Cornulete cu mac
Postat de: cristeena20 in Dulciuri- Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se intinde o foaie subtire. Cu mana ungem foaia cu untura topita si presaram cu putina faina, apoi impachetam aluatul in 4..Dam la rece 30...Citeste continuarea
Cartofi a murro
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriAlegem cartofi mijlocii si ii spalam bine apoi ii stergem bine cu un servet (sa fie uscati). Ii asezam intr-un vas de ceramica sau termorezistent si punem 2 pumni de sare...Citeste continuarea
Costițe de miel cu arome yemenite
Postat de: Satisfyyourcravings in OaieCu ajutorul unui mojar, se transformă toate ingredientele pentru marinată într-o pastă omogenă și se ung costițele cu aceasta. Se marinează peste noapte. Se gătesc pe un grătar...Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: aliliana in PrajituriGogosile: Apa si uleiul se pun la fiert cu un praf de sare. Cand au fiert adaugam faina in ploaie si amestecam foarte bine pana cand compozitia se desprinde de pe vas. Se lasa la racit. Cand...Citeste continuarea
Carne de miel cu vin rosu
Postat de: pity19 in OaieClatim carnea de miel in jet de apa rece. Condimentam bine . Asezam intr-o tava de cuptor , adaugam untul , vinul si apa . Lasam la cuptor cca 90 de minute la foc mediu . Citeste continuarea
Crenvusti in foietaj
Postat de: gusti in Aperitive / GarnituriReteta aceasta de crenvusti in foietaj te poate scoate din impas daca trebuie sa pregatesti ceva bun si rapid. Totul este sa ai in frigider un pachet de aluat in foietaj (2 foi). 1. am...Citeste continuarea
Coaste de miel in sos alb de vin
Postat de: ralu_ca in OaieAm facut un amestec din ierburile de provence, salvie, boiaua de ardei dulce, piperul alb macinat si sare cu care am condimentat bine coastele de miel care au fost in prealabil spalate si uscate...Citeste continuarea
Cartofi indieni
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriCartofii se spală și se fierb în coajă. Când s-au răcit puțin se apasă usor,pe fiecare, cu o furculiță. Se presară sare, piper, turmenic, paprika și pudră de usturoi. ...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: Valyvalentyna in Supe/CiorbeSpalam carnea bine o punem la fiert cind da in fiert luam spuma adaugam sarea o lasam sa mai dea in citeva clocote. Apoi punem morcovul si radacina de patrunjel mai lasam 5 min ca sa fiarba...Citeste continuarea
Cotlet de porc la cuptor
Postat de: pity19 in PorcPregatim carnea , o crestam frumos , taiem feliute de rosie si bagam intre fiecare bucata taiata , condimentam ; Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt in care punem carnea si cartofii ,...Citeste continuarea
Cosulete de Paste
Postat de: bylaura in Aperitive / GarnituriSe spala rosiile si se taie cate un capac pe partea superioara, apoi se scoate miezul cu ajutorul unei linguri. Branza se da prin razatoarea mare si se amesteca cu smantana. Se umple fiecare...Citeste continuarea
Cremsnit
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai pregatim foile.Am facut aluatul cu 2 zile inainte,asa ca l-am scos din congelator si l-am lasat sa se dezghete.Am intins 2 foi ,30/40 cm ,le-am intins direct pe hartia de copt si apoi...Citeste continuarea
Cozonac cu cacao si nuca
Postat de: tanyapatap in DulciuriAm cernut faina de doua ori. Am incalzit laptele in care am dizolvat zaharul+esenta de vanilie. Am facut maiaua astfel:am desfacut drojdia cu putina faina si cateva linguri din laptele...Citeste continuarea
Cotlet de porc impanat cu ceafa...
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneCrestam cotletul pana la os,ungem cu ulei si imbracam in condimente.Intre crestaturi punem ceafa marinata si usturoiul taiat maurunt,turnam un pahar cu vin rosu,acoperim vasul de yena cu folie...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca,rahat si stafide
Postat de: Constelatialeu in DulciuriCernem faina intr-un castron incapator,facem in mijloc o adancitura si punem drojdia faramitata,sarea si o lingurita de zahar.Diluam cu putin lapte caldut si alsam sa creasca cca 10...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: Constelatialeu in CiorbePortionam in bucati potrivite carnea,o spalam si o punem la fiert ,in 4 l apa ,cu putina sare.Cat fierbe carnea pregatim legumele,curatam si radem morcovul,patrunjelu si pastarnacul,ardeiul il...Citeste continuarea
Chiftele de porc
Postat de: pity19 in Aperitive / GarnituriCarnea tocata o punem intr-un castron , in care spargem doua oua , amestecam , adaugam pesmetul , 2 linguri condimente ptr carne tocata , 2 linguri condimente ptr chiftele , putin piper , usturoi...Citeste continuarea
Cozonac pufos si fara framantare
Postat de: farfuriavesela in DulciuriCernem faina de doua ori intr-un vas, punem un praf de sare, drojdia o amestecata cu 2 linguri de zahar si putin lapte si o asezam intr-o adancitura pe care o facem in faina, presar putina faina...Citeste continuarea
Cozonac cu aroma de rom
Postat de: merisor67 in PrajituriDe precizat este, ca toate ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei cu cel putin 1 ora inainte de inceperea prelucrarii lor. Faina trebuie cernuta intr-un vas pentru a deveni...Citeste continuarea
Cozonac de Casa
Postat de: Valyvalentyna in DulciuriCernem faina intr-un lighean mare adaugam in drojdia dizolvata in 250 ml lapte caldut si cu 3 lingurite de zahar si am turnam in mijlocul faini amestecam bine sa se amestece drojdia cu faina...Citeste continuarea
Cozonac impletit
Postat de: andaoana in PrajituriIncalzim putin laptele si dizolvam in el drojdia , adaugam si o lingura de zahar si una de faina . Amestecam cu un tel para , acoperim cu un prosop si punem la caldurica pentru 15 minute. In...Citeste continuarea
Cheesecake cu capsuni -reteta nr 50
Postat de: danielaR in DulciuriAmestecam pesmetul cu biscuitii macinati cacao scortisoara si zahar. Adaugam untul si framantam.bila rezultata o dam la rece 10-15 min Intre timp hidratam gelatina cu putina apa.dupa ce s-a...Citeste continuarea
Ciorba de vita cu paste
Postat de: Dya in CiorbeFierbem carnea de vita (adunand spuma formata), adaugam legumele tocate si le fierbem atat cat este necesar. Potrivim de gust cu sare . Acrim cu borsul de putina si coloram ciorba cu sucul de...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata
Postat de: Oana in DulciuriSe bat ouale cu zaharul vanilat si cu un praf de sare, cu ajutorul unui tel. Se incorporeaza uleiul si apoi cate putin din laptele sau apa minerala. Se adauga faina in ploaie, amestecand continuu...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde - Reteta...
Postat de: deyutzky in CiorbeCum se prepara Ciorba de salata verde - Reteta simpla si gustoasa Spalam bine frunzele de salata si le taiem fideluta. In oala de gatit topim untul si punem la calit ceapa verde taiata rondele...Citeste continuarea
Cartofi cu carne si legume in straturi
Postat de: timea in Mancaruri cu carneIncepem cu cartofii pe care ii punem la fiert in coaja, in apa cu putina sare. Cand intra usor furculita in ei sunt fierti si ii luam de pe foc, scurgem apa si lasam cartofii la racit inainte sa...Citeste continuarea
Cartofi prajiti cu carne de pui
Postat de: pity19 in PuiIntr-o tigaie cu ulei , punem cartofii la prajit ( am clatit bine cartofii, ii curatam de coaja , taiem ronadele si pai , dam la prajit pana se rumenesc bine ; Adaugam intr-o...Citeste continuarea
Ciorba de varza dulce cu smantana...
Postat de: cristeena20 in Supe/CiorbeVarza o taiem marunt, ceapa se taie si ea marunt, morcovul se curata si se taie cubulete; cartofii la fel, se tau cuburi. Intr-o oala punem la clait ceapa cu putin ulei de masline....Citeste continuarea
Chec cu visine
Postat de: pity19 in DulciuriSpargem 7 oua , separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile le batem bine cu lingura adaugand 6 linguri de zahar , faina , praful de copt , esenta de vanilie si zeama de lamaie...Citeste continuarea
Coronita Kringle Estonian cu cacao...
Postat de: cristeena20 in DulciuriLaptele il incalzim putin si intr-un vas punem laptele cu drojdia si zaharul. Lasam putin sa stea la cald si apoi adaugam faina. Framantam si adaugam pe rand oul, margarina (eu am inmuiat-o...Citeste continuarea
Cosulete de branza
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPregatim umplutura prima oara: dam branza pe razatoarea cu gauri mari, adaugam smantana, sana, oul si amestecam, iar in functie de consistenta mai adaugam 1 ou sau smanatana. Dupa gust puneti sos...Citeste continuarea
Curry de pui
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiÎntr-o cană pentru măsurat se amestecă laptele de cocos cu smântâna și iaurtul. Se adaugă pasta de roșii, usturoiul, ghimbirul, curry, turmenic, garam masala și piperul...Citeste continuarea
Crema de vanilie homemade perfecta
Postat de: simonacallas in PrajituriPregătim ingredientele (foto 1). Punem laptele la încălzit. Separat, punem un vas cu apă pe foc (vom avea nevoie pentru baia de aburi). Într-un vas (em am ales o...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: pity19 in Mancaruri cu carneLuam o tava de cuptor rotunda, ungem cu ulei, punem cartofii, carnatul taiat, toba taiata, carnea de pui taiata marunt mi-a ramas de ieri era gata fiarta), dupa care condimentam (sare,...Citeste continuarea
Cozonaci cu stafide si rahat
Postat de: Toamna07 in DulciuriEu am facut doi cozonaci - am dublat cantitatile. Toate ingredientele sa fi fost pastrate la temperatura camerei !!! Amestecam bine untul cu zaharul,esenta de vanile si ouale intr-un...Citeste continuarea
Ciorba de miel retetaq cu salata verde
Postat de: Toamna07 in CiorbeCum procedezi : Cureti carnea de pielite,o speli bine,o tai in bucatele si o fierbi in apa rece cu sare.Adaugam si matele curatate si spalate foarte bine.Le poti despica sa ramana ca o...Citeste continuarea
Ciorba radauteana a la Gaby_d
Postat de: Luana in CiorbeIntr-o oala de pun circa 4 litri de apa la fiert impreuna cu legumele, pieptul de pui si vegeta . Cand s-au fiert se strecoara iar in zeama rezultata se pune pieptul de pui taiat fasii si se...Citeste continuarea
Chec
Postat de: I0ana in Prajituri-separam albusurile de galbenusuri -albusurile se mixeaza pana devin o spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul pudra mixand in continuare -amestecand cu o lingurita de jos in sus adaugam pe...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu ciuperci si...
Postat de: Dya in PuiCartofii taiati cubulete i-am fiert (in apa cu sare) pentru 20 de minute, aproximativ, cat se patrunda usor. Separat, am taiat pulpele de pui in fasii subtiri si le-am rumenit impreuna cu...Citeste continuarea
Ciorba cu pulpa si scarita de porc
Postat de: I0ana in CiorbePentru inceput mentionez faptul ca aceasta ciorba este una mai speciala. Am taiat carnea cuburi, dar nu foarte mici, am condimentat-o (1 lg delikat, 1 lg boia ardei dulce, sare, piper, putin...Citeste continuarea
Chifteluțe de pește la cuptor
Postat de: elucubratiiculinare in PesteCartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Se lasă la fiert pentru 15-20 minute. Se curăță de coajă și se dau pe răzătoare sau se pasează cu o furculiță. Peștele se...Citeste continuarea
Ciuperci țărănești
Postat de: panacris in Mancaruri de postUsturoiul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele, ciupercile se spală, dacă sunt micuțe se lasă întregi, altfel se taie în două;) și se pun la...Citeste continuarea
Carne de miel cu piure
Postat de: pity19 in OaieFriptura de miel : Clatim foarte bine carnea sub jet de apa rece (eu am luat carne de la macelarie gata taiata ptr fript). Condimentam foarte bine carnea cu sare, piper, oregano, vegeta, chilli....Citeste continuarea
Cordon bleu cu piure
Postat de: pity19 in Mancaruri cu carnePiure : Clatim cartofii , curatam de coaja , taiem in patru ; Asezam cartofii intr-o oala,condimentam dupa care punem apa cat sa ii acopere ; Dam la fiert pana sunt moi ; Punem o tigaie cu...Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: nacularisa in CiorbeSpalam carnea si o punem la fiert cu putina sare, intr-o oala de 4-5 l. Dupa ce nu mai face spuma (pe care o indepartam mereu), iar carnea este aproape fiarta, adaugam ceapa taiata marunt,...Citeste continuarea
Chec pufos marmorat
Postat de: nacularisa in Prajituri-se separa galbenusurile de albusuri -se bat albusurile spuma tare,adaugandu-se ulterior zaharul si se mixeaza pana se topeste acesta -galbenusurile se amesteca cu 1 lg ulei si un praf de...Citeste continuarea
Clatite americane
Postat de: nacularisa in Dulciuri-cernem faina cu praful de copt,praful de sare si bicarbonatul de sodiu si adaugam zaharul -facem o adancitura in mijloc -se amesteca laptele batut(iaurtul) cu ouale batute -se adauga...Citeste continuarea
Cuş-cuş cu nuci şi pesmet
Postat de: madi_marin in PasteCuş-cuş-ul se fierbe conform indicaţiilor de pe ambalaj. Nucile se prăjesc un pic în cuptor, apoi se macină fin. Se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat , coaja de lămâie...Citeste continuarea
Caldeirada de peste
Postat de: cristeena20 in Peste- Cartofii ii curatam si ii taiem felii de 1 cm grosime. Ii saram, adaugam putin piper, 2 catei de usturoi maruntiti si putin ulei de masline. - Pestele il taiem in bucati potrivite ; il saram...Citeste continuarea
Cornuri cu rahat
Postat de: babi5 in DulciuriSe pune faina cernuta intr-un castron, se face un cuib, se pune laptele cald, zaharul si sarea. Se pune si drojdia si se face o maia, care se lasa sa creasca 10 minute. Apoi se adauga uleiul...Citeste continuarea



















