Se spala carnea, se portioneaza si se condimenteaza. Se pune in tigaie cu uleiul si se prajeste putin pe ambele parti.
Intre timp curatam si taiem prazul rondele. Curatam ciupercile si adreiul si le taiem nu prea marunt. Intr-o tava punem un strat de praz apoi carnea si deasupra alternam...
Amestecam bine toate ingredientele pentru marinata.
Carnea se spala, se portioneaza si se condimenteaza. Adaugam carnea peste marinata si amestecam bine. Acoperim si dam la frigider 30 de minute.
Scoatem carnes din frigider si o asezam in tava. Adaugam marinata peste carne siar apoi ceapa...
Se curata ceapa si se taie julien. baconul se taie felii subtiri.
Carnea se spala si se taie felii mai groase, dar nu pana jos. In partea de jos carnea trebuie sa ramana netaiata. Se condimenteaza cu sare si piper
Se pune in tava si se umple buzunarele formate (unul cu ceapa, unul cu...
Se spala carnea si se pune la prajit in ulei. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se prajeasca pe ambele parti. Se stinge cu vin si se lasa sa fiarba pana scade.
Se scoate carnea pe o farfurie iar in locul ei se pune ceapa si ardeiul si de lasa sa se inmoaie. Se adauga rosiile sau...
Se spala pieptul de curcan si se taie felii groase de un deget. Se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o cratita se pune uleiul si se prajeste putin carnea (pana isi schimba culoarea). Se adauga rozmarinul, cimbrul si usturoiul pisat impreuna cu laptele. Se mai lasa pe foc, sa deau un clocot....
Se spala carnea si se portioneaza (daca este nevoie) si se sareaza. Usturoiul se piseaza, se amesteca cu laptele.
Se pune carnea intr-un castron si se toarna laptele cu usturoi peste ea. Se acopera cu un capac si se lasa la frigider de pe o zi pe alta.
A doua zi se scurge carnea si laptele...
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei. Dupa ce s-a inmuiat ceapa se adauga boiaus de ardei si se amesteca putin. Se stinge cu apa (nu se lasa sa se arda boiaua)
Se adauga carnea taiata bucatele si legumele taiate marunt, sau date pe razatoare (dupa preferinte). Se pune frunza...
Se spala carnea, se taie si se pune la fiert. Se spumeaza daca este nevoie.
Ceapa si ardeiul se taie marunt si se adauga peste carne. Se pune capacul si se lasa sa firba. Cand e aproape fiarta carnea se adauga bulionul sau pasta de rosii. Se lasa sa mai dea cateva clocote si se adauga mazarea...
Se spala carnea, se taie si se pune la fiert. Se spumeaza de cate ori este nevoie.
Ceapa si ardeiul se taie marunt si se adauga in oala peste carne. Se adauga boiaua si se lasa pe foc pana este carnea aproape fiarta. Se adauga bulionul si cimbrul.
Pregatirea galustelor:
Se bat ouale cu...
Se curata pieptul de pui si se taie fasii de aproximativ 5 cm. Se condimenteaza cu sare si piper sau condiment pentru pui.
Fulgii de porumb se pun intr-o punga si se zdrobesc cu sucitorul. Se bat ouale bine. Faina se amesteca cu sare si piper (sau orice alte condimente va plac).
Fasiile de...
Se spala pieptul de pui, se taie bucatele si se pune la fiert cu apa cat sa-l acopere. Se spumeaza de cate ori este necesar.
Intre timp se taie ceapa marunt si se adauga peste carne. Se adauga si lingura de pasta de ardei. Se lasa pe foc pana fierbe carnea. Se mai adauga apa, daca este nevoie....
Se spala pulpele si se taie pe jumatate.
Se curata cartofii si se taie felii nu prea subtiri. Se pune uleiul in tava si apoi cartofii. Se condimenteaza cu sare, piper, boia, cimbru si rozmarin si se amesteca bine.
Se taie ardeiul si usturoiul marunt si se pun peste cartofi.
Se...
Se pune laptele la fiert cu putina sare. Se adauga malaiul treptat si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se fierbe mamaliga. Se ia se pe foc si se adauga cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Se amesteca pana se omogenizeaza.
Se unge un vas de yena cu unt si se pune mamaliga. Se...
Se spala si se curata ficatul de pielite. Ceapa si usturoiul se taie marunt, ardeiul si gogosarul se taie cubulete.
Intr-un vas termorezistent se pune putin ulei de masline, ceapa si usturoiul iar apoi ficatul. Deasupra se pune ardeiul si gogosarul. Se codimenteaza cu sare, piper si cimbru....
Se spala carnea si se taie bucati mai mici. Se pune la fiert si se spumeaza de cate ori este nevoie.
Ceapa si ardeiul se taie marunt si se adauga peste carne. Se lasa sa fiarba apoi se adauga rosia taiata.
Cand e fiarta carnea se adauga usturoiul pisat, cimbrul si mararul. Se potriveste de...
Se curata si se spala pulpele. Se condimenteaza cu sare si piper. Se pun in tigaia cu ulei si se rumenesc. Dupa ce s-au rumenit se pun intr-un vas pentru cuptor
Ceapa si usturoiul se taie marunt. Se calesc in putin ulei si apoi se pun in vasul de yena peste pulpe. Punem si uleiul in care s-a...
Curcan cu ciuperci si galuste de cartofi
Se spala carnea, se portioneaza si se condimenteaza. Se pune in tigaie cu uleiul si se prajeste putin pe ambele parti. Intre timp curatam si taiem prazul rondele. Curatam ciupercile si adreiul si le taiem nu prea marunt. Intr-o tava punem un strat de praz apoi carnea si deasupra alternam...
Pulpa de curcan marinata, cu sos de rosii
Amestecam bine toate ingredientele pentru marinata. Carnea se spala, se portioneaza si se condimenteaza. Adaugam carnea peste marinata si amestecam bine. Acoperim si dam la frigider 30 de minute. Scoatem carnes din frigider si o asezam in tava. Adaugam marinata peste carne siar apoi ceapa...
Ceafa de porc umpluta
Se curata ceapa si se taie julien. baconul se taie felii subtiri. Carnea se spala si se taie felii mai groase, dar nu pana jos. In partea de jos carnea trebuie sa ramana netaiata. Se condimenteaza cu sare si piper Se pune in tava si se umple buzunarele formate (unul cu ceapa, unul cu...
Ostropel de pui - Cea mai gustoasa reteta de ostropel
Se spala carnea si se pune la prajit in ulei. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se prajeasca pe ambele parti. Se stinge cu vin si se lasa sa fiarba pana scade. Se scoate carnea pe o farfurie iar in locul ei se pune ceapa si ardeiul si de lasa sa se inmoaie. Se adauga rosiile sau...
Piept de curcan cu lapte
Se spala pieptul de curcan si se taie felii groase de un deget. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul si se prajeste putin carnea (pana isi schimba culoarea). Se adauga rozmarinul, cimbrul si usturoiul pisat impreuna cu laptele. Se mai lasa pe foc, sa deau un clocot....
Pui tiganesc la punga
Se spala carnea si se portioneaza (daca este nevoie) si se sareaza. Usturoiul se piseaza, se amesteca cu laptele. Se pune carnea intr-un castron si se toarna laptele cu usturoi peste ea. Se acopera cu un capac si se lasa la frigider de pe o zi pe alta. A doua zi se scurge carnea si laptele...
Gulas
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei. Dupa ce s-a inmuiat ceapa se adauga boiaus de ardei si se amesteca putin. Se stinge cu apa (nu se lasa sa se arda boiaua) Se adauga carnea taiata bucatele si legumele taiate marunt, sau date pe razatoare (dupa preferinte). Se pune frunza...
Mazare cu pui
Se spala carnea, se taie si se pune la fiert. Se spumeaza daca este nevoie. Ceapa si ardeiul se taie marunt si se adauga peste carne. Se pune capacul si se lasa sa firba. Cand e aproape fiarta carnea se adauga bulionul sau pasta de rosii. Se lasa sa mai dea cateva clocote si se adauga mazarea...
Papricas de pui cu galuste
Se spala carnea, se taie si se pune la fiert. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Ceapa si ardeiul se taie marunt si se adauga in oala peste carne. Se adauga boiaua si se lasa pe foc pana este carnea aproape fiarta. Se adauga bulionul si cimbrul. Pregatirea galustelor: Se bat ouale cu...
Chicken Nuggets
Se curata pieptul de pui si se taie fasii de aproximativ 5 cm. Se condimenteaza cu sare si piper sau condiment pentru pui. Fulgii de porumb se pun intr-o punga si se zdrobesc cu sucitorul. Se bat ouale bine. Faina se amesteca cu sare si piper (sau orice alte condimente va plac). Fasiile de...
Ciulama de pui
Se spala pieptul de pui, se taie bucatele si se pune la fiert cu apa cat sa-l acopere. Se spumeaza de cate ori este necesar. Intre timp se taie ceapa marunt si se adauga peste carne. Se adauga si lingura de pasta de ardei. Se lasa pe foc pana fierbe carnea. Se mai adauga apa, daca este nevoie....
Pui cu cartofi si lapte
Se spala pulpele si se taie pe jumatate. Se curata cartofii si se taie felii nu prea subtiri. Se pune uleiul in tava si apoi cartofii. Se condimenteaza cu sare, piper, boia, cimbru si rozmarin si se amesteca bine. Se taie ardeiul si usturoiul marunt si se pun peste cartofi. Se...
Carne tocata in cuib de mamaliga
Se pune laptele la fiert cu putina sare. Se adauga malaiul treptat si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se fierbe mamaliga. Se ia se pe foc si se adauga cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se unge un vas de yena cu unt si se pune mamaliga. Se...
Ficat de pui la cuptor
Se spala si se curata ficatul de pielite. Ceapa si usturoiul se taie marunt, ardeiul si gogosarul se taie cubulete. Intr-un vas termorezistent se pune putin ulei de masline, ceapa si usturoiul iar apoi ficatul. Deasupra se pune ardeiul si gogosarul. Se codimenteaza cu sare, piper si cimbru....
Pui cu usturoi
Se spala carnea si se taie bucati mai mici. Se pune la fiert si se spumeaza de cate ori este nevoie. Ceapa si ardeiul se taie marunt si se adauga peste carne. Se lasa sa fiarba apoi se adauga rosia taiata. Cand e fiarta carnea se adauga usturoiul pisat, cimbrul si mararul. Se potriveste de...
Cacciatore (friptura in stil vanatoresc)
Se curata si se spala pulpele. Se condimenteaza cu sare si piper. Se pun in tigaia cu ulei si se rumenesc. Dupa ce s-au rumenit se pun intr-un vas pentru cuptor Ceapa si usturoiul se taie marunt. Se calesc in putin ulei si apoi se pun in vasul de yena peste pulpe. Punem si uleiul in care s-a...