A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chiftelute

Postat de: Oana in Pui

Pentru chiftelutele de pui amestec piept si pulpe, sa nu fie prea fade. Carnea o toc intotdeauna la robot. Eu am invatat sa fac chiftelute de la mama, intotdeauna le fac cu legume si sunt mult mai...Citeste continuarea

Cannelloni con carne

Postat de: Bucataras in Cannelloni

Se pun ceapa si usturoiul  la calit in ulei de masline, apoi, cind s-au inmuiat, carnea si amestecam. Adaugam supa de legume, condimentam si lasam sa fiarba la foc potrivit....Citeste continuarea

Chiftelute cu ciuperci

Postat de: Bucataras in Mancaruri de post

Se curata legumele si se spala. Ciupecile, feliile de paine inmuiate in apa in prealabil se dau prin masina de tocat, se toaca ceapa si usturoiul marunt, morcovul si cartoful se dau prin...Citeste continuarea

Cotlete la tigaie a la Adela

Postat de: Bucataras in Porc

Amestecam mustarul, mierea, otetul uleiul, cimbru, sare si ulei, ungem bucatile de carne si le lasam la marinat vreo 2 ore. Incingem tigaia, punem untul sa sfaraie, punem bucatile marinate, le...Citeste continuarea

Crema delicioasa de somon a la...

Postat de: anisoara in Somon

Se amesteca laptele cu 100 ml de smintina sau o cutie de iaurt natural si se pune la fiert. Se lasa laptele sa ajunga pina la fierbere ( nu se da in clocot) si se ia de pe foc. Se adauga o lingura...Citeste continuarea

Cuibusor de pasarele a la Ludmila

Postat de: Bucataras in Spaghete

Prepararea se poate imparti in 2 etape. In prima etapa – pipotele de pasare le spalam si le curatam. Morcovul il dam prin razatoare ,ceapa o taiem in semiluna si impreuna cu ciupercile...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: Irina in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se spala, li se rup coditele si se curata de pielita. Coditele si doua ciupercute se toaca marunt si se inabusa in unt intr-o tigaie, impreuna cu usturoiul. Se adauga sare si piper dupa...Citeste continuarea

Cheesecake marmorat a la Simona...

Postat de: Bucataras in Prajituri

Batem ouale, adaugam 600 g din crema de branza, 100 g din smantana , zaharul, vanilia si omogenizam bine . Adaugam  crema alba de branza peste blatul de biscuiti, nivelam cu o lingura. Din...Citeste continuarea

Conopida la cuptor

Postat de: Irina in Aperitive / Garnituri

Se desface conopida in buchetele si se pune la fiert cu un praf de sare. Mie imi place sa ramana crocanta. Se tapeteaza un vas cu unt si pesmet, se pune un strat de conopida, unul de pesmet, unul...Citeste continuarea

Ciorba de ciuperci pleurotus

Postat de: Raluca in Ciorbe

In primul rand trebuie sa-i dau cezarului ce-i al cezarului, si sa spun ca reteta ii apartine unei bune prietene (Corina :-)) Aceasta ciorba seamana foarte mult cu ciorba de burta (cand am...Citeste continuarea

Chifle aromate

Postat de: Sabina in Piine

Facem o gropita in mijlocul fainii si punem drojdia topita in putin lapte, mierea, rozmarinul si uleiul de masline. Adaugam treptat laptele caldut si framantam. Obtinem un aluat pe care il lasam...Citeste continuarea

Cozonac pufos si gustos la masina...

Postat de: Ioana in Dulciuri

Ingredientele se pun in masina de paine in aceasta ordine, la programul de aluat (care presupune framantat vreo 25 de minute si dospit o ora). Dupa ce a dospit, aluatul se imparte in...Citeste continuarea

Ciocanele de pui la cuptor si...

Postat de: Oana in Mancare copii

Am pus  ciocanelele de pui intr-un vas de iena, le-am condimentat, am pus un pahar cu apa si am bagat vasul acoperit la cuptor. Intre timp am fiert in coaja cartofii, iar cand au fost gata...Citeste continuarea

Crap la cuptor

Postat de: Irina in Crap / Caras

Am crestat crapii si i-am asezat in tava. Am pus deasupra ceapa taiata, usturoiul, ardeii capia, ardeiul iute, foile de dafin si rondele de rosii. In plus am mai adaugat fasii de...Citeste continuarea

Cornulete insiropate

Postat de: Bucataras in Prajituri

Aluatul se lasa 1 ora la dospit. In jumatate de coca se poate pune cacao. Dupa ce s-au copt, cornuletele se scufunda o data in siropul fierbinte, dupa care se tavalesc prin nuca (zahar, nuca de...Citeste continuarea

Cozonac cu crema de cacao, nuca,...

Postat de: Bucataras in Prajituri

1.Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de lapte, o lingurita de zahar si o lingura de faina.Dupa ce le amestecam, se lasa la crescut. 2.Dupa ce a crescut maiaua, in paralel punem faina cernuta...Citeste continuarea

Cozonaci si pasca a la Piatra Neamt

Postat de: gusti in Dulciuri

Preparare aluat: Se face plamada (amestec de drojdie , zahar - 1 lingurita, lapte caldut). Se presara putina faina peste plamada si se lasa sa creasca. Intr-un vas se pune kilogramul...Citeste continuarea

Creveti cu sparanghel si ciuperci sote

Postat de: Oana in Fructe de mare

Separat, se face un sos cu maioneza, usturoi si marar, sare si piper dupa gust, cu care se vor manca legumele si crevetii. Deja imi lasa gura apa Crevetii se curata daca sunt proaspeti sau...Citeste continuarea

Corabioare cu pate de ficat

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Ceapa taiata solzisori se caleste in unt. Ficateii curatati si spalati se adauga in cratita si se fierb inabusit.Cand a scazut toata zeama se dau deoparte de pe foc si se lasa la racit. Se...Citeste continuarea

Cosulete cu branza

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Branza de vaci se mixeaza cu untul moale si smantana,pana devine o crema fina si spumoasa.Se adauga ceapa si mararul tocate marunt.Se potriveste gustul de sare. Rosiile se scobesc de miez si se...Citeste continuarea

Chiftelute de pangasius

Postat de: Bunica in Pangasius

Se fierb morcovii si cartofii Se dau toate ingredientele prin masina de tocat Se amesteca impreuna cu ouale, cascavalul si grisul Se modeleaza, se tavalesc prin pesmet si se prajesc Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta

Postat de: Oana in Ciorbe

 Aceasta reteta de ciorba de miel este numai buna de pus pe masa de Pasti. Iata cum se prepara: Carnea se curata bine de piele si grasime, se spala cu apa rece si da intr-un clocot....Citeste continuarea

Ciuperci cu maioneză de post

Postat de: Simo in Mancaruri de post

Se amesteca cele 2 linguri de faina cu un pic de apa rece pana se desface bine. Restul de apa se pune la fiert. Cand da in clocot se toarna  faina si apa rece si se amesteca la fel ca...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: Simo in Mancaruri de post

Ciupercile, curatate si spalate, se taie in felii mai mari si se fierb acoperite, 30 de minute, intr-o cratita cu apa clocotita, la foc mic, impreuna cu ceapa taiata in sferturi, pana cand...Citeste continuarea

Ciorbă de cartofi

Postat de: Simo in Ciorbe

Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute cu uleiul, apoi se stinge cu 2 litri de apa fierbinte. Cand zarzavatul este fiert, se adauga cartofii taiati cubulete,...Citeste continuarea

Ciuperci pane

Postat de: Simo in Mancaruri de post

Se desprind palariile de piciorusele ciupercilor si se curata de pielite. Se pun sa fiarba intr-un clocot si apoi le lasam la scurs. Facem un aluat subtire din faina, bere, boia si sare. Trecem...Citeste continuarea

Cuburi cu vanilie

Postat de: miha in Dulciuri

Galbenusurile le amestecam cu uleiul, zaharul vanilat si siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri. Separam ouale. Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare. Adaugam...Citeste continuarea

Cordon Bleu

Postat de: Oana in Mancaruri cu carne

Pieptul de pui se taie felii subtiri si se bate cu ciocanul de snitele si presaram peste el sare. Sunca o taiem fasiute subtirele, cascavalul il taiem betisoare (merge si ras),...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Cartofii se pot fierbe intregi, cu tot cu coaja si apoi curatati si taiati rondele. Eu i-am curatat de coaja si i-am taiat rondele de la inceput, apoi i-am pus la fiert, la foc mic, pana...Citeste continuarea

Curcan umplut

Postat de: mimonix in Curcan

Se caleste ceapa in ulei, cu ciupercile si ficateii, la foc mic; Atunci cand sunt bine calite, se iau de pe foc, se adauga miezul de paine inmuiat, cele 3 oua, sare si piper dupa gust si marar...Citeste continuarea

Carbonada Flamanda

Postat de: Raluca in Vita

Spalam carnea, o taiem in cubulete si o prajim intr-o cratita 5-10 minute, pana isi schimba culoarea si lasa zeama. Separat taiem cepele rondele si le calim in putin ulei (sau unt). Adaugam si...Citeste continuarea

Ciuperci umplute acoperite de bacon

Postat de: Bucataras Dragos in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se spala, li se rup coditele si se curata de pielita. Coditele si doua ciupercute se toaca marunt si se inabusa in unt intr-o tigaie, impreuna cu usturoiul. Se adauga sare si piper...Citeste continuarea

Cornuri cu gem si nuca

Postat de: Oana in Dulciuri

Toate ingredientele se pun in aceasta ordine in masina de paine si se seteaza programul pentru framantat si dospit. La mine dureaza 1h20. Daca nu aveti masina d epaine, puneti faina intr-un bol...Citeste continuarea

Cous-Cous cu cârnat afumat şi...

Postat de: Bucataras Dragos in Mancaruri cu carne

Se prajeste carnatul in ulei . Se scoate carnatul si se pune in locul lui cus-cusul(200 grame). Se caleste un pic in ulei incins si se toarna apa fierbinte de trei ori cantitatea cus-cusului.Se...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: Bucataras Dragos in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas se adauga 5 oua,5 linguri de faina si 5 linguri de smantana.Toate acestea se amesteca bine si se adauga apoi 300 de grame de salam/sunca taiat cubulete, apoi 2-3 ardei grasi si un...Citeste continuarea

Ceafă de porc la cuptor

Postat de: Bunica in Porc

1kg. ceafa de porc se presara cu piper, cimbru si se infasoara cu felii de sunca foarte subtiri, se unge cu mustar, apoi se infasoara cu foi de varza murata. Se aseaza intr-o tava si se...Citeste continuarea

Cornuri cu rahat

Postat de: Bunica in Dulciuri

Se framanta si se lasa la dospit 1 ora. Se imparte coca in 4, iar fiecare parte se intinde cu sucitorul, daca se poate sub forma rotunda. Se taie in 8 triunghiuri, se pune umplutura, se pun in...Citeste continuarea

Ciuperci la tavă

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Se spala ciupercile, se curata de codite, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei de masline. Coditele se taie marunt, la fel ceapa si mararul si se amesteca totul, se condimenteaza si se pun peste...Citeste continuarea

Ciuperci cu sos de smântână a la...

Postat de: Flori in Aperitive / Garnituri

Se spala bine ciupercile si se lasa cu tot cu cozi. Se taie ciupercile pe verticala. Se pune untul/uleiul in tigaie. Se adauga ciupercile si se lasa pe ochi, la foc potrivit. Sa nu va faceti...Citeste continuarea

Clătite cu stafide, brânză de...

Postat de: Flori in Dulciuri

La treaba, dragii mei! Si nu uitati sa zambiti, ca altfel se lipesc clatitele!:) Incepem cu clatitele: Batem ouale cu zaharul, esenta de vanilie si praful de sare, 2-3 min., apoi adaugam apa...Citeste continuarea

Coaste de berbecuţ în sos de vin alb

Postat de: ANCA in Oaie

Coastele de berbecut/miel se aseaza intr-o tava sau vas yenna, se ung cu putin ulei de masline, se condimenteaza cu cimbru, maghiran, sare, piper, toate dupa gust. Eu am mai pus si cativa ardei...Citeste continuarea

Cous-cous cu cărniţă şi legume...

Postat de: ANCA in Mancare copii

Se fierb legumele(morcov, dovlecel, cateva pastai fasole verde, o feliuta de ceapa, telina, pastarnac, ardei gras). 3 lingurite de cuscus se amesteca cu cateva picaturi de ulei de masline...Citeste continuarea

Cum păstrăm măslinele

Postat de: ANCA in Aperitive / Garnituri

Preparam un amestec din ulei de masline (noi folosim extravirgin), cativa catei de usturoi maruntiti, boabe de piper purpuriu (rosu, alb, verde si negru), putin ardei iute tocat marunt, sau pasta...Citeste continuarea

Cartofi cu rozmarin la cuptor

Postat de: Oana in Mancaruri de post

Cartofii se curata, se spala si se taie in patru pe lung. Se aseaza intr-un vas termorezistent. usturoiul se curata si se taie rondele fine, rosiile cherry se spala si se curata de pielita....Citeste continuarea

Cannelloni cu spanac si branza

Postat de: Oana in Cannelloni

Sosul beshamel este bine sa fie rece, asa ca il preparam primul: se topeste untul, se adauga faina si se amesteca repede si continuu cu un tel-para, apoi se adauga lapte, putin cate putin si se...Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: Oana in Pui

Pentru sos, trebuie sa inabusim mai intai ceapa si ardeiul. Le curatam, spalam si le taiem cubulete si le punem intr-o craticioara cu putin ulei (de palmier folosesc eu). Usturoiul il curatam si...Citeste continuarea

Ciorba de fasole in paine

Postat de: Oana in Ciorbe

Mai intai ciorba de fasole. Am pus o cana mare de fasole la inmuiat, de cu seara, in apa rece. Dimineata am aruncat apa si am clatit fasolea tot cu apa rece, apoi am pus-o in oala cu apa clocotita...Citeste continuarea

Chiftelute de pui

Postat de: Bucataras in Pui

Se dau prin masina de tocat pieptul de pui, cepele si morcovul. Se toaca marunt verdeata, dupa care se amesteca toate ingredientele. Se potriveste de sare. Se pune uleiul la incins, iar chiftele...Citeste continuarea

Cartofi copti cu boia dulce

Postat de: Oana in Mancaruri de post

Se spala bine cartofii, cu coaja cu tot, se taie in patru pe lung, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline, se contimenteaza cu sare,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]