Ciorba de fasole boabe, de post
Postat de: merisor67 in CiorbeSpalam bine fasolea si o punem la fiert in apa cat sa fie acoperita. O lasam pana cand atinge punctul de fierbere, apoi scurgem apa, clatim fasolea si vasul cu apa calda, apoi punem din nou...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu ciocolata
Postat de: Valyvalentyna in DulciuriCernem faina intr un lighean si facem o gropita in mijloc unde punem drojdia cu 2 linguri de lapte caldut si lasam 10 minute. Intre timp batem bine ouale cu sarea si zaharul si zaharul vanilat...Citeste continuarea
Ciocolată de casă în foi de...
Postat de: mirela0911 in DulciuriSe pune apa cu zahărul la fiert apoi se adaugă untul. Dupa ce acesta s-a topit, punem stafidele, nuca și cacaoa. Luam de pe foc și punem laptele praf amestecând continuu pana se...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: cristinutanicolita in CiorbeCuratam si spalam legumele. Radacinoasele(morcov,patrunjel,telina) le dam pe razatoarea mare sau le tocam,cartofi ii taiem cubulete. Intr-o oala punem apa la fiert,cand da in clocot punem...Citeste continuarea
Ciocanele de pui la punga cu...
Postat de: monik80 in PuiSe curata cartofii,si se cresteaza,se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se condimenteaza cu sare,piper,vegeta,boia,oregano,busuioc,maghiran,tarhon iar deseaupra se rade cascaval(optional).Pulpele...Citeste continuarea
Chifle cu branza si cartofi
Postat de: merisor67 in PiinePreparam mai intai un piure obisnuit de cartofi. Curatam, spalam si portionam cartofii, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti, plus o lingurita de sare. Ii lasam sa fiarba pana...Citeste continuarea
Cartofi copţi în coajă cu mujdei
Postat de: DinDragostePentruGatit in Mancaruri de postSe spală cartofii bine, se usucă şi pe pun la copt în cuptor. Se întorc de pe o parte pe alta, pentru a se coace bine pe ambele părţi. Mujdeiul: Se curăţă...Citeste continuarea
Crema de zahar ars cu biscuiti si...
Postat de: daniastefania in PrajituriPrima data facem un caramel din 5 linguri de zahar si 3 linguri de apa. Cand s-a caramelizat zaharul il turnam in forma in care dorim sa facem crema. Lasam putin sa se intareasca. Pregatim si...Citeste continuarea
Cum sa pregatesti homarul by Alex...
Postat de: AlexTeacher in Fructe de marePuneti o oala cu apa si 1 lingurita de sare pe foc. In momentul in care clocoteste adaugati homarul proaspat, viu (da, stiu, e dureros, dar ce sa faci...) si puneti capacul; Lasati-l acolo...Citeste continuarea
Cartofi cu branza si marar la cuptor
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe curăţă cartofii, se taie în 4 şi se pun la fiert în apă cu sare pentru 15-20 de minute. Se scurg de apă şi se lasă să se răcească puţin. Preîncălzim cuptorul...Citeste continuarea
Ciorba de linte cu prosciutto
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam legumele, le spalam sub jet de apa rece. Ceapa tocata marunt o calim in ulei 2- minute, adaugam feliile de prosciute taiate fasii, apoi boabele de linte uscata. Punem apa rece, adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu tarhon
Postat de: gey in CiorbeAlegem fasolea, o spalam si o punem la fiert. Se schimba apa de 3-4 ori dupa ce da in cateva clocote. De fiecare data se pune fasolea in apa fiarta. Dupa ce s-a fiert ( boaba este moale) ne putem...Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci cu galuste si fidea
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Ciupercile se trec prin robot sa obtinem un fel de pasta. Ceapa se taie marunt, morcovul se taie rondele, apoi se calesc cateva minute in ulei la foc mic. Adaugam boabe...Citeste continuarea
Cotlet de porc la gratar cu sos de...
Postat de: timea in PorcCotletul feliat il batem cu ciocanul de snitele. Saram si piperam pe ambele parti, acoperim cu o folie alimentara carnea si o punem la frigider o ora (daca va grabiti, nu-i bai, o pregatiti asa...Citeste continuarea
Clatite simple
Postat de: dantes in DulciuriMaruntim bine banana, adaugam ouale, esenta de vanilie (se poate si fara sau putem folosi scortisoara). Batem bine totul cu telul pana obtinem o pasta omogena, luam din compozitie cate putin,...Citeste continuarea
Covrigi sarati
Postat de: Andra_h in PiinePunem intr-un vas drojdia, zaharul, o lingura de faina si putin lapte cald din cantitatea prevazuta in reteta. Se amesteca si se lasa la dospit. Intre timp cernem faina si o punem intr-un...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Irina in CiorbePentru inceput am pus capul de piept la fiert, am spumuit si l-am lasat sa mai fiarba ceva vreme singur, pana am adaugat legumele si perisoarele, pentru a fi sigura ca e carnea fiarta bine si...Citeste continuarea
Chiftelute de ciuperci
Postat de: Camy_gby in Mancaruri de legumeCiupercile care le-am folosit eu erau fierte si apoi congelate, asa ca azi doar le-am dezghetat le-am stors bine si le-am maruntit putin in robot. Am trecut prin robot si ceapa impreuna cu...Citeste continuarea
Ciulama cu ciuperci si smantana
Postat de: geoline in Mancaruri de legumeCuratam ceapa, o tocam marunt, taiem usturoiul feliute subtiri si le calim in ulei. Adaugam si ciupercile tocate felii mai mari. Lasam vreo 10 minute la calit apoi adaugam faina amestecata cu apa....Citeste continuarea
Cartofi cu ou ca la bunica
Postat de: madab in Mancaruri de legumeCureti cartofii ,ii speli si ii tai felii subtiri. Intr-o tigaie pui ulei la incins ,peste care se pun cartofii. Se lasa sa se rumeneasca bine si sa se sfarame, se condimenteaza...Citeste continuarea
Camembert cu dulceata de afine
Postat de: dantes in Aperitive / GarnituriCamembertul se da prin faina,ou batut,pesmet amestecat cu susan si se prajeste in ulei incins cam 3 minute pe fiecare parte. Se serveste impreuna cu dulceata de afine. Citeste continuarea
Cartofi cu branza la cuptor
Postat de: geoline in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se taie in cubulete si se fierb. Dupa ce se scurg de apa, se lasa la racit. Radem branza, adaugam peste ardeiul si ciupercile tocate marunt si cele 4 oua amestecate cu...Citeste continuarea
Cornuri cu branza si marar
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Laptele il punem pe foc sa fie caldut, iar iaurtul la temperatura camerei. Intr-un bol cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, oul,...Citeste continuarea
Cornuri cu branza sarata
Postat de: raluca95 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol amestecam faina cu sarea, iar separat dizolvam drojdia cu zaharul in putin lapte caldut si il turnam in mijlocul fainii incepand sa amestecam, turnam si restul de lapte, dupa care si...Citeste continuarea
Curry de cartofi cu oua ochiuri
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriCartofii curatati, spalati si taiati cubulete se pun la fiert. Cand au fiert se strecoara. Se pune pe foc un vas cu 2 linguri de ulei. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste putin. Se adauga...Citeste continuarea
Ciorba de urzici cu costita afumata
Postat de: katty in CiorbeCuratam cu grija urzicile de resturi si le spalam in cateva ape, pana apa iese curata. Punem un vas cu apa la foc, iar cand aceasta clocoteste punem urzicile si le lasam sa dea cateva...Citeste continuarea
Cornulete cu gem
Postat de: katty in DulciuriIntr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Punem laptele si zaharul la foc si amestecam continuu pana zaharul se topeste, apoi dam vasul jos.Daca este prea fierbinte il lasam sa se raceasca...Citeste continuarea
Chiftele coapte
Postat de: ela2015 in Aperitive / GarnituriCuratam cepele, le tocam marunt si le calim in putin ulei, cat sa capete culoare aurie. Ceapa va da un gust dulce chiftelutelor. Inmuiem painea in lapte sau apa, o stoarcem bine si o pasam sau...Citeste continuarea
Coronite cu Finetti
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Cerne faina (cei 1000 g) intr-un vas incapator. Fa o adancitura in mijlocul acesteia, pune drojdia sfaramata impreuna cu zaharul si o dizolvi cu apa calduta. Acoperi vasul si lasi sa dospeasca...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu gem de...
Postat de: geoline in DulciuriClatite pufoase reteta Se bat oualele cu zaharul, untul, sarea si aromele. Se adauga laptele, apa si faina alternand pentru a evita formarea cocoloaselor. Prajim clatitele in tigaia unsa cu...Citeste continuarea
Ciulama cu ciuperci si mazare
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeCuratam ceapa si o tocam marunt. Mazarea o scurgem de zeama, o spalam cu apa rece, ciupercile le spalam si le taiem felii. Intr-o cratita incingem uleiul, innabusim ceapa 2 minute. Adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de brocolli si porumb
Postat de: Valclaudia in CiorbeLegumele se curata si se spala foarte bine sub jet de apa rece. Punem in oala 3-4 linguri de ulei, apoi adaugam prazul, ardeiul si morcovul, toate aceste legume taiate bucati. Lasam sa se caleasca...Citeste continuarea
Carnaciori de nuca
Postat de: Camy_gby in Aperitive / GarnituriOuale se separa, iar albusurile se bat spuma cu mixerul. Se incorporeaza grisul si se lasa la odihnit 30 de minute. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si impreuna cu restul ingredientelor se...Citeste continuarea
Crema de zahar ars by Alex Teacher...
Postat de: AlexTeacher in DulciuriIntr-un bol mare spargem cele 10 oua pe care le vom mixa bine Adaugam 100g de zahar si amestecam pana se va topi Punem un varf de sare,...Citeste continuarea
Ciorba de vita cu legume
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbeLegumele se spala si se curata. Morcovii, telina, ardeiul, ceapa, cartofii se taie cubulete. Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in 3-4 l apa cu sare. In timpul fierberii se...Citeste continuarea
Cozonac cu mousse de mere si...
Postat de: cris2711 in DulciuriIntr-un castron amestecam faina impreuna cu sarea,apoi se adauga coaja de portocala. Intr-un castronel se dizolva drojdia in laptele caldut cu zahar(cate o lingura din fiecare). Se pune...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu gem de piersici...
Postat de: daniastefania in PrajituriPregatim aluatul pentru cornulete. Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in laptele caldut. Adaugam apoi faina cernuta, iaurtul, 2 oua, praful de sare si untura. Se framanta bine pana se obtine un...Citeste continuarea
Cornuri cu gem
Postat de: Irina in DulciuriAm amestecat faina cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Am adaugat untul si laptele acru si am framantat un aluat moale, care nu se lipeste de degete. Am lasat aluatul la crescut, avand...Citeste continuarea
Cozonac unguresc
Postat de: dantes in DulciuriSe amesteca margarina cu faina si se freaca bine; se adauga ouale,zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar. Se lasa sa creasca circa 30 minute dupa care se framanta bine si se...Citeste continuarea
Ciorba de mazare cu cartofi - de post
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele spalate se curata si se spala din nou . Morcovii se taie rondele cu cutitul ondulat . Telina se feliaza . Ceapa se toaca marunt . Cartofii se taie cuburi . Caliti...Citeste continuarea
Ciorba de vitel cu mazare verde -...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCarnea de vitel se spala si se portioneaza in cuburi de 3/3 cm . Legumele se spala , se curata si din nou se spala . morcovii se taie rondele cu ajutorul cutitului ondulat...Citeste continuarea
Curcan cu cimbru si oregano
Postat de: mihaelar63 in CurcanPulpa se curata , se spala si se aseaza intr-o tava . Cartofii , ceapa si usturoiul se curata . Feliati legumele si le asezati in jurul pulpei de curcan . Sarati , piparati , pudrati cu...Citeste continuarea
Calzone
Postat de: daniastefania in PizzaSe incalzeste cuptorul la 210 grade C. Se unge o tava cu unt sau ulei sau se pune hartie de copt. Se topeste untul si se lasa la racit. Intr-un bol se amesteca faina cernuta cu oul, laptele...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu cartofi
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeArdeiul rosu si galben, il curatam de seminte, il taiem cubulete. Decojim morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Taiem rondele ceapa verde, patrunjelul il tocam marunt. Intr-o oala...Citeste continuarea
Costita de porc cu rosii, la cuptor
Postat de: Constelatialeu in PorcIntr-un castron punem condimentele Kotanyi, boiaua iute, usturoiul curatat si zdrobit, uleiul de masline, amestecam. Bucata de costita o crestam pe partea fara os si o tavalim prin condimente, o...Citeste continuarea
Cornulete cu dulceata si nuca
Postat de: Valclaudia in DulciuriNuca se macina si se amesteca cu dulceata de capsuni si gemul de prune. Lichefiem drojdia ci sarea si zaharul. Peste drojdie turnam toate ingredientele lichide, apoipunem faina si framantam...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se fierb in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Se trec sub jet de apa rece cateva secunde, se scurg de apa si se curata de coaja. Feliem cartofii si ii asezam in forma...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu prune uscate
Postat de: mihaelar63 in PorcBucata de cotlet se spala se lasa sa se zvante . Se sareaza carnea si cu un cutit se face pe lungime o taietura care se largeste si se umple cu fructe uscate . Legumele se curata si se...Citeste continuarea
Cornuri fragede cu rahat si dulceata
Postat de: andreea91 in DulciuriCernem faina intr-un bol si facem o gaura in mijlocul acesteia. Incalzim laptele nu prea fierbine si in 150 ml de lapte dizolvam drojdia. Dupa care o adaugam in mijlocul fainii si framantam...Citeste continuarea
Ciuperci gratinate cu creveți
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriCurățăm usturoiul și se toacă mărunt. Curățăm ciupercile de piciorușe, se spală sau se curăță cu o perie de eventualele impurităță. Piciorușele de la ciuperci nu le vom folosi,...Citeste continuarea




















