A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Carnaciori in foietaj

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Aluatul de foietaj se  dezgheata treptat la temperatura camerei . Se taie fasi cu latimea de 10 cm . Carnaciorii se taie tot  la  lungimea de 10 cm . Se aseaza carnaciorii...Citeste continuarea

Cremsnit American

Postat de: mitinita in Prajituri

Preincalzim cuptorul. Cum se prepara blatul Se mixeaza galbenusurile cu zahar, apoi adaugam apa si ulei, cate o lingura o data. Adaugam faina cernuta, praful de copt si cacao, amestecam sa...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu spanac

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Intr-o tigaie se pune la incalzit putin ulei de masline, se adauga vreo 4 catei de usturoi striviti. Se adauga spanacul si se caleste cateva minute. Se curata si se taie cozile ciupercilor....Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu legume la cuptor

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Ciupercile se curata de pielita, se taie piciorusele si se spala bine in mai multe ape. Palariile ciupercilor se pun la scurs, apoi se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Piciorusele ciupercilor...Citeste continuarea

Ciuperci la cuptor

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Ciupercile se curata, se inlatura piciorusele si se spala in multe ape. Palariile ciupercilor se pun la scurs si se aseaza intr-o tava unsa  cu ulei. Piciorusele ciupercilor se toaca...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci - de post

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Se taie ceapa marunt si se pune la calit, cand a devenit aurie adaugam ciupercile curatate si taiate feliute (daca sunt ceva mai mari, le mai taiati in doua). Se lasa pe foc cu un capac...Citeste continuarea

Chifteluțe de varză

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Varza se toacă fideluță și se freacă cu puțină sare. Cartofii se curăță de coajă, se spală și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb 15 minute, se...Citeste continuarea

Creveti cu ananas si chilli

Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mare

Crevetii se spala sub jet de apa rece si se pun la scurs. Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei de masline, adaugandu-se si un catel de usturoi intreg. Dupa cateva minute se...Citeste continuarea

Ciorbita de oaie cu legume

Postat de: AnyCostescu in Ciorbe

Legumele se curata , se spala si se toaca dupa preferinta. Coasta de oaie se taie in bucati mai mici si se pune cu legumele intr-o oala incapatoare. Acoperim cu apa si lasam sa fiarba circa 1 ora....Citeste continuarea

Covrigi cu telemea

Postat de: AnyCostescu in Piine

Pune  drojdia la inmuiat cu putina apa calda. Intr-un bol pune faina, sare, zahar, oul,untul, telemeaua rasa  si drojdia inmuiata.Incepe sa framanti adugand apa putin cate putin ,...Citeste continuarea

Chiftele de zucchini cu cartofi

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Curatati si spalati legumele . Cartofii se dau prin razatoarea mare . La fel si zucchini cu coaja . Se scurg usor legumele razuite de zeama  si se amesteca cu ceapa si gogosarul tocate...Citeste continuarea

Cartofi Duchesse

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Se spala bine de tot cartofii intregi cu tot cu coaja. Se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb pana furculita patrunde usor in cartofi, aproximativ 30 minute, avand in vedere ca sunt marisori. Se...Citeste continuarea

Chiftelute de legume

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Cartofii se spala de pamant si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa rece . Dovlecelul se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Usturoiul si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt....Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi cu sos de rosii

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Cartofii se spala si se fierb in coaja. Cand s-au racit ori se vor pisa cu o furculita, ori se vor da pe razatoare (cea mare). Se adauga usturoiul pisat, o lingurita de vegeta, piper dupa gust...Citeste continuarea

Cartofi cu rozmarin

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Cartofii se curata de coaja si se taie bucatele potrivite. (eu un cartof il tai in 12 bucati). Intr-o tava se pun 5 linguri ulei de masline, bucatelele de cartofi, rozmarinul. Cateii de...Citeste continuarea

Cartofi noi cu marar

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Cartofii se curata de coaja si se taie in patru. Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in uleiul incins. Adaugam cartofii si lasam pe foc pentru 5 minute amestecand usor din...Citeste continuarea

Cartofi cu castraveti acri si marar

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Pentru inceput se taie rondele castravetii murati si se lasa in apa rece la desarat. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete, fasii, rondele (cum doriti). Se curata ceapa si...Citeste continuarea

Cartofi brutaresti cu ceapa

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in felii cat mai subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie fideluta. Punem uleiul la incins si calim ceapa pana devine aurie. Cartofii se...Citeste continuarea

Cotlet glazurat

Postat de: Angelica in Porc

1.Spalam si stergem bine bucata de cotlet cu un prosop de bucatarie 2.Pudram toata carnea cu delikat legume, boia si piper.Intindem condimentele cu mana pe toata suprafata bucatii de cotlet....Citeste continuarea

Ciorba de perisoare taraneasca cu...

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Ardeiul gras se taie cuburi,mocovul se da pe razatoarea mare,iar ceapa se toaca marunt,se pun la calit in ulei de masline,dupa care se pun la fiert in oala de ciorba. Se prepara perisoarele cu...Citeste continuarea

Cozonac de post

Postat de: JulyCris in Dulciuri

Aluat- Se pune sucul intr-un ibric pe foc pana devine caldut.Drojdia se freaca cu o lingura de zahar. Faina cernuta se pune intr-un bol cu un praf de sare. Adaugam peste sucul...Citeste continuarea

Ciolan de porc cu ierburi aromate

Postat de: ralu_ca in Porc

Se cresteaza ciolanul pe toate partile si se freaca carnea cu amestecul de sare si condimente , apoi se unge cu ulei de masline si se da la cuptor approx o ora.  Otinem o carne cu un...Citeste continuarea

Cuib de viespi ( Darázsfészek)

Postat de: Mokuska in Dulciuri

Amestecam ouale cu zaharul, coaja de lamaie, untura si sarea. Faina cernuta amestecam cu drojdia uscata, dupa care incepem sa incorporam ouale.  Incepem sa framantam adaugand laptele caldut...Citeste continuarea

Crenvusti in aluat

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Aluatul se lasa la dezghetat. Se intinde foaia de aluat pe suprafata de lucru si in functie de marimea crenvustilor se taie in dreptunghiuri. Eu am impartit-o in 12. Am crestat marginile...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor, condimentati cu...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Curatam si spalam cartofii, apoi ii scurgem bine de apa si ii portionam in patru sau in 6, in functie de marimea lor.  Ungem o tava cu uleiul de masline si asezam din loc in loc bucati de...Citeste continuarea

Ciorba de zucchini si cus-cus

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam si spalam ceapa si ardeiul, le taiem cubulete/ rondele. Spalam dovlecelul, il taiem bucatele. Punem in oala 2-3 linguri de ulei, sotam ceapa si ardeiul 2-3 minute, adaugam bobitele...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca cu pulpe de pui (...

Postat de: babi5 in Ciorbe

Se curata zarzavatul , ceapa , cartofii si ardeiul, se spala si se toaca marunt. Varza murata se spala si se toaca marunt, mazarea si fasolea verde se strecoara, se da printr-un jet de apa si...Citeste continuarea

Chinese fortune cookies

Postat de: Xandrinne in Dulciuri

Dupa ce incingem cuptorul si tapetam o tava cu hartie de copt, mixam bine albusurile. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar, esentele si uleiul, apoi mixam in continuare. Adaugam si restul...Citeste continuarea

Cartofi prajiti pentru barbati...

Postat de: Mutulica in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii, ii feliem si-i spalam in apa rece.  Scurgem bine apa si  punem cartofii in multicooker. Turnam ulei cat sa acopere usor batoanele de cartofi.  Presaram sare....Citeste continuarea

Ciorba de legume , la multicooker (...

Postat de: Ina in Supe/Ciorbe

Curatam legumele si le spalam. Dovleceii si cartofii se taie in cubulete potrivite. Tocam marunt ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras ( eu am avut bucati congelate ). In vasul de la...Citeste continuarea

Coaste de porc la cuptor

Postat de: reisnaor_2006 in Porc

Pregatim un bol in care zdrobim usturoiul, il amestecam cu uleiul de masline, boiaua, sare, piper, cimbru si apa. Facem o pasta si ungem pe rand coastele spalate. Lasam la macerat jumate de ora....Citeste continuarea

Cornuletele copilariei

Postat de: robert_badica in Dulciuri

Mai intai pregatim toate ingredientele. Apoi, amestecam intr-un bol: untura, ouale, bobul de drojdie dizolvat in lapte, zaharul si faina. Se amesteca bine pana ce devine un aluat destul de tare....Citeste continuarea

Cotlet de Porc cu Cascaval (Reteta...

Postat de: Ina75 in Porc

Condimentam cotletele de porc cu sare si piper macinat, pe ambele parti. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem untul. Punem cotletele de porc in untul topit si le prajim 3-5 minute. Le...Citeste continuarea

Chiftelute in sos de ciuperci

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carne

Prepararea chiftelutelor: Carnea de tocat se amesteca cu oul,condimentele,ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,ardeiul gras tocat cuburi(este optional). Cartoful se da pe...Citeste continuarea

Ciolan afumat la cuptor

Postat de: claudiaO in Porc

Ciolanele le-am spalat, apoi leam sters bine. Le-am impanat cu feliutele de carnat si usturoiul, apoi le-am uns cu ulei si le-am frecat bine cu cimbru  si piper. Le-am asezat intro tava...Citeste continuarea

Conopida pane

Postat de: pity19 in Aperitive / Garnituri

Clatim conopida ; Intr-o oala cu apa si sare punem conopida si dam la fiert cca 30 de minute ; Cand a fiert , scurgem de apa ; O desfacem in  buchetele nici prea mari nici prea mici ;...Citeste continuarea

Cartofi copti cu ceapa

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Eu am copt cartofii in cuptorul cu microunde, se pregatesc rapid in 11-12 minute in functie de marimea lor. Cine are retineri fata de acest mod de coacere poate folosi metoda clasica, la cuptor....Citeste continuarea

Ciorba de legume cu ciuperci si...

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Se taie ceapa verde,ardeiul gras il taiem cuburi si le punem la calit in ulei de masline. Dupa 2-3 minute se adauga morcovii taiati rondele si pancetta.Dupa ce s-au calit se adauga in oala de...Citeste continuarea

Chifle

Postat de: claudiaO in Piine

Am pus faina intrun lighean, am presarat sarea, zaharl si drojdia uscata si am amestecat pentru omogenizare.Am inclzit laptele si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat molculcut si...Citeste continuarea

Cartofi fierti aromati

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

   Punem la fiert cartofii in coaja.Dupa ce s-au racit ii curatam si ii taiem in 4 bucati.Intr-o tigaie punem ulei si cartofii taiati si ii lasam sa se rumeneasca putin,adaugam ceapa...Citeste continuarea

Curcan marinat cu citrice

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Se amesteca untura de curcan cu  zeama de la o lamaie si de la o clementina  , ierburi de Provence , fulgi de chilli , sare si usturoi curatat si zdrobit . Bucatile de spate de curcan...Citeste continuarea

Curcan in sos marinat

Postat de: margo in Curcan

In afara de piept de curcan se pot folosi si pulpele.Carnea se spala , se zvanta bine si se taie cuburi.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga pieptul de curcan sau pulpele. Se...Citeste continuarea

Ciorba manastireasca de legume

Postat de: Sylvia in Ciorbe

Prepararea si ingredientele sunt extrem de simple, rabdarea si dragostea de bucate este cheia retetei. Toate radacinoasele ( morcovul pastranacul, telina ) se dau pe razatoare. Ceapa, ardeiul,...Citeste continuarea

Carbonara cu dovlecei

Postat de: mirciss25 in Paste

Puneti pastele la fiert pentru 7-9 minute, apa sa fie sarata ca cea de mare.  Intr-o tigaie incinsa, cu un strop de ulei puneti baconul la prajit pentru 5 minute sau pana cand este...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: mirciss25 in Ciorbe

    Puneti carnea de vita la fiert in 4 litri de apa pentru 1 ora. Aveti grija sa luati spuma cu ajutorul unei palete. Tocati toate legumele cubulete puneti in oala si mai fierbeti...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii spalam bine si ii punem la fiert in multa apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii lasam sa se raceasca si ii curatam de coaja. Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Ungem o tava ceramica...Citeste continuarea

Clatite aurii

Postat de: andreea91 in Prajituri

Am batut   ouale cu rasatura de lamaie si portocala si sarea , le-am batut  spuma cu telul si apoi am  adaugat laptele. Apoi  treptat am am adaugat faina  pana ce...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu zeama de varza

Postat de: claudiaO in Ciorbe

Bucatile de pui le-am curatat si taiat  dupa cum v-am zis si le-am pus in oala cu 2l apa rece si un praf de sare; am spumat bine. Legumele le-am curatat si tocat marunt -...Citeste continuarea

Cozonac - varianta rapida

Postat de: Lia1 in Prajituri

Incalzeste cuptorul la 40-50° initial, doar pt. caldura in spatiu si cresterea maielei. Pregateste doua tavi medii unse cu unt moale sau ulei. MAIA 1. Amesteca: drojdia, 1 lingura...Citeste continuarea

Ciorba radauteana cu zucchini

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare,impreuna cu ceapa lasata intreaga. Morcovul se taie rondele,ardeiul gras cubulete,se pun la calit in putin ulei de masline,dupa care se adauga in...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]