Castane coapte
Postat de: TAB1TA in Aperitive / GarnituriCastanele se pun in apa cu sare si se lasa 1 ora. Se cresteaza castanele ca sa nu explodeze si sa se desfaca mai usor. Se pun castanele pe tava. Trebuie stropite din cand in cand. Se...Citeste continuarea
Chiftele din peste cu sos si piure...
Postat de: rock46hunt in PesteLogic...se captureaza pestele...se scot fileurile de preferat fara piele dupa care se baga la masina de tocat si se toaca impreuna cu o ceapa calita,2catei de usturoi,un cartof fiert,pesmet......Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu leurda si...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem rondele. Curatam leurda, o spalam si o taiem fasii cat mai inguste. Peste cartofi punem toate ingredientele enumerate mai sus,inclusiv o...Citeste continuarea
Cozonac cu crema de nuca
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron mare punem faina,in mijloc formam o adancitura si punem drojdia,cu sarea si o lingura de zahar,turnam o cescuta de lapte caldut si amestecam sa se omogenizeze.Lasam sa creasca cca...Citeste continuarea
Cornuri insiropate
Postat de: gabitsa in DulciuriAmesteci toate ingredientele cu laptele caldut, obtinand un aluat nici prea tare nici prea moale, pe care il lasam la crescut 1 h 30. Imparti aluatul in 5 parti egale, iar din fiecare bucata...Citeste continuarea
Cozonac cu Fanta (de post)
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Punem sucul intr-un ibric pe foc pana devine caldut. Drojdia o frecam cu o lingura de zahar. Cernem faina intr-un bol, punem un praf de sare, drojdia, zaharul, coaja rasa de lamaie,...Citeste continuarea
Ceafa de porc la cuptor cu usturoi...
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai spalam bucata de ceafa o uscam cu un servet si o saram. Curatam cartofii si ii taiem rondele mai groase,apoi cateii de usturoi,adaugam uleiul peste cartofi si usturoi,amestecam...Citeste continuarea
Clatite de cartofi
Postat de: AnyCostescu in Aperitive / GarnituriCartofii si morcovul se curata si se rad pe razatoarea cu ochiuri mici. ceapa se curata de coaja si se toaca marunt. Se adauga peste cartofi. Punem oul , sare, piper, patrujel tocat,...Citeste continuarea
Ciambellone cu anason si lamaie
Postat de: aura78 in PrajituriMixeaza galbenusurile cu zaharul. Adauga untul topit (rece), laptele, anasonul, coaja rasa de lamaie, faina si praful de copt, cernute. La sfarsit adauga albusurile de oua mixate cu un vf de cutit...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Postat de: AlexandraOrdean in CiorbeSpalam bine boabele de fasole si o lasam la inmuiat de pe o zi pe alta in apa. A doua zi fierbem fasolea aproximativ 1,5 ore cu foi de dafin. Spalam bine si curatam legumele. Taiem...Citeste continuarea
Chec dietetic cu sos de iaurt cu menta
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPt chec: separam albusurile de balbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam treptat cate un galbenus in timp ce continuam mixarea. Adaugam branza si sunca de pui taiata cubulete...Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: gusti in Aperitive / GarnituriAm taiat cascavalul in felii groase cam de 1 cm. Am pregatit faina, pesmetul si oul (batut). Am dat feliile de cascaval prin faina, apoi prin ou, dupa care am repetat: inca o data prin...Citeste continuarea
Ciorba de spanac cu leurda si hrisca
Postat de: Valclaudia in CiorbeSpalam leurda. Tocam marunt coditele de leurda si le calim in ulei. Adaugam rosiile pasate, pasta de ardei, foaia de dafin, ssi piper dupa gust. Calim cca 10 minute aceste ingrediente,...Citeste continuarea
Carnat la cuptor cu cartofi
Postat de: pity19 in Aperitive / GarnituriClatim cartofii , curatam de coaja , taiem felii ca pt cartofii prajiti doar ca mai grosi. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt , intre timp condimentam cartofii cu ingredientele mentionate...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu rahat
Postat de: Valyvalentyna in DulciuriAmestecam toate ingredientele solide intr un vas {faina, praful de copt, praful de sare si zaharul vanilat}. Adaugam untura, apa si otetul si framantam aprox. 5-10 minute, pana cand aluatul nu se...Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: TAB1TA in Sirop / CompotSe spala prunele, se curata de codite. Prunele se pun in borcane 3/4. Se completeaza cu apa. Se scoate apa intr-o oala. Se adauga zaharul, praful de scortisoara si cuisoarele si se pun la...Citeste continuarea
Cornulete aperitiv cu...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriAmestecam drojdia cu zaharul sarea si apa calduta. Adaugam untul, cascavalul ras si semintele de in. Amestecam, punem faina si uleiul, framantam aluatul pana cand devine elastic si se poate...Citeste continuarea
Ciuperci champions in suc de rosii
Postat de: gabitsa in Mancaruri de postCele 4 cepe se curata , se spala si se taie marunt , le adaugam in uleiul incins. Lasam sa se caleasca max 2-3 min , intre timp taiem si ardeiul rosu marunt , il adaugam peste ceapa ,...Citeste continuarea
Ciorba cu fasole uscata
Postat de: pity19 in CiorbeAdaugam fasolea spalata bine si aleasa , intr-o oala , punem apa cat sa acopere fasolea , lasam la fiert aprox 50 minute ( depinde de fasole , eu am avut de casa) , adaugam carnea , lasam la fiert...Citeste continuarea
Chiftelute de porc
Postat de: Julie_Snow in PorcSe toaca carnea, iar apoi se incorporeaza restul ingredientelor si se framanta bine sau se omogenizeaza in robotul de bucatarie (painea se inmoaie in apa si se scurge bine iar sarea, piperul,...Citeste continuarea
Chiftelute in sos rosu
Postat de: Adele in Mancaruri cu carneAmestecam carnea de vita cu cea de porc si ulei,condimentam cu sare ,origano si piper ,intr-un vas punem la inmuiat painea in apa,scurgem bine painea si o amestecam cu carnea. Punem o tigaie cu...Citeste continuarea
Ciorba de vita cu fasole verde
Postat de: Dya in CiorbeFierbem carnea de vita (bine , spre bine :) ), adaugam fasolea verde si restul legumelor tocate dupa bunul plac, fierbem cam 20 de minute si potrivim de gust cu sare. Acrim cu borsul de putina si...Citeste continuarea
Cartofi Boulangère
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeCartofii se curăță și se taie felii. Se așează un strat de cartofi într-o oală de fontă, apoi fâșii de ceapă și câteva frunze de salvie, sare și piper. Se alternează...Citeste continuarea
Ciorba de loboda cu omleta
Postat de: sufletista in Supe/CiorbeLoboda o spalam bine,dupa care o tocam marunt, Curatam ceapa,morcovul,telina.ardeiul dupa care tocam ceapa si ardeiul, si restul le dam razatoare, Intr-o oala adaugam putin ulei calim putin...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu branza si...
Postat de: farfuriavesela in PrajituriClatite pufoase reteta Preparam foile de clatite astfel Batem cu un tel, ouale cu un praf de sare, apoi adaugam laptele si jumatate din cantitatea de apa, acum este momentul sa adaug...Citeste continuarea
Choux a la creme cu frisca
Postat de: nadea68 in DulciuriIntr-o oala punem la fiert,apa,uleiul si sarea. Cand da in clocot,luam de pe foc si adaugam faina toata.Amestecam energic pana se omogenizeaza. Punem iar pe foc mic si lasam pana aluatul se...Citeste continuarea
Cartofi copți cu brânză de...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCartofii se spală, apoi se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la 250 grade. După ce trec testul scobitorii, adică scobitoarea intră ușor în cartof, fără...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: TAB1TA in DulciuriRahatul se taie in bucatele. O lingura de untura se freaca cu praful de copt stins cu otet si apa pana cand compozitia devine omogena, ca maioneza. Se adauga faina si se framanta cu mana pana...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu ardei
Postat de: eduard_09 in Mancaruri de postCartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cubulete (ca pentru ciorba) Curatam ceapa,usturoiul si ardeiul,le spalam dupa care le tocam fideluta, Intr-o cratita (tigaie) adaugam putin...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu dovlecei si marar
Postat de: babi5 in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile, se aseaza intr-o tava unsa si condimentam cu sare, piper si vegeta. Coditele se spala si se toaca marunt. Dovlecelul se rade, se pune intr-un castron, se adauga coditele...Citeste continuarea
Clatite cu gem de prune
Postat de: babi5 in DulciuriFaina se cerne. Laptele se fierbe si se raceste. Ouale se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa. Zaharul farin se amesteca cu vanilia. Se pune faina intr-un castron, se sparg ouale, se adauga...Citeste continuarea
Cartofi cu ghimbir si cascaval
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii si ii taiem in cuburi potrivit de mari. Ii punem la prajit in uleiul incins, adaugam ghimbirul ras si condimentam dupa gust. Acoperim tigaia si ii lasam la foc iute pana incep sa...Citeste continuarea
Cremes
Postat de: tiby in PrajituriLaptele se imparte in doua. Prima jumatate de litru se pune la fiert. Se separa galbenusurile de albuse de la cele 5 oua. Galbenusurile se freaca bine cu cele 9 linguri de zahar pana se topeste...Citeste continuarea
Cornuri cu nuca si dulceata de macese
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriDizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Lasam...Citeste continuarea
Chec marmorat
Postat de: deyutzky in DulciuriIntr-un bol amestecam faina cu praful de copt. Adaugam oul, zaharul, laptele caldut, uleiul si esenta de vanilie si mixam bine. Impartim compozitia in 2 parti egale. In cea de a2a compozitie...Citeste continuarea
Cochilii umplute cu spanac şi...
Postat de: simonacallas in PasteSe încălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Se prepară sosul marinara: 2 căţei de usturoi zdrobiţi şi ceapa tocată se călesc în 2 linguri ulei de măsline...Citeste continuarea
Cartofi aurii cu cascaval la cuptor
Postat de: tiby in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se spala si se taie in sferturi sau in bucati mai mari decat pentru cartofii pai. Se pun intr-o oala cu apa si sare la fiert dar nu se lasa sa fiarba in totalitate ci doar sa...Citeste continuarea
Ceafa de porc la tava
Postat de: delia64 in PorcSe spala ceafa si se pune intr-o cratita cu ulei incins, se intoarce pe toate partile carnea pentru a se inchid porii si sucul sa ramana in interiorul cefei . Adaugam ketchupul , sare ,...Citeste continuarea
Cornulete
Postat de: eduard_09 in DulciuriIntr-un bol mixam oul cu zaharul,dupa care adaugam untul si untura,mixam pana ce se omogenizeaza, Amestecam drojdia cu putina apa calduta si 1 lingurita zahar, Intr-un bol mai mare adaugam...Citeste continuarea
Chec cu unt si nuca
Postat de: eduard_09 in DulciuriIntr-un bol mixam untul moale cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa, Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare,adaugam faina amestecata cu praful de copt,coaja de portocale si nuca si...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu legume
Postat de: Julie_Snow in PuiSe spala pieptul de pui, se curata legumele, se spala la randul lor si se taie totul dupa preferinta. Eu am folosit legume congelate (le toc cu robotul si le asez frumusel in congelator...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata cu kaizer...
Postat de: babi5 in CiorbeFasolea boabe se alege de impuritati , se spala si se lasa in apa rece cca. 12 ore. Ceapa,morcovul,pastarnacul si patrunjelul se curata se spala si se toaca marunt . Kaizerul afumat...Citeste continuarea
Chec cu mac
Postat de: ianculubita in PrajituriPui la foc mic un vas in care pui laptele,untul,zaharul si lasi sa fiarba pana se dizolva totul;dai deoparte,adaugi esenta de vanilie si dupa ce s-a racit foarte bine adaugi galbenusurile pe rand...Citeste continuarea
Charoset-salata de fructe israeliana
Postat de: ianculubita in SalatePunem intr-un bol mai mare sucul de la portocala si vinul,apoi marul,para curatate,taiate cubulete,smochinele,curmalele taiate marunt,stafidele,nuca si migdalele macinate,scortisoara,amestecam...Citeste continuarea
Chec bicolor cu nuca , stafide si...
Postat de: delia64 in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri . Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul . Se freaca galbenusurile cu uleiul , coaja de lamaie , zaharul vanilat...Citeste continuarea
Chec fluturas
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri si se bat bine. Treptat se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste tot zaharul. Se incorporeaza galbenusurile in spuma de albus, apoi se adauga...Citeste continuarea
Creme brulee cu ghimbir confiat
Postat de: ianculubita in DulciuriPunem ghimbirul in blender si-l pasam,amestecam apoi cu smantana si lapte pe foc mic pana se omogenizeaza fara sa ajungem sa fiarba si dam deoparte Intr-un castronel frecam galbenusurile cu...Citeste continuarea
Cremes
Postat de: AndreaPiti in PrajituriAm luat pachetele de foietaj, le-am intins pe un fund de tava , le-am intepat cu furculita si le-am copt in cuptor intai pe o parte, apoi le-am intors pe cealalta parte. Circa 10 minute pe o parte...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: AlexandraOrdean in DulciuriCaramelizam intr-o craticioara 100 gr zahar. Batem ouale ca la omleta, adaugam zaharul si amestecam pana la omogenizare. Adaugam usor laptele. Turnam caramelul in forma de copt,tapetam...Citeste continuarea
Copanele cu spanac si mamaliga
Postat de: danielaR in PuiAm pus intr-o oala copanelele la fiert. Intr-o tigaie punem spanacul proaspat la calit pana se inmoaie bine.Cand e gata adaugam usturoiul,sarea,piperul si smantana.La sfarsit adaugam copanelele...Citeste continuarea



















