A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cuiburi de viespi cu stafide si nuca

Postat de: naomy in Dulciuri

Mod de preparare pentru cuiburi de viespi cu stafide si nuca Se pune faine intr-un castron mai mare si intr-un colt se adauga sarea ,drojdia si laptele caldut si se lasa la dospit 10...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde

Postat de: marieta in Ciorbe

Inainte caleam legumele in ulei si iesea foarte gustoasa ciorba de fasole verde , dar aveam arsuri la stomac dupa ce mancam. Acum toate legumele le fierb!! Se pune apa la fiert intr-o oala...Citeste continuarea

Clatite cu dovlecei

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Pentru a prepara aceasta reteta de clatite de dovlecei vom proceda astfel: Se spala si se curata dovleceii, apoi se dau pe razatoarea mare si se sareaza. Se lasa 20-30 de minute, apoi se...Citeste continuarea

Ciulama de cartofi de post

Postat de: MIUTA in Mancaruri de post

Ciulamaua de cartofi este o reteta de post ce se prepara foarte usor. Se curata cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare.Se caleste in ulei o ceapa tocata marunt.Se pune peste...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: postavaru in Ciorbe

Curatam legumele. Taiem ceapa marunt si o punem la calit in 3 linguri ulei si 3 linguri apa. Adaugam apoi morcovii taiati rondele si ardeiul taiat cubulete. Lasam 1-2 minute iar apoi adaugam...Citeste continuarea

Cremsnit sau Prajitura desteapta

Postat de: Corina33 in Torturi

Se pune la topit intr-o craticioara untul cu zaharul si 3 linguri de lapte. Dupa ce s-a topit se lasa la racit, apoi se adauga galbenusurile pe rand amestecand bine, coaja de portocala sau lamaie,...Citeste continuarea

Conopida gratinata

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se desface conopida in buchetele si se spala bine. Punem o oala cu apa si putina sare la foc, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam conopida. O lasam sa fiarba pana intra usor furculita. Se...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi ca la bunica

Postat de: anomisana in Ciorbe

Am curatat toate legumele pentru ciorbita de cartofi si le-am taiat cubulete. Am curatat si taiat cubulete un piept de pui. Pentru a face economie de timp si mai putina caldura in bucatarie ca...Citeste continuarea

Clatite umplute cu ficatei

Postat de: anomisana in Ficat

Am preparat un aluat de clatite din lapte, oua, faina si un praf de sare. Cantitatea de faina o pun in functie de lapte si de dimensiunea oualor. Cat timp s-a odihnit aluatul in frigider am...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu carne proaspata...

Postat de: adasev12 in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de varza cu carne proaspata de porc, o reteta simpla, grozav de buna pentru un pranz in familie: O reteta simpla de Ciorba de varza cu carne proaspata de porc . Se...Citeste continuarea

Cozonac cu stafide fara zahar

Postat de: marieta in Prajituri

Ouale se bat spuma cu sarea apoi se adauga pe rand iaurtul,laptele incalzit cu margarina,uleiul,esentele,drojdia,coaja de lamaie. Se mixeaza bine apoi se adauga cate putina faina mixand intruna...Citeste continuarea

Conserva de peste in ulei

Postat de: MIUTA in Conserve

Se curata pestele, se taie felii si se sareaza. Se lasa 3 ore la rece in frigider. Se scoate se spala si se pune peste el otet atat cat sa treaca peste peste. Se lasa in otet 30 minute. Se pun...Citeste continuarea

Chiftele de porc

Postat de: Onesta in Porc

Carnea de porc se trece prin masina de tocat de doua ori , dac-o ,,robotiti" , o pritociti voi din butoane , se amesteca cu condimente pe  gustul fiecaruia , se curata , spala si toaca...Citeste continuarea

Chiftelute

Postat de: mihaelab in Mancaruri cu carne

Punem carnea intr-un lighenas unde vom adauga si oul,sarea,cimbrul,piperul,patrunjelul taiat marunt si cartoful dat pe razatoarea cu ochiuri mici si stors bine si usturoiul pisat. Amestecam...Citeste continuarea

Cotlet cu sos picant

Postat de: vero_closca in Porc

Curati legumele,le speli si le usuci. La fel procedezi si cu carnea.Ardeii capia ii coci pe flacara aragazului apoi ii cureti de coji si seminte.Intr-o tigaie rumenesti pe ambele parti cotletul...Citeste continuarea

Chiftele de ciuperci

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Curatam ciupercile si le punem la fiert in apa in care am pus piper boabe, 1 frunza de dafin, sare si oregano. Lasam sa fiarba 5 minute apoi le scurgem bine de apa. Tocam foarte marunt...Citeste continuarea

Clatite cu piersici in caramel de...

Postat de: lilik in Dulciuri

Prima data pregatim sosul de caramel: punem zaharul cu cele 2 linguri de apa sa se caramelizeze.cand tot zaharul este topit si a capatat o culoare aurie punem peste caramel frisca...Citeste continuarea

Clatite cu urda si gem de afine

Postat de: postavaru in Dulciuri

Iata cum am preparat reteta de Clatite cu urda si gem de afine Pentru aluatul de clatite am folosit retata Gabitze i. Am amestecat laptele cu zaharul si galebnusurile. Am adaugat...Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei

Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in Aperitive / Garnituri

Am luat 2 dovlecei mai măricei, i-am curățat de coajă și de sâmburi și i-am tăiat bucăți. Între timp am pus o oală cu apă și un pic de vegeta să fiarbă. Când apa a...Citeste continuarea

Ciorba de fasole servita in paine

Postat de: mimmi in Ciorbe

Fasolea se alege,se spala si se lasa peste noapte in apa rece la inmuiat. Taiem costita bucati,morcovul il taiem bastonase,ceapa marunt si le punem impreuna la fiert. Fasolea o lasam sa dea...Citeste continuarea

Ciuperci de padure cu usturoi

Postat de: alinutzika in Mancaruri de post

Se curata bine hribele, se spala si se taie mai marunt. Se pun la calit in tigaie antiaderenta, la foc slab, pentru aproximativ o jumatate de ora. Intre timp se condimenteaza cu sare si...Citeste continuarea

Covrigei sarati, fragezi

Postat de: adinaciosescu in Aperitive / Garnituri

Faci maiaua din drojdie,zahar si lapte caldut,lasi sa dospeasca bine. Intre timp pui sarea in faina,amesteci bine,apoi untura(unsoare se zice in partea noastra)si freci bine,ouale si maiaua...Citeste continuarea

Choux à la crème

Postat de: alice_ciobanu in Prajituri

Aluatul este foarte simpu de facut, este vorba de asa-numitul aluat pripit, care se foloseste atat pentru choux-uri, cat si pentru eclere si profiterol. Se face astfel: intr-o craticioara punem...Citeste continuarea

Clatite cu ciuperci si sos bechamel

Postat de: lilik in Aperitive / Garnituri

Curatam ciupercile si le taiem cubulete. Curatam ceapa,o tocam marunt si o punem la calit cu putin ulei,iar cand incepe sa se rumeneasca punem ciupercile si le lasam cateva minute sa se...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: jolygina in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofi si ii taiem rondele ,ii spalam si ii condimentam cu delicatul. Radem branza si cascavalul iar samantana o amestecam cu ouale. Cand sunt toate pregatite ungem un vas de yena...Citeste continuarea

Creier pane

Postat de: Bunica in Porc

Se lasa creierul intr-un castron cu apa rece 20-30 minute pentru ase curata de sange. Se pune o cratita cu apa la fiert si cand clocoteste se adauga putina sare si creierul. Se lasa pe foc 10...Citeste continuarea

Clafoutis cu piersici

Postat de: Criss in Dulciuri

Se mixeaza bine ouale cu zaharul si vanilia pana amestecul devine cremos. Se adauga faina cernuta in ploaie , apoi laptele . Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se...Citeste continuarea

Castraveti murati de vara

Postat de: aziz in Muraturi

 Se spala si se taie capetele castravetilor.Asezam pe fundul borcanului marar, usturoi ,felii de ardei iute,felii de morcov si sfecla rosie.Asezam apoi castravetii ,in pozitie de drepti...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii apoi ii punem intr-o oala la fiert. Cand furculita intra in ei inseamna ca sunt gata si ii luam de pe foc. Scurgem apa si ii lasam la racit dupa care ii curatam de coaja si ii...Citeste continuarea

Ciupercute cu usturoi si cascaval

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

Curatam si spalam usturoiul apoi il taiem cat de marunt putem. Curatam si ciupercutele, le spalam, le taiem piciorusele apoi le maruntim bine. Calim in putin ulei incins usturoiul si...Citeste continuarea

Crap prajit

Postat de: meosiris in Crap / Caras

Se curata bine pestele apoi se spala si se portioneaza. Se da bine prin malai si se prajeste pe ambele parti in ulei fierbinte. Dupa ce e gata, se scoate pe un servetel de hartie pentru a...Citeste continuarea

Capsuni cu frisca

Postat de: meosiris in Dulciuri

Ce poate fi mai simplu de atat? Oare mai e nevoie de vreo reteta? Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa amestecati feliute de capsuni cu frisca vegetala...eu am avut la tub:D. Daca doriti,...Citeste continuarea

Cascaval pane

Postat de: LUK in Aperitive / Garnituri

 Batem oul cu sarea.Dam feliile de cascaval prin ou,apoi prin faina,iarasi prin ou si la final prin pesmet. Prajim feliile in uleiul incins,pe fiecare parte avand grija cand le intoarcem...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu prosciutto la cuptor

Postat de: LUK in Porc

 Condimentam cotletul de porc cu sare si piper.Ungem un vas cu ulei,asezam cotletele,le stropim apoi cu ulei si le punem la cuptor la 150 de grade pentru 30 de minute.Scoatem apoi din...Citeste continuarea

Coulis de Kiwi

Postat de: naomy in Sirop / Compot

Se pune la fiert apa impreuna cu zaharul pana se topeste ,apoi se introduc bucatelele de kiwi si sucul de portocale si se fierbe trei minute la foc incet ,separat dizolvam amidonul in...Citeste continuarea

Cotlet picant de porc

Postat de: Julie in Porc

Marinata: Intr-un vas, se amesteca vinul cu uleiul, ghimbirul ras, ardeiul iute taiat rondele si morcovul taiat bastonase. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru uscat, cimbru...Citeste continuarea

Cheesecake

Postat de: laylalala in Torturi

1.        Amesteca biscuitii   cu untul apoi preseaza “aluatul” in forma, la baza si pe margini.Da la frigider pana prepare umplutura. 2....Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu spate de pui

Postat de: antici_gabytza in Ciorbe

Se curata ceapa si se caleste putin.Se adauga morcovul dat prin razatoare,ardeiul  si rosia tocate si se lasa sa se caleasca putin impreuna.Se adauga pasta de tomate,cartofii curatati,apa si...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu spata de porc

Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carne

Se taie varza sau se poate da prin razatoare si se amesteca cu putina sare.Se adauga legumele taiate si apa cat sa acopere varza si se pune la fiert.Carnea de porc se prajeste cu putin ulei si se...Citeste continuarea

Castraveti murati in vin

Postat de: Sidy in Muraturi

Intr-un castron mai mare asezam un strat de castraveti bine spalati si storsi de apa. Luam un pumn de sare mare neiodata si il presaram deasupra lor.Adaugam alt rand de castraveti pe care ii...Citeste continuarea

Castraveti murati

Postat de: sufletista in Conserve

se spala castravetii foarte bine, se curata usturoiul si se taie felii se aseaza marar la fundul borcanului,se adauga usturoi,castraveti,cand ajungem la mijloc mai adauga usturoi,...Citeste continuarea

Crap pe varza la cuptor-for boss

Postat de: medioto59 in Peste

Taiem varza fideluta, o frecam cu putina sare dupa care adaugam piper macinat , boia de ardei si marar (dupa placul fiecaruia) Amestecam bine si apoi o asezam intr-o tava unsa cu ulei.Presaram...Citeste continuarea

Chec ''surpriza'' cu mere si prune

Postat de: Corina33 in Prajituri

Se amesteca prunele uscate cu romul. Merele se spala, se inteapa cu o furculita si se scot semintele cu o lingurita. Se amesteca zaharul cu untul topit si se toarna cate o lingura in fiecare mar....Citeste continuarea

Cornuri cu nuca

Postat de: Sidy in Dulciuri

Punem intr-un bol drojdia sfaramata cu o lingurita de zahar si 70 ml lapte caldut si o lasam sa creasca. Intr-un vas mai mare in care vom framanta aluatul punem faina, zaharul, ouale,1/2...Citeste continuarea

Compot de caise

Postat de: ela in Sirop / Compot

Spalam bine caisele sub jet de apa rece,le scoatem samburii si le rupem in doua.Umplem pe jumatate borcanele(bine spalate,sterilizate) cu jumatati de caise. Masuram cata apa intra intr-un...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecel cu feta

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Dovleceii se curata de coaja se se dau prin razatoarea cu ochiuri mari,se sareaza si se lasa cca 30 de min.Se scurg si apoi se amesteca cu ceapa verde tocata marunt inclusiv...Citeste continuarea

Ciorba de crenvursti

Postat de: bitza in Ciorbe

Ceapa se toaca marunt,morcovul si ardeiul cubulete si se calesc in putin ulei,apoi se adauga 1-1.5 l apa. Se fierbe 20 minute la foc mediu. Dupa acest timp se adauga cartofii si dovlecelul...Citeste continuarea

Cartofi crocanti cu branza

Postat de: madi_marin in Mancaruri de legume

Cartofii se curata, se spala si se taie in bucati mai mari. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti se scurg , apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia si se pun la prajit in...Citeste continuarea

Chec din albusuri cu ciocolata

Postat de: mihaelab in Prajituri

 Untul la temperatura camerei il mixam impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat pana ce devine ca o pasta. Batem albusurile spuma tare impreuna cu un praf de sare,apoi punem putin cate...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: mihaelab in Mancaruri de legume

Curatam ciupercile le spalam bine apoi le punem la fiert. Cand ciupercile au fiert le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca,apoi le taiem. Curatam ceapa, o taiem marunt,apoi o punem in...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]