A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de fasole boabe, de post

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Spalam bine fasolea si o punem la fiert in apa cat sa fie acoperita. O lasam pana cand atinge punctul de fierbere, apoi scurgem apa, clatim fasolea si vasul cu apa calda, apoi punem din nou...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu ciocolata

Postat de: Valyvalentyna in Dulciuri

Cernem faina intr un lighean si facem o gropita in mijloc unde punem drojdia cu 2 linguri de lapte caldut si lasam 10 minute. Intre timp batem bine ouale cu sarea si zaharul si zaharul vanilat...Citeste continuarea

Ciocolată de casă în foi de...

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Se pune apa cu zahărul la fiert apoi se adaugă untul. Dupa ce acesta s-a topit, punem stafidele, nuca și cacaoa. Luam de pe foc și punem laptele praf amestecând continuu pana se...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: cristinutanicolita in Ciorbe

Curatam si spalam legumele. Radacinoasele(morcov,patrunjel,telina) le dam pe razatoarea mare sau le tocam,cartofi ii taiem cubulete. Intr-o oala punem apa la fiert,cand da in clocot punem...Citeste continuarea

Ciocanele de pui la punga cu...

Postat de: monik80 in Pui

Se curata cartofii,si se cresteaza,se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se condimenteaza cu sare,piper,vegeta,boia,oregano,busuioc,maghiran,tarhon iar deseaupra se rade cascaval(optional).Pulpele...Citeste continuarea

Chifle cu branza si cartofi

Postat de: merisor67 in Piine

Preparam mai intai un piure obisnuit de cartofi. Curatam, spalam si portionam cartofii, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti, plus o lingurita de sare. Ii lasam sa fiarba pana...Citeste continuarea

Cartofi copţi în coajă cu mujdei

Postat de: DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post

  Se spală cartofii bine, se usucă şi pe pun la copt în cuptor. Se întorc de pe o parte pe alta, pentru a se coace bine pe ambele părţi. Mujdeiul: Se curăţă...Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu biscuiti si...

Postat de: daniastefania in Prajituri

Prima data facem un caramel din 5 linguri de zahar si 3 linguri de apa. Cand s-a caramelizat zaharul il turnam in forma in care dorim sa facem crema. Lasam putin sa se intareasca. Pregatim si...Citeste continuarea

Cum sa pregatesti homarul by Alex...

Postat de: AlexTeacher in Fructe de mare

Puneti o oala cu apa si 1 lingurita de sare pe foc. In momentul in care clocoteste adaugati homarul proaspat, viu (da, stiu, e dureros, dar ce sa faci...) si puneti capacul; Lasati-l acolo...Citeste continuarea

Cartofi cu branza si marar la cuptor

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se curăţă cartofii, se taie în 4 şi se pun la fiert în apă cu sare pentru 15-20 de minute. Se scurg de apă şi se lasă să se răcească puţin. Preîncălzim cuptorul...Citeste continuarea

Ciorba de linte cu prosciutto

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam legumele, le spalam sub jet de apa rece. Ceapa tocata marunt o calim in ulei 2- minute, adaugam feliile de prosciute taiate fasii, apoi boabele de linte uscata. Punem apa rece, adaugam...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu tarhon

Postat de: gey in Ciorbe

Alegem fasolea, o spalam si o punem la fiert. Se schimba apa de 3-4 ori dupa ce da in cateva clocote. De fiecare data se pune fasolea in apa fiarta. Dupa ce s-a fiert ( boaba este moale) ne putem...Citeste continuarea

Ciorba de ciuperci cu galuste si fidea

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam si spalam legumele. Ciupercile se trec prin robot sa obtinem un fel de pasta. Ceapa se taie marunt, morcovul se taie rondele, apoi se calesc cateva minute in ulei la foc mic. Adaugam boabe...Citeste continuarea

Cotlet de porc la gratar cu sos de...

Postat de: timea in Porc

Cotletul feliat il batem cu ciocanul de snitele. Saram si piperam pe ambele parti, acoperim cu o folie alimentara carnea si o punem la frigider o ora (daca va grabiti, nu-i bai, o pregatiti asa...Citeste continuarea

Clatite simple

Postat de: dantes in Dulciuri

Maruntim bine banana, adaugam ouale, esenta de vanilie (se poate si fara sau putem folosi scortisoara). Batem bine totul cu telul pana obtinem o pasta omogena, luam din compozitie cate putin,...Citeste continuarea

Covrigi sarati

Postat de: Andra_h in Piine

Punem intr-un vas drojdia, zaharul, o lingura de faina si putin lapte cald din cantitatea prevazuta in reteta. Se amesteca si se lasa la dospit. Intre timp cernem faina si o punem intr-un...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: Irina in Ciorbe

Pentru inceput am pus capul de piept la fiert, am spumuit si l-am lasat sa mai fiarba ceva vreme singur, pana am adaugat legumele si perisoarele, pentru a fi sigura ca e carnea fiarta bine si...Citeste continuarea

Chiftelute de ciuperci

Postat de: Camy_gby in Mancaruri de legume

Ciupercile care le-am folosit eu erau fierte si apoi congelate, asa ca azi doar le-am dezghetat le-am stors bine si le-am maruntit putin in robot. Am trecut prin robot si ceapa impreuna cu...Citeste continuarea

Ciulama cu ciuperci si smantana

Postat de: geoline in Mancaruri de legume

Curatam ceapa, o tocam marunt, taiem usturoiul feliute subtiri si le calim in ulei. Adaugam si ciupercile tocate felii mai mari. Lasam vreo 10 minute la calit apoi adaugam faina amestecata cu apa....Citeste continuarea

Cartofi cu ou ca la bunica

Postat de: madab in Mancaruri de legume

Cureti cartofii ,ii speli si ii tai felii subtiri.  Intr-o tigaie pui ulei la incins ,peste care se pun cartofii.  Se lasa sa se rumeneasca bine si sa se sfarame, se condimenteaza...Citeste continuarea

Camembert cu dulceata de afine

Postat de: dantes in Aperitive / Garnituri

Camembertul se da prin faina,ou batut,pesmet amestecat cu susan si se prajeste in ulei incins cam 3 minute pe fiecare parte. Se serveste impreuna cu dulceata de afine. Citeste continuarea

Cartofi cu branza la cuptor

Postat de: geoline in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata, se taie in cubulete si se fierb. Dupa ce se scurg de apa, se lasa la racit. Radem branza, adaugam peste ardeiul si ciupercile tocate marunt si cele 4 oua amestecate cu...Citeste continuarea

Cornuri cu branza si marar

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Laptele il punem pe foc sa fie caldut, iar iaurtul la temperatura camerei. Intr-un bol cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, oul,...Citeste continuarea

Cornuri cu branza sarata

Postat de: raluca95 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, iar separat dizolvam drojdia cu zaharul in putin lapte caldut si il turnam in mijlocul fainii incepand sa amestecam, turnam si restul de lapte, dupa care si...Citeste continuarea

Curry de cartofi cu oua ochiuri

Postat de: daniastefania in Aperitive / Garnituri

Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete se pun la fiert. Cand au fiert se strecoara. Se pune pe foc un vas cu 2 linguri de ulei. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste putin. Se adauga...Citeste continuarea

Ciorba de urzici cu costita afumata

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam cu grija urzicile de resturi si le spalam in cateva ape, pana apa iese curata. Punem un vas cu apa la foc, iar cand aceasta clocoteste punem urzicile si le lasam sa dea cateva...Citeste continuarea

Cornulete cu gem

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Punem laptele si zaharul la foc si amestecam continuu pana zaharul se topeste, apoi dam vasul jos.Daca este prea fierbinte il lasam sa se raceasca...Citeste continuarea

Chiftele coapte

Postat de: ela2015 in Aperitive / Garnituri

Curatam cepele, le tocam marunt si le calim in putin ulei, cat sa capete culoare aurie. Ceapa va da un gust dulce chiftelutelor. Inmuiem painea in lapte sau apa, o stoarcem bine si o pasam sau...Citeste continuarea

Coronite cu Finetti

Postat de: rhapsody in Dulciuri

1. Cerne faina (cei 1000 g) intr-un vas incapator. Fa o adancitura in mijlocul acesteia, pune drojdia sfaramata impreuna cu zaharul si o dizolvi cu apa calduta. Acoperi vasul si lasi sa dospeasca...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu gem de...

Postat de: geoline in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Se bat oualele cu zaharul, untul, sarea si aromele. Se adauga laptele, apa si faina alternand pentru a evita formarea cocoloaselor. Prajim clatitele in tigaia unsa cu...Citeste continuarea

Ciulama cu ciuperci si mazare

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Curatam ceapa si o tocam marunt. Mazarea o scurgem de zeama, o spalam cu apa rece, ciupercile le spalam si le taiem felii. Intr-o cratita incingem uleiul, innabusim ceapa 2 minute. Adaugam...Citeste continuarea

Ciorba de brocolli si porumb

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Legumele se curata si se spala foarte bine sub jet de apa rece. Punem in oala 3-4 linguri de ulei, apoi adaugam prazul, ardeiul si morcovul, toate aceste legume taiate bucati. Lasam sa se caleasca...Citeste continuarea

Carnaciori de nuca

Postat de: Camy_gby in Aperitive / Garnituri

Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma cu mixerul. Se incorporeaza grisul si se lasa la odihnit 30 de minute. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si impreuna cu restul ingredientelor se...Citeste continuarea

Crema de zahar ars by Alex Teacher...

Postat de: AlexTeacher in Dulciuri

Intr-un bol mare spargem cele 10 oua pe care le vom mixa bine Adaugam 100g de zahar si amestecam pana se va topi Punem un varf de sare,...Citeste continuarea

Ciorba de vita cu legume

Postat de: reisnaor_2006 in Ciorbe

Legumele se spala si se curata. Morcovii, telina, ardeiul, ceapa, cartofii se taie cubulete. Carnea  se spala, se portioneaza si se pune la fiert in 3-4 l apa cu sare. In timpul fierberii se...Citeste continuarea

Cozonac cu mousse de mere si...

Postat de: cris2711 in Dulciuri

Intr-un castron amestecam faina impreuna cu sarea,apoi se adauga coaja de portocala. Intr-un castronel se dizolva drojdia in laptele caldut cu zahar(cate o lingura din fiecare). Se pune...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu gem de piersici...

Postat de: daniastefania in Prajituri

Pregatim aluatul pentru cornulete. Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in laptele caldut. Adaugam apoi faina cernuta, iaurtul, 2 oua, praful de sare si untura. Se framanta bine pana se obtine un...Citeste continuarea

Cornuri cu gem

Postat de: Irina in Dulciuri

Am amestecat faina cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Am adaugat untul si laptele acru si am framantat un aluat moale, care nu se lipeste de degete.  Am lasat aluatul la crescut, avand...Citeste continuarea

Cozonac unguresc

Postat de: dantes in Dulciuri

Se amesteca margarina cu faina si se freaca bine; se adauga ouale,zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar. Se lasa sa creasca circa 30 minute dupa care se framanta bine si se...Citeste continuarea

Ciorba de mazare cu cartofi - de post

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele spalate se curata si se spala din nou . Morcovii se taie rondele cu cutitul ondulat . Telina se feliaza . Ceapa se toaca marunt . Cartofii se taie cuburi . Caliti...Citeste continuarea

Ciorba de vitel cu mazare verde -...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Carnea de vitel se spala si se portioneaza in cuburi de 3/3 cm . Legumele se spala , se curata si din nou se spala . morcovii se taie rondele cu ajutorul cutitului ondulat...Citeste continuarea

Curcan cu cimbru si oregano

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Pulpa se curata , se spala si se aseaza intr-o tava . Cartofii , ceapa si usturoiul se curata . Feliati legumele si le asezati in jurul pulpei de curcan . Sarati , piparati , pudrati cu...Citeste continuarea

Calzone

Postat de: daniastefania in Pizza

Se incalzeste cuptorul la 210 grade C. Se unge o tava cu unt sau ulei sau se pune hartie de copt. Se topeste untul si se lasa la racit. Intr-un bol se amesteca faina cernuta cu oul, laptele...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu cartofi

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Ardeiul rosu si galben, il curatam de seminte, il taiem cubulete. Decojim morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Taiem rondele ceapa verde, patrunjelul il tocam marunt. Intr-o oala...Citeste continuarea

Costita de porc cu rosii, la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Porc

Intr-un castron punem condimentele Kotanyi, boiaua iute, usturoiul curatat si zdrobit, uleiul de masline, amestecam. Bucata de costita o crestam pe partea fara os si o tavalim prin condimente, o...Citeste continuarea

Cornulete cu dulceata si nuca

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Nuca se macina si se amesteca cu dulceata de capsuni si gemul de prune. Lichefiem drojdia ci sarea si zaharul. Peste drojdie turnam toate ingredientele lichide, apoipunem faina si framantam...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala si se fierb in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Se trec sub jet de apa rece cateva secunde, se scurg de apa si se curata de coaja. Feliem cartofii si ii asezam in forma...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu prune uscate

Postat de: mihaelar63 in Porc

Bucata de cotlet se spala se lasa sa se zvante . Se sareaza carnea si cu un cutit se face pe lungime o taietura care se largeste si se umple cu fructe uscate . Legumele se curata  si se...Citeste continuarea

Cornuri fragede cu rahat si dulceata

Postat de: andreea91 in Dulciuri

Cernem faina intr-un bol si facem o gaura in mijlocul acesteia. Incalzim laptele nu prea fierbine si in 150 ml de lapte dizolvam drojdia. Dupa care o adaugam in mijlocul fainii si framantam...Citeste continuarea

Ciuperci gratinate cu creveți

Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri

Curățăm usturoiul și se toacă mărunt. Curățăm ciupercile de piciorușe, se spală sau se curăță cu o perie de eventualele impurităță. Piciorușele de la ciuperci nu le vom folosi,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pere și cacao - Delicioasă și pufoasă

ieri la 10:09

Pastă de fasole cu ceapă și bacon - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.10 la 09:47

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

pe 30.10 la 10:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]