La Ancuta

5

Bucataras
senzational

Sibiu

Bucataras din 16.05.2010

RETETE506
PRIETENI249
Retete / Mancaruri cu carne

Snitele de curcan umplute

In Curcan la 13 Iun 2011

Batem feliile de carne cu ciocanul de snitele apoi condimentam cu sare si piper. Taiem bucatetele de cascaval (2-3 pentru fiecare felie de carne). Asezam cascavalul pe fiecare bucata de carne iar apoi impaturim. Eu nu am prins cu scobitori, dar daca credeti ca este necesar puteti sa le...

Pulpe de pui in crusta de cartofi

In Pui la 6 Iun 2011

Spalam bine pulpele si le taiem pe jumatate. Le condimentam apoi cu sare, piper, boia si cimbru uscat. Curatam cartofii si ii taiem ca pentru piure. Ii punem la fiert in apa cu sare pana intra furculita usor in ei. Scurgem cartofii de apa si ii pasam ca pentru piure. Adaugam oul, untul si...

Pui la punga cu sos de tarhon

In Pui la 1 Iun 2011

Spalam bine pulpele si le taiem in jumatate.Condimentam cu sare si piper. In punga pentru cuptor punem restul condimentelor iar apoi carnea. Inchidem punga cu clema si amestecam bine, pana se acopera toata carnea cu un strat uniform de condimente. Intepam punga in mai multe locuri, cu un...

Cotlete banatene

In Porc la 25 Mai 2011

Tocam varza ca pentru salata si o punem la calit intr-o lingura de ulei de masline. Amestecam destul de des, pentru a nu se prinde de oala. Calim pana se inmoaie. Potrivim de sare si piper si adaugam putin cimbru (eu am folosit uscat). Dam de pe foc si lasam sa se racoreasca. Carne o taiem...

Piept de curcan cu sos de rosii picant

In Curcan la 17 Mai 2011

Taiem carnea felii si o condimentam cu sare si piper. Incingem putin ulei intr-o tigaie si o prajim bine pe ambele parti. Scoatem carnea pe o farfurie, acoperim si lasam sa stea pana facem sosul. Incingem intr-o tigaie uleiul impreuna cu apa si adaugam ceapa tocata marunt. Lasam cateva...

Curcan cu mazare si cartofi

In Curcan la 8 Mai 2011

Spalam carnea si o taiem bucati potrivite si condimentam cu sare si piper. Incingem uleiul si punem carnea in ulei pana isi schimba culoarea. Adaugam apoi ceapa taiata rondele si amestecam putin pana se inmoaie. Adaugam si ardeiul taiat cubulete si acoperim cu apa. Lasam sa fiarba 15-20 de...

Porc in sos dulce-acrisor

In Porc la 6 Apr 2011

Spalam carnea apoi o taiem cubulete mici.. O punem intrun bol si adaugam amidonul, 1 lingura sos de soia si piper. Amestecam bine. Intr-un wok incingem putin ulei de masline si adaugam carnea. Lasam sa se prajeasca pe toate partile apoi o scoatem pe o farfurie. In acelasi ulei adaugam...

Pilaf de orez cu pui si legume

In Pui la 3 Apr 2011

Spalam pulpele si le taiem pe jumatate. Le uscam cu un servet si le condimentam cu sare si piper. Intr-o tigaie mai mare, sau o cratita incingem 3-4 linguri de ulei. Prajim pulpele in uleiul incins, pe toate partile. Scoatem carnea pe o farfurie. In uleiul ramas adaugam 3 linguri de apa si...

Pulpa de curcan cu smantana si boabe de mustar

In Curcan la 17 Mar 2011

Spalam carnea apoi o stergem cu un servet de bucatarie si o taiem felii. Condimentam cu sare si piper. Incingem uleiul intr-o tigaie si punem carnea la prajit, pe ambele parti. Dupa ce s-a prajit scoatem carnea pe o farfurie. In uleiul ramas adaugam ceapa taiata julienne si usturoiul taiat...

Pui cu curry

In Pui la 12 Mar 2011

Pentru inceput ne ocupam de garnitura. Spalam orezul bine in apa rece. Curatam ceapa si o taiem marunt. Calim ceapa in putin ulei de masline pana devine translucida, apoi adaugam orezul si mai lasam putin la calit. Adaugam apa si lasam sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba dam focul mic si lasam...

Aripioare marinate la gratar

In Pui la 11 Mar 2011

Spalam aripioarele apoi le stergem cu un servet. Amestecam toate celelalte ingrediente si omogenizam. Daca credeti ca este nevoie puteti sa mai adaugati sare. Punem aripioarele in marinata si amestecam bine. Acoperim si dam la frigider cel putin 1/2 ora. Eu le-am lasat vreo 2 ore. Scoatem...

Ficatei cu orez si legume la cuptor

In Ficat la 6 Mar 2011

Ficatul se spala, se curata de pielite si se lasa in apa rece. Il punem apoi la fiert in apa. Intre timp pregatim legumele. Taiem prazul marunt iar morcovii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Taiem ardeiul bucatele mici. Spalam bine orezul si il punem intr-o forma...

Pui marinat si cartofi la cuptor

In Pui la 28 Feb 2011

Carnea se spala si se taie bucati mai mari. Pentru marinada amestecam bine toate ingredientele. Adaugam carnea peste marinada si amestecam bine. Acoperim si dam la frigider pentru cel putin 30 de minute. Intre timp ne ocupam de legume. Curatam cartofii si ii taiem fasii mai groase. Condimentam...

Pui cu lamaie si usturoi

In Pui la 20 Feb 2011

Curatam carnea si o portionam. condimentam cu sare si piper. Curatam cartofii si ii taiem felii groase. Condimentam cu sare, piper si boia. Adaugam apoi cimbru si oregano si turnam uleiul. Amestecam bine .Punem apoi cartofii in tava si apoi asezam carnea printre cartofi. Taiem usturoiul...

Piept de pui in sos tiganesc

In Pui la 17 Feb 2011

Spalam carnea si o taiem bucatele. Condimentam cu sare si piper. Punem uleiul intr-o cratita si prajim carnea pe toate partile. Scoatem apoi pe o farfurie. In uleiul ramas calim foarte putin ceapa taiata marunt. Adaugam apoi ardeiul taiat cubulete sau fasii subtiri si castravetii taiati...

Aripi de curcan cu legume la punga

In Curcan la 15 Feb 2011

Se spala carnea si se condimenteaza. Curatam cartofiii si ii scobim. Umplem cartofii cu un amestec din telemea, 1 ceapa rosie si un cartof mic. Face o pasta din aceste ingrediente (la robot). Taiem legumele bucatele, iar merele felii pastrand coaja. Ceapa o taiem inele. Punem carnea in...

Pulpa de porc cu sos picant de rosii

In Porc la 12 Feb 2011

Carnea se spala si se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o punga magica punem boiaua, cimbrul si verdeturile. Bagam carnea in punga si legam cu clema inclusa. Amestecam bine apoi intepam punga cu o scobitoare si punem in tava. Dam la cuptor 30 de minute iar apoi scoatem dincuptor si rupem...

Varza calita cu afumatura

In Mancaruri cu carne la 7 Feb 2011

Taiem kaiserul bucati si il prajim in ulei. Nu folositi prea mult ulei pentru ca isi va mai lasa si kaiserul grasime. Taiem varza fideluta si o frecam cu sare. Adaugam ceapa taiata marunt si morcovul dat pe razatoare. Lasam cateva minute la calit iar apoi adaugam cate o mana de varza si...

Pulpa de curcan cu mere

In Curcan la 6 Feb 2011

Spalam carnea apoi o condimentam cu sare, piper, curry si cimbru. Merele le taiem feliute. Desprindem pielea si umplem pulpa cu felii de mere. Tragem pielea la loc si [unem carnea in tava in care am pus ulei. Taiem morcovul rondele si il punem peste curcan. Adaugam feliile de mere ramase si...

Piept de pui cu crema de branza si foietaj

In Pui la 3 Feb 2011

Spalam carnea si o uscam cu un servet. Crema de branza o amestecam cu cimbrul uscat si cu masline taiate bucatele. Taiem la fiecare bucata de carne cate un buzunar pe lungime. Condimentam apoi carnea cu sare si piper si umplem buzunarul cu o lingura de crema de branza. Infasuram apoi...

Curcan cu smantana

In Curcan la 25 Ian 2011

Spalam carnea, o taiem bucati si o condimentam cu sare si piper. incingem uleiul si prajim carnea pe toate partile. Adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cubulete si lasam 2-3 minute. Scurgem ciupercile si le adaugam peste carne. Adaugam apa cat sa acopere carnea. Adaugam...

Pui cu sos de rosii si cus cus

In Pui la 18 Ian 2011

Spalam bine carnea si o portionam. Condimentam cu sare si piper. Ungem o tava termorezistenta cu ulei de masline si asezam carnea in tava. Curatam ceapa si o tocam marunt. Taiem ardeiul cubulete (eu am avut gata taiat in congelator). Amestecam ceapa cu ardeiul, usturoiul pisat si bulionul....

Ficat in lapte si mazare cu ciuperci

In Ficat la 11 Ian 2011

Spalam ficatul bine si il curatam de pielite. Il taiem bucati potrivite si condimentam cu sare si piper. Punem ficatul intr-un caston si turnam laptele peste, atat cat sa-l acopere. Acoperim vasul si dam la frigider 2 ore. Intre timp pregatim mazarea. Ceapa o curatam si o taiem marunt....

Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac

In Porc la 10 Ian 2011

Carnea se spala si se taie bucati, cam de latimea unei fasii de bacon. Usturoiul se piseaza si se amesteca cu uleiul de masline si condimentele. Turnam marinata peste carne si amestecam bine. Fiecare bucata de carne o invelim in bacon si apoi le asezam in tava. Acoperim si dam la...

Rulada de porc si cartofi taranesti

In Porc la 27 Dec 2010

Curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la sotat in 1 lingura de ulei de masline si 2 linguri de apa. Dupa ce se inmoiae putin adaugam ciupercile curatate si taiate bucatele mici. Lasam pe foc pana scade tot lichidul, amestecand din cand in cand. Dam de pe foc si potrivim de sare. Lasam la...

Pulpe de pui umplute

In Pui la 19 Dec 2010

spalam carnea si o stergem cu un servet. Condimentam cu sare si piper. Ciupercile le curatam si le taiem feliute. Punem cateva feliute de ciuperci pe fiecare pulpa, apoi masline usturoi taiat feliute si cate o felie de cascaval. Presaram putin cimbru uscat si rulam carnea. O prindem cu o...

Creier pane

In Porc la 19 Dec 2010

Se spala creierul in apa rece si se curata bine. Daca este nevoie se taie pe jumatate (la mine nu a fost, pentru ca a fost un creier mai micut :)). Se condimenteaza cu sare si piper. Se tavaleste bine prin faina, oul batut cu putina sare si apoi iar faina. Se prajeste pe ambele parti in...

Muschiulet de porc in sos balsamic

In Porc la 15 Dec 2010

Se spala muschiuletul si apoi se usuca cu un servet. Se condimenteaza cu sare si piper iar apoi se unge bine cu cimbru, rozmarin si usturoi pisat. Se lasa sa stea o ora la frigider. Dupa ce s-a odihnit la rece se pune muschiuletul in tigaia in care am incins putin ulei de masline si se...

Muschi de vitel in sos de bere

In Vita la 12 Dec 2010

Se spala carnea si se taie felii mai groase si se condimenteaza cu sare si piper. Se curata ceapa si se taie marunt si se pune la calit in putin ulei pana devine sticloasa. Dupa ce s-a calit se scoate din ulei. Se pune carnea la prajit in locul cepei si se mai adauga ulei daca este nevoie....

Rulada de curcan si orez cu ciuperci

In Curcan la 9 Dec 2010

Se taie pieptul de curcan si se bate putin cu ciocanul pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Ungem fiecare bucata de carne cu mustar. Apoi presaram cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Ceapa o taiem julienne si o asezam frumos peste cascaval. Iar la final punem ciupercutele...

Afisate 31 - 60 din 76 retete    

Postari recente

publicat la 05.02.2019

Paltinis Reloaded

publicat la 30.07.2018

Intalneala de vara - Paltinis

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]