RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE979
PRIETENI143
Retete

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

In Aperitive / Garnituri la 7 Ian 2025

Cum se prepara aceasta Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă Pâinea se taie la orizontală în două părți și se scobește miezul din bază și din ”capac”. Miezul de pâine se mărunțește. Ceapa se curăță și se taie felii, la fel...

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

In Prajituri la 6 Ian 2025

Cum se prepara aceste Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă Albușurile se mixează cu un praf de sare și apoi cu zahărul tos (adăugat puțin câte puțin) și cel vanilinat. Când zahărul s-a dizolvat complet se încorporează făina...

Prăjitura răsturnată cu clementine - Desert aromat si fraged

In Prajituri la 28 Dec 2024

Cum se prepara Prăjitura răsturnată cu clementine - Desert aromat si fraged Se unge cu unt din belșug o tavă (baza și pereții laterali) și se tapetează cu zahărul tos (cele 2-3 linguri). 11 clementine se curăță bine de coji (inclusiv partea albă, pe cât se poate, pentru...

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

In Prajituri la 12 Dec 2024

Cum se prepara aceste Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post Se frământă un aluat potrivit de moale și elastic din: făină, drojdie, zahăr, sare, ulei, esență de rom și apă călduță. Se lasă aluatul la dospit, acoperit cu un șervet curat, timp de 30 minute....

Tort Clepsidra - Reteta delicioasa pentru un desert aniversar

In Torturi la 30 Noi 2024

Cum se prepara acest Tort Clepsidra - Reteta delicioasa pentru un desert aniversar Blatul se poate face cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu praful de sare, zahărul tos, cel vanilinat și apoi gălbenușurile adăugate treptate. Când zahărul s-a dizolvat complet, se...

Gofre cu scorțișoară - Rețeta pentru un desert rapid și aromat

In Dulciuri la 9 Iul 2024

Cum se prepara Gofre cu scorțișoară -  Rețeta pentru un desert rapid și aromat Ingredientele solide (făina, zahărul tos și vanilinat, sarea, praful de copt și scorțișoara) se amestecă bine, după care se adaugă ouăle întregi și laptele cald. La urmă se mai...

Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa

In Aperitive / Garnituri la 24 Iun 2024

Cum se prepara Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa Se face un aluat de post din: făină, drojdie, sare, zahăr tos, apă caldă și la urmă, ulei, pentru ca să se desprindă de mâini și să se lege bine. Totodată, uleiul va da aluatului un gust mai bun. Se...

Reteta de rulouri de post, cu dovleac si scortisoara

In Prajituri la 25 Mar 2024

Iata cum se prepara Reteta de rulouri de post, cu dovleac si scortisoara Se face un aluat potrivit de moale și elastic din: făină, drojdie, sare, zahăr tos și vanilinat, coajă rasă de lămâie, esență de rom și două linguri de ulei, adăugate la urmă, pentru finisare. Se...

Reteta de tort Lamaita

In Torturi la 24 Mar 2024

Iata cum se prepara Reteta de tort Lamaita Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când compoziția începe să ia volum, se adaugă zahărul tos și cel vanilinat, puțin câte puțin. Se mixează...

Reteta de bors de cartofi, cu multa verdeata si smantana

In Ciorbe la 12 Mar 2024

Iata cum se prepara Reteta de bors de cartofi, cu multa verdeata si smantana  Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se mărunțesc și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Din când în când se culege spuma care se formează la...

Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone

In Torturi la 11 Feb 2024

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone Blatul se poate face cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mizează cu praful de sare, până ce iau volum. Apoi se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat și se mixează...

Reteta de ciuperci umplute cu oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 11 Ian 2024

Iata cat de usor se prepara Reteta de ciuperci umplute cu oua de prepelita Se îndepărtează piciorușele ciupercilor, care se curăță de filamente și se spală în câteva ape. Se unge o tavă cu două linguri de ulei de floarea soarelui și se pun în ea ciupercile...

Reteta de aperitiv rapid din oua de prepelita in jambon

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2024

Iata cum se prepara Reteta de aperitiv rapid din oua de prepelita in jambon Ouăle se fierb timp de 3 minute în apă care fierbe și în care se adaugă un praf de sare. Cât timp ouăle fierb, se spală roșiile, câteva fire de salată, iar măslinele se desărează,...

Reteta de tort pentru Anul Nou

In Torturi la 3 Ian 2024

Iata cum se prepara Reteta de tort pentru Anul Nou Pentru blat se mixează mai întâi albușurile cu praful de sare, zahărul, vanilia și gălbenușurile. Când zahărul s-a dizolvat complet, se adaugă făina amestecată cu praful de copt și în sfârșit nuca...

Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita

In Salate la 23 Oct 2023

Iata cum se prepara Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita Legumele se curăță, se spală, se fierb și după ce se răcoresc, se taie cubulețe. Mazărea se fierbe, dacă este crudă, iar dacă este de la conservă, se strecoară, se clătește cu apă rece și se lasă în...

Reteta simpla si gustoasa de baclava cu nuca

In Prajituri la 26 Sep 2022

Iata cum se pregateste Reteta simpla si gustoasa de baclava cu nuca Nuca se rumenește în cuptor și se macină. Se amestecă uleiul cu untul topit și se omogenizează. Se unge tava de copt cu unt și se întinde foarte bine o foaie de plăcintă care se unge, de asemenea,...

Desert chec foarte aromat, cu fructe confiate

In Prajituri la 30 Mai 2022

Se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare extrafină, iar când încep să ia volum se adaugă puțin câte puțin zahărul vanilinat și cel tos. Se adaugă și gălbenușurile, unul câte unul și se mixează...

Salata de cartofi, cu oua, ceapa verde si ridichi rosii

In Salate la 9 Mai 2022

Cartofii se spală, se fierb, se descojesc și se taie cubulețe. Se fierb tare ouăle, se decojesc și se taie felii. Se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele, cu tot cu codițe. Câteva codițe se lasă pentru decor... Se curăță ridichile, se spală și se...

Salata Cosul cu oua

In Salate la 11 Apr 2022

Se desprind frunzele de salată verde, se spală sub jet de apă, se lasă să se zvânte, după care se taie fideluță. Se fierb tari două ouă, se decojesc și se îndepărtează cu atenție albușurile de gălbenușuri. Se spală roșiile, se șterg de apă și se feliază....

Desert tort Pajistea cu flori - 5 ani de bucataras

In Torturi la 5 Apr 2022

Mai întâi se face blatul, cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri, se mixează cu un praf de sare extrafină și când încep să ia volum, se adaugă zahărul vanilinat și cel tos, puțin câte puțin și se continuă mixarea. Se adaugă apoi...

Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa

In Mancaruri de legume la 4 Apr 2022

Cum se prepara Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa Conopida se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se fierbe în apă clocotită cu sare, timp de 3 minute (să rămână ca pastele, ”al dente”). Apoi se strecoară și se...

Supa din copanele de pui, cu galuste de gris

In Supe la 17 Ian 2022

Copănelele se spală, se curăță de pielea tare de la bază, se spală în câteva ape și se pun la fiert, la foc mic cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este necesar. Se curăță...

Desert tort Bradul de Craciun

In Torturi la 10 Ian 2022

Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte. Eu am vrut ca tortul să nu fie prea înalt și de aceea am făcut un blat din 4 ouă. Cine dorește ca tortul să fie mai mare/înalt, poate mări dozajul. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai...

Desert cosulete cu mere si nuci

In Dulciuri la 13 Dec 2021

Mai întâi se pregătește umplutura. Se spală merele, se decojesc, se dau pe răzătoarea mare și apoi se călesc, cu zahăr tos și vanilinat, la foc mic, într-o tigaie în care s-au pus inițial 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui. Se amestecă adeseori, ca să nu...

Mancare de conopida, la tigaie

In Mancaruri de legume la 12 Dec 2021

Conopida se spală bine sub jet de apă, se scurge și apoi se taie în patru bucăți.  Se dau pe răzătoarea mică bucățile de conopidă (doar inflorescențele) după care se adaugă: 2 ouă, frunzele de pătrunjel spălate și tocate, sarea, piperul și făina. Se amestecă...

Desert clafoutis cu mere si stafide

In Dulciuri la 29 Noi 2021

Merele se spală, se descojesc, se curăță de cotoare și se taie sub formă de cubulețe, nu prea mici. Se unge tava de copt cu unt și se pun cubulețele de mere pe mijlocul ei, iar printre ele se pun stafidele și apoi se presară pudra de scorțișoară. Separat se prepară...

Mancare de ciuperci cu rosii

In Mancaruri de legume la 21 Noi 2021

Se curăță ciupercile întregi, de filamente și de pielițe și până se termină toate de curățat se pun într-un vas cu apă rece. Apoi se clătesc în câteva ape, se scurg bine și apoi se taie transversal, pălărioare și piciorușe, pentru ca ciupercile să...

Farfalle cu legume inabusite si cascaval

In Farfalle la 15 Noi 2021

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient, până ce devine transparentă. Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă peste ceapă, la călit. Se curăță morcovii, se spală, se dau pe...

Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa

In Prajituri la 8 Noi 2021

Iata cum se prepara Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa Mai întâi se pregătește umplutura. Merele se spală, se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare și se călesc într-o cratiță în care s-au pus 3-4 linguri de ulei de floarea...

Supa de rosii cu conopida

In Supe la 1 Noi 2021

Se curăță rădăcinoasele, se spală, iar apoi se iau doi morcovi, cu pătrunjeii și țelina, se taie și se pun la fiert cu 2 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se adaugă apă caldă, când este nevoie. Cepele se curăță, se spală, se taie...

Afisate 1 - 30 din 979 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Și azi îți saluți prietenii cu tradiționalul "De mâine mă apuc de slăbit". Oare de ce îți răspund doar cu un zâmbet înțelegător?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]