mult...

Sarmale in foi de vita

In Mancaruri cu carne la 23 Mar 2012

Frunzele de vita (de la saramura) se pun la desarat intr-un vas cu apa. Orezul se spala si se pune intr-o craticioara cu apa si putina sare cat sa il acopere si se pune pe foc.Cand da primul clocot se opreste si se lasa la racit. Ceapa se toaca si se caleste cu putin ulei, apoi adaugam...

Rulada cu gem de prune si nuci

In Prajituri la 21 Mar 2012

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se dizolva zaharul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se amesteca cu galbenusurile frecate cu zahar pana se omogenizeaza bine .Se adauga praful de copt amestecat cu faina, esenta de rom si zaharul vanilat...

Creveti cu usturoi

In Peste la 19 Mar 2012

Intr-o tigaie se pune untul la topit. Crevetii se tamponeaza cu un prosop de bucatarie sa nu mai aiba apa, apoi se pun in tigaie cand untul este incins. Se prajesc pe ambele parti. Apoi se adauga ustoroiul tocat si se mai calesc putin impreuna. Se adauga patrunjelul si sare dupa gust, apoi se...

Frigarui de pui

In Pui la 19 Mar 2012

Se taie cubulete pieptul de pui, ciupercile felii, ardeiul si ceapa cubulete. Se pune pe fiecare bat piept de pui, ardei, ceapa si ciuperci in ordinea dorita pana pe umple batul. Se sareaza si pipereaza dupa gust si se pun pe gratarul incins. Noi le-am servit cu paine cu usturoi si salata...

Afisate 61 - 90 din 97 retete    

Postari recente

publicat la 09.08.2013

Alba ca zapada

publicat la 09.08.2013

Tarta cu mere si coca rasa

publicat la 16.07.2013

Prajitura ,,reciclata''

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Tu te gândesti cu nostalgie la perioada anilor ’90, deoarece atunci a fost ultima data când ai umblat dezbracat în public.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]