Se pune apa la fiert cu un praf de sare si cu zaharul vanilat
Cand apa incepe sa fiarba se pun mucenicii.
Se lasa pana cand fierb dar amestecand din cand in cand, pentru a nu se lipi mucenicii intre ei.
Cand mucenicii sunt aproape fierti adaugam mierea, scortisoara, coaja de...
Prepararea blatului:
Ouale se bat, impreuna cu zaharul si coaja de lamaie, pana cand zaharul se topeste.
Peste ouale batute se pune, putin cate putin, uleiul.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in restul compozitiei, amestecand de jos in sus....
Varza murata se scoate si se baga in apa rece la desarat.
Oala de lut de umple cu apa rece, nu mai tin minte pt ce mi-a zis mama sa fac asta. :D
Ceapa se spala bine si se toaca cubulete.
Incingem uleiul si punem la calit ceapa.
Intre timp, curatam ardeii si morcovii....
Preparam gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece circa 10 minute. Iar apoi o punem la bain-marine cat sa se incalzeasca putin, nu lasati sa fiarba pt ca-si pierde din effect.
Intre timp, perele si bananele se spala bine iar apoi se...
Spaghetele se fierb al dente, trebuie lasate mai putin decat timpul normal de fierbere.
Dupa ce au fiert se strecoara si se trec printr-un jet de apa rece.
Cat timp fierb pastele, punem uleiul la incins in care calim muschiul tiganesc taiat cubulete mici.
Dupa 5 minute, de cand...
Ouale se bat bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Se adauga iaurtul, treptat, si apoi apa minerala, putin cate putin.
Se amesteca bine ingredientele iar separate amestecam faina cu: bicarbonatul, sarea si praful de copt.
Amestecul de faina se pune peste cel de iaurt, putin cate...
Incepem cu prepararea umpluturii pentru ca trebuie sa tinem calde clatitele.
Prepararea umpluturii:
Piepul de pui il spalam bine, il fierbem cu putina sare si piper iar apoi il taiem cubulete.
Ciupercile, daca sunt proaspete, le spalam bine si le fierbem bine.
Cand...
Muschiul de porc se taie pe lung si se bate pe lat astfel incat sa arate aproape ca un patrat.
Carnea se condimenteaza si se da la frigider pentru o ora.
Intre timp curatam legumele si pregatim umplutura.
Pregatirea umpluturii:
Uleiul il punem la incins cu o...
Prepararea aluatului:
Pe tot parcursul prepararii se folosesc paletele verticale sau se amesteca de jos in sus.
Laptele se incalzeste, se pune peste unt, se adauga zaharul si se bate bine pana se topeste zaharul.
Se adauga galbenusurile si iaurtul amestecandu-se bine.
Albusurile se...
Prepararea aluatului:
Untul se pune pune la topit cu 100 ml de apa.
Facem maiaua din 50 de ml apa calduta, zaharul si drojdia.
Intr-un bol mare se pune faina si se face un gol in miljloc. In golul acela punem apa cu unt calduta, sarea si maiaua.
Amestecam din...
Oasele se spala bine, se lasa in apa rece cateva ore iar apoi se parlesc pentru a nu mai avea par pe sorici.
Se pun la fiert intr-o oala mare, eu am folosit un tuci, impreuna cu muschiul si rasolul afumat.
Se adauga la fiert impreuna cu morcovii si cepele.
Din cand in cand...
Eu am facut un tort mai mare, pe lung, si de aceea am aceste cantitati.
Se alege o tava mai inalta in care se pune zaharul brun la carmelizat.
Zaharul se caramelizeaza la foc iute, de aceea trebuie sa stam langa tava sis a invartim intruna pentru a se caramelize uniform.
Dupa ce am...
Pulpele se spala bine, se condimenteaza si se lasa la frigider 10-15 minute.
Dupa aceea pulpele se aseaza intr-o cratita, nu foarte inalta, la bain marine ( se aseaza cratita cu pui intr-o alta oala cu apa, putin mai mare decat cratita, cat sa se aseze cratita pe oala cu apa) si se baga la...
Muschiul de porc se spala bine si se taie cubulete.
Cubuletele de carne se pun intr-un vas si peste se toarna sos de soia, piper, sare, busuioc, 2-3 foi de dafin si se amesteca bine.
Legatura de patrunjel se spala bine si cu ramurile de patrunjel se acopera carnita.
Vasul se pune in...
Fructele le spalam bine si facem un fresh din ele, fara pulpa.
Eu am avut cam 100 ml de fresh de citrice.
Laptele se amesteca cu: freshul de fructe, zaharul, untul si se pune la foc mic pana se topeste untul..
Se amesteca bine cu telul cat timp se topeste untul pentru...
Ceapa si ardeiul se curata, se taie julien si se pun la calit cu uleiul si o lingurita cu apa.
Dupa circa 2-3 minute adaugam si carnea taiata cubulete, carnea trebuie spalata foarte bine inainte.
Lasam la inabusit circa 5 minute, pana incepe sa-si schimbe culoarea spre alb, adaugam apa...
Marul de spala, se curata de coaja, se taie-n doua si se taie felii.
Intr-o tigaie de Teflon punem zaharul la caramelizat.
Cand zaharul s-a caramelizat punem untul si amestecam pentru a se omogeniza.
Dupa ce am incorporate untul in caramel, adaugam iaurtul si amestecam...
Pulpele se spala bine, se scoate pielea de pe le si se taie-n doua. Se aseaza intr-o tava iar printer carne se pun cartofii, care au fost curatati si taiati in 4-6 parti. Se pune ceapa taiat rondele si ardeiul taiat feliute. Se pun: sare, piper, busuioc, foi de dafin si se toarna apa. Se...
Incepem cu prepararea cremei 2 pentru ca trebuie data la racit.
Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul+zaharul vanilat+ faina+ amidonul. Se toarna treptat ½ din fanta si se amesteca bine. Restul de fanta se pune pe foc. Cand fanta a da intr-un clocot...
Aripile de curcan se spala bine, se dau intr-un clocot timp de 10 minute, se arunca apa murdara, se pune alta apa calduta iar apoi se pun iar la fiert. Se lasa la fiert cu un praf de sare timp de vreo 20 de minute, avand grija sa spumam mereu
Dupa aia se adauga morocvul dat pe razatoare,...
Ouale se spala bine si se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se aduga zaharul si se bate ca pt bezea. Peste albusuri se adauga galbenusurile, unul cate unul, si apoi se adauga si uleiul usor. Se adauga coaja de lamaie si iaurtul si se amesteca bine. Faina, amestecata cu...
Pieptul se spala foarte bine, se transeaza si se condimenteaza.
Drept condimente am folosit un amestec din: o lingurita cu busuoic, o lingurita cu cimbru, un varf de lingurita cu praf de chilli si putina sare.
Peste carnea condimentata se toarna 3 linguri cu sos de soia.
Bolul...
Macroul se curata bine si se spala.
Se taie-n doua pe lung si se curata de negreala ramasa pe peste.
Apoi se taie in doua, practic pestele se taie-n 4, si se da cu sare si piper.
Bucatile de peste se dau prin malai din abundenta si se aseaza intr-o tava.
In tava se pune...
Se separa ouale si untul se scoate la temperatura camerei.
Untul moale se bate impreuna cu zaharul si galbenusurile.
Frecam bine untul cu galbenusurile pana cand se topeste zaharul si apoi radem lamaia, dupa ce am spalat-o bine, si punem o lingura din zeama de lamaie.
Separat,...
Merele se spală bine, se dau pe răzătoare- pe ochiurile mari- şi se amestecă cu cele 4 linguri cu zahăr şi cu scortişoara.
Între timp, punem la topit untul şi peste unt punem merele la călit.
Se lasă la călit circa 10 minute, până se topeşte zahărul, iar apoi...
200 de grame din unt, care trebuie să fie foarte moale, se amestecă cu două linguri cu miere, până se vor încorpora foarte bine.
Între timp punem ciocolata la topit împreună cu restul de unt iar când s-a topit adăugăm nesul amestecând bine până...
Carnea de manzat se curata bine si se da intr-un clocot.
Apoi se ia carnea si se taie cubulete.
Intre timp curatam legumele si le spalam bine si le tocam (morcovii se taie rondele, ceapa julien si ardeiul feliute).
Intr-o oala se pune la calit, in ulei incins cu o lingura cu...
Pennele se fierb al dente si apoi se dau printr-un jet de apa rece.
Morcovul se curata si se da pe razatoarea, pe ochiurile mici.
Din cele doua galbenusuri si cele 100 ml ulei se face o maioneza.
Peste maioneza se pun: usturoiul, mustarul, zeama de lamaie, iaurtul, sare, piper...
Prepararea aluatului:
Se bate oul cu zaharul si un praf de sare.
Se face maiaua din drojdie cu apa calduta si o lingurita de zahar.
Peste ou, se adauga uleiul si se amesteca bine.
Se adauga si apa minerala si maiaua, amestecandu-se bine bine.
Se toarna faina, cate un...
Ouale se bat foarte bine cu un praf de sare si zahar, o sa-si dubleze volumul. Apoi, se pune uleiul peste oua si se amesteca bine. Se pune faina cat cuprinde iar daca iese prea vascos mai adaugam putin ulei si framantam. Umplutura o formam amestecand bine ingredientele date....
Mucenici fierţi cu miere şi nucă
Se pune apa la fiert cu un praf de sare si cu zaharul vanilat Cand apa incepe sa fiarba se pun mucenicii. Se lasa pana cand fierb dar amestecand din cand in cand, pentru a nu se lipi mucenicii intre ei. Cand mucenicii sunt aproape fierti adaugam mierea, scortisoara, coaja de...
Prăjitură de banane cu pepene galben
Prepararea blatului: Ouale se bat, impreuna cu zaharul si coaja de lamaie, pana cand zaharul se topeste. Peste ouale batute se pune, putin cate putin, uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in restul compozitiei, amestecand de jos in sus....
Sarmale de post în vas de lut
Varza murata se scoate si se baga in apa rece la desarat. Oala de lut de umple cu apa rece, nu mai tin minte pt ce mi-a zis mama sa fac asta. :D Ceapa se spala bine si se toaca cubulete. Incingem uleiul si punem la calit ceapa. Intre timp, curatam ardeii si morcovii....
Şarlotă de banane cu pere- desert de post
Preparam gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Se pune gelatina la inmuiat in apa rece circa 10 minute. Iar apoi o punem la bain-marine cat sa se incalzeasca putin, nu lasati sa fiarba pt ca-si pierde din effect. Intre timp, perele si bananele se spala bine iar apoi se...
Spaghetti carbonara
Spaghetele se fierb al dente, trebuie lasate mai putin decat timpul normal de fierbere. Dupa ce au fiert se strecoara si se trec printr-un jet de apa rece. Cat timp fierb pastele, punem uleiul la incins in care calim muschiul tiganesc taiat cubulete mici. Dupa 5 minute, de cand...
Yogurt waffles
Ouale se bat bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga iaurtul, treptat, si apoi apa minerala, putin cate putin. Se amesteca bine ingredientele iar separate amestecam faina cu: bicarbonatul, sarea si praful de copt. Amestecul de faina se pune peste cel de iaurt, putin cate...
Clătite umplute cu piept de pui
Incepem cu prepararea umpluturii pentru ca trebuie sa tinem calde clatitele. Prepararea umpluturii: Piepul de pui il spalam bine, il fierbem cu putina sare si piper iar apoi il taiem cubulete. Ciupercile, daca sunt proaspete, le spalam bine si le fierbem bine. Cand...
Rulouri de porc umplute în sos de bere
Muschiul de porc se taie pe lung si se bate pe lat astfel incat sa arate aproape ca un patrat. Carnea se condimenteaza si se da la frigider pentru o ora. Intre timp curatam legumele si pregatim umplutura. Pregatirea umpluturii: Uleiul il punem la incins cu o...
Mini-tarte din făină integrală cu cremă de ciocolată
Prepararea aluatului: Pe tot parcursul prepararii se folosesc paletele verticale sau se amesteca de jos in sus. Laptele se incalzeste, se pune peste unt, se adauga zaharul si se bate bine pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile si iaurtul amestecandu-se bine. Albusurile se...
Pizza zâmbăreaţă
Prepararea aluatului: Untul se pune pune la topit cu 100 ml de apa. Facem maiaua din 50 de ml apa calduta, zaharul si drojdia. Intr-un bol mare se pune faina si se face un gol in miljloc. In golul acela punem apa cu unt calduta, sarea si maiaua. Amestecam din...
Piftie de porc "afumată"
Oasele se spala bine, se lasa in apa rece cateva ore iar apoi se parlesc pentru a nu mai avea par pe sorici. Se pun la fiert intr-o oala mare, eu am folosit un tuci, impreuna cu muschiul si rasolul afumat. Se adauga la fiert impreuna cu morcovii si cepele. Din cand in cand...
Tort de mere
Eu am facut un tort mai mare, pe lung, si de aceea am aceste cantitati. Se alege o tava mai inalta in care se pune zaharul brun la carmelizat. Zaharul se caramelizeaza la foc iute, de aceea trebuie sa stam langa tava sis a invartim intruna pentru a se caramelize uniform. Dupa ce am...
Pulpe au bain marine cu amestec mexican
Pulpele se spala bine, se condimenteaza si se lasa la frigider 10-15 minute. Dupa aceea pulpele se aseaza intr-o cratita, nu foarte inalta, la bain marine ( se aseaza cratita cu pui intr-o alta oala cu apa, putin mai mare decat cratita, cat sa se aseze cratita pe oala cu apa) si se baga la...
Frigărui din porc marinat ~ reţeta mea nr. 100
Muschiul de porc se spala bine si se taie cubulete. Cubuletele de carne se pun intr-un vas si peste se toarna sos de soia, piper, sare, busuioc, 2-3 foi de dafin si se amesteca bine. Legatura de patrunjel se spala bine si cu ramurile de patrunjel se acopera carnita. Vasul se pune in...
Prăjitura Deşteaptă cu citrice
Fructele le spalam bine si facem un fresh din ele, fara pulpa. Eu am avut cam 100 ml de fresh de citrice. Laptele se amesteca cu: freshul de fructe, zaharul, untul si se pune la foc mic pana se topeste untul.. Se amesteca bine cu telul cat timp se topeste untul pentru...
Mâncare de măsline cu carne
Ceapa si ardeiul se curata, se taie julien si se pun la calit cu uleiul si o lingurita cu apa. Dupa circa 2-3 minute adaugam si carnea taiata cubulete, carnea trebuie spalata foarte bine inainte. Lasam la inabusit circa 5 minute, pana incepe sa-si schimbe culoarea spre alb, adaugam apa...
Măr în sos de caramel à la Ionix
Marul de spala, se curata de coaja, se taie-n doua si se taie felii. Intr-o tigaie de Teflon punem zaharul la caramelizat. Cand zaharul s-a caramelizat punem untul si amestecam pentru a se omogeniza. Dupa ce am incorporate untul in caramel, adaugam iaurtul si amestecam...
Pulpe în sos de roşii la cuptor
Pulpele se spala bine, se scoate pielea de pe le si se taie-n doua. Se aseaza intr-o tava iar printer carne se pun cartofii, care au fost curatati si taiati in 4-6 parti. Se pune ceapa taiat rondele si ardeiul taiat feliute. Se pun: sare, piper, busuioc, foi de dafin si se toarna apa. Se...
Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta
Incepem cu prepararea cremei 2 pentru ca trebuie data la racit. Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul+zaharul vanilat+ faina+ amidonul. Se toarna treptat ½ din fanta si se amesteca bine. Restul de fanta se pune pe foc. Cand fanta a da intr-un clocot...
Ciorbă de curcan
Aripile de curcan se spala bine, se dau intr-un clocot timp de 10 minute, se arunca apa murdara, se pune alta apa calduta iar apoi se pun iar la fiert. Se lasa la fiert cu un praf de sare timp de vreo 20 de minute, avand grija sa spumam mereu Dupa aia se adauga morocvul dat pe razatoare,...
Mini-brioşe cu ciocolată şi stafide
Ouale se spala bine si se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se aduga zaharul si se bate ca pt bezea. Peste albusuri se adauga galbenusurile, unul cate unul, si apoi se adauga si uleiul usor. Se adauga coaja de lamaie si iaurtul si se amesteca bine. Faina, amestecata cu...
Piept de găina în crustă crocantă la cuptor
Pieptul se spala foarte bine, se transeaza si se condimenteaza. Drept condimente am folosit un amestec din: o lingurita cu busuoic, o lingurita cu cimbru, un varf de lingurita cu praf de chilli si putina sare. Peste carnea condimentata se toarna 3 linguri cu sos de soia. Bolul...
Macrou cu malai la cuptor
Macroul se curata bine si se spala. Se taie-n doua pe lung si se curata de negreala ramasa pe peste. Apoi se taie in doua, practic pestele se taie-n 4, si se da cu sare si piper. Bucatile de peste se dau prin malai din abundenta si se aseaza intr-o tava. In tava se pune...
Chec cu unt si lamaie
Se separa ouale si untul se scoate la temperatura camerei. Untul moale se bate impreuna cu zaharul si galbenusurile. Frecam bine untul cu galbenusurile pana cand se topeste zaharul si apoi radem lamaia, dupa ce am spalat-o bine, si punem o lingura din zeama de lamaie. Separat,...
Ştrudel cu mere
Merele se spală bine, se dau pe răzătoare- pe ochiurile mari- şi se amestecă cu cele 4 linguri cu zahăr şi cu scortişoara. Între timp, punem la topit untul şi peste unt punem merele la călit. Se lasă la călit circa 10 minute, până se topeşte zahărul, iar apoi...
Prăjitură cu ness
200 de grame din unt, care trebuie să fie foarte moale, se amestecă cu două linguri cu miere, până se vor încorpora foarte bine. Între timp punem ciocolata la topit împreună cu restul de unt iar când s-a topit adăugăm nesul amestecând bine până...
Mancarica de fasole verde cu manzat
Carnea de manzat se curata bine si se da intr-un clocot. Apoi se ia carnea si se taie cubulete. Intre timp curatam legumele si le spalam bine si le tocam (morcovii se taie rondele, ceapa julien si ardeiul feliute). Intr-o oala se pune la calit, in ulei incins cu o lingura cu...
Salata de penne cu ton
Pennele se fierb al dente si apoi se dau printr-un jet de apa rece. Morcovul se curata si se da pe razatoarea, pe ochiurile mici. Din cele doua galbenusuri si cele 100 ml ulei se face o maioneza. Peste maioneza se pun: usturoiul, mustarul, zeama de lamaie, iaurtul, sare, piper...
Prajitura cu rahat si lamaie
Prepararea aluatului: Se bate oul cu zaharul si un praf de sare. Se face maiaua din drojdie cu apa calduta si o lingurita de zahar. Peste ou, se adauga uleiul si se amesteca bine. Se adauga si apa minerala si maiaua, amestecandu-se bine bine. Se toarna faina, cate un...
Mini-placinta pufoasa cu branza
Ouale se bat foarte bine cu un praf de sare si zahar, o sa-si dubleze volumul. Apoi, se pune uleiul peste oua si se amesteca bine. Se pune faina cat cuprinde iar daca iese prea vascos mai adaugam putin ulei si framantam. Umplutura o formam amestecand bine ingredientele date....