Miha

9

Bucataras
Suprem

Iasi

Bucataras din 24.03.2009

RETETE1130
PRIETENI336
Retete / Dulciuri

Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata

In Torturi la 22 Mai 2009

Blaturi: Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu zaharul si praful de sare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul,ca la maioneza si le adaugam peste albusuri. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o punem peste compozitia de oua....

Tort "Iepurasii ciocoholici"

In Torturi la 21 Mai 2009

Blat: Nuca, zaharul si apa se pun la foc mic. Se fierb pana se ingroasa si incepe sa miroase a nuca prajita :) Apoi se adauga cacaoa si pesmetul de biscuit. Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecandu-se energic dupa fiecare....

Cataif cu frisca

In Dulciuri la 19 Mai 2009

Taiteii ii asezam in tava unsa cu unt si ii dam la cuptor,pana se rumenesc putin.Ii mai intoarcem din cand in cand. Cat timp se coc taiteii se prepara siropul din zahar,apa si esenta de rom,care se toarna mai apoi,asa fierbinte cum e, peste taiteii rumeniti. Se da din nou la cuptor si se...

Gogosi ineluse

In Dulciuri la 18 Mai 2009

Se cerne faina intr-un vas.Se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut indulcit cu jumatate din cantitatea de zahar.Lasam putin pana incepe sa se umfle. Ouale se bat bine cu praful de sare si cu restul de zahar.Se toarna peste faina. Se adauga esentele si incepem sa framantam pana incepe sa...

Gogosi cu gem de citrice

In Dulciuri la 18 Mai 2009

Am pus toate ingredientele in masina de paine,la programul de framantare + dospire. Aluatul dospit l-am impartit in 2 parti pe care le-am intins in foi subtiri.Apoi am pus cate o lingurita de gem din loc in loc pe una din ele. Dupa ce-am terminat de repartizat gemul,am acoperit cu cealalta...

Gogosi

In Dulciuri la 18 Mai 2009

Se pune drojdia la dospit,impreuna cu o lingura de zahar si un pic de lapte. Faina se pune intr-un castron,se face o gaura in mijloc si se toarna maiaua. Dupa ce a dospit se adauga ouale,restul de zahar,sarea,zaharul vanilat,untul si laptele cate putin. Se framanta un aluat elastic,care...

Inghetata cu ciocolata

In Dulciuri la 17 Mai 2009

Nuca o prajim la cuptor si o lasam sa se raceasca. Zaharul il caramelizam impreuna cu 4 linguri de apa,apoi adaugam nuca prajita,omogenizam si punem totul pe o farfurie unsa cu unt.Dupa ce s-a racit sfaramam nucile caramelizate. Topim ciocolata impreuna cu untul si cele 3 linguri de frisca...

Prajitura cu bezea

In Dulciuri la 17 Mai 2009

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie,pana se formeaza turturi de bezea. Se imparte spuma in 2 parti.Se coc 2 foi in tava tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 100 grade sau la foc mic,cu usa cuptorului deschisa. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul...

Tarta cu ciocolata si frisca

In Dulciuri la 15 Mai 2009

Aluatul il punem in tava de tarta si-l intepam din loc in loc cu furculita. Ca sa nu se infoaie prea tare asezam deasupra hartie de copt,peste care toarnam boabe de fasole.Se coace la foc potrivit in jur de jumatate de ora. Pentru crema,amestecam Crem Ole-ul cu lapte,frisca si ciocolata rasa....

Briose cu M&M

In Dulciuri la 14 Mai 2009

Ouale le-am mixat bine cu un praf de sare,pana si-au dublat volumul.Apoi am adaugat zaharul si am mixat in continuare. Separat am topit ciocolata impreuna cu untul si laptele.Dupa ce s-a racorit am adaugat peste amestecul de oua,am omogenizat si am adaugat faina amestecata cu praful de copt.La...

Briose cu floricele

In Dulciuri la 14 Mai 2009

Ouale se bat bine,impreuna cu praful de sare,pana isi dubleaza volumul.Adaugam zaharul si vanilia si mixam in continuare. Apoi pe rand uleiul,iaurtul,banana pasata si faina amestecata cu praful de copt.La sfarsit ciocolata bucatele. Se toarna compozitia in forme si se da la cuptor,la 180 de...

Briose cu cocos

In Dulciuri la 14 Mai 2009

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul,laptele alternat cu faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit fulgii de cocos si bobitele de ciocolata. Se pune compozitia in formele de briose si se coace in cuptorul incins...

Briose cu ciocolata

In Dulciuri la 14 Mai 2009

Se rade ciocolata si se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, sare, scortisoara. Se separa ouale,iar galbenusurile se bat cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar.Se amesteca apoi cu ciocolata.Se bat albusurile spuma si se adauga peste aluat,amestecand usor.Si faina la sfarsit....

Briose cu banane si ciocolata

In Dulciuri la 14 Mai 2009

Topim ciocolata si untul si lasam deoparte sa se racoreasca. Intr-un caston amestecam faina,zaharul,cacaoa,praful de copt si sarea. Adaugam iaurtul,banana pasata si ouale. Mixam bine dupa care adaugam amestecul de ciocolata si unt. Se toarna aluatul in forme si se coace in cuptorul...

Briose cu banane

In Dulciuri la 14 Mai 2009

Intr-un vas punem ouale,zaharul,zaharul vanilat,scortisoara si sarea si mixam bine,pana totul devine ca o crema. Cojim bananele,le taiem felii si le adaugam in aluat,dupa care mixam pana se sfarama.Adaugam margarina topita si racita,apoi faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit...

Briose cu afine si banane

In Dulciuri la 14 Mai 2009

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare.Se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul,banana pasata si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit incorporam bilutele de ciocolata si afinele. Se toarna aluatul in forme si se coace in cuptorul incins la 180 de...

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt

In Dulciuri la 13 Mai 2009

Untul moale il frecam bine cu zaharul,pana devine ca o crema.Adaugam iaurtul si ciocolata topita,omogenizam. Faina o amestecam cu praful de copt si punem cate un putin, amestecind continuu si alternand cu laptele.Iese o compozitie ca pentru chec. Turnam compozitia intr-o tava (20/30)...

Savarine cu pesmet...

In Dulciuri la 13 Mai 2009

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine in continuare,pana capata o consistenta ca de bezea.Inglobam si galbenusurile,pe rand. La sfarsit pesmetul si faina. Se pune compozitia in forme si se coace in cuptorul incins la...

Gem de citrice

In Dulciuri la 13 Mai 2009

Toate fructele le-am pus in robot si le-am mixat bine. Apoi am pus totul in cuva de la masina de paine,adaugand si zaharul. Am selectat programul special de la masina de paine si gata! :) Dupa o ora si 20 de minute cat e acest program,mie mi s-a parut cam prea lichida,asa ca am mai pus o...

Clatite banatene

In Dulciuri la 13 Mai 2009

Se amesteca toate ingredientele pentru clatite,in ordinea descrisa,dupa care se coc,cat mai subtiri posibil. Branza se mixeaza cu un ou intreg,50 g zahar,esenta de rom si un plic zahar vanilat. Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat,80 de grame de zahar si...

Bomboane Brigadeiro

In Dulciuri la 13 Mai 2009

Se pun ingredientele intr-o craticioara la foc mic si se amesteca continuu 25 de min,pana se caramelizeaza. Apoi se rup bucatele mici biscuitii si se amesteca in compozitie. Se lasa sa se raceasca, se modeleaza bilute mici si se tavalesc prin miez de nuca de cocos, nuca pisata sau cacao. Se...

Tarta cu caise

In Dulciuri la 13 Mai 2009

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se mixeaza in continuare pana la incorporare. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste acest amestec alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite. Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se toarna jumatate...

Chocolate banana cake

In Dulciuri la 12 Mai 2009

Topim untul si ciocolata. Intr-un alt vas se amesteca faina, zaharul, nessul, praful de copt si sarea. Se adauga iaurtul, banana pasata, ouale si se mixeaza putin. Se adauga amestecul de ciocolata cu unt si se omogenizeaza. Se toarna aluatul intr-o tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt si se...

Krem a la krem, o bunatate de prajitura

In Prajituri la 11 Mai 2009

Iata cum se prepara  Krem a la krem, o bunatate de prajitura Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa...

Coltunasi ca la mama acasa

In Dulciuri la 9 Mai 2009

Se pune faina intr-un castron,se face o gaura la mijloc,in care se adauga oul,putina sare,uleiul si 1 cana de apa calduta.Se amesteca pana se incorporeaza toata faina.Daca mai este nevoie se adauga putina apa. Coca obtinuta se framanta pana nu se mai lipeste de mana si nici de castron.Daca...

Gauffre cu nuca de cocos

In Dulciuri la 7 Mai 2009

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare,pana isi dubleaza volumul.Se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,laptele,nuca de cocos si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se coc in aparatul special de gauffre. Am desfacut inimioarele si le-am ornat cu ciocolata amaruie...

Piramida de clatite cu bere

In Dulciuri la 7 Mai 2009

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare,apoi se adauga pe rand zaharul,untul topit,lapetele,berea si faina.Se pune compozitia la frigider pentru jumatate de ora (asta daca nu cumva aveti prin preajma niste prichidei care sa faca 13-14 in asteptarea clatitelor :)) ) dupa care se coc clatitele pe...

Cheesecake cu ciocolata

In Dulciuri la 5 Mai 2009

Pesmetul de biscuiti se amesteca impreuna cu zaharul,cacaoa si nuca macinata.Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Compozitia rezultata se pune intr-o forma de tort detasabila si se formeaza baza. Toate ingredientele pentru crema le-am pus la robot si le-am mixat pana au devenit...

Spirale insiropate

In Dulciuri la 5 Mai 2009

Galbenusurile se amesteca intr-un vas cu un praf de sare si cu untul topit,ca pentru maioneza. Zaharul se topeste in laptele caldut si se adauga peste crema de galbenusuri.Dupa omogenizare se adauga drojdia si se amesteca pana se topeste. Tot acest amestec il punem in cuva masinii de...

Spirala cu crema ganache de ciocolata

In Torturi la 4 Mai 2009

Blat: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare,dupa care se pun galbenusurile pe rand. La sfarsit faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Se coace in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de...

Afisate 541 - 570 din 595 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Vei avea mai mult timp sa faci ceea ce-ti place.Mai ales daca iti place sa nu faci nimic.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]