Ciorbă de legume cu găluşte de...
Postat de: diaconta in Supe/CiorbeAm curatat zarzavaturile si le-am taiat marunt. Am pus în oala putin ulei si am calit putin zarzavatul.Apoi am pus apa pentru câta ciorba am vrut sa fac(vreo 2 litri) si sare. Am...Citeste continuarea
Croquembouche
Postat de: scortisoara in TorturiMai intai facem un con din carton de orice inaltime vrem sa facem Croquembouche-ul. Eu l-am facut inalt de 30 de cm. Lipim marginile cu scotch astfel incat sa se tina cartonul. Invelim apoi...Citeste continuarea
Coaste şi fleica de porc cu varză
Postat de: diaconta in PorcPentru ca n-am mojar,am sfarâmat grosier boabele de mustar si coriandru.Am taiat marunt ardeiul iute. Am presarat ulei de masline pe carne,apoi am pus sare si celelalte condimente si...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIntr-un bol mixam untul ( trebuie sa fie la temperatura camerei) cu galbenusul, oul si zaharul pudra pana devine ca o pasta. Incorporam nuca macinata, praful de copt, apoi faina si amestecam...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu oua de prepelita
Postat de: panacris in Supe/CiorbeSpinarile de pui se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Dupa ce au clocotit, se spumeaza si se adauga legumele, curatate si tocate marunt. Se asezoneaza de sare, coriamdru, foai de dafin si...Citeste continuarea
Crochete din carne de pui si cascaval
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriPainea se pune la inmuiat in apa rece, cca. 5 minute, apoi se stoarce de apa si se adauga la carnea tocata de pui. Usturoiul se curata s se preseaza deasemenea peste amestecul de carne. Peste...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: rodicamaria in PrajituriPreparam baza : biscuitii se macina si se amesteca bine cu untul topit. Tava(19X23) se unge cu unt,se toarna amestecul de biscuiti cu unt,se niveleaza si se taseaza bine cu lingura.Se da la...Citeste continuarea
Canelonni cu somon si dovlecel
Postat de: rodicamaria in CannelloniSe prepara sosul alb: untul se topeste la foc mic.Se da deoparte si se pune faina,se amesteca bine ,apoi se toarna laptele,cate putin si se amesteca sa nu se formeze cocoloase.Se pune apoi pe foc...Citeste continuarea
Chifle pufoase cu iaurt
Postat de: Bunica in PiineFaina alba si cea neagra se pun intr-un vas de framantat (nu se pune toata faina,ci se mai opreste o parte din cea neagra). Peste faina se adauga iaurtul,apa,sarea,zaharul si drojdia .Se...Citeste continuarea
Ciorba de vitel
Postat de: ioana_malia in Ciorbe1. Carnea se spala, se taie cubulete si se pune la fiert impreuna cu o foaie de dafin,boabe de piper si un praf de sare . 2.Se pregatesc radacinoasele si restul legumelor :se curata, se spala ,...Citeste continuarea
Chiftelute de legume
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCuratam legumele si le spalam Eu am folosit robotul de bucatarie,prima data am tocat patrunjelul,morcovii si brocoli, Cartofii dupa ce i-am tocat i-am stors de zeama bine Am amestecat...Citeste continuarea
Ceva perfect pentru cina
Postat de: AnyCostescu in PuiPieptul de pui se taie in bucati mai mari si se bate putin. Se condimenteaza, se stropeste cu zeama de lamaie si se lasa 10 minute, apoi se pune intr-o tigaie teflonata sau daca aveti dry coker e...Citeste continuarea
Chiftelute din piept de pui cu...
Postat de: AnyCostescu in Aperitive / GarnituriPieptul de pui si ciupercile se dau prin robot. Se adauga oul, condimentele, cateii de usturoi si faina. Se fac chiftelute cu mana umezita si se prajesc in ulei incins. Noi am servit cu pireu...Citeste continuarea
Cartofi copți în jar
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriEste o rețetă foarte simplă când aveți unde să o faceți! Când stai la bloc, e greu, mai ales că acum s-a dat și legea cu grătarele. Nu ai curte, yoc grătar. Dar, măcar o...Citeste continuarea
Chifle cu masline si seminte
Postat de: sufletista in PiineAmestecam drojdia cu zaharul, adaugam putina apa calduta si dam deoparte Intr-un lighean adaugam faina cernuta, facem gaura in mijloc si adaugam restul de ingrediente si untul topit si...Citeste continuarea
Chec cu pudra de roscove (de post)
Postat de: rhapsody in Prajituri1. Intr-un bol amestecam faina cu pudra de roscove si cu praful de copt. 2. Intr-un alt vas amestecam apa minerala cu zaharul. 3. Dupa ce zaharul s-a topit se toarna siropul in...Citeste continuarea
Coronita cu carne tocata
Postat de: timea in Mancaruri cu carneFacem un aluat din ingredientele de mai sus si lasam la dospit la loc cald pt aprox o ora. In acest timp pregatim umplutura: tocam carnea (daca nu o avem deja tocata bineinteles) si o punem la...Citeste continuarea
Ciorba de curcan
Postat de: lilik in CiorbeAm curatat si tocat zarzavaturile,inclusiv rosiile,apoi le-am pus intr-o oala incapatoare cu 2 litri si jumatate de apa(aproximativ) si am pus pe foc. Intre timp am spalat bine carnea de curcan...Citeste continuarea
Cannelloni cu sos bechamel
Postat de: Steffy in CannelloniCompozitia pentru umplut: Sunca de pui o taiem cubulete si o amestecam cu carnea tocata. 100 g de cascaval dam pe razatoare si il punem in compozitia pentru umplut. Adaugam cele 2 oua si...Citeste continuarea
Crochete pane cu cartofi si branza...
Postat de: deyutzky in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, ii spalam bine, ii taiem cubulete si ii punem la fiert. Dupa ce au fiert ii scurgem bine de apa, ii punem intr-un vas, adaugam si branza si pasam bine pana se formeaza un...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi
Postat de: Zamfira in CiorbeCuratam, spalam legumele. Cartofii ii taiem cuburi, legumele mai marunt iar tarhonul il tocam. Punem toate legumele la fiert in apa suficienta si tarhonul tocat (2 linguri). Timp de fierbere: 40...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: LALY in CiorbeSpalam puiul bine si il taiem bucati. Intr-o oala mai mare punem puiul la fiert. Spumam bine, pana cand nu se mai formeaza spuma la suprafata. Curatam toate legumele si le taiem in bucati mari,...Citeste continuarea
Cornulete cu magiun de prune
Postat de: deliciousflavours in PrajituriIncalzim putin laptele, cat sa fie caldut, adaugam zaharul si drojdia sfaramata. Lasam sa se umfle, aproximativ 10 minute, timp in care framantam faina cu untura si sarea, apoi adaugam si...Citeste continuarea
Chiftele din dovlecei cu branza
Postat de: aalliinnaa07 in Aperitive / GarnituriCuratam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoare , apoi dam si branza telemea pe razatoare. Punem intr-un vas incapator dovleceii bine scursi, adaugam telemeaua rasa, cele doua oua si...Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: susu in PrajituriFaina cu 120 gr zahar se amesteca separate. Albusurile se bat spuma cu celelalte 120 gr zahar si putina zeama de lamaie. Albusurile si lamaia sa fie scoase cu cateva ore inainte de la rece. Cand...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde
Postat de: susu in CiorbeCeapa taiata cubulete se caleste in putin ulei cald, se adauga ardeiul capia cubulete si apoi morcovul ras fin dupa care urmeaza radacinoasele rase prin razatoarea mare sau cubulete dupa...Citeste continuarea
Cus cus cu legume
Postat de: LadyCrs in Mancaruri de postIntr-un vas am pus apa cu ulei si un praf de sare, am lasat sa dea un clocot dupa care am pus cus cusul si l-am lasat cateva minute pana s-a fiert. Am taiat cartofii cubulete si i-am fiert....Citeste continuarea
Cartofi cu muschi afumat la cuptor
Postat de: bahna_violeta in PorcCuratam cartofii si ii taiem cubulete,spalam rosiile si le taiem si pe ele cubulete,taiem muschiul afumat cubulete,le punem pe toate in tava le asezonam cu sare si piper.Punem tava in cuptorul...Citeste continuarea
Ciorbă de perişoare de curcan
Postat de: DinDragostePentruGatit in CurcanSe pune la fiert tacâmul de pui, se înlătură spuma după care se adaugă pe rând legumele tăiate mărunt: ceapa, rădăcinoasele, cartofii, ardeiul. În timp ce fierb...Citeste continuarea
Clafoutis cu pepene
Postat de: rodicamaria in DulciuriFaina si zaharul se pun intr-un bol.Se adauga cele doua oua(intregi-albus+galbenus) si se omogenizeaza bine cu telul. Apoi se adauga zaharul vanilat,praful de sare si laptele (rece) si se...Citeste continuarea
Clatite americane cu piure de...
Postat de: Sidy in DulciuriPrima data separam galbenusurile de albusuri.Cel mai simplu se procedeaza cu u sticla de 500 ml de plastic, cu care aspiram galbenusul din oul spart....Citeste continuarea
Ciuperci umplute (3)
Postat de: lilik in VitaLuam coditele la ciuperci si stergem palariile cu un prosop. Carnea o amestecam cu painea inmuiata in lapte(stoarsa si data pe razatoare),oul,parmezan ras,sare,piper si usturoi dupa gust si...Citeste continuarea
Ciupercute la congelator
Postat de: rodicamaria in ConserveCiupercile se curata de pielea de deasupra, se trec repede prin jet de apa, se taie bucati. Se pun in punga de plastic si se dau la congelator. Cand am nevoie iau o tigaie teflonata, pun cateva...Citeste continuarea
Cartofi cu usturoi si patrunjel
Postat de: bahna_violeta in Mancaruri de postSe curata cartofii de coaja si se taie fasii. Se pun la prajit in tigaia incinsa, dupa care punem patrunjelul, iar spre sfarsit punem sarea si praful de usturoi sau chiar usturoi pisat. Pofta...Citeste continuarea
Cartofi la tava cu pulpe de pui
Postat de: bahna_violeta in PuiMai intai curatam pielita de pe carne si o spalam bine.Le crestam usor si le umplem cu usturoiul taiat mai mic si bucatele de rosie,le condimentam cu sare si piper si le punem in vin lasandu-le...Citeste continuarea
Cum se face coliva
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de postArpacasul se curata de impuritati si se spala in noua ape. Arpacasul spalat se pune la fiert in 4 l apa si sarea si lasam fa fiarba la foc mic (cu tabla sub oala sa nu se prinda) pana ce toata...Citeste continuarea
Castraveti murati de sezon
Postat de: Zamfira in MuraturiSpalam castravetii si ii asezam intr-un borcan, oala impreuna cu cimbrul, mararul si ardeiul iute. Deasupra castravetiilor asezam felia de paine alba. Fierbem apa cu ingredintele din reteta si-l...Citeste continuarea
Castraveți bulgărești în oțet
Postat de: elucubratiiculinare in MuraturiSpălăm foarte bine castraveții. Pentru 2 kg de castraveți avem nevoie de 6 borcane de 800 g. Spălăm borcanele și pregătim capace pentru ele (de preferință noi). Curățăm morcovii, se...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu ardei kapia si...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea se asezoneaza cu condimente,se stropeste cu ulei de masline si vin rosu si se lasa 30 minute la rece la marinat. Se adauga in tigaie, se acopera cu apa, se adauga legumele taiate rondele in...Citeste continuarea
Coronita crocanta cu urda dulce si...
Postat de: klausenburger in Prajituri1. amesteca urda cu zaharul pudra, lamaia si limeta, oul si anasonul; bate frisca si incorporeaz-o in urda, apoi pune amestecul la o parte; 2. separat amesteca scortisoara cu zaharul...Citeste continuarea
Castraveti murati in saramura
Postat de: Zamfira in MuraturiSpalam castravetii foarte bine. Pregatim borcanele punand pe fundul lor cimbru, marar, bucati de hrean, ardei iute si frunze de telina, apoi incepem sa asezam castravetii cat mai aproape unii de...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: dena in PorcCreierul de porc se spala si se curata de eventualele bucatele de os ramase. Se pune la fiert in apa cu putin otet (sa se dizolve sangele ramas) si sare. Dupa ce s-a fiert, circa 5 minute,...Citeste continuarea
Chiftele de pui, prajite
Postat de: bylaura in PuiIntr-un castron se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, oul, felia de paine inmuiata in putina apa, verdeata tocata marunt si sarea dupa gust. Se formeaza chiftelutele la...Citeste continuarea
Chilli con carne
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneCeapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Apoi se inabusa in ulei, in vasul wok, iar dupa ce s-a inmuiat, se adauga carnea tocata si ardeii (kapia si cel iute) curatat si tocat...Citeste continuarea
Compot de mere si struguri
Postat de: bahna_violeta in Sirop / CompotSe spala merele si se curata de cotor, se taie feliute, se adauga bobitele de struguri, se pun la fiert cu 300 ml apa si cu cele 2 lg zahar. Pofta buna pitici! Citeste continuarea
Clatite de post cu magiun de prune
Postat de: scortisoara in DulciuriCernem faina impreuna cu praful de copt. Adaugam zaharul si cacao si amestecam ingredientele uscate. Turnam apoi 2 linguri de ulei si apa minerala, pe rand cate o cana pana obtinem un aluat...Citeste continuarea
Crumble cu dulceata de prune
Postat de: privatelaura in PrajituriIntr-un castron, am pus faina, untul, zaharul si am framantat un aluat sfarimicios. Am adaugat si oul si am framantat iar, apoi am dat aluatul la congelator pentru un sfert de ora. Am scos...Citeste continuarea
Clatite cu mere si scortisoara
Postat de: merisor67 in DulciuriAm decojit merele, le-am scos partea cu samburi si le-am trecut prin robot. Nu am avut rabdare sa le dau pe razatoare ca asa ar fi fost mai indicat. de regula cand mai fac ceva cu mere Adi le da...Citeste continuarea
Castraveti murati pentru iarna
Postat de: elucubratiiculinare in MuraturiCastravetii se spala, li se vor taia capetele si se vor pune intr-o oala mare (in care sa incape toti). Apa se pune la fiert impreuna cu sarea (2 linguri de sare la 1 litru de apa), dupa care se...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata
Postat de: MotanLaOale in DulciuriSe bat ouale cu u praf de sare. Se adauga uleiul, faina si laptele mixand foarte bine sa nu ramana cocoloase. Se ia cu polonicul si se pune in tigaia incinsa rotind-o sa se intinda pe toata...Citeste continuarea















