Catalina L

8

Bucataras
Minunat

Suceava

Bucataras din 11.02.2015

RETETE1008
PRIETENI127
Retete

Paste Fettuccini cu curcan, smantana si ciuperci

In Paste la 21 Oct 2017

Rumeniti un pic piepturile de curcan pe fiecare parte, intr-o lingura de ulei de masline. Scoateti-le si taiati-le cubulete. Puneti ceapa curatata si tocata marunt la rumenit impreuna cu curcuma. Adaugati apoi ardeiul rosu taiat bucatele, cubuletele de pui si rumeniti.  Intr-o...

Aperitiv placinta Beurek armeniana

In Aperitive / Garnituri la 21 Oct 2017

Intr-un castron amestecati cele 3 branzeturi. Adaugati piper proaspat macinat si patrunjel tocat. Verificati de sare, dar feta si cascavalul sunt deja sarate. Topiti untul si ungeti vasul pentru cuptor (20/30 cm). Derulati foile de placinta. Puneti 2 foi pe fundul vasului. Ungeti cu...

Desert flan cu fructe de padure

In Dulciuri la 21 Oct 2017

Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati laptele cu laptele de cocos si cu laptele condensat. Adaugati ouale treptat si amestecati bine.  Turnati compozitia in tava de chec. Puneti deasupra jumatate din fructele de padure.   Puneti apa fierbinte intr-un vas pentru...

Desert pana cotta cu sirop de coacaze rosii

In Dulciuri la 21 Oct 2017

Puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o oala adanca, puneti la fiert laptele cu smantana, zaharurile si vanilia. Amestecati cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si adaugati gelatina stoarsa bine. Amestecati pana se topeste. Turnati in pahare sau in vase ramequins....

Desert sarlota chec cu capsuni

In Dulciuri la 7 Oct 2017

Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute. Se spală si se curata căpșunile (pastrati 4 capsuni pentru decorul final), se taie in bucati. Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat. Se scurge bine gelatina si se amesteca cu capsunile...

Paine irakiana (Samoon)

In Piine la 3 Oct 2017

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calduta si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, sarea si uleiul. Amestecati si incorporati treptat apa calduta. Framantam cca. 10-15 minute. Acoperim si...

Anghinare cu sos vinaigrette

In Mancaruri de legume la 1 Oct 2017

Se spala anghinarea. Se taie coada la baza, astfel incat anghinarea sa stea dreapta. Indepartati foile groase externe. O puteti fierbe in apa: umpleti o oala adanca cu 2 litri de apa. Adaugati sare groasa si lasati sa fiarba 30-40 de minute (in functie de grosimea ei). Sunt...

Sirop de coacaze rosii

In Sirop / Compot la 1 Oct 2017

In primul rand, fructele trebuie bine spalate cu apa rece si lasate la scurs. Se amesteca fructele cu zaharul si se lasa peste noapte. A 2-a zi adaugati apa si feliile de lamaie si puneti la fiert. Culegem si aruncam spuma care se formeaza. Dupa 20 minute, filtram printr-o sita fina...

Aperitiv maltez- Pastizz Ricotta

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2017

Incalziti cuptorul la 180° C. Puneti ricotta intr-un castron.. Adaugati sare si frecati (se pune numai sare in reteta de origine, eu am adaugat un pic de piper si de oregano uscat). Taiati aluatul in patrate de 8-10 cm. Puneti o lingurita de umplutura in centrul lor. Inchideti...

Byrek albanez- Placinta cu carne

In Vita la 27 Sep 2017

Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare. Curatati-i si taiati-i in felii subtiri. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeiul si rosia cubulete. Sotati ceapa si usturoiul in uleiul incins. Adaugati carnea tocata si lasati sa-si piarda apa. Puneti rosia,...

Desert biscuiti Leopard

In Dulciuri la 27 Sep 2017

 Puneti faina, praful de copt, zaharurile si sarea intr-un castron sau in bolul robotului. Adaugati untul moale taiat bucati si amestecati. Puneti apa progresiv si framantati pana obtineti un aluat omogen. Cantariti aluatul (in jur de 500 g) si impartiti-l in 5 parti egale:...

Muschi de porc cu legume si otet balsamic

In Porc la 27 Sep 2017

Se încălzește uleiul intr-o tigaie adanca. Puneti carnea si rumeniti-o pe toate partile. Se adauga ceapa, usturoiul tocat si morcovii taiati rondele. Adaugati mazarea boabe si sotati timp de 5 minute. Diluati pudra de fond de vitel si concentratul de rosii intr-un pahar cu apa...

Ugali - mamaliga alba africana

In Mancaruri de legume la 24 Sep 2017

Se pune la fiert apa într-un vas cu sarea sau cu Kub-ul de pui. Se toarnă treptat în ploaie făină în apa clocotită, amestecand in continuu si evitând bulgării. Aluatul trebuie sa fie mai gros decât un piureu de cartofi fierți. Continuti sa...

Frigarui balineze - Sate Lilit

In Pui la 24 Sep 2017

Curatati ceapa si taiati-o in 4. Tocati carnea de pui cu ceapa. Puneti intr-un castron. Adaugati nuca de cocos, curcuma, curry-ul, piment-ul, sosul soia, pudra de coriandru, sucul de lime si zaharul. Amestecati totul bine. Daca le faceti la gratar : se monteaza cat o „nuca”...

Desert placinta cu iaurt si portocale (Portokalopita)

In Prajituri la 23 Sep 2017

Rupem foile de placinta in bucati mici (ale mele erau proaspete, daca sint congelate le decongelati, le rupeti in bucati si le puteti lasa sa se usuce peste noapte). Incalzim cuptorul la 180 °C si ungem o tava de 30/20 cm. Batem bine ouale cu zaharul, adaugam iaurtul, uleiul, coaja de...

Crema de mazare cu ou posat si bacon afumat

In Supe la 15 Sep 2017

Asezati feliile de bacon separat, intr-o tigaie adanca, rece. Gatiti la foc potrivit, baconul se va colora treptat, intoarceti-l dupa cateva minute si gatiti-l pe ambele parti pana va avea o culoare frumoasa. Nu-l prajiti prea mult, va deveni tare si se va usca. Scoateti-l pe un prosop...

Desert prajitura cu piersici si ricotta

In Prajituri la 15 Sep 2017

Incalziti cuptorul la 200°C.  Taiati 2 piersici in felii, puneti-le intr-o tigaie in teflon si presarati deasupra o lingura de zahar brun. Caramelizati-le timp de 5 minute, la foc mediu. Luati tigaia de pe foc si lasati sa se raceasca. Taiati untul bucatele, topiti-l la...

Aperitiv tajina tunisiana cu ton si branza

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2017

Curatati si tocati ceapa si usturoiul tocat. Incalziti uleiul puneti ceapa si usturoiul si rumeniti. Adaugati tonul scurs si maruntit. Sarati, piperati, adaugati maslinele taiate, reveniti timp de 2-3 minute. Lasati sa se raceasca. In bolul robotului sau intr-un castron adanc,...

Desert prajitura cu gris si migdale/ Cipru

In Dulciuri la 15 Sep 2017

Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati bine ouale cu zaharul. Adaugati untul topit, incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt, grisul si migdalele macinate. Amestecati bine. Am adaugat un pic de lapte, caci compozitia mi se parea prea groasa. Turnati intr-o...

Osso buco milanez si gremolata

In Vita la 14 Aug 2017

Incalziti uleiul intr-o tigaie adanca. Dati carnea prin faina si rumeniti-o bine pe ambele parti. Intre timp, curatati morcovul si taiati-l in rondele fine. Curatati ceapa si tocati-o marunt. Scoateti carnea si puneti la prajit ceapa. Adaugati rondelele de morcovi si ardeiul taiat...

Pastai verzi cu rosii

In Mancaruri de post la 14 Aug 2017

Intr-o oala adanca, puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile verzi curatate.  Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub un jet de apa rece. Intr-o tigaie adanca, puneti la prajit ceapa tocata in uleiul fierbinte....

Desert crema Mojito cu ricotta

In Dulciuri la 14 Aug 2017

In bolul robotului, incepeti sa bateti smanatana, adaugand zaharul treptat. Adaugati ricotta, coaja rasa de limetă, menta tocata marunt si continuati sa bateti. Varsati sucul de limetă, rom-ul si bateti inca cateva minute pana obtineti o crema care se tine bine. Puneti crema in pahare...

Desert flan cu mere caramelizate

In Dulciuri la 14 Aug 2017

Curatati si taiati merele in cuburi. Incalziti zaharul intr-o tigaie la foc potrivit si topiti-l pana obtineti un caramel. Adaugati merele, scortisoara, amestecati si gatiti timp de 5 minute. Lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati laptele cu laptele...

Salata de vinete egipteana / Baba ganoush

In Salate la 12 Aug 2017

Cuptorul se preincalzeste la 200°C. Vinetele se inteapa, de cateva ori cu furculita, inainte de a le introduce la cuptor. Se pun pe o tava si se lasa sa se coaca cam 45-50 de minute. Se intorc din cand in cand, sa se rumeneasca pe toate fetele. Se scot din cuptor, se curata de...

Desert biscuiti cu unt de arahide / Ghriba Lbahla

In Dulciuri la 12 Aug 2017

Amestecati faina, zaharul, praful de copt si untul de arahide. Adaugati treptat uleiul si amestecati pentru a forma un aluat. Formati bile, puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele. Decorati cu o aluna fiecare biscuit. Coaceti 15-20 minute, in cuptorul...

Aperitiv tajina tunisiana cu pui si branza

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2017

Curatati si tocati ceapa si usturoiul. Incalziti uleiul puneti ceapa si usturoiul si rumeniti. Adaugati puiul taiat bucatele. Sarati, piperati si adaugati pudra de curcuma si 1/3 de cana de apa fiarta. Lasati sa scada la foc potrivit. In bolul, robotului sau intr-un castron adanc...

Sparanghel pane

In Mancaruri de legume la 6 Aug 2017

Curatam sparanghelul cu ajutorul unei ustensile pentru curatat legume. Taiem 1 cm din baza si incepem curatarea de la 4 cm de varf spre baza.  Clatiti-l sub jet de apa rece si puneti-l la fiert in apa fierbinte cu sare, timp de 15 minute. Scurgeti si dati deoparte. Preaparati sosul...

Muschiulet de porc cu rosii si ghiveci de legume

In Porc la 6 Aug 2017

Se încălzește uleiul într-o tigaie. Se adauga cateii de usturoi tocati mărunt și boia de ardei. Prajiti si colorati boia si usturoiul. Puneti sare si piper peste carne. Puneti la prajit muschiuletul intreg sau taiat in 2. Rumeniti-l bine pe toate părțile....

Pui pe sare la cuptor

In Mancaruri cu carne la 6 Aug 2017

Intr-un bol, amestecati toate ingrediedentele pentru marinada. Spalati, curatati puiul, parliti-l si despicati-l in 2 pe piept. Ungeti foarte bine puiul pe toate partile cu marinada. Intr-o tava, asezati intai o hartie de copt. Puneti sarea (pentru ca se va intari si va fi un bloc de...

Desert prajitura cu rubarba

In Prajituri la 6 Aug 2017

Incalziti cuptorul la 180° C. Se curăță tijele, se spală bine sub un jet de apă, apoi se taie în bucăți de 10-12 cm. Am utilizat o forma lunga de tarta si le-am taiat in functie de dimensiunea formei - am obtinut in jur de 20 de bucati. Puneti bucatile de rubarba intr-o tava...

Afisate 541 - 570 din 1008 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Eşti pe un drum greşit. A, ştiai? Un motiv suficient de puternic să alegi varianta plătită a Hohoscopului… Prea te-ai dedulcit la mocăciuni.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]