A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cremes (cremsnit) ca la mama acasa

Postat de: Sidy in Prajituri

Prima data facem foile amestecand foarte bine faina cu margarina si untura. Adaugam smantana si sarea , omogenizam pina obtinem o coca potrivit de moale. Impartim coca in 4 , intindem foile si...Citeste continuarea

Cornulete cu nuca

Postat de: Xandrinne in Dulciuri

Am pus ingredientele in robotul de bucatarie si le-am amestecat. Aluatul obtinut l-am lasat un pic sa se odihneasca, la rece; din el am taiat bucati pe care le-am modelat in forma de snur si am...Citeste continuarea

Cheesecake cu cirese negre

Postat de: Mihaela11_jo in Prajituri

Blatul Se pun piscoturile intr-o punga  si se zdrobesc ,apoi  intr-un bol si se mixeaza bine cu untul moale si zaharul. Se toarna  intr-o forma de tort cu diametrul de 25cm si...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: antici_gabytza in Ciorbe

Fasolea o punem la umflat de cu seara sau cu cateva ore inainte. Le fierbem cu apa cu sare schimband de doua ori apa, ultima data facem ciorba. Ceapa o dam prin razatoare si o calim putin in...Citeste continuarea

Chec zebra(din albusuri)

Postat de: bitza in Prajituri

Albusurile ( aflate la temperatura camerei) se bat cu un praf de sare, cand incep sa se faca spuma, se adauga treptat zaharul pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga uleiul si se...Citeste continuarea

Ciorba de potroace

Postat de: divainbucatarie in Ciorbe

Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam si le tocam marunt. Punem si orezul la fiert – separat. Calim ceapa putin, apoi adaugam...Citeste continuarea

Chifle

Postat de: Xandrinne in Piine

Am cernut faina intr-un castron (incapator, sa aiba aluatul unde creste); am facut in faina o gropita, unde am asezat drojdia, bucatele; peste drojdie am presarat un pic de zahar si apoi am turnat...Citeste continuarea

Conopida murata

Postat de: mimmi in Muraturi

Spalam borcanele foarte bine. Desfacem conmopida buchetele si o lasam in apa pana curatam morcovii si hreanul. Taiem morcovii felii si hreanul il taiem tije. Spalam crengutele de cimbru si...Citeste continuarea

Conserva de sprot in suc de rosii

Postat de: mimmi in Conserve

Spalam bine sprotul si il stergem cu un servet. Spalam bine borcale si le punem in cuptor la foc mic pana se usuca. Taiem ceapa julien. Punem intr-o oala,un rand de peste,un rand de ceapa....Citeste continuarea

Ceafă la grătar cu salată de...

Postat de: madi_marin in Porc

Carnea se spală, se şterge şi se unge cu ulei. Se condimentează din belşug şi se pune la fript pe grătar sau în tigaia grill. Roşiile se spală şi se taie cubuleţe. Se amestecă...Citeste continuarea

Cafea araba cu cardamom pentru...

Postat de: Mihaela11_jo in Cafea

Cafeaua pentru “ahwa sada” se poate cumpara la magazinele speciale pentru vanzarea cafelei sau se prepara acasa de catre gospodine. Se cumpara de preferinta cafea verde iemeneza, se...Citeste continuarea

Compot de prune

Postat de: panacris in Sirop / Compot

Prunele se curata de codite si se spala. Intre timp se pune apa la fiert cu zaharul si mirodeniile. Se pun prunele in siropul clocotit, se lasa cca. 10 minute, apoi se scot intr/o strecuratoare....Citeste continuarea

Compot de pere

Postat de: panacris in Sirop / Compot

Perele se spălă, se curăţă de coajă, se taie în patru şi se curăţă de seminţe. Perele curăţate se stropesc cu  zeama de lămâie pentru a nu se oxida, până se...Citeste continuarea

Cheesecake cu prune si bezea

Postat de: divainbucatarie in Prajituri

Biscuitii zdrobiti intr-un robot de bucatarie (sau dati prin razatoare) ii amestecam cu 50 g unt topit. Amestecul in turnam intr-o tava tapetata de chec. Apasam cu lingura pentru a se lipi...Citeste continuarea

Castraveti umpluti

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

Am spalat bine castravetele, apoi cu ajutorul unui cutit am taiat capetele si cateva fasii din coaja verde. Dupa ce modelul e gata facut :D, taiem castravetele in felii mai groase pe care apoi...Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi cu sos marinat

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Chiftelutele se fac astfel: se spala cartofii si se se pun la fiert in coaja.Cand sunt fierti se curata de coaja si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari.Se adauga ouale,usturoiul...Citeste continuarea

Ciorba de os de porc cu legume

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Osul se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa.Se ia spuma. Ceapa se curata si se taie marunt.Morcovii se curata si se da pe razatoarea cu ochiuri mari,patrunjelul radacina se face la...Citeste continuarea

Chifteluţe din cartof şi dovlecel

Postat de: Retetegg in Aperitive / Garnituri

Am fiert cartofii si dovleceii si i-am scurs bine de apa. I-am pasat ca pentru piure si i-am amestecat cu usturoi maruntit, ou, pesmet, sare, piper, nucsoara, 2 linguri de faina (faina nu a...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de pui reteta ca...

Postat de: divainbucatarie in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba taraneasca de pui reteta ca la mama acasa Puiul il curatam si il spalam. Il taiem in bucati si il punem la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Il lasam sa fiarba...Citeste continuarea

Clatite umplute cu carne de pui si...

Postat de: nico15 in Aperitive / Garnituri

Taiem ceapa in cubulete mici si o punem la sotat cat sa se faca translucida, adaugam carnea de pui taiata in cubulete, dupa ce se prinde culoare carenea adaugam, ciuprecile, maslinele, cimbru,...Citeste continuarea

Cartofi spirala

Postat de: lili in Mancaruri de post

Luam cartoful si infingem batul de frigaruie in el si incepem de la un capat sa taiem cartoful. Ii punem la prajit si ii condimentam. Sunt foarte buni cu mujdei de usturoi. Citeste continuarea

Crema (reteta proprie) pentru orice...

Postat de: naomy in Dulciuri

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat si 3 linguri din cele 100 gr. Separat punem apa impreuna cu restul de zahar la fiert si amestecam pana se formeaza un sirop si il luam de pe...Citeste continuarea

Crostini cu pastrama de vita si...

Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri

1. Feliile de bagheta se dau la cuptorul bine incins , cca 5 min- pana se rumenesc uniform, apoi, se ia cate-un catel de usturoi curatat si se freaca fiecare felie, doar pe o parte. Fiindca...Citeste continuarea

Creveti si sparanghel

Postat de: mimmi in Peste

Am spalat sparanghelul,am taiat capetele si le-am pus pe gratarul incins. Separat am taiat usturoiul feliute,am topit untul in tigaie,am adaugat usturoiul,putin ulei si le-am calit putin,la...Citeste continuarea

Cartofi cu migdale

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata si se taie cuburi. Se pun la fiert in apa cu sare. Migdalele se macina cu robotul pina ajung cam cat bobul de orez.Daca sunt crude se prajesc putin fara ulei pina isi...Citeste continuarea

Cookie Bars

Postat de: laylalala in Prajituri

1.        Incinge cuptorul la 180 ° C. 2.        Bate untul cu zaharul apoi incorporeaza cate un ou pe rand. Adauga...Citeste continuarea

Clatite banatene

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se fac 12 clatite dupa reteta proprie. Urda se zdrobeste cu furculita, se adauga laptele, zahar dupa gust si un ou. Se omogenizeaza iar la final se pun stafidele si se mai amesteca putin. Se...Citeste continuarea

Chec trufas

Postat de: naomy in Prajituri

Se separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu zaharul brun si cel vanilat, pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul ,cacaua, apa si faina treptat. Lasam o lingura din faina deoparte pe...Citeste continuarea

Ciorbă de văcuţă

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Punem cărniţa tăiată bucăţele la fiert în apă rece. Când e pe jumătate fiartă punem legumele,în afară de cartofi, tăiate cubuleţe. Lăsăm să fiarbă...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor

Postat de: SENO in Mancaruri de post

Cartofii se curata, se spala si se taie rondele. Se toarna supa, se pun toate condimentele si usturoiul pisat. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se baga in cuptorul bine incins...Citeste continuarea

Carne de porc la cuptor cu orez si...

Postat de: adasev12 in Porc

Mai intai se portioneaza carnea in bucati mai mici. Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajeste carnea pe toate partile, pana se albeste si capata o crusta frumoasa. Se scoate pe un servet,...Citeste continuarea

Chiftelute de legume

Postat de: Xandrinne in Mancaruri de legume

Pentru inceput am dat pe razatoarea mare cartofii (spalati si curatati de coaja), am tocat marunt ceapa, am dat pe razatoarea mica morcovul, telina, usturoiul si pastarnacul pe care le-am...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu brânză și...

Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in Mancaruri de legume

Am început să pregătesc cartofii deoarece au nevoie de mai mult timp pentru coacere. Cepele roșii le-am tăiat feliuțe și le-am pus alături de cartofi. În mojar am amestecat...Citeste continuarea

Cas natural din lapte

Postat de: antici_gabytza in Mancare copii

Punem laptele intr-o oala mai mare la fiert. Cand vedem ca s-a incalzit aproape sa fiarba adaugam lingurile de otet si lingura de zahar, iar cu o lingura mai mare din lemn amestecam in...Citeste continuarea

Castraveti murati, crocanti si...

Postat de: arhi in Muraturi

Castravetii se spala  bine, mici sau mijlocii ca marime.  Ceapa curatata si taiata solzi, morcovii curatati si taiati rondele, boabe de mustar, piper, foi dafin, mararul se aseaza in...Citeste continuarea

Cozonac cu mac pufos si gustos

Postat de: arhi in Dulciuri

Compozitia cozonacului: 1. Drojdia se pune la  inmuiat cu putin zahar si lapte. 2.Se topeste untul se ia de foc si se aduga zaharul,laptele si se amesteca foarte  bine.Se lasa un...Citeste continuarea

Ciuperci in sos tomat, cu piure de...

Postat de: Ina in Mancaruri de legume

Feliem ceapa si ardeiul gras si le punem la calit in 3 linguri cu ulei. Presaram un praf de sare . Adaugam kaizerul taiat cubulete, ciupercile (crude - feliate, sau din conserva) si usturoiul...Citeste continuarea

Canneloni cu carne

Postat de: mimmi in Cannelloni

Calim ceapa si ardeiul taiate marunt in putin ulei, adaugam carnea tocata si le calim impreuna cca 5-10 minute. Condimentam cu sare si piper si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit adaugam un...Citeste continuarea

Crema de cacao delicioasa , pentru...

Postat de: karma in Dulciuri

La bain marie fierbem 3 oua, 1 cana de zahar, 1 pachet de cacao, 3 linguri de faina, jumatate de pahar cu lapte, amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase, pana devine ca o ciulama...Citeste continuarea

Creier pane

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

 Decongelam creierul si-l lasam 10 minute in apa rece  cu sare. Curatam de pielite , presaram sare si piper, apoi facem gramajoare cu lingura. Le dam prin faina, ou batut si pesmet, apoi...Citeste continuarea

Chec

Postat de: eduard_09 in Prajituri

Galbenusurile se bat cu zaharul, apoi se adauga lingurile de apa,(cate una), esenta, dupa care se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare...Citeste continuarea

Crema Catalana

Postat de: Vyoleta in Dulciuri

Punem laptele la incalzit la foc mic. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu 5 linguri de zahar si cu amidonul,pana obtinem o crema fina. In continuare vom adauga crema peste laptele din vas...Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii

Postat de: Ina in Conserve

Cum se face sucul de rosii. Spalam rosiile , le taiem in sferturi/ jumatati si le dam prin separator. Cu sucul obtinut umplem sticlele , iar deasupra turnam cu grija praful obtinut prin pisarea a...Citeste continuarea

Crap la cuptor pe pat de morcov

Postat de: medioto59 in Peste

Curatam si apoi spalam morcovii.Ii taiem rondele mai groase si ii asezam apoi intr-o tava. Ii stropim cu putin ulei de masline si presaram peste ei cimbru uscat. Bucatile de peste dupa ce le-am...Citeste continuarea

Ciuperci sote cu mamaliga la gratar

Postat de: mimmi in Mancaruri de legume

Pregatim mamaliga: Punem apa la fiert,potrivim de sare si cand incepe sa fiarba se adauga putina faina de malai, casul si completam cu faina de malai in ploaie pana avem o mamaliga...Citeste continuarea

Clatite din faina integrala : bune...

Postat de: alinutzika in Dulciuri

Din ingredientele de mai sus se face un aluat mai subtire. Se coc in tigaie teflonata, fara ulei, pentru ca au ulei in compozitie. Se servesc simple (daca tineti la silueta) sau cu dulceata,...Citeste continuarea

Chiftele de porumb

Postat de: Xandrinne in Aperitive / Garnituri

Galbenusurile se amesteca cu sarea, zaharul, piperul, porumbul si faina, dupa care se adauga albusurile batute spuma. Se ia cu lingura din compozitie si se toarna in tigaie, prajindu-se...Citeste continuarea

Cascaval de casa

Postat de: alinutzika in Aperitive / Garnituri

Mod de preparare Cascaval de casa Branza se amesteca bine cu sarea, oul si bicarbonatul. Untul se pune la topit intr-o oala, apoi se adauga branza  peste unt, amestecand continuu. Se...Citeste continuarea

Catina cu miere de albine

Postat de: divainbucatarie in Mancare copii

Culegm boabele de catina de pe crengute si le curatam de frunze si gunoaie. Le spalam, le lasam sa se usuce apoi le punem intr-un borcanel. Turnam miere de albine cat sa acoperim boabele....Citeste continuarea

Ciorba de copanele si carne afumata

Postat de: antici_gabytza in Ciorbe

Intr-o oala calim ceapa cu pasta de tomate dupa care adaugam carnea spalata si  punem la fiert. Tocam si restul ingredientelor si le punem in oala. Cand legumele si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]