-Licurici-

5

Bucataras
senzational

Ramnicu Valcea

Bucataras din 02.06.2015

RETETE331
PRIETENI412
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv saleuri cu branza de vaci

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2020

Drojdia se amesteca cu o lingurita de faina si putina apa calduta. Se lasa pana se umfla putin. Faina cernuta se amesteca cu toate ingrediente si se lasa la crescut cel putin 30m. Se intinde pe o planseta tapetata cu faina, se unge cu galbenus de ou, se presara susan/mac si se lasa la...

Aperitiv bulete de branza

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2020

  Se amesteca branza de burduf cu branza cheddar si cascavalul (rase), se formeaza bile de dimensiunea unei nuci, apoi se baga cel putin 30min in frigider.  Se pregatesc 3 boluri cu: faina amestecata cu o lingurita de ierburi si marar; pesmet amestecat cu chilli si...

Oua rosii, vopsite in coji de ceapa

In Aperitive / Garnituri la 27 Apr 2019

Ouale se spala bine si se lasa la uscat. Cojile de ceapa se spala, apoi se pun intr-o cratita cu apa (se opresc cateva, pentru a fi puse deasupra oualelor) si se firb 20 min, apoi se adauga ouale, putina sare si o lingura de otet. Se lasa pe foc inca 12 min, din momentul cand a inceput apa...

Aperitiv carnaciori in aluat

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2019

Aluatul se decongeleaza, apoi se desface, se lasa pe folia cu care este invelit si se mai intinde putin cu sucitorul, sa nu fie prea gros. Se taie in fasii, se pune branza cheddar rasa pe fiecare bucata, apoi carnaciorii. Galbenusul se amesteca cu sare, piper si o lingurita de apa, apoi se...

Aperitiv biscuiti cu branza si unt

In Aperitive / Garnituri la 28 Mai 2018

Untul taiat cubulete se amesteca cu branza si faina. Se framanta cu mana sau cu mixerul, pana devine un aluat omogen. Se formeaza o bila, se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider, cel putin o ora. Cand se scoate din frigider, trebuie sa se lucreze foarte repede cu aluatul,...

Aperitiv chec sarat

In Aperitive / Garnituri la 19 Feb 2018

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se incorporeaza galbenusurile frecate cu uleiul. In compozitia de oua se adauga faina cernuta, sare si piper. Sunca de pui si ardeiul se taie cubulete, apoi se adauga in compozitie, impreuna cu branza rasa si maslinele...

Aperitiv oua cu branza de burduf si bulion

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2017

Branza se taie in felii mai subtiri si se pune pe foc, cu 2 linguri de ulei. Cand s-a topit, se adauga bulionul si se amesteca, apoi se pun ouale si fulgii de chilli. Se amesteca 1-2 minute, pana se gateste oul. Se serveste cu cepsoara tocata. Pofta buna!

Chec aperitiv cu ton

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2017

Tonul se lasa la scurs, iar cascavalul se da pe razatoare. Ouale se mixeaza pana se fac spuma si isi dubleaza volumul, apoi se pune iaurtul, sare, piper si se amesteca. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi cascavalul ras, porumbul, maslinele, tonul si se amesteca bine....

Sufleu de cascaval

In Aperitive / Garnituri la 28 Sep 2016

Se incalzeste laptele, iar cascavalul se da pe razatoare. Se separa galbenusurile de albusuri, iar albusurile se bat tare cu un praf de sare. Intr-o tigaie, se topeste untul, apoi se adauga faina, amestecand continuu. Se adauga laptele fierbinte si cascavalul ras.  Cand s-a topit...

Rulada din piept de pui cu ierburi aromate

In Aperitive / Garnituri la 21 Feb 2016

Am desfacut pieptul de pui in 3 parti cu cutitul, incet, sa nu se rupa, apoi l-am batut cu cioconul de snitele. Am presarat condimentele deasupra, mai putin boiaua. Am rulat strans piepul de pui. Am presat boia pe o folie alimentara, am asezat rulada si am rulat cu folia,...

Chec aperitiv cu sunca, porumb si masline

In Aperitive / Garnituri la 19 Feb 2016

Am taiat sunca si ardeiul in bucati mai mici, iar cascavalul l-am dat pe razatoare. Am mixat ouale pana si-au dublat volumul, am adaugat laptele batut, sare si piper, apoi am pus faina amestecata cu praful de copt. Am amestecat cu o spatula, apoi am adaugat sunca, porumbul, ardeiul,...

Chiftele cu verdeata si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2016

Am tocat patrunjelul si mararul, iar cascavalul l-am taiat in patratele. Am amestecat carnea cu restul ingredietelor si am format chiftelele. Am bagat un patratel de cascaval in fiecare chiftea. Am asezat chiftelele intr-o tava cu hartie de copt si le-am bagat 15 min in...

Omleta in forma de vaffe

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2016

Am batut ouale cu condimentele. Am adaugat putina branza si am zdrobit-o cu furculita, apoi mozzarella data pe razatoare. Am amestecat bine, apoi am adaugat gogosarul taiat felii si boabele de porumb. Am pus compozitia in aparatul de vaffe si am lasat cateva minute, pana s-a...

Chiftele cu rosii uscate si busuioc la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2016

Rosiile uscate le-am taiat maruntit, iar busuiocul l-am tocat. Am amestecat carnea cu restul ingredietelor, apoi am format chiftelele. Le-am bagat 15-20 min in cuptorul preincalzit, apoi le-am intors si le-am mai lasat 5 min. Le-am servit cu un sos din iaurt grecesc, marar,...

Tarta cu branzeturi si seminte

In Aperitive / Garnituri la 7 Dec 2015

Am pus toate ingredientele pentru aluat intr-un castron mare si am framantat cu mana. Cand a fost gata, l-am bagat la frigider pentru o ora. Branza sarata, jumatate din cascavalul si jumatate din mozzarella le-am dat pe razatoare si le-am amestecat cu smantana, sare si piper. Cealalta...

Sos de ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 21 Noi 2015

Ciupercile brune le-am taiat diferite forme, iar cele congelate le-am lasat la scurs. Intr-o tigaie cu putin ulei, am pus ciupercile taiate, am amestecat, am presarat sare, piper si am adaugat putina apa. Cand s-au inmuiat, am adaugat si mixul de ciuperci. Le-am lasat pe foc 2-3...

Cartofi cu mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 20 Noi 2015

Am curatat, spalat si taiat cartofii in bucati mai groase, apoi i-am asezat intr-un vas termorezistent cu putin ulei si am presarat condimente. Am adaugat un pahar de apa si am bagat la cuptor pentru o ora. Dupa o ora, am scos cartofii, am asezat feliile de mozzarella deasupra lor si am...

Chipsuri cu chilli

In Aperitive / Garnituri la 20 Noi 2015

Am spalat cartoful si l-am feliat foarte subtire. Am pus foaie de copt intr-o tava, am uns-o cu ulei, apoi am pus feliile de cartofi. Am presarat sare si fulgi de chilli si le-am bagat in cuptorul preincalzit 10 minute. Dupa 10 min le-am intors si am presarat din nou sare si chilli. Le-am...

Cartofi cu bacon la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 17 Oct 2015

Am curatat cartofii, i-am spalat, apoi i-am taiat bastonase mai groase. Am pus putin ulei intr-un vas termorezistent, am adaugat cartofii, i-am presarat cu sare si piper, am adaugat un pahar cu apa, apoi i-am bagat la cuptor pentru o ora. Dupa o ora, am adaugat si baconul taiat...

Briose aperitiv cu branza

In Aperitive / Garnituri la 17 Oct 2015

Branza de capra si telemeaua le-am dat pe razatoare, iar branza camembert am rupt-o in bucati mici. Am amestecat ouale cu smantana si condimentele (sare, piper, mix curry, oregano), am adaugat faina amestecata cu praful de copt, apoi branza rasa. Am pus hartie pentru briose in tava...

Bruschete

In Aperitive / Garnituri la 23 Sep 2015

Am taiat painea felii, am scos samburii de la masline, am taiat rosiile si mozzarella flii subtiri, ciupercile si usturoiul le-am taiat pe jumatate. Am pus feliile de paine intr-o tava cu foaie de copt, le-am uns cu ulei de masline, apoi le-am frecat cu usturoi.  Am adaugat, pe...

Mamaliga in straturi, la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 21 Sep 2015

Am pus apa cu sare la fiert. cand a dat in clocot am adaugat malaiul, putin cate putin, amestecand continuu cu un tel, apoi untul. Se lasa pe foc cateva minute, sa se fiarba malaiul. Branza si cascavalul se dau pe razatoare, iar carnatii se taie rondele. Carnatii se prajesc in putin...

Cartofi cu crema de branza si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2015

Cartofii i-am spalat, apoi ia-m pus la fiert in apa, pentru 30 minute. Cand au fost gata, i-am curatat de coaja, apoi i-am taiat rondele, iar cascavalul l-am taiat felii. Usturoiul l-am curatat de coaja, l-am taiat marunt, apoi l-am pus intr-o tigaie cu unt si l-am lasat 1 minut, dupa ce...

Cartofi cu unt si usturoi

In Aperitive / Garnituri la 28 Iul 2015

Am curatat cartofii, i-am spalat, i-am taiat cubulete mici, apoi i-am amestecat cu rozmarin, sare si zeama de lamaie. Untul l-am taiat cubulete si l-am pus la topit impreuna cu usturoiul pisat. Cartofii i-am pus intr-un vas termorezistent, am adaugat untul si 2 cani cu apa, apoi i-am bagat...

Dovlecei pane cu sos tzatziki

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2015

Dovlecelul se taie rondele, se presara cu sare si se lasa 5-10 min. Rondelele de dovlecel se sterg cu un servetel de bucatarie, pentru a se elimina apa care s-a lasat. Intr-o farfurie se pune faina, iar in alta se bat ouale cu condimentele si cu branza rasa. Dovleceii se trec prin faina,...

Mic dejun cu fructe

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2015

Am taiat mango si piersica in bucati mici, apoi le-am pus in blender impreuna cu ananasul si sucul din conserva. Le-am amestecat cateva secunde, apoi am adaugat iaurtul si am mai pornit blenderul pentru 10-15 secunde, pana s-a amestecat cu fructele.

Cartofi cu bacon si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2015

Cartofii se spala, se curata si se taie cubulete potrivite, iar baconul se taie fasii. Cartofii se pun intr-o tava, se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Se adauga fasiile de bacon si un pahar cu apa, apoi se baza la cuptor pentru 40 min. Cand sunt aproape gata, se...

Rondele cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2015

Am ras cascavalul si am batut oul spuma. Am intins aluatul, am pus feliile de sunculita, apoi cascavalul ras. Se ruleaza aluatul si se taie transversal in rondele. Se pune foaie de copt intr-o tava, apoi se aseaza rondelele, una langa alta, se presara condimentele si se ung cu ou,...

Tarte cu salam si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2015

Am ras cascavalul, rosia am taiat-o in feliute si am batut oul spuma. Am portionat aluatul si l-am asezat in forme de tarta (unse cu putin ulei).  Am pus jumatate din cascavalul ras in fiecare forma, apoi salamul, mozzarella, feliutele de rosie, apoi restul de cascaval....

Afisate 1 - 29 din 29 retete    

Postari recente

publicat la 07.02.2023

Reteta de covrigi polonezi

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Petreci momente minunate alaturi de cei dragi

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]