Chiftelute
Postat de: Oana in PuiPentru chiftelutele de pui amestec piept si pulpe, sa nu fie prea fade. Carnea o toc intotdeauna la robot. Eu am invatat sa fac chiftelute de la mama, intotdeauna le fac cu legume si sunt mult mai...Citeste continuarea
Cannelloni con carne
Postat de: Bucataras in CannelloniSe pun ceapa si usturoiul la calit in ulei de masline, apoi, cind s-au inmuiat, carnea si amestecam. Adaugam supa de legume, condimentam si lasam sa fiarba la foc potrivit....Citeste continuarea
Chiftelute cu ciuperci
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postSe curata legumele si se spala. Ciupecile, feliile de paine inmuiate in apa in prealabil se dau prin masina de tocat, se toaca ceapa si usturoiul marunt, morcovul si cartoful se dau prin...Citeste continuarea
Cotlete la tigaie a la Adela
Postat de: Bucataras in PorcAmestecam mustarul, mierea, otetul uleiul, cimbru, sare si ulei, ungem bucatile de carne si le lasam la marinat vreo 2 ore. Incingem tigaia, punem untul sa sfaraie, punem bucatile marinate, le...Citeste continuarea
Crema delicioasa de somon a la...
Postat de: anisoara in SomonSe amesteca laptele cu 100 ml de smintina sau o cutie de iaurt natural si se pune la fiert. Se lasa laptele sa ajunga pina la fierbere ( nu se da in clocot) si se ia de pe foc. Se adauga o lingura...Citeste continuarea
Cuibusor de pasarele a la Ludmila
Postat de: Bucataras in SpaghetePrepararea se poate imparti in 2 etape. In prima etapa – pipotele de pasare le spalam si le curatam. Morcovul il dam prin razatoare ,ceapa o taiem in semiluna si impreuna cu ciupercile...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: Irina in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala, li se rup coditele si se curata de pielita. Coditele si doua ciupercute se toaca marunt si se inabusa in unt intr-o tigaie, impreuna cu usturoiul. Se adauga sare si piper dupa...Citeste continuarea
Cheesecake marmorat a la Simona...
Postat de: Bucataras in PrajituriBatem ouale, adaugam 600 g din crema de branza, 100 g din smantana , zaharul, vanilia si omogenizam bine . Adaugam crema alba de branza peste blatul de biscuiti, nivelam cu o lingura. Din...Citeste continuarea
Conopida la cuptor
Postat de: Irina in Aperitive / GarnituriSe desface conopida in buchetele si se pune la fiert cu un praf de sare. Mie imi place sa ramana crocanta. Se tapeteaza un vas cu unt si pesmet, se pune un strat de conopida, unul de pesmet, unul...Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci pleurotus
Postat de: Raluca in CiorbeIn primul rand trebuie sa-i dau cezarului ce-i al cezarului, si sa spun ca reteta ii apartine unei bune prietene (Corina :-)) Aceasta ciorba seamana foarte mult cu ciorba de burta (cand am...Citeste continuarea
Chifle aromate
Postat de: Sabina in PiineFacem o gropita in mijlocul fainii si punem drojdia topita in putin lapte, mierea, rozmarinul si uleiul de masline. Adaugam treptat laptele caldut si framantam. Obtinem un aluat pe care il lasam...Citeste continuarea
Cozonac pufos si gustos la masina...
Postat de: Ioana in DulciuriIngredientele se pun in masina de paine in aceasta ordine, la programul de aluat (care presupune framantat vreo 25 de minute si dospit o ora). Dupa ce a dospit, aluatul se imparte in...Citeste continuarea
Ciocanele de pui la cuptor si...
Postat de: Oana in Mancare copiiAm pus ciocanelele de pui intr-un vas de iena, le-am condimentat, am pus un pahar cu apa si am bagat vasul acoperit la cuptor. Intre timp am fiert in coaja cartofii, iar cand au fost gata...Citeste continuarea
Crap la cuptor
Postat de: Irina in Crap / CarasAm crestat crapii si i-am asezat in tava. Am pus deasupra ceapa taiata, usturoiul, ardeii capia, ardeiul iute, foile de dafin si rondele de rosii. In plus am mai adaugat fasii de...Citeste continuarea
Cornulete insiropate
Postat de: Bucataras in PrajituriAluatul se lasa 1 ora la dospit. In jumatate de coca se poate pune cacao. Dupa ce s-au copt, cornuletele se scufunda o data in siropul fierbinte, dupa care se tavalesc prin nuca (zahar, nuca de...Citeste continuarea
Cozonac cu crema de cacao, nuca,...
Postat de: Bucataras in Prajituri1.Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de lapte, o lingurita de zahar si o lingura de faina.Dupa ce le amestecam, se lasa la crescut. 2.Dupa ce a crescut maiaua, in paralel punem faina cernuta...Citeste continuarea
Cozonaci si pasca a la Piatra Neamt
Postat de: gusti in DulciuriPreparare aluat: Se face plamada (amestec de drojdie , zahar - 1 lingurita, lapte caldut). Se presara putina faina peste plamada si se lasa sa creasca. Intr-un vas se pune kilogramul...Citeste continuarea
Creveti cu sparanghel si ciuperci sote
Postat de: Oana in Fructe de mareSeparat, se face un sos cu maioneza, usturoi si marar, sare si piper dupa gust, cu care se vor manca legumele si crevetii. Deja imi lasa gura apa Crevetii se curata daca sunt proaspeti sau...Citeste continuarea
Corabioare cu pate de ficat
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriCeapa taiata solzisori se caleste in unt. Ficateii curatati si spalati se adauga in cratita si se fierb inabusit.Cand a scazut toata zeama se dau deoparte de pe foc si se lasa la racit. Se...Citeste continuarea
Cosulete cu branza
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriBranza de vaci se mixeaza cu untul moale si smantana,pana devine o crema fina si spumoasa.Se adauga ceapa si mararul tocate marunt.Se potriveste gustul de sare. Rosiile se scobesc de miez si se...Citeste continuarea
Chiftelute de pangasius
Postat de: Bunica in PangasiusSe fierb morcovii si cartofii Se dau toate ingredientele prin masina de tocat Se amesteca impreuna cu ouale, cascavalul si grisul Se modeleaza, se tavalesc prin pesmet si se prajesc Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: Oana in CiorbeAceasta reteta de ciorba de miel este numai buna de pus pe masa de Pasti. Iata cum se prepara: Carnea se curata bine de piele si grasime, se spala cu apa rece si da intr-un clocot....Citeste continuarea
Ciuperci cu maioneză de post
Postat de: Simo in Mancaruri de postSe amesteca cele 2 linguri de faina cu un pic de apa rece pana se desface bine. Restul de apa se pune la fiert. Cand da in clocot se toarna faina si apa rece si se amesteca la fel ca...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: Simo in Mancaruri de postCiupercile, curatate si spalate, se taie in felii mai mari si se fierb acoperite, 30 de minute, intr-o cratita cu apa clocotita, la foc mic, impreuna cu ceapa taiata in sferturi, pana cand...Citeste continuarea
Ciorbă de cartofi
Postat de: Simo in CiorbeZarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute cu uleiul, apoi se stinge cu 2 litri de apa fierbinte. Cand zarzavatul este fiert, se adauga cartofii taiati cubulete,...Citeste continuarea
Ciuperci pane
Postat de: Simo in Mancaruri de postSe desprind palariile de piciorusele ciupercilor si se curata de pielite. Se pun sa fiarba intr-un clocot si apoi le lasam la scurs. Facem un aluat subtire din faina, bere, boia si sare. Trecem...Citeste continuarea
Cuburi cu vanilie
Postat de: miha in DulciuriGalbenusurile le amestecam cu uleiul, zaharul vanilat si siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri. Separam ouale. Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare. Adaugam...Citeste continuarea
Cordon Bleu
Postat de: Oana in Mancaruri cu carnePieptul de pui se taie felii subtiri si se bate cu ciocanul de snitele si presaram peste el sare. Sunca o taiem fasiute subtirele, cascavalul il taiem betisoare (merge si ras),...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCartofii se pot fierbe intregi, cu tot cu coaja si apoi curatati si taiati rondele. Eu i-am curatat de coaja si i-am taiat rondele de la inceput, apoi i-am pus la fiert, la foc mic, pana...Citeste continuarea
Curcan umplut
Postat de: mimonix in CurcanSe caleste ceapa in ulei, cu ciupercile si ficateii, la foc mic; Atunci cand sunt bine calite, se iau de pe foc, se adauga miezul de paine inmuiat, cele 3 oua, sare si piper dupa gust si marar...Citeste continuarea
Carbonada Flamanda
Postat de: Raluca in VitaSpalam carnea, o taiem in cubulete si o prajim intr-o cratita 5-10 minute, pana isi schimba culoarea si lasa zeama. Separat taiem cepele rondele si le calim in putin ulei (sau unt). Adaugam si...Citeste continuarea
Ciuperci umplute acoperite de bacon
Postat de: Bucataras Dragos in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala, li se rup coditele si se curata de pielita. Coditele si doua ciupercute se toaca marunt si se inabusa in unt intr-o tigaie, impreuna cu usturoiul. Se adauga sare si piper...Citeste continuarea
Cornuri cu gem si nuca
Postat de: Oana in DulciuriToate ingredientele se pun in aceasta ordine in masina de paine si se seteaza programul pentru framantat si dospit. La mine dureaza 1h20. Daca nu aveti masina d epaine, puneti faina intr-un bol...Citeste continuarea
Cous-Cous cu cârnat afumat şi...
Postat de: Bucataras Dragos in Mancaruri cu carneSe prajeste carnatul in ulei . Se scoate carnatul si se pune in locul lui cus-cusul(200 grame). Se caleste un pic in ulei incins si se toarna apa fierbinte de trei ori cantitatea cus-cusului.Se...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: Bucataras Dragos in Aperitive / GarnituriIntr-un vas se adauga 5 oua,5 linguri de faina si 5 linguri de smantana.Toate acestea se amesteca bine si se adauga apoi 300 de grame de salam/sunca taiat cubulete, apoi 2-3 ardei grasi si un...Citeste continuarea
Cum colorezi maioneza ecologic
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriSe amestecă maioneza cu sfecla roşie. Citeste continuarea
Ceafă de porc la cuptor
Postat de: Bunica in Porc1kg. ceafa de porc se presara cu piper, cimbru si se infasoara cu felii de sunca foarte subtiri, se unge cu mustar, apoi se infasoara cu foi de varza murata. Se aseaza intr-o tava si se...Citeste continuarea
Cornuri cu rahat
Postat de: Bunica in DulciuriSe framanta si se lasa la dospit 1 ora. Se imparte coca in 4, iar fiecare parte se intinde cu sucitorul, daca se poate sub forma rotunda. Se taie in 8 triunghiuri, se pune umplutura, se pun in...Citeste continuarea
Ciuperci la tavă
Postat de: Bunica in Mancaruri de postSe spala ciupercile, se curata de codite, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei de masline. Coditele se taie marunt, la fel ceapa si mararul si se amesteca totul, se condimenteaza si se pun peste...Citeste continuarea
Ciuperci cu sos de smântână a la...
Postat de: Flori in Aperitive / GarnituriSe spala bine ciupercile si se lasa cu tot cu cozi. Se taie ciupercile pe verticala. Se pune untul/uleiul in tigaie. Se adauga ciupercile si se lasa pe ochi, la foc potrivit. Sa nu va faceti...Citeste continuarea
Clătite cu stafide, brânză de...
Postat de: Flori in DulciuriLa treaba, dragii mei! Si nu uitati sa zambiti, ca altfel se lipesc clatitele!:) Incepem cu clatitele: Batem ouale cu zaharul, esenta de vanilie si praful de sare, 2-3 min., apoi adaugam apa...Citeste continuarea
Coaste de berbecuţ în sos de vin alb
Postat de: ANCA in OaieCoastele de berbecut/miel se aseaza intr-o tava sau vas yenna, se ung cu putin ulei de masline, se condimenteaza cu cimbru, maghiran, sare, piper, toate dupa gust. Eu am mai pus si cativa ardei...Citeste continuarea
Cous-cous cu cărniţă şi legume...
Postat de: ANCA in Mancare copiiSe fierb legumele(morcov, dovlecel, cateva pastai fasole verde, o feliuta de ceapa, telina, pastarnac, ardei gras). 3 lingurite de cuscus se amesteca cu cateva picaturi de ulei de masline...Citeste continuarea
Cum păstrăm măslinele
Postat de: ANCA in Aperitive / GarnituriPreparam un amestec din ulei de masline (noi folosim extravirgin), cativa catei de usturoi maruntiti, boabe de piper purpuriu (rosu, alb, verde si negru), putin ardei iute tocat marunt, sau pasta...Citeste continuarea
Cartofi cu rozmarin la cuptor
Postat de: Oana in Mancaruri de postCartofii se curata, se spala si se taie in patru pe lung. Se aseaza intr-un vas termorezistent. usturoiul se curata si se taie rondele fine, rosiile cherry se spala si se curata de pielita....Citeste continuarea
Cannelloni cu spanac si branza
Postat de: Oana in CannelloniSosul beshamel este bine sa fie rece, asa ca il preparam primul: se topeste untul, se adauga faina si se amesteca repede si continuu cu un tel-para, apoi se adauga lapte, putin cate putin si se...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: Oana in PuiPentru sos, trebuie sa inabusim mai intai ceapa si ardeiul. Le curatam, spalam si le taiem cubulete si le punem intr-o craticioara cu putin ulei (de palmier folosesc eu). Usturoiul il curatam si...Citeste continuarea
Ciorba de fasole in paine
Postat de: Oana in CiorbeMai intai ciorba de fasole. Am pus o cana mare de fasole la inmuiat, de cu seara, in apa rece. Dimineata am aruncat apa si am clatit fasolea tot cu apa rece, apoi am pus-o in oala cu apa clocotita...Citeste continuarea
Chiftelute de pui
Postat de: Bucataras in PuiSe dau prin masina de tocat pieptul de pui, cepele si morcovul. Se toaca marunt verdeata, dupa care se amesteca toate ingredientele. Se potriveste de sare. Se pune uleiul la incins, iar chiftele...Citeste continuarea
Cartofi copti cu boia dulce
Postat de: Oana in Mancaruri de postSe spala bine cartofii, cu coaja cu tot, se taie in patru pe lung, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline, se contimenteaza cu sare,...Citeste continuarea



















