publicat la 05.01.2019
publicat la 05.01.2019
publicat la 02.01.2019
Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.
Bucataras.ro
[email protected]
Tocanita de cartofi cu pui si chipsuri de sunca
Carnea de pui se portioneaza, se spala bine si se pune la scurs. Legumele de curata, se spala si se portioneaza dupa trebuinta. Cartofii de curata, se spala si se toaca. M-am folosit de o jucarie de razatoare cu multiple functii ...sigur stiti la ce ma refer. Intr-o oala...
Friptura de vitel cu legume
Carnea se spala, se portioneaza, se usuca. Se pune intr-un bol peste care se pune sare, piper, cimbru, marar si uleiul de masline. Se lasa la rece. Intre timp legumele se curata, se spala si se taie. Se ia un vas de yenna, se pun legumele ( dupa preferinta), se presara...
Tocanita de cartofi cu slanina si carnati uscati
Legumele se curata, se spala si se portioneaza. Am preferat sa nu le toc foarte marunt. Carnatii se toaca bucati potrivite, slanina asemenea. Intr-o cratita se pune ulei la incins. Cand este gata, se adauga slanina. Se lasa sa se rumeneasca usor (cca 4-5 minute), se pun carnatii...
Muschi de porc la tava
Muschiul de porc se curata de pielite, grasime nefolositoare etc. Cu varful cutitului realizam niste,, copci" in care introducem cate un catel de usturoi, Ungem bine muschiul cu sare, unt, cimbru. Intr-o tigaie punem putin ulei la incins. Cand este gata, punem carnea. Lasam carnea cate 2-3...
Pilaf cu pui si spanac
Intai de toate se pregateste pieptul de pui. Se spala, se pune la scurs si se taie fasii subtiri. Se trage la tigaie inainte ( cum am optat eu) sau chiar in vasul multicooker-ului. Deci, in vasul aparatului se pune ulei la incins si se selecteaza din meniu functia fry a aparatului. Cand...
Piept de pui gratinat, cu ciuperci si smantana
Pieptul de pui se portioneaza. Intr-o tigaie se pune la incins ulei, cand este gata se aseaza pipetul de pui. Adaugam un graunte de usturoi semispart. Pieptul de pui se lasa cateva minute pe o parte si cateva minute pe alta pana prinde o crusta. Se adauga vinul si se lasa la inabusit cateva...
Chiftelute cu sos de branzeturi
Pregatirea chiftelelor: ceapa si cartoful se curata si se spala, se toaca in 2-3. Carnea se spala se potioneaza. Toate aceste se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc bine bine. Se pun intr-un bol.Se adauga sare, piper dupa gust, un ou si verdeata. Se amesteca. Se fac din compozitie mici...
Friptura de porc cu sos de unt si lamaie
Friptura se portioneaza si se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza si se unge cu ulei. Se pune pe grill-ul incins. Cand este gata carnea o scoatem pe o farfurie. Sosul: untul pe pune intr-o cratita la topit. Se pune sare. Cand s-a topit se adauga coriandru, boabe de mustar,piper...
Chiftelute din carne de porc si susan
Ceapa si morcovul se curata si se spala. Ceapa se toaca la robot marunt. Morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici si se scurge de zeama. Patrunjelul si mararul se spala, se pune la scurs si se toaca marunt. Usturoiul se piseaza. Intr-un bol punem carnea, adaugam...
Tarta cu aluat de paine, cu praz si pui la Multicooker
Aluatul: intr-un bol se pune faina, sarea si drojdia. Se amesteca, peste care se pune laptele caldut si se framanta. La final se pune uleiul, se framanta si se pune la dospit. Umplutura : carnea de pui se taie fasii subtiri, legumele se curata, se spala si se portioneaza. Intr-o tigaie...
Gulas de porc in sos de vin cu ceapa
Intr-o tigaie se pune ulei la incins. Intre timp carnea- cubulete a fost pregatita cu sare piper. Cand uleiul s-a incins bine punem carnea si 2-3 graunti de usturoi. O lasam sa faca o crusta frumoasa pret de 3-4 minute, dupa care se adaugam vinul rosu. O lasam la inabusit cca 15 minute....
Parjoale moldovenesti
Carnea am pus-o intr-un bol. Verdeturile le-am curatat si le-am tocat marunt si le-am pus peste carne. Morcovul curatat si razuit pe ochiurile mici ale acesteia, a fost si el pus peste carne. Am mai adaugat sare, piper, o lingurita de faina hrisca. Am mai pus miez de paine inmuiat in apa ( e...
Ciocanele de pui marinate in iaurt, la cuptor
Ciocanelele se spala, se curata bine si se la scurs. Dupa accea se pun intr-un vas adanc peste care se adauga corinadru, menta, sare, piper, boia de ardei dulce si iaurt. Se amesteca toate si se pun la frigider cca 30 minute. Intre timp curatam si portionam cartofii si ceapa. Ceapa o...
Musaca cu dovlecei
Dovleceii se curata si se taie rondele, peste care se pune sare si se lasa de-o parte. Ceapa se curata, morcovul se da pe razatoarea mica. Intr-o tigaie se pune la incins putin ulei, cand este gata se adauga ceapa, morcovul, se lasa putin la calit, se adauga carnea. Se potriveste...
Pui cu cuscus si sos de rosii
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Punem pulpele spalate, sterse si portionate, date cu sare, cimbru piper si le lasam cateva minute pe fiecare parte. Le scoatem pe servetele absorbante. In uleiul repectiv adaugam ceapa, morcovul tocate marunt si cuscus-ul. Le lasam la calit...
Tocanita de pipote si inimi de pui
Pipotele si inimile se spala se pun la scurs. Se ung cu o solutie formata din putin ulei si mirodeniile de mai sus, se omogenizeaza bine. O tigaie cu ulei se pune la incins si cand este gata se pun maruntaiele la prajit. Cand sunt gata facute, se scot pe un servetel. In uleiul respectiv...
Tocanita de porc cu ceapa si sos de rosii
Carnea de porc se spala si se portioneaza. Se condimenteaza sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce. Uleiul se pune la incins in tigaie. Cand s-a incins bine se adauga carnea. Se lasa la rumenit cca 10 minute. Se scoate si in uleiul respectiv se pune ceapa care a fost curata si tocata ( eu...
Ciocanele la tigaie cu sos de patrunjel
Ciocanelele se spala, se curata de eventuale impuritati, se pun la scurs. Din sare, cimbru, piper, boia de ardei dulce si ulei se face o ,, solutie" cu care aromatizam carnea. Se pune intr-o tigaie ulei la incins. Cand acesta incepe sa sfaraie se adauga ciocanelele, se lasa cate 3-4 minute...
Rulada din carne tocata ,cu branza de capra
Carnea tocata se condimenteaza cu sare, piper cimbru. Se adauga verdeturile spalate si tocate marunt, se adauga ou si pesmet si se framanta bine. Se intinde carnea ca o foaie. Se pune branza de capra taiata cubulete si 2-3 fire de ceapa verde intregi. Se ruleaza si se pune la copt intr-o tava pe...
Paste cu carne de pui in sos de rosii
Pastele se pun la fiert 7 minute cu sare. Cand sunt gata se pun intr-o strecuratoare si se dau sub jet de apa. Se pun la scurs. Carnea de pui taiata fasii, peste care am adaugat sare, piper supa gust, putin cimbru, cateva picaturi de ulei, am amestecat-o cat sa ia toate...
Piept de pui la grill si cus-cus cu legume
Pieptul de pui se spala si se pune la scurs. Dupa care se cresteaza cu cutitul, se da cu sare si piper. Se unge cu putin ulei si se pune pe grill timp de 30-35 minute, timp in care se mai invarte odata. Intr-o tigaie se pune la incins ulei, se adauga ceapa, morcovul si telina date pe...
Piept de pui cu legume la cuptor
Legumele se curata si se spala. Dovlecelul si vanata, rondele, morcovul- betisoare subtiri, ceapa- felii rotunde, ciupercile- taiate jumatati sau sferturi daca sunt mai mari. Din sare, piper, cimbru, ulei am facut un amestec pe care l-am pus peste legume si am amestecat. Din legume am...
Mancare de naut cu bacon
Nautul se pune la fiert cu un praf de bicarbonat. Prima apa se arunca. Dupa ce da in clocot ,se pune la fiert nautul in alta apa. Se adauga sare la fiert. Se fierbe cca 40 de minute ( sau mai mult, in functie de naut). Dupa ce nautul a fiert, se scurge de apa, si se pune in blender. Pe foc...
Piept de pui cu dovlecel la tigaie
Pieptul de pui se spala si se potioneaza. Eu l-am taiat julien. Dupa care l-am condimentat cu sare, piper, cimbru si putina boia dulce de ardei. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt, la fel si morcovul, ardeiul si telina. Dovlecelul l-am spalat si curatat de coaja, am scos cele...
Tocanita de porc cu praz si cartofi
Carnea se spala, se portioneza. Se sareaza, sa da cu boia de ardei dulce si piper . Cartofii se curata, se spala, se toaca, la fel si prazul. 30 ml ulei se pun la incins in tigaie. Cand este gata, se pune carnea si se lasa cca 5-6 minute, timp in care incercam sa o trecem prin ulei incins...
Friptura de porc in punga Knorr
Carnea se spala, se portioneaza, se cresteaza. Se unge cu putin unt, se condimenteaza ( nu am folosit prea mult pentru a nu-i schimba in mod evident gustul), se introduce in punga. Se leaga punga cu inelul sau. Se pune la cuptor si se lasa cca 1,30h. Se serveste cu diverse garnituri. Eu am...
Pilaf de orez cu pui si praz
Carnea de pui se spala, se portioneaza si se pune la scurs. Legumele se curata, se spala si se toaca. Carnea se da cu sare si piper. Se pune intr-o cratita ulei la incins. Se pune carnea si se rumeneste pe toate partile. Se adauga legumele. Se lasa pret de 5 minute sa ia ulei incins. Se adauga...
Ficat de porc fiert in vin
Ficatul se spala, se portioneaza. Se pune la scurs. Se da cu sare si piper. Se pune uleiul la incins. Cand este gata se adauga ficatul. Se pune un capac si lasam ficatul in ulei incins pana se rumeneste putin pe toate partile. Dupa care, punem vinul. Il lasam sa fiarba la foc domol...
Cartofi cu pui si bacon la cuptor
Cartofii se curata, se spala si portioneaza si se pun la fiert in apa cu sare. Carnea de pui, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Din cand in cand se ia spuma. Ceapa se curata si se toaca marunt. Se trage la tigaie in 30 ml ulei incins impreuna cu baconul. Cand cartofii sunt gata, se...
Perisoare in sos de rosii
Carnea se amesteca cu ceapa taiata marunt, orezul, sare, piper, verdeata si ouale. Se amesteca bine. Intr-o cratita se pune la foc apa. Cand aceasta a inceput sa fiarba se pune pun praf se sare si se pun perisoarele la fiert. Cand sunt gata, se scot intr-o strecuratoare. Le-am dat sub un...