Chiftelute marinate in sos de rosii
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneSe prepara materialul pentru chiftele amestecand toate ingredientele . Cu mainile unse cu ulei formati chiftelute dupa forma si marimea preferata . Prajiti chiftelutele in ulei incins ....Citeste continuarea
Curcan cu ananas
Postat de: margo in CurcanPulpele de curcan se dezoseaza si se taie fasii potrivit de mari.Se pregateste o marinada din ulei de masline,vin,sare,piper,cimbru,coriandru,usturoi.Se tine carnea in aceasta marinada cateva ore...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: sufletista in Mezel de casaCarnea o taiem cuburi si o trecem prin masina de tocat. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-un lighean mai mare adaugam carnea,usturoiul,condimente dupa gust. Matele le spalam bine.punem...Citeste continuarea
Clatite cu branza de vaci la cuptor
Postat de: andreea91 in DulciuriBatem ouale cu praful de sare ,adaugam apa minerala iar apoi faina si batem bine cu telul pt a nu forma cocoloase. Trebuie sa obtinem o compoziti nu foarte lichida. Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe alege fasolea, se spala si se pune la fiert. Dupa ce a dat in clocot se mai lasa putin la foc, dupa care se ia si se acopera cu un capac. Se lasa sa se umfle. Apoi, fasolea se clateste cu...Citeste continuarea
Carne de iepure cu piure
Postat de: pity19 in IepureCondimentam carnea de iepure ; Luam o tigaie in care am adaugat ulei , dam la incins ; Cand uleiul este incins , asezam carnea in tigaie si lasam pana se rumenesc bine pe ambele parti ;...Citeste continuarea
Cookies cu ovaz
Postat de: mihaelastanescu in PrajituriIncalziti cuptorul la 175 de grade C si pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt. Faceti un piure din banane,apoi adaugati uleiul si vanilia. Intr-un bol amestati ovazul, fulgii de cocos,...Citeste continuarea
Ciorba de potroace a la Radu Anton...
Postat de: Sylvia in CiorbeEste o ciorba perfecta si completa , servita fierbinte cu o bucata zdravana de paine si ardei iute nu mai cere nici o completare....iar realizarea ei este extrem de...Citeste continuarea
Clatite Umplute cu Salata de Pui
Postat de: marinicayou10 in Aperitive / GarnituriPentru clatite amestecam toate ingredientele lichide si ouale.Adaugam faina putin cate putin pana obtinem un aluat moale. Coacem clatitele in tigaia unsa cu ulei Pentru salata de pui, fierbem...Citeste continuarea
Chiftelute din piept de pui
Postat de: geoline in PuiPieptul de pui, painea, ceapa si usturoiul se dau prin masina de tocat. In compozitia rezultata se adauga oul, verdeata, sarea, piperul si deliktul. Se formeaza apoi bilute care se prajesc in ulei...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu dulceata de...
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriSe face maiaua din drojdie, 2 linguri de lapte, o lingurita de zahar si o lingura de faina. Dupa ce le amestecam, se lasa la crescut. Dupa ce a crescut maiaua, in paralel punem faina cernuta...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu ou
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbeCarnea taiata cubulete se pune intr-o oala cu 3 l apa rece. Cand apa a dat in clocot si apare spuma , se indeparteaza cu ajutorul unei spumiere . Dupa 15 minute se adauga legumele taiate...Citeste continuarea
Ciorba cu carnati si zeama acra de...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeZeama de moare se pune la fiert impreuna cu carnatii intregi , foile de dafin, crengutele de ierburi si boabele de piper .Lasati sa fiarba impreuna 10-15 minute . Spumati daca este necesar ....Citeste continuarea
Cornuri cu virsli(carnaciori)
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriAluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am spreyat un vas cu ulei de floarea soarelui, am asezat aluatul in vas, l-am...Citeste continuarea
Ciorba radauteana a la Gaby_d
Postat de: Corina33 in CiorbeSe curata cepele si se toaca marunt, apoi se pun la calit in untul topit. Morcovii si telina se curata si se dau pe razatoarea mare, apoi se calesc putin impreuna cu ceapa. Pieptul de pui se spala...Citeste continuarea
Creveti simpli
Postat de: dantes in Fructe de mareSe incinge intr-o tigaie untul si se adauga usturoiul zdrobit si dupa un minut adaugam crevetii si ii prajim circa 3 minute. Ii condimentam dupa gust. Se servesc ca atare sau cu diferite garnituri...Citeste continuarea
Cuib de somon cu crema de branza si...
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriSe ia un inel pentru aranjat si se aseaza feliile de somon in interiorul lui, formand un cerc. Branza tofu se sfaramiteaza cu furculita si se amesteca cu smantana, pana devvine cremoasa si o...Citeste continuarea
Chiftelute cu sos de branzeturi
Postat de: aliliana in PorcPregatirea chiftelelor: ceapa si cartoful se curata si se spala, se toaca in 2-3. Carnea se spala se potioneaza. Toate aceste se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc bine bine. Se pun...Citeste continuarea
Castraveti bulgaresti reteta
Postat de: aliliana in MuraturiPregatim ingredientele: castravetii se spala, ceapa se curata, se toaca feliute, morcovul se curata, se spala si se taie pe lung, hreanul de asemenea. Usturoiul de curata, se pune intr-un bol. Se...Citeste continuarea
Ciorba de legume dreasa cu ou
Postat de: Bunica in CiorbeCeapa impreuna cu toate radacinoasele se curata,spala si toaca marunt. Punem la fiert 2 l. apa intr-o coala de 3 l. Cand da apa in clocot adaugam legumele. Dupa 10 minute de fiert adaugam...Citeste continuarea
Chocolate crinkles (fursecuri cu...
Postat de: privatelaura in DulciuriTopim ciocolata impreuna cu untul. Eu pun in cuptor, la foc mic, las cam 10 minute, apoi scot, amestec bine ca sa se omogenizeze. Ouale le mixam cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne si cascaval
Postat de: Oana in CannelloniPenstru sosul de carne, se mixeaza la robot ceapa, usturoiul si morcovul, se amesteca cu carnea si se pun toate intr-o craticioara, pe foc, sa se inabuseasca. Se amesteca din cand in cand, pana ce...Citeste continuarea
Ciocanele cu lamie in Dry Cooker
Postat de: babi5 in PuiAm spalat bine ciocanele de cu seara, am pus peste ele: sarea, piperul, vegeta, boiaua, usturoiul pisat, sucul de la lamaie si uleiul. Le-am amestecat bine si le-am lasat la marinat pana a doua...Citeste continuarea
Cornulete cu untura, nuca si gem
Postat de: bylaura in PrajituriSe amesteca untura cu faina si praful de copt, putina sare, otetul si nuca de cocos. Se framanta bine pana devine un aluat nelipicios. Se infasoara in folie de plastic si se da la frigider...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu galuste
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe curata, se spala, se toaca si se pun la fiert morcovul, ardeiul si cepele. Mai tarziu se adauga uleiul si o lingura de baza pentru mancare. Dupa aceea se pregatesc galustele: se bat...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca de cocos
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol mixam untul la temeperatura camerei cu zaharul,adaugam pe rand galbenusurile mixand bine dupa fiecare, Separat amestecam faina cu coaja de portocala rasa si nuca de cocos, adaugam...Citeste continuarea
Carne de porc prajita la tuci
Postat de: autodiag in PorcSe taie slanina si se pune in tuci, la foc mediu. Peste ea se adauga pulpa de porc, taiata in bucati mari, si sarea. Se amesteca din cand in cand. Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu bors
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbeCuratam si spalam toate legumele pentru ciorba,se dau prin razatoare si se pun in oala in care fierbem ciorba si lasam sa de-a in clocot. Intr-un castron punem carnea tocata. Adaugam orezul...Citeste continuarea
Cozonac cu mac, nuca si rahat
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai pregatim maiaua,drojdia cu o lingurita de zahar si 100 ml lapte caldut o amestecam si o lasam sa creasca cca 10-15 min. Intr-un castron mare cernem faina si facem o adancitura in...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe bat ouale cu praful de sare, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga uleiul, apoi laptele. Se adauga faina si se mixeaza pana se obtine un aluat subtire. Se unge tigaia cu ulei si se pune la...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu afumatura
Postat de: sufletista in PorcCartofii ii curatam,spalam si ii taiem felii. Taiem afumatura felii, Intr-un ceaun adaugam putin ulei dupa care adaugam slanina,lasam putin sa se prajeasca dupa care adagam feliile de muschi...Citeste continuarea
Cornuri cu salam italian
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriFaina o punem intr-un castron,in mijloc facem o gropita unde punem, drojdia dizolvata cu zaharul in lapte cald,un praf de sare ,2 oua si uleiul.Se framanta un aluat si il lasam sa isi dubleze...Citeste continuarea
Cordon Bleu
Postat de: cristeena20 in PuiTaiem pieptul de pui in jumate si apoi il desfacem intr-o foaie pe care o batem usor intre folie de plastiuc cu grija sa nu rupem. Ideea e sa iasa o felie subtire de carne. O condimentam cu sare,...Citeste continuarea
Cozonacul regelui (Bolo rei)
Postat de: cristeena20 in DulciuriEste important sa avem ingredientele pregatite si tinute la temperatura camerei. Fructele cristalizate se tau cubulete si le punem la inmuiat in vin de porto (daca nu aveti puteti inlocui cu...Citeste continuarea
Ciorba a la grec
Postat de: ella87 in CiorbeAm fiert pulpele impreuna cu o ceapa, sare si vegeta... dupa ce au fiert, ceapa am scos-o, carnea am taiat-o bucatele. Morcovii i-am dat pe razatoare, am spalat orezul si am pus la fiert...Citeste continuarea
Ciorba cu os de porc si gulie
Postat de: mihaelar63 in CiorbeOsul de porc se opareste cu apa clocotita . Se pune la fiert in apa sarata . Legumele se curata , se spala si se toaca marunt cuburi / rondele . Gulia se taie in cuburi mai...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu galuscute
Postat de: mihaelar63 in CiorbeOsul se pune la fiert . Se da un clocot si se arunca apa . Fierbeti osul in 2-3 l apa . Legumele se curata , se spala si se toaca cubulete . Caliti usor legumele in...Citeste continuarea
Ciuperci prajite (Multicooker)
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercutele de coaja, se spala foarte bine si se scurg de apa (se lasa 10-15 minute intr-o sita). Se asaza apoi in vas, se stropesc cu ulei si se sareaza dupa gust. Se rumenesc...Citeste continuarea
Ciorba radauteana din piept de curcan
Postat de: krysty in CiorbeIntai punem la fiert pieptul de curcan, spalat cu apa rece in prealabil.Adaugam sare. Intre timp, curatam legumele ,le spalam cu apa rece. Cand pieptul este aproape fiert ,adaugam legumele...Citeste continuarea
Cremes rapid
Postat de: Corina33 in PrajituriScoatem aluatul de foietaj din frigider, il desfacem din ambalaj si-l lasam la temperatura camerei circa 10 minute. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Tapetam o tava mare de aragaz cu o hartie de...Citeste continuarea
Crap cu spanac
Postat de: medioto59 in Crap / CarasBucatile de peste se condimenteaza cu sare si piper si se ung cu ulei de masline si sos de soia. Se aseaza pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu apa si se dau la cuptor. Tinem pana cand...Citeste continuarea
Chiftelute de carne si ricotta/urda...
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carneToate ingredientele pentru chiftele le pui intr-un bol si framanti cu mana amestecul pana la omogenizare. Ai grija la adaosul de sare, parmezanul este deja sarat. Nu exagera cu amestecatul Cu...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu ciuperci
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriSe pregateste umplutura: Se tocata ceapa marunt,morcovul il taiem feliute subtiri sau cat mai marunt,se pun la calit in ulei de masline.Dupa cateva minute se pun ciuperciile scurse de zeama si...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: Ina in Supe/CiorbeCuratam legumele (ceapa, gogosarul, morcovul si pastarnacul), le spalam si le despicam in doua. Pieptul de pasare il spalam in apa rece, apoi il punem la fiert, in 3-4 litri de apa, impreuna cu...Citeste continuarea
Caltabos muntenesc
Postat de: aliliana in Mezel de casaCarnea se toaca. Se amesteca cu orezul ( spalat), ceapa tocata marunt, sare, piper. Se amesteca bine compozitia. Cu aceasta se umple cele doua mațe. Se leaga la capete ca sa nu iasa compozitia....Citeste continuarea
Ciorba de salata cu jumari de porc,...
Postat de: aliliana in CiorbeLegumele se spala si se pun la scurs. Cele care necesita a fi tocate, le tocam ( aici ma refer la ceapa, morcov, telina). Salata se spala bine la jet de apa, se pune la scurs si se rupe in bucati....Citeste continuarea
Chec cu carnati de porc, branza si...
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriIntr-un castron se mixeaza ouale, se adauga laptele si telemeaua data pe razatoarea mica si se omogenizeaza bine. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de ou...Citeste continuarea
Curcan la cuptor cu legume
Postat de: papabundetot in CurcanAm spalat bine curcanul si apoi l-am uscat cu prosoape de hartie si l-am asezat sa se odihneasca pe o coala mare de hartie de copt. Intr-un castronel am pus untul la temperatura camerei,frunzele...Citeste continuarea
Ciorba de vitel simpla
Postat de: DanaModog in CiorbeEu am calit ceapa si am aduagat morcovii taiati rondele si carnea cubulete, am lasat cam 5-6 minute si am adaugat apa (nu am masurat sa vad cat) si am adaugat boia piper si cuburile de legume. Am...Citeste continuarea
Chec zebra
Postat de: DanaModog in PrajituriIntr-un bol am adaugat laptele, zaharul si uleiul si am amestecat cu un tel. Am adaugat faina cu praful de copt incet in compozitie. Am impartit compozitia in 2 si in una am pus cacao iar in...Citeste continuarea




















