Miha

9

Bucataras
Suprem

Iasi

Bucataras din 24.03.2009

RETETE1130
PRIETENI367
Retete / Dulciuri

Limbi de pisica

In Dulciuri la 13 Sep 2009

Untul se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie,pana devine ca o spuma,dupa care se adauga treptat faina. Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se toarna peste compozitia de unt si se amesteca usor. In tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza bastonase lunguiete de cca 8 cm...

Tort cu inghetata de cacao si menta

In Torturi la 11 Sep 2009

Blat: Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.Se adauga si zeama de lamaie. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat,in jur de 4 ore. Inghetata: Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana au devenit...

Tort cu mousse de ciocolata alba si mure

In Torturi la 10 Sep 2009

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de...

Ia gogoasa neamuleee!

In Dulciuri la 9 Sep 2009

Aluatul l-am preparat la masina de paine,programul framantare+dospire,in total 1 ora si jumatate.Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut. Intindem o foaie groasa de 1cm-1.5cm,dupa care incepem sa decupam diverse forme,in functie de...

Prajitura cu mere si sos de ciocolata

In Prajituri la 5 Sep 2009

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine ca pentru bezea. Urmeaza galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa fiecare.Amestecam apa minerala cu uleiul si turnam peste compozitie in fir subtire si mixand in acelasi timp. La...

Briose cu iaurt si ciocolata

In Prajituri la 2 Sep 2009

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul (am folosit Activia de baut cu capsuni),laptele alternat cu faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza bine dupa fiecare. La sfarsit ciocolata tocata. Se...

Indiene cu frisca

In Prajituri la 1 Sep 2009

Galbenusurile se freaca foarte bine cu zahara pana devin o spuma albicioasa.Se adauga faina,amestecata cu praf de copt si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se toarna peste compozitia de galbenusuri,amestecand usor. Eu le-am copt in formele de briose,la foc...

Gauffre cu iaurt si ciocolata

In Dulciuri la 31 Aug 2009

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare si cu zaharul.Se adauga untul topit,iaurtul si laptele,mixand in continuare.Se pune si faina,cate putin,pana ajungem la consistenta dorita.La sfarsit incorporam si ciocolata tocata,amestecand usor cu o lingura. Cu un polonic am pus compozitia in...

Tort cu 3 feluri de inghetata

In Torturi la 30 Aug 2009

Blat: Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.Se adauga si zeama de lamaie. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat. Eu l-am pus la cuptor la foc mic,cu usa cuptorului deschisa,timp de vreo 4 ore si...

Tort cu mousse de ciocolata si menta

In Torturi la 27 Aug 2009

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de...

Inghetata cu frisca si stracciatella

In Dulciuri la 26 Aug 2009

Laptele,zaharul si galbenusurile se pun la fiert,la foc mic,amestecand continuu sa nu se afume sau sa se formeze cocoloase.Se lasa la racit. In compozitia bine racita se incorporeaza frisca batuta cu vanilie si ciocolata tocata. Se uniformizeaza si se da la congelator pentru cateva ore.

Tort Kodrit Kadir

In Torturi la 25 Aug 2009

Blat: Oul il mixam bine cu un praf de sare,apoi adaugam pe rand,cate putin,celelalte ingrediente si omogenizam. Crema : Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte. Caramelizam zaharul si-l lasam la racit....

Inghetata cu cafea

In Dulciuri la 24 Aug 2009

Galnenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si se pune la fiert,pana se ingroasa putin,amestecand continuu.Dupa aceea se toarna si cafeaua,cate putin.Se da deoparte si se lasa la racit. Intre timp vom bate frisca si o vom amesteca cu mascarpone. Dupa ce s-a...

Rulouri cu branza

In Dulciuri la 23 Aug 2009

Oul il mixam cu un praf de sare,cu zaharul si cu zaharul vanilat.Adaugam laptele caldut,apoi jumatate din cantitatea de faina si drojdia. Amestecam bine si dupa ce s-a omogenizat adaugam si untul moale. Toata aceasta compozitie am pus-o in cuva masinii de paine,am adaugat si restul de faina si...

Biscuiti cu ciocolata

In Dulciuri la 22 Aug 2009

Albusurile se bat spuma tare,cu un praf de sare.Cand spuma a devenit teapana se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana face turturi.Adaugam faina si amestecam usor cu o lingura,cu miscari de sus in jos.Apoi zaharul vanilat,scortisoara,nuca,ciocolata taiata bucatele si untul topit. Pe o...

Strudel cu mere

In Dulciuri la 21 Aug 2009

Merele le calim impreuna cu untul,zaharul si scortisoara,pana scade zeama lasata. Foaia de aluat e bine sa nu fie dezghetata complet,sa se poata lucra cu ea. Desfacem foaia de aluat,daca mai e necesar o intindem putin cu sucitorul.Cu un cutit bine ascutit,vom taia pe marginile laterale fasii...

Profiterol

In Dulciuri la 19 Aug 2009

Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu...

Tort cu trufe de ciocolata

In Torturi la 18 Aug 2009

Foi: Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar pana se albesc.Se adauga cacaua dizolvata in apa fierbinte,mixand continuu. Faina amestecata cu amidonul se incorporeaza in crema de galbenusuri.Se adauga si albusurile batute spuma tare cu restul de zahar,in 3 reprize. Pe hartia de copt am...

Choix-uri cu crema de vanilie

In Prajituri la 16 Aug 2009

Choix-urile le-am preparat dupa reteta de eclere . Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine...

Trufe cu ciocolata

In Dulciuri la 16 Aug 2009

Ciocolata rupta bucatele mici sau data pe razatoarea mare,se pune pe foc impreuna cu frisca.Se incalzeste pana aproape de punctul de fierbere. Se amesteca bine pana se topeste ciocolata,se adauga lichiorul. Se pune la rece pentru cateva ore. Compozitia se va intari destul de mult.Se ia...

Inghetata cu mure

In Dulciuri la 14 Aug 2009

Oul il mixam bine cu zahar.Adaugam laptele si punem vasul pe foc sau la bain-marie,pana se ingroasa putin.Lasam la racit. Murele spalate si curatate le mixam pana obtinem un piure delicios. Eu am trecut piureul prin sita,sa nu ramana nici un sambure,altfel n-ar mai fi mancat piticii si as fi...

Lady's fingers

In Prajituri la 12 Aug 2009

Se pune la fiert apa cu untul si un praf de sare.Cand da in clocot, se adauga faina,toata deodata,amestecind continuu,pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe vas. Se lasa la racit si cand a devenit suportabil la deget se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se pune...

Clatite pufoase retetaq

In Dulciuri la 10 Aug 2009

Intr-un vas se amesteca laptele batut cu ouale,untul, vanilia si zaharul. Intr-un alt vas se amesteca faina cu sare, bicarbonat si praf de copt. Se toarna amestecul lichid in cel uscat, amestecand lejer de cateva ori,aluatul trebuie sa arate ca avand cocoloase de faina. Se lasa aluatul...

Alba ca Zapada

In Prajituri la 8 Aug 2009

Foi: Ouale le mixam cu un praf de sare si cu zaharul pana devin ca o crema.Adaugam uleiul cate putin,apoi bicarbonatul stuns cu zeama de lamaie.Adaugam si laptele.In compozitia obtinuta adaugam faina.Daca mai e nevoie mai adaugam faina.Trebuie sa iasa un aluat consistent si nelipicios....

Inghetata de pepene galben

In Dulciuri la 6 Aug 2009

Pepenele curatat si taiat cuburi,l-am pus intr-un vas si am adaugat restul ingredientelor. Cu mixerul vertical,am zdrobit bucatile de pepene si am mixat pana am obtinut o pasta fina. Am dat la congelator si am mai mixat o data,dupa vreo 2 ore si inca o data dupa vreo alte 2. :) Am taiat...

Prajitura Zburlita cu ciocolata

In Prajituri la 5 Aug 2009

Blat biscuit: Toate ingredientele le-am pus la masina de paine.Am obtinut un aluat elastic si nelipicios,pe care l-am impartit in 2 parti.Am intins aluatul cat mai subtire si am copt pe dosul tavii tapetate cu faina. Am avut un rest de aluat,pe care am exersat taiatul si memorarea de...

Clatite cu dulceata

In Dulciuri la 5 Aug 2009

Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga zahar,galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au copt toate clatitele se ung cu dulceata si se impacheteaza dupa...

Inghetata cu ciocolata

In Dulciuri la 2 Aug 2009

Galbenusurile le frecam bine cu zaharul si vanilia,pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Ciocolata o topim impreuna cu laptele si in momentul in care da in clocot,turnam peste crema de galbenusuri.Lasam la racit.Eu am pus vasul intr-un castron cu apa cu gheata. :) Dupa ce s-a racit...

Prajitura cu branza si caise

In Prajituri la 1 Aug 2009

Blat: Din toate aceste ingrediente se framanta un aluat elastic,nelipicios.Il invelim in folie si dam la rece pentru jumatate de ora. Umplutura: Branza o mixam impreuna cu ouale,zaharul,vanilia si frisca lichida,pana obtinem o crema fina. Aluatul il intindem in strat uniform in...

Inghetata cu lamaie

In Dulciuri la 31 Iul 2009

Zaharul se pune la fiert impreuna cu apa,in jur de 5 minute.Se poate pune si coaja de lamaie daca va place. Se lasa la racit dupa care se pune sucul stors cu nadejde :)) de la cele 2 lamai. Se adauga si frisca lichida,putin cat putin si se omogenizeaza. ATENTIE: siropul de zahar cu lamaie...

Afisate 481 - 510 din 595 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Vei avea mai mult timp sa faci ceea ce-ti place.Mai ales daca iti place sa nu faci nimic.

 
 
 
Retete preferate
Fiadone

Voturi:35

Tort Eszterhazy

Voturi:78

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]