publicat la 09.08.2013
publicat la 09.08.2013
publicat la 16.07.2013
O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.
Bucataras.ro
[email protected]
Alba ca zapada
Pentru foi se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga treptat uleiul, laptele, sarea si esenta, apoi faina amesecata cu praful de copt si bicarbonatul. Se framanta un aluat elastic si nelipicios care se da la rece pentru 30 minute. Aluatul se imparte in patru parti egale, apoi se...
Tarta cu mere si coca rasa
Margarina se mixeaza cu zaharul pana se obtine un amestec omogen, apoi se adauga oul si faina si se framanta bine, apoi se inveleste intr-o folie si se lasa in frigider pentru 30 de minute. Intre timp se curata merele si se taie in cubulete, apoi se adauga zaharul, scortisoara si nuca. Se...
Prajitura ,,reciclata''
Checul se taie in felii, budinca se prepara conform indicatiilor de pe plic si se lasa la racit. Piersicile se scot si se taie feliute. Intr-un castron se pune folie alimentara, in care se aseaza un strat de chec, se insiropeaza cu compot, apoi se pune budinca, peste care se aseaza feliutele...
Rulada cu zmeura
Se prepara intai rulada pentru care se freaca patru galbenuşuri cu cele doua tipuri de zahar. Dupa ce s-a obtinut un amestec cremos se pune un ou întreg şi se amesteca. Apoi se pune cacaua. Se adauga faina puţin câte puţin, apoi cele patru albusuri batute spuma. Se amesteca...
Chec aromat
Se separa albusurile de galbenusuri, apoi se bat albusurile pana se obtine o spuma tare. Se adauga zaharul treptat pana se incorporeaza tot. Se adauga esenta de rom si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Separat se freaca galbenusurile cu sarea, apa si coaja de lamaie, apoi le lasam zece...
Tarta cu mere si nuci
Aluatul l-am scos din congelator de seara si l-am lasat sa se dezghete peste noapte in frigider. Merele se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se pun la calit. Zaharul se presara peste mere apoi se lasa la calit pana scade sucul lasat si merele se caramelizeaza usor. Dupa ce se opreste...
Tort de mere cu aroma de rom si scortisoara
Se pregateste o cratita care se unge cu unt, peste care se presara zaharul tos. Merele se curata de coaja si li se scoate miezul, apoi se pun in cratita deja pregatita, dupa care se umplu cu gemul amestecat cu nuca, apoi se presara scortisoara. Se baga la cuptor pentru apoximativ 25-30...
Briose cu aroma de lamaie, ciocolata alba si nuca
Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Formele de briose se tapeteaza cu unt sau cu hartiute pentru briose. Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, sarea, zaharul, ciocolata maruntita, coaja de lamaie si nuca. Intr-un castron se amesteca ouale, laptele si untul topit, care se...
Briose cu ciocolata, nuca si rom
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, zaharul, cacaua, nuca si sarea. Ciocolata se marunteste si se adauga 80 de grame in amestecul de faina, restul se pastreaza pentru ornat. Intr-un alt castron se amesteca oul, laptele, untul topit...
Covrigi dulci si aromati
Aluatul se pregateste asa: se pune drojdia impreuna cu zaharul si laptele caldut intr-un vas si se lasa sa se dizolve atat zaharul cat si drojdia. Se adauga faina in ploaie (nu toata deodata) si se framanta. Se alterneaza faina cu margarina moale, lingurile de miere, coaja rasa de lamaie si se...
Gogosi cu gaura
Se dizolva drojdia in 2 linguri cu apa calduta. Se amesteca apoi cu iaurtul, ouale, zaharul si coaja de lamaie. La sfarsit se adauga faina. Se framanta bine , sa iasa un aluat potrivit de tare, bun de intins. Aluatul se lasa la crescut intr-un loc mai cald cam 2 ore, pana isi dubleaza volumul....
Clatite americane
Se amesteca intr-un bol mare ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si sarea. Se lasa deoparte. Intr-un alt bol se bat ouale cu laptele, apoi se pune amestecand continuu, lichidul peste amestecul uscat. Se amesteca bine pana se obtine un aluat pufos care curge. Daca aluatul e...
Baba al rhum
Aluat : se cerne faina intr-un castron, se adauga peste ea drojdia amestecata cu zaharul si apa minerala amestecata cu zeama de lamaie si esenta de vanilie. Se lasa la crescut timp de 10 minute, apoi se incorporeaza uleiul, praful de sare si coaja rasa de la 1 lamaie. Se framanta un aluat care...
Prajitura cu crema de biscuiti
Se pune cuptorul la incalzit la 180 de grade. Blatul de pandispan se prepara asa: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bate in continuare pana se topeste zaharul si devine ca o bezea....
Rulada de ciocolata cu zmeura
Se pune cuptorul la incins la 180 de grade. Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu ciocolata topita si racita, apoi se toarna peste albusuri. Pe urma se adauga si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se toarna compozitia in tava tapetata...
Pandispan cu mere - Cum sa faci cel mai bun desert de casa cu mere
Iata cum se prepara Reteta Pandispan cu mere - Cum sa faci cel mai bun desert de casa cu mere Se pune cuptorul la incalzit la 180 de grade. Merele se curata de coaja, se dau prin razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul. Se lasa la racit, apoi se adauga scortisoara(dupa gust)....
Triunghiuri cu mere si scortisoara
Aluatul se lasa la decongelat. Merele se curata de coaja si cotoare, apoi se taie cubulete. Peste mere se adauga zaharul si scortisoara dupa gust. Aluatul se intinde si se taie in 10 patrate(depinde cat este de mare), pe care se pune umplutura. Se unesc colturile opuse astfel incat sa...
Prajitura delicioasa cu interior moale de ciocolata
Se preancalzeste cuptorul la 200 de grade. Se ung formele cu unt(se poate face in forme mici de sufleu, de briose sau in tava mai mare de budinca). Se tapeteaza formele cu zahar. La baie de aburi se topeste ciocolata impreuna cu untul. Se separa albusurile de galbenusuri....
Tarta cu pere
Aluatul se lasa la decongelat, intre timp se pregateste umplutura. Perele se curata de coaja si se taie in doua, se scoate casuta samburilor. Se pun apoi intr-un castron cu sucul de lamaie si apa rece care trebuie sa cuprinda bine fructele pentru a nu se oxida. Intr-un castron se pun...
Cupcakes cu ciocolata (reteta olandeza)
Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, zaharul, cacaoa, un praf de sare si 100 gr bucatele de ciocolata. Laptele se amesteca cu untul topit si cu oul, apoi se toarna peste amestecul de faina mestecand bine sa nu se faca cocoloase....
Negresa pufoasa
Se pune cuptorul la incalzit la 150 grade. Se topeste intr-o cratita untul, apoi se amesteca cu laptele, zaharul si cacao .Se lasa la racit compozitia si apoi se adauga galbenusurile cate unul. Se adauga faina in ploaie amestecata cu praful de copt. Se bat spuma albusurile si apoi le...
Tarta cu nectarine
Se preancalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge o tava si se tapeteaza(tava mea a avut 26 cm). Intr-un castron se pun untul moale cu faina, zaharul, praful de copt, ouale, iaurtul, sarea si se amesteca bine. Nectarinele se desfac de samburi si se pun in tava cu partea in care a fost...
Waffels (vafe - reteta olandeza)
Intr-un castron se amesteca faina, sarea, scortisoara, zaharul si amoniacul. Se adauga apoi ouale unul cate unul,mestecand bine dupa fiecare. Apoi se pune laptele si untul topit. Se incalzeste aparatul si se unge cu putin ulei(nu foarte mult).Cu ajutorul unui polonic punem compozitia in aparat...
Gogosi pufoase din coca de cozonac
Prima data se pregateste maiaua. Laptele se incalzeste putin cu zaharul, apoi se adauga faina, drojdia si se amesteca bine. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se pune cuptorul la incalzit la 150 grade. Apoi pregatim aluatul asa:intr-un bol se pune...
Cornuri aromate cu gem si nuca sau branza
Maiaua se pregateste asa: se incalzeste putin laptele cu zaharul, apoi se adauga faina, drojdia si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Aluatul se pregateste asa: se pune intr-un castron faina cu un praf...
Crema de zahar ars
Pentru crema de zahar ars se bat ouale spuma cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si un praf de sare. Se adauga laptele si faina. Se tapeteaza o cratita cu zahar caramelizat, dupa care se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se pune compozitia pentru crema de zahar ars in cratita si...
Fundite aromate
Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pun ouale, sarea, bicarbonatul stins cu otet. Zaharul si zaharul vanilat se topeste in laptele caldut, apoi se pune putin cate putin peste faina si restul ingredientelor, framantand pana se face o coca potrivit de tare. Se lasa la dospit 15 minute....
Rulada ochi de elefant
Biscuitii se sfarma sau se dau prin masina de tocat (mie imi plac mai mari, asa ca i-am sfarmat). Apa cu zahar se pun pe foc, pana se topeste zaharul. Dupa ce oprim focul se adauga esenta de rom. Se lasa la racit, apoi se pune peste biscuiti si se amesteca bine. Apoi se adauga cacaoa si nuca....
Chec cu cacao, reteta simpla pentru un desert perfect
Cum se prepara Chec cu cacao, reteta simpla pentru un desert perfect: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu un praf de sare si coaja de lamaie pana se intaresc, adaugand treptat zaharul. Se amesteca galbenusurile cu uleiul. Se pun galbenusurile peste albusuri,...
Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom
Blatul se face asa: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bate in continuare pana se intareste. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga peste albus batand in continuare. Faina se amesteca cu...