Untul se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie,pana devine ca o spuma,dupa care se adauga treptat faina.
Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se toarna peste compozitia de unt si se amesteca usor.
In tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza bastonase lunguiete de cca 8 cm...
Blat:
Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.Se adauga si zeama de lamaie. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat,in jur de 4 ore.
Inghetata:
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana au devenit...
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de...
Aluatul l-am preparat la masina de paine,programul framantare+dospire,in total 1 ora si jumatate.Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut.
Intindem o foaie groasa de 1cm-1.5cm,dupa care incepem sa decupam diverse forme,in functie de...
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine ca pentru bezea. Urmeaza galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa fiecare.Amestecam apa minerala cu uleiul si turnam peste compozitie in fir subtire si mixand in acelasi timp. La...
Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul (am folosit Activia de baut cu capsuni),laptele alternat cu faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza bine dupa fiecare.
La sfarsit ciocolata tocata.
Se...
Galbenusurile se freaca foarte bine cu zahara pana devin o spuma albicioasa.Se adauga faina,amestecata cu praf de copt si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se toarna peste compozitia de galbenusuri,amestecand usor. Eu le-am copt in formele de briose,la foc...
Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare si cu zaharul.Se adauga untul topit,iaurtul si laptele,mixand in continuare.Se pune si faina,cate putin,pana ajungem la consistenta dorita.La sfarsit incorporam si ciocolata tocata,amestecand usor cu o lingura.
Cu un polonic am pus compozitia in...
Blat:
Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.Se adauga si zeama de lamaie. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat. Eu l-am pus la cuptor la foc mic,cu usa cuptorului deschisa,timp de vreo 4 ore si...
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.
Se toarna aluatul intr-o tava de...
Laptele,zaharul si galbenusurile se pun la fiert,la foc mic,amestecand continuu sa nu se afume sau sa se formeze cocoloase.Se lasa la racit. In compozitia bine racita se incorporeaza frisca batuta cu vanilie si ciocolata tocata.
Se uniformizeaza si se da la congelator pentru cateva ore.
Blat:
Oul il mixam bine cu un praf de sare,apoi adaugam pe rand,cate putin,celelalte ingrediente si omogenizam.
Crema :
Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.
Caramelizam zaharul si-l lasam la racit....
Galnenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si se pune la fiert,pana se ingroasa putin,amestecand continuu.Dupa aceea se toarna si cafeaua,cate putin.Se da deoparte si se lasa la racit. Intre timp vom bate frisca si o vom amesteca cu mascarpone.
Dupa ce s-a...
Oul il mixam cu un praf de sare,cu zaharul si cu zaharul vanilat.Adaugam laptele caldut,apoi jumatate din cantitatea de faina si drojdia. Amestecam bine si dupa ce s-a omogenizat adaugam si untul moale.
Toata aceasta compozitie am pus-o in cuva masinii de paine,am adaugat si restul de faina si...
Albusurile se bat spuma tare,cu un praf de sare.Cand spuma a devenit teapana se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana face turturi.Adaugam faina si amestecam usor cu o lingura,cu miscari de sus in jos.Apoi zaharul vanilat,scortisoara,nuca,ciocolata taiata bucatele si untul topit. Pe o...
Merele le calim impreuna cu untul,zaharul si scortisoara,pana scade zeama lasata. Foaia de aluat e bine sa nu fie dezghetata complet,sa se poata lucra cu ea. Desfacem foaia de aluat,daca mai e necesar o intindem putin cu sucitorul.Cu un cutit bine ascutit,vom taia pe marginile laterale fasii...
Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu...
Foi:
Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar pana se albesc.Se adauga cacaua dizolvata in apa fierbinte,mixand continuu.
Faina amestecata cu amidonul se incorporeaza in crema de galbenusuri.Se adauga si albusurile batute spuma tare cu restul de zahar,in 3 reprize.
Pe hartia de copt am...
Choix-urile le-am preparat dupa reteta de eclere .
Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea.
Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.
Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine...
Ciocolata rupta bucatele mici sau data pe razatoarea mare,se pune pe foc impreuna cu frisca.Se incalzeste pana aproape de punctul de fierbere. Se amesteca bine pana se topeste ciocolata,se adauga lichiorul.
Se pune la rece pentru cateva ore.
Compozitia se va intari destul de mult.Se ia...
Oul il mixam bine cu zahar.Adaugam laptele si punem vasul pe foc sau la bain-marie,pana se ingroasa putin.Lasam la racit. Murele spalate si curatate le mixam pana obtinem un piure delicios. Eu am trecut piureul prin sita,sa nu ramana nici un sambure,altfel n-ar mai fi mancat piticii si as fi...
Se pune la fiert apa cu untul si un praf de sare.Cand da in clocot, se adauga faina,toata deodata,amestecind continuu,pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe vas.
Se lasa la racit si cand a devenit suportabil la deget se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Se pune...
Intr-un vas se amesteca laptele batut cu ouale,untul, vanilia si zaharul.
Intr-un alt vas se amesteca faina cu sare, bicarbonat si praf de copt.
Se toarna amestecul lichid in cel uscat, amestecand lejer de cateva ori,aluatul trebuie sa arate ca avand cocoloase de faina.
Se lasa aluatul...
Foi:
Ouale le mixam cu un praf de sare si cu zaharul pana devin ca o crema.Adaugam uleiul cate putin,apoi bicarbonatul stuns cu zeama de lamaie.Adaugam si laptele.In compozitia obtinuta adaugam faina.Daca mai e nevoie mai adaugam faina.Trebuie sa iasa un aluat consistent si nelipicios....
Pepenele curatat si taiat cuburi,l-am pus intr-un vas si am adaugat restul ingredientelor.
Cu mixerul vertical,am zdrobit bucatile de pepene si am mixat pana am obtinut o pasta fina.
Am dat la congelator si am mai mixat o data,dupa vreo 2 ore si inca o data dupa vreo alte 2. :)
Am taiat...
Blat biscuit:
Toate ingredientele le-am pus la masina de paine.Am obtinut un aluat elastic si nelipicios,pe care l-am impartit in 2 parti.Am intins aluatul cat mai subtire si am copt pe dosul tavii tapetate cu faina. Am avut un rest de aluat,pe care am exersat taiatul si memorarea de...
Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga zahar,galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au copt toate clatitele se ung cu dulceata si se impacheteaza dupa...
Galbenusurile le frecam bine cu zaharul si vanilia,pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Ciocolata o topim impreuna cu laptele si in momentul in care da in clocot,turnam peste crema de galbenusuri.Lasam la racit.Eu am pus vasul intr-un castron cu apa cu gheata. :) Dupa ce s-a racit...
Blat:
Din toate aceste ingrediente se framanta un aluat elastic,nelipicios.Il invelim in folie si dam la rece pentru jumatate de ora.
Umplutura:
Branza o mixam impreuna cu ouale,zaharul,vanilia si frisca lichida,pana obtinem o crema fina.
Aluatul il intindem in strat uniform in...
Zaharul se pune la fiert impreuna cu apa,in jur de 5 minute.Se poate pune si coaja de lamaie daca va place. Se lasa la racit dupa care se pune sucul stors cu nadejde :)) de la cele 2 lamai.
Se adauga si frisca lichida,putin cat putin si se omogenizeaza.
ATENTIE: siropul de zahar cu lamaie...
Limbi de pisica
Untul se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie,pana devine ca o spuma,dupa care se adauga treptat faina. Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se toarna peste compozitia de unt si se amesteca usor. In tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza bastonase lunguiete de cca 8 cm...
Tort cu inghetata de cacao si menta
Blat: Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.Se adauga si zeama de lamaie. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat,in jur de 4 ore. Inghetata: Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana au devenit...
Tort cu mousse de ciocolata alba si mure
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de...
Ia gogoasa neamuleee!
Aluatul l-am preparat la masina de paine,programul framantare+dospire,in total 1 ora si jumatate.Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut. Intindem o foaie groasa de 1cm-1.5cm,dupa care incepem sa decupam diverse forme,in functie de...
Prajitura cu mere si sos de ciocolata
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine ca pentru bezea. Urmeaza galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa fiecare.Amestecam apa minerala cu uleiul si turnam peste compozitie in fir subtire si mixand in acelasi timp. La...
Briose cu iaurt si ciocolata
Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul (am folosit Activia de baut cu capsuni),laptele alternat cu faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza bine dupa fiecare. La sfarsit ciocolata tocata. Se...
Indiene cu frisca
Galbenusurile se freaca foarte bine cu zahara pana devin o spuma albicioasa.Se adauga faina,amestecata cu praf de copt si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se toarna peste compozitia de galbenusuri,amestecand usor. Eu le-am copt in formele de briose,la foc...
Gauffre cu iaurt si ciocolata
Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare si cu zaharul.Se adauga untul topit,iaurtul si laptele,mixand in continuare.Se pune si faina,cate putin,pana ajungem la consistenta dorita.La sfarsit incorporam si ciocolata tocata,amestecand usor cu o lingura. Cu un polonic am pus compozitia in...
Tort cu 3 feluri de inghetata
Blat: Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.Se adauga si zeama de lamaie. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat. Eu l-am pus la cuptor la foc mic,cu usa cuptorului deschisa,timp de vreo 4 ore si...
Tort cu mousse de ciocolata si menta
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de...
Inghetata cu frisca si stracciatella
Laptele,zaharul si galbenusurile se pun la fiert,la foc mic,amestecand continuu sa nu se afume sau sa se formeze cocoloase.Se lasa la racit. In compozitia bine racita se incorporeaza frisca batuta cu vanilie si ciocolata tocata. Se uniformizeaza si se da la congelator pentru cateva ore.
Tort Kodrit Kadir
Blat: Oul il mixam bine cu un praf de sare,apoi adaugam pe rand,cate putin,celelalte ingrediente si omogenizam. Crema : Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte. Caramelizam zaharul si-l lasam la racit....
Inghetata cu cafea
Galnenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si se pune la fiert,pana se ingroasa putin,amestecand continuu.Dupa aceea se toarna si cafeaua,cate putin.Se da deoparte si se lasa la racit. Intre timp vom bate frisca si o vom amesteca cu mascarpone. Dupa ce s-a...
Rulouri cu branza
Oul il mixam cu un praf de sare,cu zaharul si cu zaharul vanilat.Adaugam laptele caldut,apoi jumatate din cantitatea de faina si drojdia. Amestecam bine si dupa ce s-a omogenizat adaugam si untul moale. Toata aceasta compozitie am pus-o in cuva masinii de paine,am adaugat si restul de faina si...
Biscuiti cu ciocolata
Albusurile se bat spuma tare,cu un praf de sare.Cand spuma a devenit teapana se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana face turturi.Adaugam faina si amestecam usor cu o lingura,cu miscari de sus in jos.Apoi zaharul vanilat,scortisoara,nuca,ciocolata taiata bucatele si untul topit. Pe o...
Strudel cu mere
Merele le calim impreuna cu untul,zaharul si scortisoara,pana scade zeama lasata. Foaia de aluat e bine sa nu fie dezghetata complet,sa se poata lucra cu ea. Desfacem foaia de aluat,daca mai e necesar o intindem putin cu sucitorul.Cu un cutit bine ascutit,vom taia pe marginile laterale fasii...
Profiterol
Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu...
Tort cu trufe de ciocolata
Foi: Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar pana se albesc.Se adauga cacaua dizolvata in apa fierbinte,mixand continuu. Faina amestecata cu amidonul se incorporeaza in crema de galbenusuri.Se adauga si albusurile batute spuma tare cu restul de zahar,in 3 reprize. Pe hartia de copt am...
Choix-uri cu crema de vanilie
Choix-urile le-am preparat dupa reteta de eclere . Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine...
Trufe cu ciocolata
Ciocolata rupta bucatele mici sau data pe razatoarea mare,se pune pe foc impreuna cu frisca.Se incalzeste pana aproape de punctul de fierbere. Se amesteca bine pana se topeste ciocolata,se adauga lichiorul. Se pune la rece pentru cateva ore. Compozitia se va intari destul de mult.Se ia...
Inghetata cu mure
Oul il mixam bine cu zahar.Adaugam laptele si punem vasul pe foc sau la bain-marie,pana se ingroasa putin.Lasam la racit. Murele spalate si curatate le mixam pana obtinem un piure delicios. Eu am trecut piureul prin sita,sa nu ramana nici un sambure,altfel n-ar mai fi mancat piticii si as fi...
Lady's fingers
Se pune la fiert apa cu untul si un praf de sare.Cand da in clocot, se adauga faina,toata deodata,amestecind continuu,pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe vas. Se lasa la racit si cand a devenit suportabil la deget se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se pune...
Clatite pufoase retetaq
Intr-un vas se amesteca laptele batut cu ouale,untul, vanilia si zaharul. Intr-un alt vas se amesteca faina cu sare, bicarbonat si praf de copt. Se toarna amestecul lichid in cel uscat, amestecand lejer de cateva ori,aluatul trebuie sa arate ca avand cocoloase de faina. Se lasa aluatul...
Alba ca Zapada
Foi: Ouale le mixam cu un praf de sare si cu zaharul pana devin ca o crema.Adaugam uleiul cate putin,apoi bicarbonatul stuns cu zeama de lamaie.Adaugam si laptele.In compozitia obtinuta adaugam faina.Daca mai e nevoie mai adaugam faina.Trebuie sa iasa un aluat consistent si nelipicios....
Inghetata de pepene galben
Pepenele curatat si taiat cuburi,l-am pus intr-un vas si am adaugat restul ingredientelor. Cu mixerul vertical,am zdrobit bucatile de pepene si am mixat pana am obtinut o pasta fina. Am dat la congelator si am mai mixat o data,dupa vreo 2 ore si inca o data dupa vreo alte 2. :) Am taiat...
Prajitura Zburlita cu ciocolata
Blat biscuit: Toate ingredientele le-am pus la masina de paine.Am obtinut un aluat elastic si nelipicios,pe care l-am impartit in 2 parti.Am intins aluatul cat mai subtire si am copt pe dosul tavii tapetate cu faina. Am avut un rest de aluat,pe care am exersat taiatul si memorarea de...
Clatite cu dulceata
Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga zahar,galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au copt toate clatitele se ung cu dulceata si se impacheteaza dupa...
Inghetata cu ciocolata
Galbenusurile le frecam bine cu zaharul si vanilia,pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Ciocolata o topim impreuna cu laptele si in momentul in care da in clocot,turnam peste crema de galbenusuri.Lasam la racit.Eu am pus vasul intr-un castron cu apa cu gheata. :) Dupa ce s-a racit...
Prajitura cu branza si caise
Blat: Din toate aceste ingrediente se framanta un aluat elastic,nelipicios.Il invelim in folie si dam la rece pentru jumatate de ora. Umplutura: Branza o mixam impreuna cu ouale,zaharul,vanilia si frisca lichida,pana obtinem o crema fina. Aluatul il intindem in strat uniform in...
Inghetata cu lamaie
Zaharul se pune la fiert impreuna cu apa,in jur de 5 minute.Se poate pune si coaja de lamaie daca va place. Se lasa la racit dupa care se pune sucul stors cu nadejde :)) de la cele 2 lamai. Se adauga si frisca lichida,putin cat putin si se omogenizeaza. ATENTIE: siropul de zahar cu lamaie...