Chiftele in aluat de cartofi
Postat de: sufletista in VitaAluat -cartofii ii curatam,spalam,ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa si ii pisam,adaugam margarina,oul,branza data prin razatoare,faina si...Citeste continuarea
Cornulete cu gem de prune si nuci...
Postat de: codruta_bar in PrajituriSe framanta faina cu un ou si cu sare, zahar, apa si drojdie. Se face un aluat care se lasa la dospit 45 de minute Se pune gemul intr-o farfurie, se adauga nuca macinata si se amesteca bine....Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: madab in CiorbeCarnea se spala, o tai bucati si o pui la fiert. Se spumeaza din cand in cand iar cand e aproape fiarta se pun legumele. Pui sare , piper si lasi sa mai fiarba putin. Pui taitei , patrunjelul ,...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Corina33 in DulciuriSe topesc 5 linguri de zahar la foc mic pana devine galben-ruginiu, apoi se tapeteaza peretii unei tavi ceramice sau a cratitei in car urmeaza sa coacem crema si zaharul topit. Se mixeaza...Citeste continuarea
Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos...
Postat de: cristeena20 in PestePestele bacalhau e un peste cod sarat si uscat , care se tine la inmuiat in apa rece in prelabil 1-2 zile, sch8imbandu-se apa de mai multe ori. Bucatile de peste vor creste si se pot folosi pe...Citeste continuarea
Carne de pui cu oua posate
Postat de: sufletista in PuiIntr-o tigaie adaugam pulpele si pieptul de pui taiat in 2(eu le-am fiert putin inainte). Adaugam feliile de muschi,acoperim cu capacul si lasam cca 10 min la foc mediu,intoarcem carnea pe...Citeste continuarea
Croissante cu gem de caise
Postat de: katty in DulciuriPunem la foc laptele,apa, zaharul si untul si amestecam pana zaharul si untul se topesc si este atat de alda incat sa putem tine degetul in amestec fara sa ne ardem. Amestecam faina cu...Citeste continuarea
Chec cu lamaie
Postat de: katty in DulciuriTopim untul la microunde la temperatura mica.Radem lamaia si stoarcem zeama.Separat amestecam faina, zaharul si praful de copt. Adaugam ouale, unul cate unul, apoi untul topit, coaja...Citeste continuarea
Coq au vin rouge
Postat de: katty in PuiTransati cocosul in bucati potrivite pe care le spalati si le scurgeti bine de apa.Taiati ceapa julien si morcovul rondele subtiri.Intr-un vas incapator puneti bucatile de pui...Citeste continuarea
Clatite integrale cu legume picante...
Postat de: katty in PuiAmestecam faina integrala cu taratele ,oul ,sare si apa minerala cat sa obtinem un aluat putin mai subtire decat pentru clatitele normale ,pe care il lasam 20 de minute sa se odihneasca....Citeste continuarea
Chiftele de cascaval cu ciuperci
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriAmestecam cascavalul ras cu faina ,sare ,piper macinat ,un ou ,drojdia si putin lapte caldut pana obtinem un aluat care sa poata fi modelat. Spalam ciupercile ,le scurgem bine si le...Citeste continuarea
Cornulete cu spanac si branza
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriDezghetam aluatul de patiserie. Dezghetam spanacul si il scurgem bine.Amestecam telemeaua sfaramata cu spanacul ,ciupercile ,piper macinat si oregano. Batem oul cu 1 lingura apa rece....Citeste continuarea
Carne la ceaun
Postat de: geobucataras in Mancaruri cu carneCarnea o spalam bine si o taiem cum dorim, o condimentam cu delicat .Intr-un ceaun punem uleiul , carnea, foile de dafin, usturoiul pisat , vinul si apa si lasam sa fiarba pana ramane uleiul si se...Citeste continuarea
Cozonac cu mar si scortisoara
Postat de: andaoana in PrajituriIncalzim 50 ml lapte , nu foarte tare , atat doar cat sa fie caldut . Dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingura de zahar si una de faina . Amestecam bine si lasam la loc caldut pentru 10...Citeste continuarea
Ciorba de burechite
Postat de: Criss in CiorbeDin ou si faina se face un aluat de taietei, care se intinde intr-o foaie subtire dreptunghiulara. Cantitatea de faina e relativa si depinde de marimea oului folosit. Aluatul trevuie sa fie mai...Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriIntr-un bol spargem ouale si le mixam impreuna cu praful de sare, adaugam zaharul vanilat si treptat pe rand turnam cate putina faina si lapte si mixam, pana cand punem toata cantitatea de...Citeste continuarea
Cremes cu frisca
Postat de: amalia01 in PrajituriBudinca de valinile se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj( 500 ml lapte, 4 linguri de zahar, 2 plicuri zahar vanilat). Galbenusurile se freaca spuma cu praful de sare, zaharul si restul...Citeste continuarea
Chifle dulci, moi si pufoase
Postat de: Angelica in DulciuriDizolvam drojdia in lapte pana se topeste. Intr-un bol combinam toate ingredientele si adaugam si laptele cu drojdia. Amestecam bine aluatul cu un mixer (sau cu mana) la viteza medie pana...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu ciocolată
Postat de: Andra22 in PrajituriPentru inceput punem drojdia la dospit in putin lapte caldut cu putin zahar si putina faina, apoi il pune la loc caldut si asteptam pana aceasta se umfla ( 20-25 min. ). Intre timp frecam 2 oua...Citeste continuarea
Cartofi cu branza
Postat de: Bunica in DulciuriCartofii se curata,spala si se pun la fiert in apa cu sare. Branza data prin razatoarea cu ochiuri mici se amesteca impreuna cu ouale. Cand cartofii sunt fierti,nu foarte rau sa se sfarme,se...Citeste continuarea
Cornuri sarate, cu branza
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriDizolva drojdia in apa calduta. Adauga 100 gr faina, omogenizeaza si lasa 10 minute la loc cald. Intr-un bol pune restul de faina, uleiul, oul, sarea si zaharul, adauga amestecul cu...Citeste continuarea
Ciorba de salata cu pancetta si...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCeapa o tocam marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, iar radacina de telina o taiem feliute si le punem la calit impreuna cu pancetta, fara ulei (isi lasa grasimea pancetta). Salata se...Citeste continuarea
Croissante cu ciocolata
Postat de: merisor67 in DulciuriIncep prin a va spune ca eu folosesc ingrediente de la LIDL, precum untul si crema de ciocolata(Choco nussa - XXL). Intr-un bol, sfaramam drojdia si adaugam peste ea zaharul. Le frecam cu o...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriOuale la temperatura camerei, se mixeaza impreuna cu sarea pana isi dubleaza volumul. Se adauga in fir subtire uleiul de dovleac mixand la viteza mica. Adaugam apoi laptele batut mixand la aceeasi...Citeste continuarea
Ciorba cu coaste afumate
Postat de: cristeena20 in Supe/CiorbeCostita se spala si se pune in apa cu dafin la fiert. Eu am folosit oala cu presiune si am fiert timp de 20 minute, pana carnea se desprinde cu usurinta.Am scos costitele si am taiat in bucati...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu musli
Postat de: amalia01 in DulciuriPregatesti formele de briose si le ungi cu unt. Zaharul si apa se pun la foc intr-o oala suficient de mare, pana cand se transforma intr-un sirop care "se leaga" in fir subtire....Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu afumatura de porc
Postat de: merisor67 in CiorbeBoabele de fasole, bine spalate le punem de cu seara intr-un vas si le acoperim cu apa in cantitate mai mare si dam vasul la frigider. A doua zi, schimbam apa si punem vasul la foc mediu si...Citeste continuarea
Chiftelute de curcan cu sos marinat
Postat de: ianculubita in CurcanIntr-un castron se pune carnea,oul batut,ceapa taiata marunt,usturoiul pisat,cartoful fiert si pasat,sau crud ras pe razatoarea cu ochiuri mici,miezul de paine stors,sare,piper,cimbru,verdeata...Citeste continuarea
Cozonac fara framantare
Postat de: Criss in DulciuriDrojdia se amesteca cu laptele cald si se lasa deoparte pana incepe sa se umfle. Intr-un vas incapator se pune faina, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, untul topit si uleiul,...Citeste continuarea
Ciocanele imbracate in bacon si...
Postat de: Constelatialeu in PuiCuratam ciocanele si le spalam bine.Le punem la fiert cu cca 2 l apa si 2 cuburi de maggi. Lasam sa fiarba cca 20 min. Scoatem ciocanelele pe o farfurie si le lasam sa se raceasca putin. Apoi...Citeste continuarea
Chec cu nutella si nuca
Postat de: ela in PrajituriTopim untul(la microunde). Radem ciocolata. Incalzim putin laptele in care punem cacaoa si amestecam bine,apoi adaugam untul topit si nutela si omogenizam bine. Nuca o macinam grosier,nu...Citeste continuarea
Coji de portocale confiate
Postat de: Criss in DulciuriPortocalele si lamaile trebuie obligatoriu spalate inainte de folosire. Eu le spal cu partea dura a unui burete de vase. Eu am adunat intr-un vas in frigider coji timp de cateva zile. Cu o zi...Citeste continuarea
Cosulete din foietaj, cu de toate
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriIntindem usor foaia de aluat, dezghetata complet si o taiem in patrate cam cat sa incapa in formele de briose. Mie mi-au iesit 12 patrate. Asezam patratele in formele de briose adunandu-le mai...Citeste continuarea
Crap pe pat de zacusca, la cuptor
Postat de: medioto59 in Crap / CarasPunem intr-o oala la fiert fasolea cu un praf de sare. După ce a dat intr-un clocot aruncăm apa, punem fasolea in altă apă fierbinte cu un praf de...Citeste continuarea
Crema catalana by Gordon Ramsay
Postat de: ianculubita in DulciuriIntr-un vas pe foc mic se pune laptele,smantana,coaja de citrice,scortisoara si se lasa 1-2min dupa care se da deoparte,se acopera sa se infuzeze aromele dar si sa se raceasca In acest timp,se...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu legume si branza
Postat de: violeta30 in DulciuriSe curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert cu sare. Cand au fiert se scurg de zeama, se pune un strat din jumatate din cantitatea de cartofi intr-un vas de yena, se paseaza...Citeste continuarea
Ciorba cu legume si prosciutto
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala .Ceapa si rosiile se toaca marunt . Jumatate din ardei se toaca cuburi . Morcovul si radacina de patrunjel se feliaza . Se spala bucata de prosciutto si se...Citeste continuarea
Chiftele de zucchini cu pesmet
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriDovlecelul se da pe razatoarea mare si se lasa cateva minute in castron. Ceapa o tocam marunt,adaugam morcovul dat pe razatoare,iar dovlecelul ras se stoarce bine,iar patrunjelul se toaca...Citeste continuarea
Ciuperci pleurotus cu smantana la...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCeapa se toaca marunt,se pune cu putin ulei de masline la Multicooker,din Meniu se seteaza Fry 2-3 minute. Ciuperciile se spala bine si se taie fasii,se adauga peste ceapa calita,se mai seteaza...Citeste continuarea
Chiftelute cu ricotta in sos
Postat de: papabundetot in VitaAm pus intr-o cratita la foc mic fenelul tocat marunt,cu usturoiul,putin ulei,turmenic,chimen,cardamon,chilly,pastaia de vanilie si le-am lasat sa se caleasca usor.Am adaugat apoi passata de...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata si nuca de cocos
Postat de: nadea68 in PrajituriEu mai intai am preparat crema de ciocolata dupa instructiuni de pe pachet,dupa care am pus-o in frigider. Ciocolata am razuit-o si am pus-o in congelator. Incepem cu checul :) Intr-un...Citeste continuarea
Coaja confiata de lamaie si portocala
Postat de: simona72 in Sirop / CompotPentru a realiza coaja confiata de lamaie am ales din magazin lamaile acelea mari, pe care eu nu le cumpar niciodata, pentru ca, au un continut scazut de suc, dar contin o coaja groasa. ...Citeste continuarea
Clatite cu crema de branza, nuci si...
Postat de: ralu_ca in PrajituriIntr-un vas am pus branza fagaras amestecata cu esenta, zahar vanilat, stafide (care au fost lasate in prealabil in putin cognac) si nuca. Foile de clatite le-am umplut cu crema de branza si le-am...Citeste continuarea
Cartofi cu pulpe de pui la cuptor
Postat de: botcrina in PuiSe curăţă cartofii, se spală şi se taie în patru pe lungime. Se spală pulpele, se curăţă, apoi se taie în două fiecare. Într-un vas termorezistent se pune ulei,...Citeste continuarea
Creveti cu sos de usturoi
Postat de: madab in Fructe de mareAm spalat crevetii si le-am rupt mustatile. Intr-o tigaie mare si adanca am pus untul la topit. Cand acesta s-a incins am pus crevetii, i-am lasat sa se schimbe la culoare si sa lase un suc ca o...Citeste continuarea
Ciorba de pui acrita cu zeama de...
Postat de: Bunica in Supe/CiorbeAripile si spatele de pui portionat,spalat se pun la fiert. Din cand in cand se spumuieste. Cand a plesnit pielea de la incheietura aripei se pun legumele . Legumele spalate...Citeste continuarea
Ceafa de porc caramelizata in bere...
Postat de: mihaelar63 in PorcUsturoiul se curata si se feliaza . Feliile de carne se aseaza intr-o tava se presara deasupra , usturoi tocat , sare , piper , boia , salvia sfarmata si se toarna deasupra berea neagra . Se...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Postat de: madab in CiorbeSe spala fasolea si se pune la fiert cu putina sare. Cat timp fierbe aceasta spalam, curatam si taiem legumele. Eu am taiat ceapa si ardeiul cubulete, iar morcovii si pastarnacul le-am dat pe...Citeste continuarea
Cremsnit cu foietaj de casa
Postat de: merisor67 in PrajituriPunem untul intr-un vas si il topim la foc mic, apoi dam deoparte, intr-un alt vas, jumatate din cantitate, iar peste cantitatea de pe foc adaugam uleiul si lasasam sa dea in clocot, apoi adaugam...Citeste continuarea
Cornuri cu unt, nuci si miere
Postat de: simona72 in DulciuriAluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Am lasat aluatul la dospit la loc caldut pentru 20 minute. Am impartit aluatl in doua, am...Citeste continuarea




















