claudiaO

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 22.11.2013

RETETE200
PRIETENI141
Retete

Salata de ciupercute cu maioneza si usturoi

In Salate la 2 Ian 2019

Încingem uleiul si punem ciupercile întregi, spălate si curățate inainte. Presaram putina sare si amestecam ciupercile ca sa nu se prinda de tigaie. Punem un capac si tinem pe foc pana scade de tot zeama lăsată. În acest timp ele se gătesc in propria zeama si devin foarte...

Aperitiv oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2019

Ouale le fierbem în apă cu sare cca 8-10 minute. Le lăsăm să se răcească, apoi le curățăm de coaja cu grija ca sa nu le rupem. Le tăiem pe fiecare in jumate. Scoatem  gălbenușurile  într-un castron, apoi le pasam bine cu furculita. Adăugăm pateu de ficat,...

Carnati de casa

In Porc la 19 Dec 2018

Carnea curățată de pieliti, o tocam prin masina cu sita cu găuri mari. Usturoiul il strivim cu presa si apoi il frecam cu o lingura de sare si il diluam cu zeama de carne.  Il punem peste carnea tocată, apoi presăram condimentele după gust si potrivim de sare daca mai este...

Ghiveci de legume cu carne de porc

In Mancaruri cu carne la 13 Dec 2018

Incepem cu carnea, pe care o prajim putin in ulei, apoi adaugam ceapa tocata mare. Saram si tinem pe foc pana devine sticloasa. Adaugam ardeiul, apoi punem legumele congelate. Dupa ce s-au inmuiat putin, punem si cartofii taiati cuburi mari, presaram sare, piper si cimbru si lasam sa fiarba. La...

Desert fantezie de iarna cu ciocolata si alune de padure

In Prajituri la 10 Dec 2018

Pentru inceput frecam ouale impreuna cu praful de sare si cu zaharul pana se formeaza o spuma densa. Adaugam untul topit, apoi laptele, esenta de vanilie si la final iincorporam faina amestecare cu praful de copt. Acum e momentul sa adaugam minunile aromate - cojile confiate, pepitele de coico...

Desert tort Batman

In Torturi la 22 Noi 2018

 Pentru blat, frecam ouale cu zaharul si praful de sare, pana se formeaza o spuma, apoi adaugam untul topit, laptele si la final faina amestecata cu praful de copt. Am adaugat putin coaja de lamaie si o lingurita de esenta de vanilie. Punem compozitia in forma rotunda tapetata cu hartie...

Desert tort surpriza - 5 ani de Bucataras

In Torturi la 22 Noi 2018

Pentru blat, incepem prin a freca ouale cu zaharul si cu un praf de sare, pana devin spumoase si isi maresc volumul. Adaugam untul si laptele, esenta si coaja de lamaie, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma rotunda si o dam la cuptor la foc potrivit pana...

Desert gogosele rapide cu scortisoara

In Dulciuri la 19 Sep 2018

Frecam ouale impreuna cu sarea si zaharul cateva minute, adaugam iaurtul in care am stins bicarbonatul. Punem zaharul vanilat si coaja de lamaie si incepem sa incorporam faina, pana obtinem un aluat ceva mai gros decat cel de clatite. Lasam compozitia sa se odihneasca vreo 10-15 minute, apoi...

Jumarele aurii

In Porc la 18 Sep 2018

Carnea spalata si uscata in prealabil, o taiam bucati potrivite de cca 2 cm si o punem in tuciul incins. Amestecam cu lingura din cand in cand ca sa se desprinda, apoi le tinem pe foc pana se rumenesc frumos. Le scoatem intr-o sita si presaram sare pe ele, dupa gust. Servim cu pofta, dupa...

Desert tort halba cu bere blonda

In Torturi la 18 Sep 2018

 Pentru blat, frecam ouale cu zaharul si praful de sare, pana se formeaza o spuma, apoi adaugam untul topit, laptele si la final faina amestecata cu praful de copt. Am adaugat putin coaja de lamaie si o lingurita de esenta de vanilie. Punem compozitia in forma rotunda tapetata cu hartie...

Aperitiv saleuri cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 18 Mai 2017

Aluatul dezghetat il asezam pe masa, il ungem cu ou, asezam feliile de sunca, apoi peste ele venim cu feliile de branza, iar deasupra cu cea de-a doua foaie de aluat. Taiem cu grija, fasii late de cca 1,5 cm-  ies cam 11-12 bucati. Le asezam pe hartie de copt, ungem cu ou batut, presaram...

Aperitiv trandafiri picanti

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2017

Desfacem aluatul, il taiem in doua, apoi taiem fasii late de cca.1,5 cm. Salamul, fiind felia mare, il taiem in doua. Ungem cu ou batut fasia de aluat, punem salamul, apoi rulam sul. Asezam sulul invers pe tava tapetata cu hartie de copt. Presaram cateva cristale de sare...

Aperitiv langosi cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2017

Framantam un aluat din ingredientele enumerate si il lasam la dospit vreo 40 minute. Branza dulce o amestecam cu ouale batute si cu telemeaua rasa marunt. Intindem aluatul cat mai subtire, portionam, punem umplutura in interior si presam ca sa nu se desfaca la prajit. Prajim langosii in...

Desert cornulete cu rahat

In Dulciuri la 15 Mai 2017

Punem oul, uleiul si apa intr-un castron incapator si amestecam; adaugam sarea si bicarbonatul stins cu 3 lingurite de otet si incepem sa punem faina. Amestecam la inceput, cu lingura, pana prinde consistenta, apoi trecem la framantat pana obtinem un aluat placut la atingere si nelipicios....

Mamaliguta in paturi

In Mancaruri cu carne la 12 Mai 2017

Pentru inceput, ne apucam de mamaliga. Punem apa cu sarea pe foc si adaugam 100 gr malai. Cand incepe sa dispara spuma alba de deasupra, mai adaugam malai si lasam sa fiarba. Dupa vreo 10 min, mai adaugam si restul de malai si mai lasam sa fiarba vreo 20 minute. Cat timp fierbe mamaliga, taiem...

Paine bradut

In Piine la 11 Mai 2017

  Punem faina intr-un vas, am presarat sarea, zaharul si drojdia uscata si am amestecat pentru omogenizare. Am incalzit laptele si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat molcut si elastic. La final, m- am adaugat untul putin cate putin, continuand framantarea. Am lasat aluatul la...

Desert gogosele rapide cu iaurt

In Dulciuri la 10 Mai 2017

Intr-un castron incapator, punem ouale, sarea si zaharul si frecam cu o lingura pana se dizolva. Adaugam zaharul Bourbon, coaja de citrice si iaurtul si amestecam bine. Faina o amestecam cu praful de copt si bicarbonatul si o cernem incet peste compozitie; amestecam cu grija, pana obtinem un...

Placinta cu iaurt si stafide

In Dulciuri la 9 Mai 2017

Dezghetam foile de placinta, la temperatura camerei. Dupa ce sunt gata dezghetate, ne apucam de umplutura. Amestecam iaurtul cu zaharul, ouale, esenta de rom, grisul, praful de sare si stafidele inmuiate in rom. Luam 1-2 foi, le intindem in tava (tava sa fie inalta), le pensulam cu unt...

Desert strudel rapid cu ciocolata

In Dulciuri la 8 Mai 2017

Portionam aluatul ca sa obtinem 3 fasii. Asezam ciocolata in mijloc, apoi crestam aluatul din cm in cm. Impaturim ciocolata, alternand fasiile. Pensulam cu ou batut si coacem pana se rumeneste frumos. Servim cu placere, dupa ce se raceste putin.

Desert tarta cu mere si caramel

In Dulciuri la 8 Mai 2017

Curatam merele de coaja si cotoare si le taiem in 4. Intr-o cratita incapatoare, punem la caramelizat zaharul si, cand s-a topit tot si a devenit auriu, adaugam untul si amestecam bine sa se omogenizeze. Adaugam merele si le intoarcem pe toate partile ca sa se prinda caramelul de ele. Luam...

Desert tort diplomat fara piscoturi

In Torturi la 5 Mai 2017

Batem albusurile spuma cu sarea si adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le frecam cu uleiul, apoi le incorporam in spuma de albusuri. Adaugam apoi faina si esenta. Coacem cca. 20-30 min in tava tapetata cu hartie de copt -30/40 cm. Curatam fructele si le taiem in cuburi mici, ananasul il...

Varza calita cu carne de porc

In Mancaruri cu carne la 3 Mai 2017

Tocam varza fideluta si o frecam cu putina sare ca sa se inmoaie. O lasam sa se odihneasca, pana pregatim carnea; taiem carnea in bucati mai mici - cca 2/2 cm, o spalam, o scurgem si apoi o punem la calit, in uleiul incins. O tinem pe foc si o intoarcem pe toate partile, pana devine usor rumena....

Desert tort Popples

In Torturi la 22 Mar 2017

Incepem cu blatul. Batem albusurile spuma cu sarea si adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le frecam cu uleiul, apoi le incorporam in spuma de albusuri. Adaugam apoi faina si esenta. Coacem cca. 20-30 min in tava tapetata cu hartie de copt -30/40 cm. Pentru crema, pasam la blender...

Platou rece

In Aperitive / Garnituri la 27 Oct 2016

Luam mamaliga rece din frigider si o feliem, taiem slaninuta feliute mici, telemeaua o taiem in bucati, ceapa o taiem in patru ,o clatim intrun jet apa rece si o presaram cu sare. Asezam totul pe un  taler de lemn si trecem LA masa. Pofta buna!  

Merluciu prajit in faina de malai reteta simpla

In Peste la 25 Oct 2016

Cum se prepara Merluciu prajit in faina de malai reteta simpla Mai intai avem grija sa dezghetam pestele- congelat fiind- fara sa il bagam in apa. Dupa ce s-a dezghetat, il spalam cu un jet de apa rece si il saram bine. Punem uleiul la incins in tigaie si pregatim panada. Amestecam malaiul si...

Mamaliga clasica

In Piine la 24 Oct 2016

Punem apa la incalzit pe foc si adaugam sarea. Cand e calda dar nu fierbinte, adaugam malai cam  250 de frame si lasam sa fiarba pana dispare spumita alba care se formeaza la suprafara. Din cand in cand amestecam in tuci sa nu se prinda. Cand spuma s-a dus aproape de tot, mai punem niste...

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 22 Oct 2016

Pregatim mai intai legumele: le curatam si le tocam cubulete. Le punem in apa rece la fiert cu putina  sare. Apoi ne apucam de perisoare. Punem carnea intrun castron; presaram orezul spalat, dam ceapa pe razatoare, adaugam patrunjelul, cimbru, maggi, piper, putina  sare, ouale si...

Scovergi taranesti

In Piine la 21 Oct 2016

Lichefiem mai intai drojdia cu zaharul, apoi adaugam 100 ml APA si putina  faina cat sa iasa o compozitie ca de chec. Lasam sa cresca putin; faina o crenem intrun lighean, si amestecam cu sarea. Dupa CE a crescut maiaua, o amestecam in faina si incepem sa turnam cate Putin din APA calda si...

Mancare de gogonele si castraveti murat

In Porc la 17 Oct 2016

Incepem cu muraturile, pe care le spalam, le taiem in bucatele si le clatim bine cu apa  , de mai multe ori. Castravetii i-am taiat rondele. Toate intra intro oala cu apa rece. Cand incepem sa fiarba, schimbam apa. Eu am schimbat-o de vreo 3 ori. Ultima apa o folosim sa si fiarba muraturile...

Cosulet festiv

In Dulciuri la 16 Oct 2016

Rupem ciocolata in bucati mici si o punem intr-o punga de plastic, in colt. O dam cateva ture la microunde, pana se topeste bine. Intoarcem farfuria, aplicam o bucata de folie de aluminiu  astfel incat sa nu prinda prea multe pliuri. Luam punga cu ciocolata topita si incepem sa crosetam...

Afisate 61 - 90 din 200 retete    

Postari recente

publicat la 25.01.2021

SHAKSUKA

publicat la 09.02.2020

Aperitiv bilute fantezie

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]