Carnaciori in foietaj
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriAluatul de foietaj se dezgheata treptat la temperatura camerei . Se taie fasi cu latimea de 10 cm . Carnaciorii se taie tot la lungimea de 10 cm . Se aseaza carnaciorii...Citeste continuarea
Cremsnit American
Postat de: mitinita in PrajituriPreincalzim cuptorul. Cum se prepara blatul Se mixeaza galbenusurile cu zahar, apoi adaugam apa si ulei, cate o lingura o data. Adaugam faina cernuta, praful de copt si cacao, amestecam sa...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu spanac
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postIntr-o tigaie se pune la incalzit putin ulei de masline, se adauga vreo 4 catei de usturoi striviti. Se adauga spanacul si se caleste cateva minute. Se curata si se taie cozile ciupercilor....Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu legume la cuptor
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postCiupercile se curata de pielita, se taie piciorusele si se spala bine in mai multe ape. Palariile ciupercilor se pun la scurs, apoi se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Piciorusele ciupercilor...Citeste continuarea
Ciuperci la cuptor
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postCiupercile se curata, se inlatura piciorusele si se spala in multe ape. Palariile ciupercilor se pun la scurs si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Piciorusele ciupercilor se toaca...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci - de post
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postSe taie ceapa marunt si se pune la calit, cand a devenit aurie adaugam ciupercile curatate si taiate feliute (daca sunt ceva mai mari, le mai taiati in doua). Se lasa pe foc cu un capac...Citeste continuarea
Chifteluțe de varză
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postVarza se toacă fideluță și se freacă cu puțină sare. Cartofii se curăță de coajă, se spală și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb 15 minute, se...Citeste continuarea
Creveti cu ananas si chilli
Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mareCrevetii se spala sub jet de apa rece si se pun la scurs. Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei de masline, adaugandu-se si un catel de usturoi intreg. Dupa cateva minute se...Citeste continuarea
Ciorbita de oaie cu legume
Postat de: AnyCostescu in CiorbeLegumele se curata , se spala si se toaca dupa preferinta. Coasta de oaie se taie in bucati mai mici si se pune cu legumele intr-o oala incapatoare. Acoperim cu apa si lasam sa fiarba circa 1 ora....Citeste continuarea
Covrigi cu telemea
Postat de: AnyCostescu in PiinePune drojdia la inmuiat cu putina apa calda. Intr-un bol pune faina, sare, zahar, oul,untul, telemeaua rasa si drojdia inmuiata.Incepe sa framanti adugand apa putin cate putin ,...Citeste continuarea
Chiftele de zucchini cu cartofi
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postCuratati si spalati legumele . Cartofii se dau prin razatoarea mare . La fel si zucchini cu coaja . Se scurg usor legumele razuite de zeama si se amesteca cu ceapa si gogosarul tocate...Citeste continuarea
Cartofi Duchesse
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriSe spala bine de tot cartofii intregi cu tot cu coaja. Se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb pana furculita patrunde usor in cartofi, aproximativ 30 minute, avand in vedere ca sunt marisori. Se...Citeste continuarea
Chiftelute de legume
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postCartofii se spala de pamant si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa rece . Dovlecelul se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Usturoiul si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt....Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi cu sos de rosii
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postCartofii se spala si se fierb in coaja. Cand s-au racit ori se vor pisa cu o furculita, ori se vor da pe razatoare (cea mare). Se adauga usturoiul pisat, o lingurita de vegeta, piper dupa gust...Citeste continuarea
Cartofi cu rozmarin
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postCartofii se curata de coaja si se taie bucatele potrivite. (eu un cartof il tai in 12 bucati). Intr-o tava se pun 5 linguri ulei de masline, bucatelele de cartofi, rozmarinul. Cateii de...Citeste continuarea
Cartofi noi cu marar
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postCartofii se curata de coaja si se taie in patru. Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in uleiul incins. Adaugam cartofii si lasam pe foc pentru 5 minute amestecand usor din...Citeste continuarea
Cartofi cu castraveti acri si marar
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postPentru inceput se taie rondele castravetii murati si se lasa in apa rece la desarat. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete, fasii, rondele (cum doriti). Se curata ceapa si...Citeste continuarea
Cartofi brutaresti cu ceapa
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postCartofii se curata de coaja, se spala si se taie in felii cat mai subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie fideluta. Punem uleiul la incins si calim ceapa pana devine aurie. Cartofii se...Citeste continuarea
Cotlet glazurat
Postat de: Angelica in Porc1.Spalam si stergem bine bucata de cotlet cu un prosop de bucatarie 2.Pudram toata carnea cu delikat legume, boia si piper.Intindem condimentele cu mana pe toata suprafata bucatii de cotlet....Citeste continuarea
Ciorba de perisoare taraneasca cu...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeArdeiul gras se taie cuburi,mocovul se da pe razatoarea mare,iar ceapa se toaca marunt,se pun la calit in ulei de masline,dupa care se pun la fiert in oala de ciorba. Se prepara perisoarele cu...Citeste continuarea
Cozonac de post
Postat de: JulyCris in DulciuriAluat- Se pune sucul intr-un ibric pe foc pana devine caldut.Drojdia se freaca cu o lingura de zahar. Faina cernuta se pune intr-un bol cu un praf de sare. Adaugam peste sucul...Citeste continuarea
Ciolan de porc cu ierburi aromate
Postat de: ralu_ca in PorcSe cresteaza ciolanul pe toate partile si se freaca carnea cu amestecul de sare si condimente , apoi se unge cu ulei de masline si se da la cuptor approx o ora. Otinem o carne cu un...Citeste continuarea
Cuib de viespi ( Darázsfészek)
Postat de: Mokuska in DulciuriAmestecam ouale cu zaharul, coaja de lamaie, untura si sarea. Faina cernuta amestecam cu drojdia uscata, dupa care incepem sa incorporam ouale. Incepem sa framantam adaugand laptele caldut...Citeste continuarea
Crenvusti in aluat
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriAluatul se lasa la dezghetat. Se intinde foaia de aluat pe suprafata de lucru si in functie de marimea crenvustilor se taie in dreptunghiuri. Eu am impartit-o in 12. Am crestat marginile...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor, condimentati cu...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam cartofii, apoi ii scurgem bine de apa si ii portionam in patru sau in 6, in functie de marimea lor. Ungem o tava cu uleiul de masline si asezam din loc in loc bucati de...Citeste continuarea
Ciorba de zucchini si cus-cus
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam ceapa si ardeiul, le taiem cubulete/ rondele. Spalam dovlecelul, il taiem bucatele. Punem in oala 2-3 linguri de ulei, sotam ceapa si ardeiul 2-3 minute, adaugam bobitele...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca cu pulpe de pui (...
Postat de: babi5 in CiorbeSe curata zarzavatul , ceapa , cartofii si ardeiul, se spala si se toaca marunt. Varza murata se spala si se toaca marunt, mazarea si fasolea verde se strecoara, se da printr-un jet de apa si...Citeste continuarea
Chinese fortune cookies
Postat de: Xandrinne in DulciuriDupa ce incingem cuptorul si tapetam o tava cu hartie de copt, mixam bine albusurile. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar, esentele si uleiul, apoi mixam in continuare. Adaugam si restul...Citeste continuarea
Cartofi prajiti pentru barbati...
Postat de: Mutulica in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, ii feliem si-i spalam in apa rece. Scurgem bine apa si punem cartofii in multicooker. Turnam ulei cat sa acopere usor batoanele de cartofi. Presaram sare....Citeste continuarea
Ciorba de legume , la multicooker (...
Postat de: Ina in Supe/CiorbeCuratam legumele si le spalam. Dovleceii si cartofii se taie in cubulete potrivite. Tocam marunt ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras ( eu am avut bucati congelate ). In vasul de la...Citeste continuarea
Coaste de porc la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in PorcPregatim un bol in care zdrobim usturoiul, il amestecam cu uleiul de masline, boiaua, sare, piper, cimbru si apa. Facem o pasta si ungem pe rand coastele spalate. Lasam la macerat jumate de ora....Citeste continuarea
Cornuletele copilariei
Postat de: robert_badica in DulciuriMai intai pregatim toate ingredientele. Apoi, amestecam intr-un bol: untura, ouale, bobul de drojdie dizolvat in lapte, zaharul si faina. Se amesteca bine pana ce devine un aluat destul de tare....Citeste continuarea
Cotlet de Porc cu Cascaval (Reteta...
Postat de: Ina75 in PorcCondimentam cotletele de porc cu sare si piper macinat, pe ambele parti. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem untul. Punem cotletele de porc in untul topit si le prajim 3-5 minute. Le...Citeste continuarea
Chiftelute in sos de ciuperci
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carnePrepararea chiftelutelor: Carnea de tocat se amesteca cu oul,condimentele,ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,ardeiul gras tocat cuburi(este optional). Cartoful se da pe...Citeste continuarea
Ciolan afumat la cuptor
Postat de: claudiaO in PorcCiolanele le-am spalat, apoi leam sters bine. Le-am impanat cu feliutele de carnat si usturoiul, apoi le-am uns cu ulei si le-am frecat bine cu cimbru si piper. Le-am asezat intro tava...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: pity19 in Aperitive / GarnituriClatim conopida ; Intr-o oala cu apa si sare punem conopida si dam la fiert cca 30 de minute ; Cand a fiert , scurgem de apa ; O desfacem in buchetele nici prea mari nici prea mici ;...Citeste continuarea
Cartofi copti cu ceapa
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postEu am copt cartofii in cuptorul cu microunde, se pregatesc rapid in 11-12 minute in functie de marimea lor. Cine are retineri fata de acest mod de coacere poate folosi metoda clasica, la cuptor....Citeste continuarea
Ciorba de legume cu ciuperci si...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeSe taie ceapa verde,ardeiul gras il taiem cuburi si le punem la calit in ulei de masline. Dupa 2-3 minute se adauga morcovii taiati rondele si pancetta.Dupa ce s-au calit se adauga in oala de...Citeste continuarea
Chifle
Postat de: claudiaO in PiineAm pus faina intrun lighean, am presarat sarea, zaharl si drojdia uscata si am amestecat pentru omogenizare.Am inclzit laptele si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat molculcut si...Citeste continuarea
Cartofi fierti aromati
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriPunem la fiert cartofii in coaja.Dupa ce s-au racit ii curatam si ii taiem in 4 bucati.Intr-o tigaie punem ulei si cartofii taiati si ii lasam sa se rumeneasca putin,adaugam ceapa...Citeste continuarea
Curcan marinat cu citrice
Postat de: mihaelar63 in CurcanSe amesteca untura de curcan cu zeama de la o lamaie si de la o clementina , ierburi de Provence , fulgi de chilli , sare si usturoi curatat si zdrobit . Bucatile de spate de curcan...Citeste continuarea
Curcan in sos marinat
Postat de: margo in CurcanIn afara de piept de curcan se pot folosi si pulpele.Carnea se spala , se zvanta bine si se taie cuburi.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga pieptul de curcan sau pulpele. Se...Citeste continuarea
Ciorba manastireasca de legume
Postat de: Sylvia in CiorbePrepararea si ingredientele sunt extrem de simple, rabdarea si dragostea de bucate este cheia retetei. Toate radacinoasele ( morcovul pastranacul, telina ) se dau pe razatoare. Ceapa, ardeiul,...Citeste continuarea
Carbonara cu dovlecei
Postat de: mirciss25 in PastePuneti pastele la fiert pentru 7-9 minute, apa sa fie sarata ca cea de mare. Intr-o tigaie incinsa, cu un strop de ulei puneti baconul la prajit pentru 5 minute sau pana cand este...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: mirciss25 in CiorbePuneti carnea de vita la fiert in 4 litri de apa pentru 1 ora. Aveti grija sa luati spuma cu ajutorul unei palete. Tocati toate legumele cubulete puneti in oala si mai fierbeti...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriCartofii ii spalam bine si ii punem la fiert in multa apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii lasam sa se raceasca si ii curatam de coaja. Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Ungem o tava ceramica...Citeste continuarea
Clatite aurii
Postat de: andreea91 in PrajituriAm batut ouale cu rasatura de lamaie si portocala si sarea , le-am batut spuma cu telul si apoi am adaugat laptele. Apoi treptat am am adaugat faina pana ce...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu zeama de varza
Postat de: claudiaO in CiorbeBucatile de pui le-am curatat si taiat dupa cum v-am zis si le-am pus in oala cu 2l apa rece si un praf de sare; am spumat bine. Legumele le-am curatat si tocat marunt -...Citeste continuarea
Cozonac - varianta rapida
Postat de: Lia1 in PrajituriIncalzeste cuptorul la 40-50° initial, doar pt. caldura in spatiu si cresterea maielei. Pregateste doua tavi medii unse cu unt moale sau ulei. MAIA 1. Amesteca: drojdia, 1 lingura...Citeste continuarea
Ciorba radauteana cu zucchini
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbePieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare,impreuna cu ceapa lasata intreaga. Morcovul se taie rondele,ardeiul gras cubulete,se pun la calit in putin ulei de masline,dupa care se adauga in...Citeste continuarea
                                
                















                                                    
                                                    
                                                    



