A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cornulete cu mac

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

- Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se intinde o foaie subtire. Cu mana ungem foaia cu untura topita si presaram cu putina faina, apoi impachetam aluatul in 4..Dam la rece 30...Citeste continuarea

Cartofi a murro

Postat de: cristeena20 in Aperitive / Garnituri

 Alegem cartofi  mijlocii si ii spalam bine apoi ii stergem bine cu un servet (sa fie uscati). Ii asezam intr-un vas de ceramica sau termorezistent si punem 2 pumni de sare...Citeste continuarea

Costițe de miel cu arome yemenite

Postat de: Satisfyyourcravings in Oaie

Cu ajutorul unui mojar, se transformă toate ingredientele pentru marinată într-o pastă omogenă și se ung costițele cu aceasta. Se marinează peste noapte. Se gătesc pe un grătar...Citeste continuarea

Choux a la creme

Postat de: aliliana in Prajituri

Gogosile: Apa si uleiul se pun la fiert cu un praf de sare. Cand au fiert adaugam faina in ploaie si amestecam foarte bine pana cand compozitia se desprinde de pe vas. Se lasa la racit. Cand...Citeste continuarea

Carne de miel cu vin rosu

Postat de: pity19 in Oaie

Clatim carnea de miel in jet de apa rece.  Condimentam bine . Asezam intr-o tava de cuptor , adaugam untul , vinul si apa . Lasam la cuptor cca 90 de minute la foc mediu .  Citeste continuarea

Crenvusti in foietaj

Postat de: gusti in Aperitive / Garnituri

 Reteta aceasta de crenvusti in foietaj te poate scoate din impas daca trebuie sa pregatesti ceva bun si rapid. Totul este sa ai in frigider un pachet de aluat in foietaj (2 foi). 1. am...Citeste continuarea

Coaste de miel in sos alb de vin

Postat de: ralu_ca in Oaie

Am facut un amestec din ierburile de provence, salvie, boiaua de ardei dulce, piperul alb macinat si sare cu care am condimentat bine coastele de miel care au fost in prealabil spalate si uscate...Citeste continuarea

Cartofi indieni

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când s-au răcit puțin se apasă usor,pe fiecare, cu o furculiță. Se presară sare, piper, turmenic, paprika și pudră de usturoi. ...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta

Postat de: Valyvalentyna in Supe/Ciorbe

Spalam carnea bine o punem la fiert cind da in fiert luam spuma adaugam sarea o lasam sa mai dea in citeva clocote. Apoi punem morcovul si radacina de patrunjel mai lasam 5 min ca sa fiarba...Citeste continuarea

Cotlet de porc la cuptor

Postat de: pity19 in Porc

Pregatim carnea , o crestam frumos , taiem feliute de rosie si bagam intre fiecare bucata taiata , condimentam ; Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt in care punem carnea si cartofii ,...Citeste continuarea

Cosulete de Paste

Postat de: bylaura in Aperitive / Garnituri

Se spala rosiile si se taie cate un capac pe partea superioara, apoi se scoate miezul cu ajutorul unei linguri. Branza se da prin razatoarea mare si se amesteca cu smantana. Se umple fiecare...Citeste continuarea

Cremsnit

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai pregatim foile.Am facut aluatul cu 2 zile inainte,asa ca l-am scos din congelator si l-am lasat sa se dezghete.Am intins 2 foi ,30/40 cm ,le-am intins direct pe hartia de copt si apoi...Citeste continuarea

Cozonac cu cacao si nuca

Postat de: tanyapatap in Dulciuri

Am cernut faina de doua ori. Am incalzit laptele in care am dizolvat zaharul+esenta de vanilie. Am facut maiaua astfel:am desfacut drojdia cu putina faina si cateva linguri din laptele...Citeste continuarea

Cotlet de porc impanat cu ceafa...

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Crestam cotletul pana la os,ungem cu ulei si imbracam in condimente.Intre crestaturi punem ceafa marinata si usturoiul taiat maurunt,turnam un pahar cu vin rosu,acoperim vasul de yena cu folie...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca,rahat si stafide

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Cernem faina intr-un castron incapator,facem in mijloc o adancitura si punem drojdia faramitata,sarea si o lingurita de zahar.Diluam cu putin lapte caldut si alsam sa creasca cca 10...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Portionam in bucati potrivite carnea,o spalam si o punem la fiert ,in 4 l apa ,cu putina sare.Cat fierbe carnea pregatim legumele,curatam si radem morcovul,patrunjelu si pastarnacul,ardeiul il...Citeste continuarea

Chiftele de porc

Postat de: pity19 in Aperitive / Garnituri

Carnea tocata o punem intr-un castron , in care spargem doua oua , amestecam , adaugam pesmetul , 2 linguri condimente ptr carne tocata , 2 linguri condimente ptr chiftele , putin piper , usturoi...Citeste continuarea

Cozonac pufos si fara framantare

Postat de: farfuriavesela in Dulciuri

Cernem faina de doua ori intr-un vas, punem un praf de sare, drojdia o amestecata cu 2 linguri de zahar si putin lapte si o asezam intr-o adancitura pe care o facem in faina, presar putina faina...Citeste continuarea

Cozonac cu aroma de rom

Postat de: merisor67 in Prajituri

De precizat este, ca toate ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei cu cel putin 1 ora inainte de inceperea prelucrarii lor. Faina trebuie cernuta intr-un vas pentru a deveni...Citeste continuarea

Cozonac de Casa

Postat de: Valyvalentyna in Dulciuri

Cernem faina intr-un lighean mare  adaugam in drojdia dizolvata in 250 ml lapte caldut si cu 3 lingurite de zahar si am turnam in mijlocul faini amestecam bine sa se amestece drojdia cu faina...Citeste continuarea

Cozonac impletit

Postat de: andaoana in Prajituri

Incalzim putin laptele si dizolvam in el drojdia , adaugam si o lingura de zahar si una de faina . Amestecam cu un tel para , acoperim cu un prosop si punem la caldurica pentru 15 minute. In...Citeste continuarea

Cheesecake cu capsuni -reteta nr 50

Postat de: danielaR in Dulciuri

Amestecam pesmetul cu biscuitii macinati cacao scortisoara si zahar. Adaugam untul si framantam.bila rezultata o dam la rece 10-15 min Intre timp hidratam gelatina cu putina apa.dupa ce s-a...Citeste continuarea

Ciorba de vita cu paste

Postat de: Dya in Ciorbe

Fierbem carnea de vita (adunand spuma formata), adaugam legumele tocate si le fierbem atat cat este necesar. Potrivim de gust cu sare . Acrim cu borsul de putina si coloram ciorba cu sucul de...Citeste continuarea

Clatite cu dulceata

Postat de: Oana in Dulciuri

Se bat ouale cu zaharul vanilat si cu un praf de sare, cu ajutorul unui tel. Se incorporeaza uleiul si apoi cate putin din laptele sau apa minerala. Se adauga faina in ploaie, amestecand continuu...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde - Reteta...

Postat de: deyutzky in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de salata verde - Reteta simpla si gustoasa Spalam bine frunzele de salata si le taiem fideluta. In oala de gatit topim untul si punem la calit ceapa verde taiata rondele...Citeste continuarea

Cartofi cu carne si legume in straturi

Postat de: timea in Mancaruri cu carne

Incepem cu cartofii pe care ii punem la fiert in coaja, in apa cu putina sare. Cand intra usor furculita in ei sunt fierti si ii luam de pe foc, scurgem apa si lasam cartofii la racit inainte sa...Citeste continuarea

Cartofi prajiti cu carne de pui

Postat de: pity19 in Pui

Intr-o tigaie cu ulei , punem cartofii la prajit ( am clatit bine cartofii,  ii curatam de coaja , taiem ronadele si pai , dam la prajit pana se rumenesc bine ; Adaugam intr-o...Citeste continuarea

Ciorba de varza dulce cu smantana...

Postat de: cristeena20 in Supe/Ciorbe

 Varza o taiem marunt, ceapa se taie si ea marunt, morcovul se curata si se taie cubulete; cartofii la fel, se tau cuburi. Intr-o oala punem la clait ceapa cu putin ulei de masline....Citeste continuarea

Chec cu visine

Postat de: pity19 in Dulciuri

 Spargem 7 oua , separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile le batem bine cu lingura adaugand 6 linguri de zahar , faina , praful de copt , esenta de vanilie si zeama de lamaie...Citeste continuarea

Coronita Kringle Estonian cu cacao...

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

 Laptele il incalzim putin si intr-un vas punem laptele cu drojdia si zaharul. Lasam putin sa stea la cald si apoi adaugam faina. Framantam si adaugam pe rand oul, margarina (eu am inmuiat-o...Citeste continuarea

Cosulete de branza

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Pregatim umplutura prima oara: dam branza pe razatoarea cu gauri mari, adaugam smantana, sana, oul si amestecam, iar in functie de consistenta mai adaugam 1 ou sau smanatana. Dupa gust puneti sos...Citeste continuarea

Curry de pui

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Într-o cană pentru măsurat se amestecă laptele de cocos cu smântâna și iaurtul. Se adaugă pasta de roșii, usturoiul, ghimbirul, curry, turmenic, garam masala și piperul...Citeste continuarea

Crema de vanilie homemade perfecta

Postat de: simonacallas in Prajituri

Pregătim ingredientele (foto 1). Punem laptele la încălzit. Separat, punem un vas cu apă pe foc (vom avea nevoie pentru baia de aburi).  Într-un vas (em am ales o...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor

Postat de: pity19 in Mancaruri cu carne

Luam o tava de cuptor rotunda, ungem cu ulei, punem cartofii, carnatul taiat, toba taiata, carnea de pui taiata marunt  mi-a ramas de ieri era gata fiarta), dupa care condimentam (sare,...Citeste continuarea

Cozonaci cu stafide si rahat

Postat de: Toamna07 in Dulciuri

Eu am facut doi cozonaci - am dublat cantitatile. Toate ingredientele sa fi fost pastrate la temperatura camerei !!!  Amestecam bine untul cu zaharul,esenta de vanile si ouale intr-un...Citeste continuarea

Ciorba de miel retetaq cu salata verde

Postat de: Toamna07 in Ciorbe

Cum procedezi : Cureti carnea de pielite,o speli bine,o tai in bucatele si o fierbi in apa rece cu sare.Adaugam si matele curatate si spalate foarte bine.Le poti despica sa ramana ca o...Citeste continuarea

Ciorba radauteana a la Gaby_d

Postat de: Luana in Ciorbe

Intr-o oala de pun circa 4 litri de apa la fiert impreuna cu legumele, pieptul de pui si vegeta . Cand s-au fiert se strecoara iar in zeama rezultata se pune pieptul de pui taiat fasii si se...Citeste continuarea

Chec

Postat de: I0ana in Prajituri

-separam albusurile de galbenusuri -albusurile se mixeaza pana devin o spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul pudra mixand in continuare -amestecand cu o lingurita de jos in sus adaugam pe...Citeste continuarea

Cartofi gratinati cu ciuperci si...

Postat de: Dya in Pui

Cartofii taiati cubulete i-am fiert (in apa cu sare) pentru 20 de minute, aproximativ, cat se patrunda usor. Separat, am taiat pulpele de pui in fasii subtiri si le-am rumenit impreuna cu...Citeste continuarea

Ciorba cu pulpa si scarita de porc

Postat de: I0ana in Ciorbe

Pentru inceput mentionez faptul ca aceasta ciorba este una mai speciala. Am taiat carnea cuburi, dar nu foarte mici, am condimentat-o (1 lg delikat, 1 lg boia ardei dulce, sare, piper, putin...Citeste continuarea

Chifteluțe de pește la cuptor

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Se lasă la fiert pentru 15-20 minute. Se curăță de coajă și se dau pe răzătoare sau se pasează cu o furculiță.   Peștele se...Citeste continuarea

Ciuperci țărănești

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Usturoiul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele,  ciupercile se spală, dacă sunt micuțe  se lasă întregi, altfel se taie în două;) și se pun la...Citeste continuarea

Carne de miel cu piure

Postat de: pity19 in Oaie

Friptura de miel : Clatim foarte bine carnea sub jet de apa rece (eu am luat carne de la macelarie gata taiata ptr fript). Condimentam foarte bine carnea cu sare, piper, oregano, vegeta, chilli....Citeste continuarea

Cordon bleu cu piure

Postat de: pity19 in Mancaruri cu carne

Piure : Clatim cartofii , curatam de coaja , taiem in patru ; Asezam cartofii intr-o oala,condimentam dupa care punem apa cat sa ii acopere ; Dam la fiert pana sunt moi ; Punem o tigaie cu...Citeste continuarea

Ciorba de pui

Postat de: nacularisa in Ciorbe

Spalam carnea si o punem la fiert cu putina sare, intr-o oala de 4-5 l. Dupa ce nu mai face spuma (pe care o indepartam mereu), iar carnea este aproape fiarta, adaugam ceapa taiata marunt,...Citeste continuarea

Chec pufos marmorat

Postat de: nacularisa in Prajituri

-se separa galbenusurile de albusuri -se bat albusurile spuma tare,adaugandu-se ulterior zaharul si se mixeaza pana se topeste acesta -galbenusurile se amesteca cu 1 lg ulei si un praf de...Citeste continuarea

Clatite americane

Postat de: nacularisa in Dulciuri

-cernem faina cu praful de copt,praful de sare si bicarbonatul de sodiu si adaugam zaharul -facem o adancitura in mijloc -se amesteca laptele batut(iaurtul) cu ouale batute -se adauga...Citeste continuarea

Cuş-cuş cu nuci şi pesmet

Postat de: madi_marin in Paste

Cuş-cuş-ul se fierbe conform indicaţiilor de pe ambalaj. Nucile se prăjesc un pic în cuptor, apoi se macină fin. Se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat , coaja de lămâie...Citeste continuarea

Caldeirada de peste

Postat de: cristeena20 in Peste

- Cartofii ii curatam si ii taiem felii de 1 cm grosime. Ii saram, adaugam putin piper, 2 catei de usturoi maruntiti si putin ulei de masline. - Pestele il taiem in bucati potrivite ; il saram...Citeste continuarea

Cornuri cu rahat

Postat de: babi5 in Dulciuri

Se pune faina cernuta intr-un castron, se face un cuib, se pune laptele cald, zaharul si sarea. Se  pune si drojdia si se face o maia, care se lasa sa creasca 10 minute. Apoi se adauga uleiul...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]