Cartofi umpluti cu crema de branza...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii sub jet de apa rece si ii fierbem in coaja. Dupa ce au fiert ii trecem sub jet de apa rece si curatam coaja pe partea superioara. Scobim miezul din fiecare cartof cu o...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: robert_badica in CiorbeSpalati si curatati toate legumele.Ceapa si ardei ii pui intr-o cratita,dupa care pui telina,si pastarnacul tocate marunt.Separat pui o jumatate de ceapa tocata marunt,si rosiile din conserva,si...Citeste continuarea
Ciuperci cu legume la tigaie si...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam cartofii, ii taiem cubulete si ii spalam sub jet de apa rece. Punem cartofii la fiert in apa cu sare pana intra usor furculita in ei. Dupa ce au fiert cartofii ii scurgem de apa,...Citeste continuarea
Clatite americane cu sos de afine...
Postat de: privatelaura in DulciuriIntr-un castron, punem bananele curatate si zeama de portocale. Amestecam cu un blender si adaugam laptele. Spalam o portocala bine si apoi radem coaja si o punem in compozitia de clatite....Citeste continuarea
Cartofi la tigaie cu sos de branza
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriSpalam bine cartofii apoi ii fierbem in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Ii trecem sub jet de apa rece dupa ce au fiert, ii curatam de coaja si ii zdrobim cu mana. Ardeii se spala,...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai
Postat de: rhapsody in Mancaruri de post1. Pune fasolea in apa cu putina sare si lasa sa dea un clocot. 2. Spala si curata ceapa, morcovii si telina si taie-le in cuburi impreuna cu ardeiul, apoi le pui in ciorba. Pune si ramura...Citeste continuarea
Cartofi evantai
Postat de: Luana in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja, se cresteaza din loc in loc, se presara praf de usturoi, sare si unt intre crapaturi. Ii asezam intr-o tava, punem putina apa in tava si ii acoperim cu folie. Dam...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu ciuperci
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriPrima oară se pregătește umplutura. Ceapa și morcovul curățate se toacă mărunt, apoi se călesc în puțin ulei, până devin translucide. Apoi se adaugă ciupercile scurse de...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu costita afumata
Postat de: babi5 in CiorbeFasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat de cu seara. Zarzavatul, ardeiul, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Costita se feliaza bucatele mici si se...Citeste continuarea
Coronite cu gem de capsuni
Postat de: papabundetot in PrajituriAm dizolvat putin drojdia in laptele caldut,intr-un castron mare am pus faina,ouale,coaja de portocala,cuisoare macinate,scortisoara,125 gr unt taiat cubulete,uleiul de masline,sarea,zaharul si...Citeste continuarea
Chips-uri de porumb
Postat de: Antonia_Mindru in Mancaruri de postCantitatile sunt mici, eu am facut doar cateva chips-uri, desi puteti mari cantitatile fara nicio problema. Peste faina de porumb se adauga sarea, se amesteca, iar dupa se pune apa (cam dupa ochi,...Citeste continuarea
Ceai (homemade) cu arome de iarna
Postat de: Lia1 in BauturiAm dat cateva clocote bune: apa cu scortisoara si vanilia (apa sa se coloreze si sa fie aromata). Batoanele fie le rupi, fie puse intregi si refolosite fara probleme la multe alte ceaiuri. Am...Citeste continuarea
Chiftele cu ton
Postat de: rocsi_1612 in PesteCuratam morcovul, cartoful, le spalam si le punem la fiert cu un praf de sare. Cand sunt patrunse le scurgem de apa, pe lasam la racorit. Desfacem tonul, uleiul il scurgem, il punem intr-un...Citeste continuarea
Cozonac de post cu stafide,curmale...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postPunem drojdia cu un praf de sare si 1 lingurita de zahar intr-un castron. Amestecam pana devine lichida. Adaugam apa minerala la temperatura camerei, zaharul, coaja de lamaie rasa,zaharul...Citeste continuarea
Cozonac floare cu rahat
Postat de: Criss in DulciuriIntr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si...Citeste continuarea
Cheesecacke de portocale
Postat de: papabundetot in PrajituriAm rupt biscuitii in bucati si apoi i-am maruntit bine la robot,amestecandu-i cu untul.Dupa ce au fost bine sfaranati,i-am asezat in forma de tort,aranjand blatul sa fie cat de cat uniform,am...Citeste continuarea
Chec pufos in doua culori
Postat de: babi5 in PrajituriPrima data punem stafidele la hidratat in 100 ml apa si esenta rom.Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile impreuna cu 5 linguri apa si praful de sare le mixam...Citeste continuarea
Chiftele din carne de porc si piept...
Postat de: babi5 in PuiCarnea de pui am macinat-o, cea de porc am luat-o macinata. Se pun ambele intr-un castron, adaugam feliile de pine inmuiate si bine stoarse. Ceapa, usturoiul si cartofi se curata, se spala ,...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu carnati
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carneFierbem cartofii in coaja, ii curatam si apoi ii zdrobim usor cu o lingura (doar putin ii turtim, fara a ii faramita) Carnatii se prajesc in ulei sau se pun pe gratar . Apoi ii taiem rondele...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu branza de...
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriClatite pufoase reteta Stafidele le punem intr-un castron sa se inmoaie in apa calda.Biscuitii ii faramitam. Branza o mixam impreuna cu zaharul,ouale si zaharul vanilat.Laptele impreuna cu...Citeste continuarea
Chec cu branza si jeleu de zmeura
Postat de: simona72 in PrajituriMixam ouale intregi cu un parf de sare si zaharul pana ouale se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza, in timp ce mixam ouale. Se adauga...Citeste continuarea
Coaste lipicioase la cuptor
Postat de: papabundetot in PorcAm marinat coastele de cu o seara inainte in sos de soia,zahar brun,otet de orez,am presarat peste ele pentru un plus de aroma si scortisoara si le-am bagat la frigider. Astazi,le-am lasat inainte...Citeste continuarea
Chec
Postat de: shmekheru in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma (cu telul sau mixerul), se adauga zaharul ploaie, dupa care se adauga pe rand cate un galbenus si sare dupa gust. In continuare vom...Citeste continuarea
Ceafa de porc in sos de bere neagra
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea se pune intr-un castron,deasupra se toarna berea si se lasa la frigider peste noapte. Intr-o tigaie punem ulei de masline,bucatiile de carne scurse de marinada si condimentate,se prajesc...Citeste continuarea
Cozonac cu mac
Postat de: roxana_simona in DulciuriDrojdia se framanta si se topeste in 50 ml lapte caldut. Se pun la fiert 50 g zahar cu 150 ml lapte la foc mic.Se adauga macul si 50 g de unt. Se lasa sa fiarba 5 minute,amestecand...Citeste continuarea
Chec cu lapte fierbinte
Postat de: momo121 in DulciuriAm separat ouale, albusul l-am batut cu praful de sare si zaharul, am adaugat galbenusurile pe rand pana le-am incorporat si pe ele in compozitie. Peste am pus zaharul vanilat si putina esenta de...Citeste continuarea
Ceapa coapta in bere la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCeapa se curata,se taie capatul,se taie in patru dar nu pana jos. In fiecare depicatura se pune felii de bacon si se prind cu scobitoare(eu nu am mai pus scobitoare,nu s-au desfacut )....Citeste continuarea
Cartofi cu mozzarella si mezeluri...
Postat de: pity19 in Aperitive / GarnituriClatim cartofii , ii curatam de coaja si taiem felii rotunde ; Dam la fiert in apa cu sare cca 15-20 de minute ; Taiem mezelurile ; Rosiile le taiem felii rotunde ; Scurgem...Citeste continuarea
Confit de raţă cu stafide picante...
Postat de: Lia1 in RataPresupun ca ai achizitionat de la o ferma sau ai primit o rată crescută in curte. Este intreaga, dar eviscerata, si curatata bine de tuleie. Eu am primit o raţa tanara. Raţa daca este...Citeste continuarea
Chiftelute de ghebe - Reteta...
Postat de: Alina26 in Mancaruri de postCum se prepara Chiftelute de ghebe - Reteta gustoasa de post Ghebele decongelare le stoarce bine si le dam pe robot sau mașină de tocat. Curatam, spalam si dam pe robot si cartofii.Sau pe...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu carne tocata si...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCum se prepara Ciuperci umplute cu carne tocata si legume, reteta simpla si gustoasa la indemana oricui: Spalam ciupercile, indepartam cozile, le lasam la scurs cu gura in jos pe un prosop...Citeste continuarea
Chec dietetic Dukan
Postat de: andreea91 in PrajituriBatem ouale spuma tare dupa care adaugam indulcitorul si continuam sa amestecam. Apoi adaugam branzica de vaci si batem bine pana se omogenizeaza compozitia, adaugam esenta, praful...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu zucchini si bacon
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriAlbusurile se pun intr-un bol,impreuna cu oul intreg, se mixeaza 2-3 minute. Patrunjelul il tocam marunt,baconul cuburi si le adaugam peste ouale mixate. Ceapa se toaca marunt,iar dovlecelul...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare speciale
Postat de: babi5 in CiorbeCarnea se portioneaza, se spala si se toaca prin masina cu sita mica,orezul se spala bine, radacinoasele se curata se spala si se toaca marunt , ceapa se curata si se spala apoi jumatate se toaca...Citeste continuarea
Cotlet de porc la gratar cu...
Postat de: katty in PorcSpalati cotletul ,stergeti -l bine si condimentati-lcu amestecul de condimente si ulei .Acoperiti-l cu folie de plastic si dati-l la rece 20 de minute . Pentru sos amestecati galbenusurile cu un...Citeste continuarea
Cozonac cu fructe confiate
Postat de: katty in DulciuriInainte cu cateva ore de a ne apuca de treaba trebuie sa scoatem toate ingredientele din frigider .Lucram cozonacul intr-o incapere bine incalzita ,fara curenti de aer. Oparim laptele .Luam 2-3...Citeste continuarea
Cannelloni cu pui si ciuperci
Postat de: Dya in CannelloniTaiem pieptul de pui in fasii subtiri si le rumenim usor (in una-doua linguri cu ulei). Adaugam baconul, prazul, ardeiul capia si ciupercile feliate, amestecand ocazional, pentru a evita prajirea...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: cristina1985 in DulciuriSe fierbe apa cu zaharul si zaharul vanilinat.In momentul in care zaharul s-a topit se mai lasa la fiert 7 minute,la foc domol.Va iesi un sirop.Se adauga untul. Alunele se prajesc putin...Citeste continuarea
Carne in sos de vin cu mazare
Postat de: adellyna in PorcIntr-un vas calim usturoiul impreuna cu carnea, adaugam condimentele, zaharul si vinul. Lasam sa fiarba in vin pana scade si ramane un sos gros. Calim ceapa, adaugam mazarea si lasam sa fiarba...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de vacuta
Postat de: adellyna in CiorbePunem carnea la fiert in apa rece cu sare (aproximativ 3,5l de apa) Curatam legumele.Tocam ceapa marunt. Taiem cartoful si rosiile cubulete. Taiem morcovul si ardeiul romburi. Intr-o oala...Citeste continuarea
Chec cu dovleac si scortisoara
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe bat ouale cu zaharul pana devin o spuma de culoare galben-pal. Adaugati dovleacul crud, ras si uleiul. Apoi adaugati faina amestecata cu praf de copt, sarea, scortisoara.Turnati compozitia...Citeste continuarea
Cozonac fara framantare
Postat de: mitinita in DulciuriSe lasa ingredientele la temperatura camerei. Se pregateste maia din 50 ml lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Se lasa deoparte 5 minute. Se cerne faina intr-un bol adanc, se adauga...Citeste continuarea
Ciolan cu bere
Postat de: ralu_ca in PorcCiolanul l-am taiat pe jumatate, l-am sarat si piperat, apoi l-am prajit bine pe o parte si alta intr-o cratita cu untura. Separat am calit ceapa taiata in 4, alaturi de usturoi tocat mare. Am...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu crema de...
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriSe bat spuma albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul, faina si se mixeaza bine. Ungem o forma cu unt si o tapetam cu faina si turnam jumatate din compozitie, punem cu lingura crema de...Citeste continuarea
Cornulete de post umplute cu rahat
Postat de: Valclaudia in DulciuriIncalzim usor laptele de soia, adaugam praful de sare si zaharul vanilat + plicul de drojdie uscata. Se lasa cateva minute deoparte. Margarina la temperatura camerei se amesteca cu zaharul...Citeste continuarea
Chiftele de post in crusta de...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postSpalam cartofii sub jet de apa rece,apoi ii fierbem in coaja. Cand furculita patrunde usor in ei, ii scurgem de apa in care au fiert, ii curatam de coaja si ii trecem pe razatoarea fina....Citeste continuarea
Chiftele in sos de bulion
Postat de: babi5 in PorcCarnea se pune intr-un castron peste care adaugam pinea inmuiata si bine stoarsa, usturoiul curatat si dat prin presa, ceapa data prin razatoarea mica, cartofii curatati,spalati...Citeste continuarea
Ciorba a la grec cu carne de porc
Postat de: babi5 in CiorbeRadacinoasele se curata se spala si se toaca marunt, ceapa se curata se spala si se toaca marunt, carnea se portioneaza in bucatele se spala si se pune intr-o strecuratoare la scurs....Citeste continuarea
Cozonac-felii cu scortisoara si...
Postat de: Corina33 in DulciuriIntr-un bol se amesteca faina cu sarea si coaja de lamaie sau portocala. Intr-o canita se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si una de lapte, apoi se toarna peste faina. Se incalzeste putin...Citeste continuarea
Ciolan afumat copt in vas de lut
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneAmestecam untura cu toate condimentele formand o pasta.Ciolanul il crestam din loc in loc si impanam cu usturoi,apoi il imbracam in pasta formata.Asezam ciolanul in vasul de lut si turnam paharul...Citeste continuarea
                                
                















                                                    
                                                    
                                                    



