Bucataras

6

Bucataras
suprem

Bucuresti

Bucataras din 19.07.2008

RETETE913
PRIETENI
Retete / Dulciuri

Tort tiramisu a la Mihaela

In Torturi la 28 Apr 2009

Reteta adaptata dupa Tiramisu reţetă originală Se face blatul conform indicatiilor de pe cutie si se coace. Intre timp, se face crema de tiramisu aferenta cutiei. Dupa ce se raceste blatul, se taie in 2, se aseaza pe platou prima jumatate, se intinde crema, apoi se aseaza piscoturile de...

Cornulete insiropate

In Prajituri la 28 Apr 2009

Aluatul se lasa 1 ora la dospit. In jumatate de coca se poate pune cacao. Dupa ce s-au copt, cornuletele se scufunda o data in siropul fierbinte, dupa care se tavalesc prin nuca (zahar, nuca de cocos).

Tort “Cuibul dragostei”

In Torturi la 28 Apr 2009

Se bat albusurile spuma, se pune zaharul (de preferinta pudra) in ploaie, se adauga galbenusurile (unul cate unul), apa, cacaoa, mierea, praful de copt si faina, amestecandu-se continuu. Compozitia se da la cuptor cca 45 min. Se pune laptele pe foc cu 250 gr zahar, pana se incalzeste, se...

Trei torturi speciale a la Liliana

In Torturi la 28 Apr 2009

M.D.P. se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, iar galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi apa .Cele 2 compozitii se amesteca usor ,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se coace aproximativ 45min.Se taie blatul in 3 se insiropeaza cu sirop se zahar ars, apoi se pun...

Tort vioara

In Torturi la 28 Apr 2009

Se face un blat astfel: se bat cele 8 albusuri cu 8 linguri apa pana se intaresc, apoi se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si la final faina cu praful de copt. Daca vrem sa fie de cacao inlocuim o lingura faina cu una de cacao. Se coace la foc potrivit 180 grade aprox 40 min...

Cozonac cu crema de cacao, nuca, stafide si mac

In Prajituri la 28 Apr 2009

1.Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de lapte, o lingurita de zahar si o lingura de faina.Dupa ce le amestecam, se lasa la crescut. 2.Dupa ce a crescut maiaua, in paralel punem faina cernuta intr-un lighenus si adaugam laptele fierbinte putin cate putin, lapte care in prealabil a fost fiert...

Brăduleţ, brăduţ, tortuţ a la Simo

In Torturi la 27 Apr 2009

Pregatesti asa: -amesteci  200 g faina,migdalele si praful de copt!se mixeaza 6 albusuri cu  8 linguri de apa,apoi se adauga zaharul si galbenusurile pe rand!se adauga restul de faina in ploaie!se amesteca aluatul bine si se intinde intr-o forma de bradut! se da la cuptor pt 25 de...

Tort inimioară cu dragoste de la Luciana

In Torturi la 27 Apr 2009

Se amesteca ouale cu zaharul cu mixterul, se adauga 1/2 plicuri praf de copt si zahar vanilat. Apoi se pune in forma de inimioara (sau se face un blat patrat si dupa coacere se taie in forma dorita) si se pune la cuptor aprox. 30 de minute. Intre timp se face budinca. Cand se raceste budinca se...

Tort Mimi a la Cosmin

In Torturi la 27 Apr 2009

Se bat spuma albusurile cu zaharul + se ad. galbenusurile si se bat bine + nuca cu faina si pesmetul. Se coace la foc moderat. Pentru crema, ouale se amesteca cu zaharul si se fierb in bain-marie pana se ingroasa. Se adauga imediat cacao si se ameste cat san u faca cocoloase adaugand si jum....

Tort cu iaurt

In Torturi la 25 Apr 2009

Iaurtul cu cele 12 linguri de zahar se amesteca bine intr-un castronel,din compot fructele de taie mai marunt si zeama se pune intr-o cana de 300 ml si se amesteca cu un pliculet de gelatina si se incalzeste pana se dizolva gelatina, Intr-o cutie rotunda de plastic sau oala cu diametrul cat...

Tort diplomat cu fructe si piscoturi

In Torturi la 11 Apr 2009

Se bat cele 6 galbenusuri bine, dupa care se amesteca cu cele 2 cani de zahar si sucul din conserva de ananas. Se pun pe foc mic pana la dizolvarea zaharului. Se amesteca bine pana se formeaza o compozitie mai groasa (aproape ca o ciulama). Se ia compozitia de pe foc dupa ce s-a inchegat si se da...

Tort diplomat cu trandafiri

In Torturi la 11 Apr 2009

  Se bat ouale spuma, dupa care se amesteca cu zaharul, cu esenta de portocale si cu laptele. Se pun la fiert pe foc mic pana se formeaza o “ciulama”. Se da la rece. Gelatina se dizolva in apa calduta, aprox 300 de ml , dupa care se pune pe foc mic pana devine lichida. Se bat...

Portocale in ciocolata

In Dulciuri la 4 Apr 2009

Se pune zaharul cu laptele si cacaoa la fiert si cand da in clocot se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca. Se adauga margarina (*) taiat bucatele mici si se amesteca bine pana se topeste si se incorporeaza. Sau din 500 grame din ciocolata preferata amaruie, neagra sau cu lapte (se...

Tort Mimi

In Torturi la 4 Apr 2009

Se bat spuma albusurile cu zaharul + se ad. Galbenusurile si se bat bine + nuca cu faina si pesmetul. Se coace la foc moderat. Ouale se amesteca cu zaharul si se fierb in bain-marie pana se ingroasa. Se adauga imediat cacao si se ameste cat san u faca cocoloase adaugand si jum. pach. unt....

Bomboane Raffaelo

In Dulciuri la 4 Apr 2009

Se mixeaza untul cu zaharul pudra vanilat pana ce obtinem o spuma. Se adauga si laptele praf, nuca de cocos (50 g) si foile de napolitane maruntite bine. Se fac bilute si se pune o migdala inauntru. Se lasa 2-4 ore pentru a se intari. Pofta buna!!! Antal Alina, Reghin

Prajitura cu portocale si cocos

In Dulciuri la 4 Apr 2009

Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul topit. Acest amestec se preseaza pe fundul unei tavi. Se bat ouale cu zaharul. Se adauga zeama de portocala, apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata e moale. Se toarna peste blat si deasupra sepresara 40g fulgi de cocos si se...

Tarta cu fructe

In Dulciuri la 4 Apr 2009

Blat: Se framanta ingredientele si se da la rece 1h.Se intinde apoi in forma de tarta ,se pun deasupra boabe de fasole pentru a nu se umfla si se coace la foc potrivit 15-20min. Crema: Se bate cu mixerul praful de frisca cu laptele,conform instructiunilor de utilizare.Se adauga zaharul vanilat...

Tort Arici pogonici

In Torturi la 1 Apr 2009

Daca pregatiti pentru cei mici, inlocuiti cafeaua cu lapte cu ciocolata. Rupeti biscuitii in bucati mai mici si amestecati cu celelalte ingredientele (miere, cacao, nuca, unt, etc). Compozitia trebuie sa aibe consistenta celei pentru salam de biscuti. Daca mai este nevoie adaugati lapte sau...

Afisate 211 - 228 din 228 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Noptile tale de insomnie se vor termina curand. Sigur e posibil ca leacul sa fie mai rau decat boala, dar nu conteaza. Te va intepa o musca dintr-o specie ciudata, necunoscuta. Asta te va face sa te imbraci numai in roz bombon si bleu ciel. Vei observa poate ca oamenii rad dar nu-ti va pasa prea mult.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]