Topim ciocolata amaruie cu jumatate din cantitatea de unt si lapte.Procedam intocmai si cu ciocolata alba.Lasam la racit. Ouale le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,dupa care vom pune zaharul si mixam in continuare pana la dizolvarea acestuia.Adaugam iaurtul si faina amestecata...
Ingheatata de cacao:
Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul si mierea,pana devin pufoase ca o crema.Adaugam si cacaoa.Laptele il punem la fiert si cand da in clocot il turnam peste crema de galbenusuri si mixam pana se racoreste.Dam la frigider pana la racirea completa.Adaugam frisca...
Banana curatata o taiem in bucati in care infingem cate o scobitoare.
Le bagam la congelator. Ciocolata si frisca le punem intr-o punga,pe care o scufundam intr-o oala cu apa fierbinte.Din cand in cand presam cu mana,sa omogenizam compozitia. Apoi punga o bagam intr-o cana,iar marginile le...
Blat:
Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza zaharul si vanilia.Se adauga ouale,pe rand,mixand energic dupa fiecare,pana cand compozitia devine lucioasa. Se cerne in ea faina si sarea, se amesteca...
Am facut la masina de paine aluatul de ensaimadas ,un aluat super bun si foarte usor de lucrat.
Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata. Punem maiaua in cuva masinii de paine,adaugam peste...
Intai de toate am pregatit o portie dubla :)) de inghetata cu Nesquik .
Apoi am pregatit clatitele.
Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare,apoi se adauga pe rand zaharul,untul topit,laptele,apa minerala,esenta si faina. Se pune compozitia la frigider pentru jumatate de ora dupa care...
Untul moale,la temperatura camerei,il mixam cu zaharul,pana devine ca o crema. Separam albusurile de galbenusuri.Acestea din urma le incorporam,rand pe rand,in crema de unt.
Adaugam iaurtul si ciocolata data pe razatoarea mare si omogenizam.
Incorporam si faina amestecata cu praful de...
Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul si mierea,pana devin pufoase ca o crema.
Adaugam si cacaoa Nesquik.
Laptele il punem la fiert si cand da in clocot il turnam peste crema de galbenusuri si mixam pana se racoreste.Dam la frigider pana la racirea completa.
Adaugam frisca batuta...
Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.
Punem maiaua in cuva masinii de paine,adaugam peste ouale,zaharul,untul,uleiul si vanilia,laptele ramas si faina cate putin.Framantam pana se inglobeaza...
Blatul este cel de la prajitura Amandina ,e blatul cu care ma inteleg :)) cel mai bine...
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul,esenta si siropul de zahar. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina...
Gelatina se hidrateaza cu citeva linguri de apa.
Zaharul se topeste,doar pana capata o culoare aurie. Apoi se adauga putina apa (atentie la aburi) si se tine pe foc pana se dizolva zaharul ars.
Se ia de pe foc, se raceste putin, apoi se adauga gelatina si se amesteca pana se dizolva....
In prima etapa punem untul si zaharul intr-un castron peste care turnam 125 ml apa clocotita si lasam pana se topesc complet untul si zaharul,iar amestecul se raceste complet.
In etapa a doua dizolvam drojdia in 25 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Adaugam si oul si mixam....
Blat:
Nuca, zaharul si apa se pun la foc mic.
Se fierb pana se ingroasa si incepe sa miroase a nuca prajita :) Apoi se adauga cacaoa si pesmetul de biscuit.
Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecandu-se energic dupa...
Portocalele le spalam si le taiem capacele.
Scoatem pulpa si o mixam.
Cojile se pun in congelator.
Galbenusul se bate in bain-marie cu zaharul si pulpa de portocala, pana devine o crema usoara.
Se aseaza vasul pe gheata si se bate in crema pana ce se raceste.
Frisca se bate si...
Se amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul, sarea si zaharul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul de maini. Inutil sa mai spun ca eu am pus totul...
Blat:
Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa,ca la bezea.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul,esenta si siropul de zahar. Se toarna totul peste albusul batut.Daca albusurile vor avea consistenta...
Ouale le-am mixat cu un praf de sare pana si-au dublat volumul. Am adaugat apoi pe rand zaharul,iaurtul,untul topit si vanilia.
Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste acest amestec alternand cu laptele.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se toarna jumatate din aluat si se...
Blat:
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma devine consistenta adaugam zaharul si vanilia si mixam pana se formeaza turturi atunci cans scoatem paleta de la mixer. Adaugam si nuca de cocos si o incorporam usor cu o lingura. Compozitia o punem intr-o tava tapetata cu...
Topim ciocolata cu untul la foc mic.Stingem focul,adaugam tot zaharul si amestecam.Lasam la racit si cand compozitia este calduta adaugam ouale,pe rand,amestecand bine dupa fiecare.Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana la omogenizare.
Amestecam laptele condensat cu...
Blaturi cacao:
Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu untul,cacaoa apoi turnam alternativ laptele si faina.Dupa ce am omogenizat se adauga albusurile batute spuma si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
Compozitia se imparte in doua si se coc...
Blat:
Punem totul la robot si mixam pana obtinem pesmetul de biscuit.Intr-o tava cu inel detasabil,turnam pesmetul de biscuit si cu fundul unui pahar tasam bine pana se formeaza blatul bine legat.
Inghetata:
Galbenusurile le frecam bine cu zaharul si vanilia,cu o lingura de lemn,pana...
Ouale le-am mixat cu un praf de sare,pana si-au dublat volumul. Am adaugat apoi pe rand zaharul,untul topit si racit,laptele caldut,esenta de rom,nuca amestecata cu cacaoa si la sfarsit faina si praful de copt.
Cu un polonic am pus compozitia in aparatul special si am copt cate aproximativ 5...
Se bat abusurile spuma tare si lucioasa.Apoi se adauga zaharul treptat si esenta de vanilie. In tava tapetata cu hartie de copt se intinde un strat de aproximativ jumatate de cm de bezea.Se introduce tava in cuptorul incins la 100 de grade si se coace pana se usuca blatul de bezea.Se coc 4...
Reteta de preparare a papanasilor
Branza impreuna cu toate celelalte ingrediente se mixeaza foarte bine pana devine totul ca o crema.
Se pune apa la fiert,cu putina sare.Cand da in clocot incepem sa formam papanasii,cu mana umeda sau cu doua linguri,trecand aluatul de pe o lingura pe alta....
Ouale le-am baut bine cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rand zaharul,zaharul vanilat,iaurtul,capsunile (se pot pune si bucati,eu le-am blenduit ca sa pot pacali un mofturos),uleiul si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul se pune in forme si se coace la foc mediu,in jur...
Pentru blat am folosit ingredietele de la prajitura Krem a la krem .
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se...
Blat:
Se cerne faina intr-un vas,se face o gropita la mijloc,in care se adauga zaharul pudra,untul topit si racit,galbenusul,sarea,zaharul vanilat si bicarbonatul. Se framanta un aluat omogen.Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se coace pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt,pana...
Ouale le-am mixat cu un praf de sare pana si-au dublat volumul,apoi am adaugat pe rand zaharul,iaurtul,untul topit,bobitele de ciocolata si vanilia. La sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Cele 2 ingrediente pentru umplutura se amesteca pana totul devine omogen.
Compozitia pentru...
Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Se adauga zaharul si esentele,apoi iaurtul si branza.Se obtine o compozitie lichida.
Impartim foile de placinta in 3 si le ungem cu ulei pe fiecare in parte.
Din compozitia de iaurt punem deoparte o cana, restul o impartim in 2....
Blat:
Intr-un vas punem 100 g zahar la caramelizat.Cand incepe sa se aureasca,turnam 200 ml apa rece (atentie la aburi!) si lasam sa se topeasca. Din siropul rezultat vom folosi 3 linguri la blat,iar restul pentru insiropat.
Separam ouale.Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de...
Chec Tigru
Topim ciocolata amaruie cu jumatate din cantitatea de unt si lapte.Procedam intocmai si cu ciocolata alba.Lasam la racit. Ouale le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,dupa care vom pune zaharul si mixam in continuare pana la dizolvarea acestuia.Adaugam iaurtul si faina amestecata...
Tort Zebra cu inghetata
Ingheatata de cacao: Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul si mierea,pana devin pufoase ca o crema.Adaugam si cacaoa.Laptele il punem la fiert si cand da in clocot il turnam peste crema de galbenusuri si mixam pana se racoreste.Dam la frigider pana la racirea completa.Adaugam frisca...
Banana lollipop
Banana curatata o taiem in bucati in care infingem cate o scobitoare. Le bagam la congelator. Ciocolata si frisca le punem intr-o punga,pe care o scufundam intr-o oala cu apa fierbinte.Din cand in cand presam cu mana,sa omogenizam compozitia. Apoi punga o bagam intr-o cana,iar marginile le...
Brownies Cappucino
Blat: Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza zaharul si vanilia.Se adauga ouale,pe rand,mixand energic dupa fiecare,pana cand compozitia devine lucioasa. Se cerne in ea faina si sarea, se amesteca...
Pachetele cu branza
Am facut la masina de paine aluatul de ensaimadas ,un aluat super bun si foarte usor de lucrat. Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata. Punem maiaua in cuva masinii de paine,adaugam peste...
Boccelute cu inghetata
Intai de toate am pregatit o portie dubla :)) de inghetata cu Nesquik . Apoi am pregatit clatitele. Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare,apoi se adauga pe rand zaharul,untul topit,laptele,apa minerala,esenta si faina. Se pune compozitia la frigider pentru jumatate de ora dupa care...
Briose cu visine si ciocolata
Untul moale,la temperatura camerei,il mixam cu zaharul,pana devine ca o crema. Separam albusurile de galbenusuri.Acestea din urma le incorporam,rand pe rand,in crema de unt. Adaugam iaurtul si ciocolata data pe razatoarea mare si omogenizam. Incorporam si faina amestecata cu praful de...
Inghetata cu Nesquik
Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul si mierea,pana devin pufoase ca o crema. Adaugam si cacaoa Nesquik. Laptele il punem la fiert si cand da in clocot il turnam peste crema de galbenusuri si mixam pana se racoreste.Dam la frigider pana la racirea completa. Adaugam frisca batuta...
Ensaimadas cu ciocolata
Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata. Punem maiaua in cuva masinii de paine,adaugam peste ouale,zaharul,untul,uleiul si vanilia,laptele ramas si faina cate putin.Framantam pana se inglobeaza...
Cuburi ciocolatoase
Blatul este cel de la prajitura Amandina ,e blatul cu care ma inteleg :)) cel mai bine... Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul,esenta si siropul de zahar. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina...
Desert cu zahar ars
Gelatina se hidrateaza cu citeva linguri de apa. Zaharul se topeste,doar pana capata o culoare aurie. Apoi se adauga putina apa (atentie la aburi) si se tine pe foc pana se dizolva zaharul ars. Se ia de pe foc, se raceste putin, apoi se adauga gelatina si se amesteca pana se dizolva....
Colacei dulci
In prima etapa punem untul si zaharul intr-un castron peste care turnam 125 ml apa clocotita si lasam pana se topesc complet untul si zaharul,iar amestecul se raceste complet. In etapa a doua dizolvam drojdia in 25 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Adaugam si oul si mixam....
Prajiturele cu zmeura
Blat: Nuca, zaharul si apa se pun la foc mic. Se fierb pana se ingroasa si incepe sa miroase a nuca prajita :) Apoi se adauga cacaoa si pesmetul de biscuit. Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecandu-se energic dupa...
Inghetata cu portocale
Portocalele le spalam si le taiem capacele. Scoatem pulpa si o mixam. Cojile se pun in congelator. Galbenusul se bate in bain-marie cu zaharul si pulpa de portocala, pana devine o crema usoara. Se aseaza vasul pe gheata si se bate in crema pana ce se raceste. Frisca se bate si...
Tarta cu mere
Se amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul, sarea si zaharul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul de maini. Inutil sa mai spun ca eu am pus totul...
Prajitura Sah
Blat: Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul,esenta si siropul de zahar. Se toarna totul peste albusul batut.Daca albusurile vor avea consistenta...
Prajitura cu branza si cirese
Ouale le-am mixat cu un praf de sare pana si-au dublat volumul. Am adaugat apoi pe rand zaharul,iaurtul,untul topit si vanilia. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste acest amestec alternand cu laptele. Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se toarna jumatate din aluat si se...
Prajitura cu blat de cocos
Blat: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma devine consistenta adaugam zaharul si vanilia si mixam pana se formeaza turturi atunci cans scoatem paleta de la mixer. Adaugam si nuca de cocos si o incorporam usor cu o lingura. Compozitia o punem intr-o tava tapetata cu...
Negresa cu inima de cocos
Topim ciocolata cu untul la foc mic.Stingem focul,adaugam tot zaharul si amestecam.Lasam la racit si cand compozitia este calduta adaugam ouale,pe rand,amestecand bine dupa fiecare.Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana la omogenizare. Amestecam laptele condensat cu...
Prajitura Televizor
Blaturi cacao: Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu untul,cacaoa apoi turnam alternativ laptele si faina.Dupa ce am omogenizat se adauga albusurile batute spuma si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Compozitia se imparte in doua si se coc...
Tort cu inghetata de ciocolata
Blat: Punem totul la robot si mixam pana obtinem pesmetul de biscuit.Intr-o tava cu inel detasabil,turnam pesmetul de biscuit si cu fundul unui pahar tasam bine pana se formeaza blatul bine legat. Inghetata: Galbenusurile le frecam bine cu zaharul si vanilia,cu o lingura de lemn,pana...
Gauffre cu nuca si cacao
Ouale le-am mixat cu un praf de sare,pana si-au dublat volumul. Am adaugat apoi pe rand zaharul,untul topit si racit,laptele caldut,esenta de rom,nuca amestecata cu cacaoa si la sfarsit faina si praful de copt. Cu un polonic am pus compozitia in aparatul special si am copt cate aproximativ 5...
Tort merengue cu crema de lamaie
Se bat abusurile spuma tare si lucioasa.Apoi se adauga zaharul treptat si esenta de vanilie. In tava tapetata cu hartie de copt se intinde un strat de aproximativ jumatate de cm de bezea.Se introduce tava in cuptorul incins la 100 de grade si se coace pana se usuca blatul de bezea.Se coc 4...
Reteta de preparare a papanasilor fierti
Reteta de preparare a papanasilor Branza impreuna cu toate celelalte ingrediente se mixeaza foarte bine pana devine totul ca o crema. Se pune apa la fiert,cu putina sare.Cand da in clocot incepem sa formam papanasii,cu mana umeda sau cu doua linguri,trecand aluatul de pe o lingura pe alta....
Briose cu capsuni
Ouale le-am baut bine cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rand zaharul,zaharul vanilat,iaurtul,capsunile (se pot pune si bucati,eu le-am blenduit ca sa pot pacali un mofturos),uleiul si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se pune in forme si se coace la foc mediu,in jur...
Tort inimos cu frisca si ciocolata
Pentru blat am folosit ingredietele de la prajitura Krem a la krem . Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se...
Tort frantuzesc
Blat: Se cerne faina intr-un vas,se face o gropita la mijloc,in care se adauga zaharul pudra,untul topit si racit,galbenusul,sarea,zaharul vanilat si bicarbonatul. Se framanta un aluat omogen.Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se coace pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt,pana...
Briose cu nuca de cocos
Ouale le-am mixat cu un praf de sare pana si-au dublat volumul,apoi am adaugat pe rand zaharul,iaurtul,untul topit,bobitele de ciocolata si vanilia. La sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Cele 2 ingrediente pentru umplutura se amesteca pana totul devine omogen. Compozitia pentru...
Placinta cu branza si iaurt
Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Se adauga zaharul si esentele,apoi iaurtul si branza.Se obtine o compozitie lichida. Impartim foile de placinta in 3 si le ungem cu ulei pe fiecare in parte. Din compozitia de iaurt punem deoparte o cana, restul o impartim in 2....
Tort cu mousse de ciocolata si nuci
Blat: Intr-un vas punem 100 g zahar la caramelizat.Cand incepe sa se aureasca,turnam 200 ml apa rece (atentie la aburi!) si lasam sa se topeasca. Din siropul rezultat vom folosi 3 linguri la blat,iar restul pentru insiropat. Separam ouale.Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de...