Cremes (cremsnit) ca la mama acasa
Postat de: Sidy in PrajituriPrima data facem foile amestecand foarte bine faina cu margarina si untura. Adaugam smantana si sarea , omogenizam pina obtinem o coca potrivit de moale. Impartim coca in 4 , intindem foile si...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca
Postat de: Xandrinne in DulciuriAm pus ingredientele in robotul de bucatarie si le-am amestecat. Aluatul obtinut l-am lasat un pic sa se odihneasca, la rece; din el am taiat bucati pe care le-am modelat in forma de snur si am...Citeste continuarea
Cheesecake cu cirese negre
Postat de: Mihaela11_jo in PrajituriBlatul Se pun piscoturile intr-o punga si se zdrobesc ,apoi intr-un bol si se mixeaza bine cu untul moale si zaharul. Se toarna intr-o forma de tort cu diametrul de 25cm si...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: antici_gabytza in CiorbeFasolea o punem la umflat de cu seara sau cu cateva ore inainte. Le fierbem cu apa cu sare schimband de doua ori apa, ultima data facem ciorba. Ceapa o dam prin razatoare si o calim putin in...Citeste continuarea
Chec zebra(din albusuri)
Postat de: bitza in PrajituriAlbusurile ( aflate la temperatura camerei) se bat cu un praf de sare, cand incep sa se faca spuma, se adauga treptat zaharul pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga uleiul si se...Citeste continuarea
Ciorba de potroace
Postat de: divainbucatarie in CiorbeCuratam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam si le tocam marunt. Punem si orezul la fiert – separat. Calim ceapa putin, apoi adaugam...Citeste continuarea
Chifle
Postat de: Xandrinne in PiineAm cernut faina intr-un castron (incapator, sa aiba aluatul unde creste); am facut in faina o gropita, unde am asezat drojdia, bucatele; peste drojdie am presarat un pic de zahar si apoi am turnat...Citeste continuarea
Conopida murata
Postat de: mimmi in MuraturiSpalam borcanele foarte bine. Desfacem conmopida buchetele si o lasam in apa pana curatam morcovii si hreanul. Taiem morcovii felii si hreanul il taiem tije. Spalam crengutele de cimbru si...Citeste continuarea
Conserva de sprot in suc de rosii
Postat de: mimmi in ConserveSpalam bine sprotul si il stergem cu un servet. Spalam bine borcale si le punem in cuptor la foc mic pana se usuca. Taiem ceapa julien. Punem intr-o oala,un rand de peste,un rand de ceapa....Citeste continuarea
Ceafă la grătar cu salată de...
Postat de: madi_marin in PorcCarnea se spală, se şterge şi se unge cu ulei. Se condimentează din belşug şi se pune la fript pe grătar sau în tigaia grill. Roşiile se spală şi se taie cubuleţe. Se amestecă...Citeste continuarea
Cafea araba cu cardamom pentru...
Postat de: Mihaela11_jo in CafeaCafeaua pentru “ahwa sada” se poate cumpara la magazinele speciale pentru vanzarea cafelei sau se prepara acasa de catre gospodine. Se cumpara de preferinta cafea verde iemeneza, se...Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: panacris in Sirop / CompotPrunele se curata de codite si se spala. Intre timp se pune apa la fiert cu zaharul si mirodeniile. Se pun prunele in siropul clocotit, se lasa cca. 10 minute, apoi se scot intr/o strecuratoare....Citeste continuarea
Compot de pere
Postat de: panacris in Sirop / CompotPerele se spălă, se curăţă de coajă, se taie în patru şi se curăţă de seminţe. Perele curăţate se stropesc cu zeama de lămâie pentru a nu se oxida, până se...Citeste continuarea
Cheesecake cu prune si bezea
Postat de: divainbucatarie in PrajituriBiscuitii zdrobiti intr-un robot de bucatarie (sau dati prin razatoare) ii amestecam cu 50 g unt topit. Amestecul in turnam intr-o tava tapetata de chec. Apasam cu lingura pentru a se lipi...Citeste continuarea
Castraveti umpluti
Postat de: meosiris in Aperitive / GarnituriAm spalat bine castravetele, apoi cu ajutorul unui cutit am taiat capetele si cateva fasii din coaja verde. Dupa ce modelul e gata facut :D, taiem castravetele in felii mai groase pe care apoi...Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi cu sos marinat
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriChiftelutele se fac astfel: se spala cartofii si se se pun la fiert in coaja.Cand sunt fierti se curata de coaja si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari.Se adauga ouale,usturoiul...Citeste continuarea
Ciorba de os de porc cu legume
Postat de: carla27carla in CiorbeOsul se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa.Se ia spuma. Ceapa se curata si se taie marunt.Morcovii se curata si se da pe razatoarea cu ochiuri mari,patrunjelul radacina se face la...Citeste continuarea
Chifteluţe din cartof şi dovlecel
Postat de: Retetegg in Aperitive / GarnituriAm fiert cartofii si dovleceii si i-am scurs bine de apa. I-am pasat ca pentru piure si i-am amestecat cu usturoi maruntit, ou, pesmet, sare, piper, nucsoara, 2 linguri de faina (faina nu a...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de pui reteta ca...
Postat de: divainbucatarie in CiorbeCum se prepara Ciorba taraneasca de pui reteta ca la mama acasa Puiul il curatam si il spalam. Il taiem in bucati si il punem la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Il lasam sa fiarba...Citeste continuarea
Clatite umplute cu carne de pui si...
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriTaiem ceapa in cubulete mici si o punem la sotat cat sa se faca translucida, adaugam carnea de pui taiata in cubulete, dupa ce se prinde culoare carenea adaugam, ciuprecile, maslinele, cimbru,...Citeste continuarea
Cartofi spirala
Postat de: lili in Mancaruri de postLuam cartoful si infingem batul de frigaruie in el si incepem de la un capat sa taiem cartoful. Ii punem la prajit si ii condimentam. Sunt foarte buni cu mujdei de usturoi. Citeste continuarea
Crema (reteta proprie) pentru orice...
Postat de: naomy in DulciuriSe pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat si 3 linguri din cele 100 gr. Separat punem apa impreuna cu restul de zahar la fiert si amestecam pana se formeaza un sirop si il luam de pe...Citeste continuarea
Crostini cu pastrama de vita si...
Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri1. Feliile de bagheta se dau la cuptorul bine incins , cca 5 min- pana se rumenesc uniform, apoi, se ia cate-un catel de usturoi curatat si se freaca fiecare felie, doar pe o parte. Fiindca...Citeste continuarea
Creveti si sparanghel
Postat de: mimmi in PesteAm spalat sparanghelul,am taiat capetele si le-am pus pe gratarul incins. Separat am taiat usturoiul feliute,am topit untul in tigaie,am adaugat usturoiul,putin ulei si le-am calit putin,la...Citeste continuarea
Cartofi cu migdale
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriCartofii se curata si se taie cuburi. Se pun la fiert in apa cu sare. Migdalele se macina cu robotul pina ajung cam cat bobul de orez.Daca sunt crude se prajesc putin fara ulei pina isi...Citeste continuarea
Cookie Bars
Postat de: laylalala in Prajituri1. Incinge cuptorul la 180 ° C. 2. Bate untul cu zaharul apoi incorporeaza cate un ou pe rand. Adauga...Citeste continuarea
Clatite banatene
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe fac 12 clatite dupa reteta proprie. Urda se zdrobeste cu furculita, se adauga laptele, zahar dupa gust si un ou. Se omogenizeaza iar la final se pun stafidele si se mai amesteca putin. Se...Citeste continuarea
Chec trufas
Postat de: naomy in PrajituriSe separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu zaharul brun si cel vanilat, pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul ,cacaua, apa si faina treptat. Lasam o lingura din faina deoparte pe...Citeste continuarea
Ciorbă de văcuţă
Postat de: madi_marin in CiorbePunem cărniţa tăiată bucăţele la fiert în apă rece. Când e pe jumătate fiartă punem legumele,în afară de cartofi, tăiate cubuleţe. Lăsăm să fiarbă...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: SENO in Mancaruri de postCartofii se curata, se spala si se taie rondele. Se toarna supa, se pun toate condimentele si usturoiul pisat. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se baga in cuptorul bine incins...Citeste continuarea
Carne de porc la cuptor cu orez si...
Postat de: adasev12 in PorcMai intai se portioneaza carnea in bucati mai mici. Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajeste carnea pe toate partile, pana se albeste si capata o crusta frumoasa. Se scoate pe un servet,...Citeste continuarea
Chiftelute de legume
Postat de: Xandrinne in Mancaruri de legumePentru inceput am dat pe razatoarea mare cartofii (spalati si curatati de coaja), am tocat marunt ceapa, am dat pe razatoarea mica morcovul, telina, usturoiul si pastarnacul pe care le-am...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu brânză și...
Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in Mancaruri de legumeAm început să pregătesc cartofii deoarece au nevoie de mai mult timp pentru coacere. Cepele roșii le-am tăiat feliuțe și le-am pus alături de cartofi. În mojar am amestecat...Citeste continuarea
Cas natural din lapte
Postat de: antici_gabytza in Mancare copiiPunem laptele intr-o oala mai mare la fiert. Cand vedem ca s-a incalzit aproape sa fiarba adaugam lingurile de otet si lingura de zahar, iar cu o lingura mai mare din lemn amestecam in...Citeste continuarea
Castraveti murati, crocanti si...
Postat de: arhi in MuraturiCastravetii se spala bine, mici sau mijlocii ca marime. Ceapa curatata si taiata solzi, morcovii curatati si taiati rondele, boabe de mustar, piper, foi dafin, mararul se aseaza in...Citeste continuarea
Cozonac cu mac pufos si gustos
Postat de: arhi in DulciuriCompozitia cozonacului: 1. Drojdia se pune la inmuiat cu putin zahar si lapte. 2.Se topeste untul se ia de foc si se aduga zaharul,laptele si se amesteca foarte bine.Se lasa un...Citeste continuarea
Ciuperci in sos tomat, cu piure de...
Postat de: Ina in Mancaruri de legumeFeliem ceapa si ardeiul gras si le punem la calit in 3 linguri cu ulei. Presaram un praf de sare . Adaugam kaizerul taiat cubulete, ciupercile (crude - feliate, sau din conserva) si usturoiul...Citeste continuarea
Canneloni cu carne
Postat de: mimmi in CannelloniCalim ceapa si ardeiul taiate marunt in putin ulei, adaugam carnea tocata si le calim impreuna cca 5-10 minute. Condimentam cu sare si piper si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit adaugam un...Citeste continuarea
Crema de cacao delicioasa , pentru...
Postat de: karma in DulciuriLa bain marie fierbem 3 oua, 1 cana de zahar, 1 pachet de cacao, 3 linguri de faina, jumatate de pahar cu lapte, amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase, pana devine ca o ciulama...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriDecongelam creierul si-l lasam 10 minute in apa rece cu sare. Curatam de pielite , presaram sare si piper, apoi facem gramajoare cu lingura. Le dam prin faina, ou batut si pesmet, apoi...Citeste continuarea
Chec
Postat de: eduard_09 in PrajituriGalbenusurile se bat cu zaharul, apoi se adauga lingurile de apa,(cate una), esenta, dupa care se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare...Citeste continuarea
Crema Catalana
Postat de: Vyoleta in DulciuriPunem laptele la incalzit la foc mic. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu 5 linguri de zahar si cu amidonul,pana obtinem o crema fina. In continuare vom adauga crema peste laptele din vas...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: Ina in ConserveCum se face sucul de rosii. Spalam rosiile , le taiem in sferturi/ jumatati si le dam prin separator. Cu sucul obtinut umplem sticlele , iar deasupra turnam cu grija praful obtinut prin pisarea a...Citeste continuarea
Crap la cuptor pe pat de morcov
Postat de: medioto59 in PesteCuratam si apoi spalam morcovii.Ii taiem rondele mai groase si ii asezam apoi intr-o tava. Ii stropim cu putin ulei de masline si presaram peste ei cimbru uscat. Bucatile de peste dupa ce le-am...Citeste continuarea
Ciuperci sote cu mamaliga la gratar
Postat de: mimmi in Mancaruri de legumePregatim mamaliga: Punem apa la fiert,potrivim de sare si cand incepe sa fiarba se adauga putina faina de malai, casul si completam cu faina de malai in ploaie pana avem o mamaliga...Citeste continuarea
Clatite din faina integrala : bune...
Postat de: alinutzika in DulciuriDin ingredientele de mai sus se face un aluat mai subtire. Se coc in tigaie teflonata, fara ulei, pentru ca au ulei in compozitie. Se servesc simple (daca tineti la silueta) sau cu dulceata,...Citeste continuarea
Chiftele de porumb
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriGalbenusurile se amesteca cu sarea, zaharul, piperul, porumbul si faina, dupa care se adauga albusurile batute spuma. Se ia cu lingura din compozitie si se toarna in tigaie, prajindu-se...Citeste continuarea
Cascaval de casa
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriMod de preparare Cascaval de casa Branza se amesteca bine cu sarea, oul si bicarbonatul. Untul se pune la topit intr-o oala, apoi se adauga branza peste unt, amestecand continuu. Se...Citeste continuarea
Catina cu miere de albine
Postat de: divainbucatarie in Mancare copiiCulegm boabele de catina de pe crengute si le curatam de frunze si gunoaie. Le spalam, le lasam sa se usuce apoi le punem intr-un borcanel. Turnam miere de albine cat sa acoperim boabele....Citeste continuarea
Ciorba de copanele si carne afumata
Postat de: antici_gabytza in CiorbeIntr-o oala calim ceapa cu pasta de tomate dupa care adaugam carnea spalata si punem la fiert. Tocam si restul ingredientelor si le punem in oala. Cand legumele si...Citeste continuarea

















