Bucataras

6

Bucataras
suprem

Bucuresti

Bucataras din 19.07.2008

RETETE913
PRIETENI
Retete / Dulciuri

Tort Castel

In Torturi la 4 Mai 2009

Blatul din 15 oua+15 linguri de zahar+15 linguri de faina+cca 2 pliculete de praf de copt+ esenta de vanilie la fiole. Am batut 1 litru de frisca Hulala si am lasat-o deoparte. Pentru  Crema am dizolvat 10 gr de gelatina din plic de la dr..Q in  50 ml de apa rece. Am batut 3...

Melci cu rahat si miere

In Dulciuri la 1 Mai 2009

Trei galbenusuri se amesteca bine cu 100 gr margarina topita si racita. Se adauga zaharul pudra si 100 ml lapte, apoi faina amestecata cu pliculetele de garant. Se framanta bine adaugand si restul de lapte. Se lasa la dospit pentru 15-20 de minute. Folosesc pentru prima data garantul pentru...

Iepurasi coconasi de Pasti

In Dulciuri la 1 Mai 2009

In mijlocul gramajoarei de faina facem o scobitura. Dizolvam drojdia cu 2 linguri de zahar si 2 de lapte. Apoi turnam in scobitura si amestecam cu putina faina, acoperim cu un servet si lasam 10 minute la loc cald sa creasca. Adaugam treptat restul de lapte, zaharul, untul la temperatura...

Chec cu banane si migdale

In Prajituri la 1 Mai 2009

Incalzim cuptorul la 160 C. Pregatim tava, preferabil din teflon sa nu se prinda prajitura sau o tapetam cu hartie de copt.Amestecam bananele, ouale batute, untul, iaurtul si zaharul pana se omogenizeaza. Amestecam faina si praful de copt, apoi le adaugam in compozitie, si apoi trei sferturi din...

Prajitura Dana cu kiwi

In Prajituri la 1 Mai 2009

Se curata merele , se taie in 4 bucati si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, peste mere presaranduse zaharul si zaharul vanilat, apoi margarina taiata fulgisori. Se introduce la cuptor la 180 grade, cuptorul gata incalzit. La blat, se amesteca albusurile cu 6 linguri de apa si se...

Palarioare cu mere

In Prajituri la 1 Mai 2009

Se framanta aluatul si se lasa 30 de minute la frigider. Intre timp se curata merele si se taie cubulete. Se pun la calit, adaugand zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Dupa ce se inmoaie merele, se adauga pesmetul si se lasa la racit. Se intinde aluatul si se decupeaza forme rotunde, de...

Prajitura Danutz

In Prajituri la 1 Mai 2009

Se bate frisca lichida pana se intareste dupa care se adauga branza mascarpone si zaharul si se mai bat pana se formeaza o crema consistenta. Fructele se decongeleaza si se pun pe foc impreuna cu zaharul si amidonul cateva minute pana se ingroasa putin. Se aseaza foaia de prajitura in tava...

Chec cu cacao

In Prajituri la 1 Mai 2009

Albusurile se freaca cu zaharul, adaugat treptat, pana devin foarte tari, iar galbenusurile cu ulei. Apoi se amesteca toate ingredientele, adaugate treptat. Se toarna jumatate de compozitie in 2 tavi, iar in cealalta jumatate se adauga cacao dupa care se toarna si aceasta in cele 2 tavi. Se pun...

Rulada cu banane

In Prajituri la 30 Apr 2009

Se separa albusul de galbenus, se presara cu un praf de sare, si se bate spuma, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilinat si se bate in continuare pana nu mai cade din vas. Se adauga galbenusurile pe rand amestecand de jos in sus, apoi se adauga faina treptat continuand amestecarea de jos...

Chec alb/negru

In Prajituri la 30 Apr 2009

Se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care incet punem uleiul si apa. Albusul dupa ce a fost batut cu zaharul il punem in aluat cu faina. Aluatul se imparte in 2 parti : una ramane asa, alba, iar in cealalata punem 2 linguri de cacao (dupa culoare). Crema: 3 plicuri praf de budinca, se...

Tort cu pepene galben a la Adela

In Torturi la 30 Apr 2009

1. se opresc 200 gr pepene cu carne galbena, din restul de pepeni se scot bile si se pun la marinat stropite cu rom 30 min; 2. blatul inferior se unge cu 2 lg gem. se amesteca branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilinat si rom; se paseaza pulpa de pepene pastrata si se inglobeaza; se dizola...

Cheesecake marmorat a la Simona Anomiss

In Prajituri la 29 Apr 2009

Batem ouale, adaugam 600 g din crema de branza, 100 g din smantana , zaharul, vanilia si omogenizam bine . Adaugam  crema alba de branza peste blatul de biscuiti, nivelam cu o lingura. Din 200 g crema de branza, 100 g smantana si cateva linguri de dulceata facem crema colorata, pe care o...

Tortuletul robotelului din Star Wars a la Mirela

In Torturi la 29 Apr 2009

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul, se mixeaza pana se topeste. Se adauga incet si pe rand galbenusurile si apoi faina. Se pune intr-o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si se da la cuptor la 350 F sau 175 C cca 30 minute. Crema 1 : mixam ingredientele si la Crema 2 la fel,...

Tort “Medovik” a la Natalia

In Torturi la 29 Apr 2009

Intr-un ibric se bat impreuna ouale, zaharul, margarina si mierea. Se pune la bain-marie si se amesteca pina incepe sa fiarba apa, iar zaharul din compozitie s-a topit. Se adauga bicarbonatul, se amesteca bine si se mai tine putin pe baia de abur. Compozitia devine spumoasa si creste in volum....

Tort cu blat de cacao si mousse de ciocolata

In Torturi la 29 Apr 2009

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu zaharul si praful de sare.Galbenusurile le amestecam cu uleiul, ca la maioneza si le adaugam peste albusuri. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o punem peste compozitia de oua. Turnam in forma...

Prajitura cimpineana de la Ramona

In Prajituri la 29 Apr 2009

Se bat ouale si zaharul, zaharul vanilat pana ce se topesc. Adauga treptat putin cate putin restul ingredientelor amestecand. Toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt (sau ulei) si tapetata cu faina. Aceasta prajitura poate fi facuta cu sau fara cacao.Se ia o parte din compozitie si se...

Tort Minnie pregatit cu dragoste de Liliana pentru fetita ei!

In Torturi la 29 Apr 2009

Acest tort l-am realizat din 2 blaturi, unul intreg care este capul si din celalalt blat am decupat urechile si funda. Blatul este simplu: 4 oua ,100ml.lapte,100ml. ulei, 250 gr.faina, 250 gr.zahar, un praf copt. Ouale se separa, galbenusurile se amesteca cu uleiul, laptele si se adauga peste...

Bucatarasul copiilor: Batoane de cereale facute in casa!

In Prajituri la 29 Apr 2009

Este foarte simplu.. intr-o cratita se pun cam 250 g zahar si tot atata miere de albine.. se pun pe foc mediu pana dau un clocot.. Se ia de pe foc si se adauga tot cam 250 g unt de arahide (peanut butter) si se amesteca.. apoi se adauga 400-500g cereale (in functie de tipul de cereale si cum...

Minitarte cu fructe a la Anisoara din Chisinau

In Dulciuri la 29 Apr 2009

Inainte de a prepara acest aluat e necesar ca toate produsele sa fie foarte reci. intr-un vas se amesteca cu o lingura de lemn foarte minutios margarina cu zaharul pudra, se adauga cite putin ouale, care au fost batute in alt vas cu sare , vanilina si faina cernuta in prealabil. Aceste componente...

Minichecuri cu visine si ciocolata

In Dulciuri la 29 Apr 2009

Intr-un vas se bat ouale cu zaharul pina se topeste zaharul, pe urma se adauga pe rind  untul caldut, bicarbonatul de sodiu stins cu otet ,laptele acru si se amesteca bine compozitia. La urma se adauga faina si se amesteca bine pina se face un aluat  semilichid . In cazul de fata am...

Piramida de clatite cu visine si prune uscate

In Dulciuri la 28 Apr 2009

Se bat bine cu mixerul pe rind, ouale cu zaharul, sarea, vanilia, faina, apa, laptele si 20 gr. de unt topit.Se face un aluat putin mai gros ca laptele. Se lasa sa se “odihneasca” 30 minute. Se coc clatitele la un foc potrivit pe o tigaie incinsa bine. Din acest aluat se...

Mere coapte cu visine a la Anisoara / Concurs Bucatarasul copiilor

In Dulciuri la 28 Apr 2009

Se spala bine merele. Cu un cutit bine ascutit se scoate codita si se fac gropite in fiecare mar. In gropita de la mar se adauga cite o lingurita de zahar, apoi se umple cu visina scursa de sucul ei si se aranjeaza pe tava de la cuptor, care este unsa cu unt sau ulei. Se fac cu scobitoarea...

Prajituri cu fructe

In Prajituri la 28 Apr 2009

Blatul se aseaza intr-o forma rotunda de carton, asezata in prealabil pe un platou si se niveleaza bine. Intr-un vas se pune la topit untul impreuna cu 70 ml compot. Se ia vasul de pe foc si se toarna compozitia peste blat. Blatul se da la rece pana se face crema. Separat intr-un vas se...

Mere in foietaj a la Diana

In Prajituri la 28 Apr 2009

Se spala merele, se scoate miezul cu samburi cu un cutit si se umplu cu zahar amestecat cu scortisoara macinata si zahar vanilat; Foietajul se intinde in foaie, cu grosimea de circa 1 cm, se taie in patrate cu latura de circa 10 cm; In mijlocul fiecarui patrat, se asaza cate un mar, se ung...

Tort festiv foarte gustos a la Mihaela

In Torturi la 28 Apr 2009

Prepararea: frecam margarina cu faina,adaugam galbenusurile fierte si pisate foatre fin,miezul de nuca pisat,zaharul si smantana,amestecam totul bine.Punem la frigider compozitia data pentru 2 ore.Dupa aceea facem 5 foi(vor fi crocante), se coc in cuptor la t de 180 grade celsius. Zaharul si...

Tort “Posetuta si pantofior” a la Mihaela

In Torturi la 28 Apr 2009

Batem ouale cu zaharul, stingem bicarbonatul in smantana si adaugam ouale. Adaugam faina si framantam. impartim aluatul in 2 bucati, intr-una adaugam cacao. Coacem doua foi, le ungem cu crema facuta din 500gr frisca lichida o batem bine-bine cu1 pahar zahar. Taiem in forma de posetuta si o...

Tort de ciocolata a la Mihaela Balan

In Torturi la 28 Apr 2009

Din timp inmuiem prunele uscate cu 3 linguri coniac si un pic apa…astfel incat prunele sa fie acoperite. Aluatul se face foarte usor,se amesteca toate ingredientele.obtinem un aluat de consistenta smantanii. Punem in forma(unsa in prealabil sau hartia de copt e foarte buna nu se...

Tort hochei a la Mihaela Balan

In Torturi la 28 Apr 2009

Prepararea: Batem ouale cu zaharul,si mierea cu praful de copt la baia mare,dupa ce se raceste mierea o adaugam cu ouale si cate un pic faina(cernuta in prealabil) din aluatul rezultat facem 6 foi. Se coc la temperatura de 220 grade celsius..Cum s-a copt foaia o scoatem si o taiem..dupa forma...

Prajitura Buburuza a la Mihaela Balan

In Prajituri la 28 Apr 2009

Se prepara in felul urmator: batem untul cu zaharul bine-bine, adaugam laptele si dupa adaugam bicarbonatul de sodiu si in sfarsit faina…se bate bine toate..si se pune aluatul in forme mici. Lasam 20 min la cuptor incins la 180 grade. Cand sunt gata le ungem cu crema preparata...

Tort apetisant si delicios a la Carmen

In Torturi la 28 Apr 2009

Prima etapa ar fi blatul care se face in felul urmator: se serapa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu 200g zahar si esenta de rom, iar galbenusurile cu un praf de sare si o lingura de apa calda (ca dupa scoaterea din cuptor, sa nu se lase blatul). Dupa baterea albusurilor, se...

Afisate 181 - 210 din 228 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Buna, scriu un eseu despre cei mai frumosi oameni in viata. Pot sa-ti iau un interviu?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]