Brindusa

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 15.12.2009

RETETE345
PRIETENI125
Retete

Smantanele

In Prajituri la 9 Noi 2010

Amesteca smantana cu uleiul intr-un castron incapator. Adauga praful de copt, sarea si vanilia.Amesteca. Cerne faina si adauga cam 500g. Amesteca. Mai adauga faina, pana cand coca prinde consistenta, e moale, dar se poate intinde.  Pune coca in frigider cam 4-5 ore. Daca te grabesti pune-o...

Praz chinezesc

In Pui la 9 Noi 2010

Taie carnea fasii subtiri (cam de 2- 3 cm) Indeparteaza frunzele verzi de la praz si spala-l. Taie-l rondele subtiri.  Incalzeste uleiul si prajeste in el ghimbirul cam 30 secunde (sa nu se arda) Pune carnea si las-o 2-3 minute pe fiecare parte. Carnea de porc se lasa mai mult (cam 4 minute...

Chutney iute din vinete

In Conserve la 18 Oct 2010

Taie vinetele cuburi, sareaza-le cu 4 linguri de sare si lasa-le cateva ore.  Clateste bine vinetele, amesteca-le cu celelalte ingrediente si fierbe-le la foc mic 1,5 ore. Pune-le fierbinti in borcane pe care le inchizi bine si le lasi sa le raceasca invelite in carpe grose,...

Pizza... italiana

In Pizza la 18 Oct 2010

Ingredientele sunt pentru tava dreptunghiulara de la aragaz. Daca ai un cuptor cu gaz, e bine sa-l incalzesti cel putin o ora, ca sa fie foarte foarte fierbinte. Eu am unul electric care, cu ventilatorul pornit, ajunge la 300C. Stiu ca exista si niste pietre mari care se pot baga in cuptor si...

Limba cu masline

In Vita la 11 Oct 2010

Mai intai se pregateste limba: se spala si se pune in apa rece, sa fiarba cu dafinul, piperul si legumele. O limba de 1 kg fierbe in 3-4 ore. Cand e fiarta se scoate din zeama (care se strecoara si se pasteaza) si cu mana se scoate pielea de deasupra. Dupa aceea se taie felii nu foarte groase....

Conserva de vinete in suc de rosii

In Conserve la 27 Aug 2010

 Spala vinele si taie-le in doua, apoi fiecate jumatate in 2-3 fasii. Daca vrei poti curata de coaja vinetele. Pune vinetele intr-un castron de plastic sau sticla (pentru ca oxideaza) si da-le bine cu sare. Lasa-le 4-5 ore acoperite cu un capac peste care ai pus o greutate. In felul...

Mozzarella facuta in casa

In Aperitive / Garnituri la 5 Aug 2010

1. Laptele se incalzeste la 37- 38 grade C, nu mai mult. Daca e abia muls, nu se mai incalzeste. 2. Se pune cheagul si se amesteca bine. 3. Se lasa 1-2 ore, pana se incheaga bine. 4. Se amesteca cu un tel in forma de para si se mai lasa 1 ora. 5. Se pun 2 randuri de tifon peste...

Flori de dovlecel umplute cu mozzarella si ansoa

In Aperitive / Garnituri la 5 Aug 2010

1. Mai intai pregateste florile. Cu un cutit mic si ascutit fa usor o taietura in lungul florii. Taie usor pistilul (vezi poza) 2. Ia o bucatica de branza si infasoara in jurul ei un fileu de ansoa. Umple cu ele floarea de dovlecel si rasuceste-o usor ca sa inchizi taietura. 3. Pune uleiul...

Bomba de inghetata invelita in rulada de cacao

In Prajituri la 5 Aug 2010

Tortul meu contine    1. Rulada de cacao cu crema de branza si visine in alcool    2. Inghetata de ciocolata cu coaja de lamaie    3. Inghetata de vanilie    4. Sos de cacao RULADA DE CACAO pentru o tava de aproximativ 50 cm x 40 cm...

Turta dulce a bunicii

In Prajituri la 20 Iul 2010

Intr-o cratita caramelizeaza zaharul. Adauga laptele si mierea si lasa pe foc, amestecand, ca sa se topeasca zaharul caramel. Lasa la racit. Omogenizeaza ouale si adauga-le in sosul de zahar ars. Amesteca bine. Adauga uleiul. Cerne faina cu praful de copt si pune-le in amestecul...

Meniu de vara: Supa de rosii proaspete cu oregano si Salata de vinete cu maioneza

In Mancaruri de post la 20 Iul 2010

Supa de rosii Daca ai facut sucul de rosii in avans, pune-l la fiert impreuna cu apa si legumele pana ce acestea sunt fierte bine.  Scoate legumele, adauga taieteii, oregano si uleiul pana ce taieteii sunt fierti. potriveste de sare. Daca folosesti rosiile...

Trandafiri cu visine

In Prajituri la 19 Iul 2010

Pune visinele intr-o strecuratoare deasupra unui castron, ca sa se scurga sucul. Amesteca drojdia cu 2 lingurite de zahar (din cele 200 g) si 50 ml din lapte. Lasa 15 minute. In timpul asta topeste untul si lasa-l sa se raceasca. Omogenizeaza galbenusurile si amesteca-le cu laptele ramas....

Conserva BIO de fasole verde in suc de rosii, pentru iarna

In Conserve la 19 Iul 2010

1. Curata fasolea de capete si eventuala "ata". Daca e prea lunga, rupe-o in bucati 2. Pune o oala cu multa apa (cam 8 l) la fiert 3. Cand apa fierbe, pune fasolea si fierbe-o putin, pana devine mai moale si flexibila 4. Strecoara bine fasolea si las-o sa se raceasca putin...

Hai sa mancam ROMANESTE: Scovergi din Lunca Dunarii

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2010

Poate mi se trage de la nou aparuta serie a minunatelor bucate romanesti culese de R.A.R. Sau de la faptul ca de 3 saptamani stau la tara. Nu stiu. Dar pentru sambata trecuta n-am vrut nici ceva Italian, nici Chinezesc, nici Indian. Am vrut sa am o masa asemanatoare cu cea a strabunicilor mei din...

Salata asiatica cu pui, taietei si sos de arahide facut in casa

In Pui la 19 Iul 2010

1. Amesteca ingredientele marinade intr-un castron nu prea mare si pune carnea taiata fasii amestecand bine. Acopera cu o folie de plastic si lasa in frigider pana a doua zi. 2. In blender pune toate ingredientele sosului de arahide (fara apa) si proceseaza-le bine. Adauga apa putin cate...

Saramura de peste

In Peste la 4 Iul 2010

Apa se fierbe un clocot, impreuna cu sarea, ca aceasta sa se dizolve. Pune ardeii in apa, apoi rosiile si lasa sa se racoreasca putin. Pune pestele in saramura si lasa-l minim 15 minuteinainte de a-l devora cu niste mamaliguta.

Curry-ul de azi: cu dovlecel

In Pui la 3 Iul 2010

 Incalzeste uleiul intr-o cratita mare (eu folosesc wokul). Pune usturoiul si ghimbirul. Amesteca de 5-6 ori. Adauga ceapa si, la foc mediu- mare , amestecand ca sa nu se arda las-o 3-4 minute. Adauga 1 lingurita turmeric si Garam Masala . Amesteca de cateva ori....

Tort cu blat de aproape macarons

In Prajituri la 2 Iul 2010

Blatul Ca sa faci pudra de migdale mixeaza bine migdale fara coaja intr-un robot de bucatarie. Pudra rezultata trebuie sa fie foarte fina. Adauga in robot zaharul si cacaoa si mixeaza, ca pudra rezultata sa fie fina. Pregateste o tva rotunda (28 cm diametru sau mai mica)...

Inghetata perfecta

In Dulciuri la 30 Iun 2010

Incalzeste la foc mic 250 g smantana cu cacaoa, amestecand continuu, pana ce se omogenizeaza bine si da un clocot mic. Frisca trebuie sa se fi incalzit bine.  Ia de pe foc si adauga ciocolata taiata marunt. Amesteca ca sa se topeasca. Omogenizeaza bine. Adauga restul de...

Inghetata de mango

In Dulciuri la 30 Iun 2010

Amesteca pulpa de mango cu un blender vertical sau cu un robot, ca sa se faca ca un piure. Amesteca piureul de mango cu laptele condensat si lamaia. Adauga frisca. Pune amestecul intr-o cutie cu capac, in congelatorul dat la maxim. Dupa 2 ore de stat in congelator, amesteca inghetata cu o...

Parmigiana cu pui

In Pui la 30 Iun 2010

1.Incalzeste cuptorul la 190 C. Taie fiecare piept pe pui in sferturi. Bucatile mai groase taie-le sa se subtieze. Bate carnea usor, ca sa devina mai subtire. Presara cu sare si piper pe ambele fete. 2. Prepara pesmetul cu mirodenii. Amesteca 4 linguri de pesmet cu cate o lingurita de...

Prajitura "Black or White"

In Prajituri la 25 Iun 2010

Se incepe cu blatul : Incalzeste cuptorul la 180C si pregateste o tava de dimensiuni maxim 40 cm x 40 cm. Daca tava e mai mare, blatul iese prea subtire. Unge-o cu unt si tapeteaz-o cu faina. Bate albusurile spuma tare. Amesteca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc. Adauga...

Enchilladas cu pui la gratar

In Pui la 23 Iun 2010

Tortillas se fac ca aici Pieptul de pui se da cu sare si piper si se pune putin pe gratar, ca sa fie 3/4 facut. Se taie apoi fasii. Pentru sos, incalzeste uleiul si caleste putin ceapa. Adauga usturoiul, chilli, chimen, scortisoara, oregano caleste putin. Adauga ardeiul si caleste...

Pizza cu pui marinat

In Pizza la 22 Iun 2010

Amesteci toate ingredientele marinadei si lasi in ea pieptul de pui peste noapte. Ca sa faci aluatul , amesteca drojdia si zaharul in apa calduta cam 10 minute. Cerne faina cu sarea si amestec-o cu drojdia si uleiul. Framanata pana ce rezulta o coca elastica si care nu se mai lipeste de...

Pulpa de vita brezata in vin rosu cu coaja de portocala si rozmarin

In Vita la 21 Iun 2010

 Taie pulpa de vita in 4 bucati. Cu un servet absorbant sterge carnea de umezeala. Presara cu sare si piper pe toate partile. . Taie legumele, cojeste portocala cu aparatul cu care cureti coaja de la morcovi. Ai grija sa nu pui si partea alba din portocala, care e cam amaruie....

Dovlecei umpluti cu carne de vita si marar

In Vita la 15 Iun 2010

Pregateste dovleceii: curata-i de coaja cu aparatul special. Taie putin din varful mai subtire si, cu o lingurita sau cu aparatul de scos cotorul merelor, scoate bine toate semintele din dovlecei. Amesteca bine carnea cu orezul, sare, piper, rosiile tocate, mararul tocat fin, ceapa tocata....

Terina din ficat de pui infasurata in bacon

In Aperitive / Garnituri la 15 Iun 2010

Incalzeste cuptorul la 200 C Topeste untul intr-o tigaie mare, la foc mic. Pune ceapa si caleste-o pana devine transparenta. Nu o arde. Adauga ficatul, da focul mai mare si aureste-l putin la suprafata. In interior sa ramana nefacut. Ia tigaia de pe foc, pune coniacul si...

Pate vegetal tricolor

In Aperitive / Garnituri la 13 Iun 2010

Intinde de-a lungul formei folie de plastic in asa fel incat sa fie mai mare decat forma. Stratul alb: Se mixeaza toate foarte bine, pana ce rezulta o pasta. Se intinde in forma in strat uniform. Stratul rosu: Mixeaza toate pana ce ajung ca o pasta. Intinde uniform peste stratul alb....

Ciorba de legume cu leustean

In Supe/Ciorbe la 13 Iun 2010

Incalzeste uleiul in oala si caleste putin ceapa. Adauga celelalte legume (fara dovlecel) si caleste-le putin. Pune apa (sau apa + supa ) si fierbe la foc mic pana ce legumele sunt putin moi. Adauga dovlecelul si rosiile si lasa pana ce legumele sunt fierte Pune borsul fierbinte si...

Pui asiatic cu susan negru

In Pui la 11 Iun 2010

Pune carnea la marinat in soia, vin, amidon, cat timp tai legumele Dupa ce ai pregatit toate legumele, pune la fiert o oala cu apa, pentru taietei. Incalzeste uleiul intr-un wok. Pune carnea (daca wokul  e mic, pune-o in doua transe) si gateste-o in tehnica stir- fry...

Afisate 181 - 210 din 345 retete    

Postari recente

publicat la 30.06.2013

Pandispan cu caise

publicat la 12.06.2013

Quiche cu dovlecei si gorgonzola

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Retete preferate
Desert crostoli

Voturi:81

Shaorma

Voturi:21

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]