Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1820
PRIETENI333
Retete

Prajitura cu visine by Timea

In Prajituri la 27 Ian 2014

Mai intai scoate margarina (untul) din frigider, ca sa fie moale cand o lucram. Ouale cu zaharul si sarea le omogenizam bine, apoi adaugam margarina (untul) moale si mixam pana devine o crema spumoasa. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste amestecul de mai sus, omogenizam bine....

Cornulete cu untura si rahat

In Dulciuri la 25 Ian 2014

Untura cu smantana le omogenizam bine,adaugam sarea,ouale,zaharul vanilat,lamaia si praful de copt,amestecam bine si apoi adaugam faina.Framantam un aluat care se poate intinde fara sa se lipeasca. Lasam aluatul sa se odihneasca 10-15 min.Am format cateva bile de aluat pe care le-am intins in...

Ciorba din sira afumata

In Ciorbe la 24 Ian 2014

Mai intai portionam sira in bucati mai mici,o spalam in apa calduta si apoi intr-o oala cu 3-4 l apa o punem la fiert.Avem grija sa luam spuma din cand in cand,pana nu se mai ridica spuma la suprafata.Cand carnea de pe oase e aproape fiarta, adaugam legumele si mai lasam la fiert cca 30 min.In...

Tort de clatite cu panna-cotta si mango

In Torturi la 22 Ian 2014

Mai intai pregatim clatitele, am avut nevoie doar de 4 bucati, restul s-au mancat cu dulceata. Apoi ne apucam sa pregatim panna-cotta. Laptele cu zaharul le punem la fiert, separat gelatina o hidratam cu apa rece. Cand a inceput sa fiarba laptele si zaharul s-a topit, tragem cratita de pe foc,...

Prajitura Ora 12, reteta delicioasa pentru un desert cu amintiri din copilarie

In Prajituri la 20 Ian 2014

Cum se prepara Prajitura Ora 12, reteta delicioasa pentru un desert cu amintiri din copilarie: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc,se adauga apa.Galbenusurile se freaca cu uleiul si se toarna peste albusurile batute...

Aripioare la cuptor pe pat de legume

In Pui la 20 Ian 2014

Mai intai curatam aripioarele de eventualii fulgi si alte chestii,le spalam si le lasam sa se scurga de apa. Ceapa uscata o taiem marunt, la fel si ceapa verde, cartofii se curata de coaja si se taie felii rotunde. Intr-un vas de yena asezam ardeii, apoi ceapa, punem sare si piper, amestecam...

Tarta cu ceva fin pufos si aluat cu osanza

In Prajituri la 16 Ian 2014

Intr-o tava rotunda diametru 28 cm tapetata cu hartie de copt asezam aluatul pe care l-am intins in foaie rotunda. Branza dulce, ceva fin pufos, zaharul, ouale si stafidele se amesteca pana devin o compozitie omogena. Aceasta compozitie se toarna peste aluat si se da tava la cuptor cca 30 min...

Saleuri din aluat cu osanza

In Aperitive / Garnituri la 16 Ian 2014

Se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara,se unge cu ulei de masline,se rade branza de oaie si apoi se taie in fasiute potrivite care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.Se da tava la cuptor cca 15-20 min,in functie de cuptorul fiecaruia.... Reteta de aluat o gasiti aici......

Tarta cu piept de pui si aluat cu osanza

In Pui la 14 Ian 2014

Pieptul de pui il taiem fasioare, il saram si piperam si il lasam la frigider cca 3-4 ore, atat a stat la mine pana l-am pregatit. Scoatem pieptul de pui il taiem cubulete mici, ceapa o taiem marunt si impreuna cu pieptul de pui le punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei. Calim pana se inmoaie...

Aluat cu osanza

In Piine la 14 Ian 2014

Mai intai ne ocupam de osanza, am avut-o la congelator in pungute de cate 1/2 kg. Am scos osanza am taiat-o in bucatele mai mici, n-am lasat-o sa se dezghete, am dat-o prin masina de tocat si apoi am amestecat-o cu 2 linguri de faina. Intr-un castron mai mare punem 1 kg de faina, in mijloc...

Ciolan afumat la cuptor...

In Porc la 14 Ian 2014

Ciolanul afumat il asezam frumos intr-un vas de yena,il ungem cu ulei de masline si turnam sampania peste el si dam la cuptor cca 3 ore la foc molcom.....cam asta-i treaba cu ciolanul, se serveste cu orice fel de garnitura,dupa preferinte...... PS.Eu am ros osul,noroc ca nu avea cine sa-mi...

Muschiulet afumat cu cartofi la cuptor

In Porc la 12 Ian 2014

Cartofii ii curatam si ii taiem rondele.Muschiuletul il taiem in bucatele nu foarte groase.Intr-un vas de yena asezam o rondea de cartof una de muschiulet.Restul de cartofi ii piperam si saram,stropim cu ulei de masline si ii asezam deasupra in vasul de yena,turnam 1/2 cana de apa sau vin...

Prajitura cu krant ,ciocolata si mascarpone ( reteta 400 )

In Prajituri la 11 Ian 2014

Blat: Ciocolata taiata marunt impreuna cu untul,uleiul si frisca se pun pe baie de abur pana se omogenizeaza,nu trebuie sa fiarba.Se lasa la racit ,poate sa fie calduta dar nu fierbinte.Dupa ce s-a racit se adauga galbenusurile si se omogenizeaza bine,se adauga faina amestecata cu praful de...

Varza acra calita cu jumari si carnat de casa

In Mancaruri cu carne la 8 Ian 2014

Mai intai tocam varza si o lasam cca 1/2 de ora in apa calduta sa se mai duca din sare si acreala,desi a iesit ok,nici prea prea, nici foarte foarte.....Cat timp sta varza la apa,tocam ceapa marunt si o calim in ulei cat sa se inmoaie,adaugam amestecul de rosii si lasam cateva minute sa fiarba...

Gustare calda cu ou

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2014

Chifla se taie in doua, dar nu parti egale, facem ca un capacel, o scobim in mijloc, adaugam cateva bucatele de cascaval, apoi oul, punem sare si piper. Chifla este asezata intr-un vas mic de ceramica, eu l-am avut de la branza fondue. Dam vasul la cuptorul preincalzit aproximativ 30 minute, acum...

Rulada cu ceva fin cremos si gem de caise

In Prajituri la 6 Ian 2014

Mai intai tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt, apoi incalzim glazura si ne jucam un pic cu glazura pe hartia de copt. Lasam sa se raceasca. Albusurile le batem bine cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam bine. Adaugam galbenusurile, omogenizam, apoi faina. Compozitia o turnam...

Ciorba de cartofi cu os afumat

In Ciorbe la 6 Ian 2014

Mai intai taiem osul in bucati mai mici,spalam bucatele si le punem cu apa la fiert,avand grija sa luam spuma formata.Lasam sa fiearba cca 1 si 1/2 ore.Intre timp pregatim zarzavatul,ceapa taiata marunt,morcovul dat pe razatoarea mica si cartofii taiati bucatele.Dupa ce a fiert cca 45-50 min...

Fondue

In Aperitive / Garnituri la 5 Ian 2014

Taiem feliile de paine mai micute,le asezam in tava in care punem si branza fondue si dam tava la cuptor cca 20-25 min.Cand s-a incalzit si painea s-a rumenit,se aseaza pe o tava se iau betele de frigarui si fiecare mananca cum pofteste,cum doreste si mai ales cu ce doreste,neaparat cu...

Placinta cu branza de oaie si smantana

In Aperitive / Garnituri la 5 Ian 2014

Branza sfaramata impreuna cu ouale,smantana le omogenizam bine,apoi adaugam grisul.Tapetam o tava cu hartie de copt,intindem prima foaie de placinta o ungem cu ulei,apoi a doua si o ungem si cea de a treia si o ungem,peste ele turnam compozitia de mai sus si deasupra  cele trei foi...

Prajitura cu piscoturi si visine

In Prajituri la 3 Ian 2014

Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma tare.Galbenusurile cu zaharul le mixam sa se topeasca zaharul,apoi adaugam uleiul ca la maioneza.Apoi incorporam plicul creme ole si la final adaugam albusurile ,amestecand de jos in sus cu miscari incete. Imbracam tava cu hartie de...

Gustari,aperitive......

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2014

Scoatem pe masa de lucru toate ingredientele,platourile,farfuriile in care urmeaza sa asezam si punem la treaba imaginatia,in asa fel incat sa imbiem invitatii sa savureze  cu pofta si placere ce am pregatit......cam asta-i tot......oricum fiecare face cum il taie capul,pe mine m-am taiat...

Profiterol

In Prajituri la 2 Ian 2014

Tinand cont si de prepararea eclerelor,durata este mai mare.Profiterolul ''asamblat'' dureaza doar 5 min.... Aluat ecler: Se pune la fiert apa cu sare si margarina ,se amesteca pana se topeste margarina ,cand incepe sa fiarba se adauga faina si se amesteca bine sa nu se formeze...

Prajitura cu banane si mascarpone

In Prajituri la 2 Ian 2014

Foi: Albusurile batute spuma tare,apoi adaugam zaharul si batem pana se topeste zaharul.Adaugam,amidonul amestecat cu faina si nucile macinate.Aceasta compozitie o imparim in doua si coacem doua foi,intr-o tava 25/35 tapetata cu hartie de copt.Se lasa la cuptor cca 25 min la foc potrivit.Cand...

Prajitura ''ramasita''

In Dulciuri la 1 Ian 2014

Cremele le pregatim cum am exemplificat la tortul aniversar..aici reteta http://www.bucataras.ro/retete/tort-aniversar-55400.html.In plus am adaugat unt frecat bine,cat mai spumos,de preferat sa fie unt cu peste 80% grasime..... Piscoturile le inmuiem in zeama de la compot,le asezam intr-un...

Friptura din ''porcarii'' afumate si proaspete

In Mancaruri cu carne la 1 Ian 2014

Portionam carnatii,coastele,ceafa,muschiul si pulpa.Le asezam in tava alternand una afumata una cruda si printre ele coastele si carnatul afumat.Adaugam in tava 2 cani de apa si lasam tava la cuptor cca 2 ore la foc domol.Cand sunt gata trebuiesc sa fie rumene dar nu uscate,suculente.Se servesc...

Tort aniversar

In Torturi la 31 Dec 2013

Blat: Albusurile se bat spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana sta ca o bezea.Se incorporeaza galbenusurile,faina si nuca macinata,omogenizandu-se bine.Se tapeteaza o forma de tort cu diametrul de 23 cm si se toarna compozitia in forma.Se da la cuptorul preincalzit,este gata cand...

Caltabos

In Supe/Ciorbe la 26 Dec 2013

Pregatim umplutura,carnea tocata amestecata cu ceapa taiata marunt si orezul,potrivim de sare si piper . Cu acest amestec umplem matele de caltabos si le punem la fiert cu 2-3 cepe si 2-3 morcovi,apa cat sa acopere bine ingredientele.Se lasa la fiert la foc mediu,peste 60 min.Se serveste cu...

Tiramisu reteta cu zmeura

In Dulciuri la 24 Dec 2013

Tiramisu reţetă originală Galbenusurile impreuna cu zaharul si laptele pe baie de abur pana se ingroasa.Se lasa la racit.Cand s-au racit le mai mixam cateva minute cu mixerul.Adaugam mascarponele si amestecam bine.Frisca batuta spuma tare se adauga peste crema de galbenusuri si...

Tort cu crema de unt

In Torturi la 24 Dec 2013

Blat: Galbenusurile se freaca cu zaharul pana acesta se topeste.Separat se bat albusurile spuma tare.Peste galbenusuri se adauga faina si nuca macinata si se omogenizeaza compozitia.La final se adauga albusul batut spuma tare,se amesteca de jos in sus cu miscari lente pana se incorporeaza tot...

Fursecuri cu nuca

In Dulciuri la 23 Dec 2013

Ouale cu zaharul  si zaharul vanilat se mixeaza bine,se adauga untura,margarina si smantana .Se mixeaza bine pana se omogenizeaza,apoi se adauga nuca si faina.Se lasa 20 min la rece compozitia,se umple un posh si se spriteaza niste fursecuri.Se da tava la cuptorul preincalzit,se lasa pana...

Afisate 1411 - 1440 din 1820 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

De azi intri la dieta. Te vei abtine de la mancare multa si bautura. Stii cat vei pierde in 14 zile? Doua saptamani.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

ieri la 09:41

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]