Clatite de post cu bors
Postat de: robert_badica in DulciuriMai intai pregatim ingredientele!Dupa care,intr-un bol,punem faina,zaharul,borsul,uleiul, si praful de sare.Amestecam bine,pana la omogenizare.Trebuie sa rezulte un aluat care curge foarte usor de...Citeste continuarea
Crap la tava cu ceapa verde si bacon
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasPestele curatat si feliat se sareaza si se aseaza intr-o tava in care ati pus o foaie mare de hartie de copt . Se stropeste cu zeama de lamaie si ulei de masline . Taiati...Citeste continuarea
Chiftelute din carne de vitel cu...
Postat de: simona72 in VitaCarnea de vitel se curata de eventualele pielite si se toaca. Se amesteca cu dovleacul copt, oul, usturoiul tocat marunt, ceapa verde taiata rondele subtiri, sare si piper dupa gust, cimbru si...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: antici_gabytza in Mezel de casaDam carnea cu tot cu grasimea de pe ea prin masina de tocat (daca carnea nu are grasime va sfatuiesc sa dati prin masina si o bucatica de slanina de porc). Amestecam bine carnea cu toate...Citeste continuarea
Corabioare
Postat de: adellyna in DulciuriMacinam nuca Taiem untul, il punem intr-un bol si asteptam pana este suficient de moale sa turnam faina si nuca Amestecam pana devine o coca ferma si nu se lipeste de mana Se formeaza un...Citeste continuarea
Chiftele din piept de pui
Postat de: Larisel in PuiLegumele se curata si se dau pe razatoarea mica, patrunjelul il tocam marunt. Punem peste carne legumele, ouale si condimentele. Amestecam pana obtinem o pasta omogena, verificam gustul si...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu praz si carnati...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala . Prazul se taie in patru pe lungime apoi marunt . Morcovul se toaca bucatele . Se calesc in ulei usor . Rosiile se decojesc , se toaca si se pun si ele la...Citeste continuarea
Cupcakes cu vişine şi ciocolată
Postat de: diaconta in PrajituriFaina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Untul moale l-am mixat cu zaharul pâna am obtinut o crema pufoasa si zaharul s-a topit. Am adaugat pe rând ouale,mixând...Citeste continuarea
Cornulele cu magiun
Postat de: adellyna in DulciuriDizolvam drojdia in laptele caldut Amestecam ouale cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul, mierea si laptele Intr-un bol punem faina si turman compozitia de mai sus...Citeste continuarea
Chiftelute
Postat de: adellyna in Mancaruri cu carneTocam mararul, patrunjelul, ceapa si usturoiul Hidratam painea si o scurgem Intr-un bol amestecam carnea cu restul ingredientelor Cu mainile ude formam chiftelute mici pe care le...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti cu carnati...
Postat de: Ksenya in Mancaruri cu carneSpalam bine cartofii,ii punem la fiert cu putina sare.Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si-i lasam la racit,apoi ii curatam de coaja.Separat se fierb 4 oua,celelelte se bat cu smantana se...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci
Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carnePulpele de pui le spalam si le punem la fiert in 2,5 l apa rece; dupa ce spumam, adaugam legumele intregi(morcovul, pastarnacul, patrunjelul si ceapa ); punem si putina sare ca sa prinda...Citeste continuarea
Cornuri cu alune de padure si nuca
Postat de: babi5 in PrajituriFaina cernuta se pune intr-un castron , se face o adincitura in ea se pune 1 lingura de zahar , sarea si 100 ml lapte caldut. Dizolvam drojdia, facem o maia si lasam sa creasca 10 min.Apoi...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu coasta afumata
Postat de: claudiaO in CiorbeFasolea o alegem de eventualele gunoaie si o punem la fiert in apa rece; Dupa cum am mai spus, eu schimb apa de 3 ori apoi trec la zeama finala. Dupa ce am schimbat cele 3 ape, punem apa rece...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu sunculita...
Postat de: babi5 in CiorbeZarzavaturile , ceapa si ardeiul se curata se spala apoi se toaca marunt si se pune la calit cu uleiul si 100 ml apa , se adauga sunculita taiata feliute si se mai lasa la calit cu zarzavatul 10...Citeste continuarea
Ciorba de conopida cu hrisca si bors
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam si spalam legumele. Ceapa o tocam si o punem la calit in ulei. Adaugam ardeii taiati bucati si morcovii taiati rondele. Sotam legumele cateva minute, adaugam apa, cca 3l. Punem...Citeste continuarea
Crema de branza sarata
Postat de: Anett in Aperitive / GarnituriSe freaca branza cu smantana, apoi adaugam ceapa tocata. Se omogenizeaza bine si se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei dulce. Se mai poate adauga si alte condimente. Citeste continuarea
Cosulete cu rahat ,struguri si...
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriSe face un aluat din faina,margarina,zahar si galbenusuri framantand bine ca sa iasa un aluat elastic.Se fac bilute din...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de porc
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati si spalati legumele . Taiati rondele morcovii si patrunjelul radacina . Tocati ceapa , prazul si ardeiul . Caliti usor aceste legume impreuna cu carnea de porc taiata bucati mai...Citeste continuarea
Calamari,creveti cu orez negru...
Postat de: Ksenya in Fructe de marePunem orezul la fiert respectand instructiunile de pe ambalaj. Intr-o tigaie incapatoare turnam uleiul,punem ardeiul rosu tocat ,calim un minut ,adaugam coaja de la lamaie...Citeste continuarea
Ciorba de fasole de post acrita cu...
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri de postFasolea se curata, se spala si se lasa in apa de pe o zi pe alta. A doua zi se limpezeste si se pune la fiert in apa rece. O lasam sa dea in clocot si schimbam apa. Cand fasolea este aproape...Citeste continuarea
Clatite cu umplutura de nuci
Postat de: katty in DulciuriPentru a prepara umplutura amestecam smantana cu zaharul pudra , coaja rasa de portocala , nucile , scortisoara si stafidele pe care le-am inmuiat in prealabil in rom diluat cu apa calduta...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu ciuperci
Postat de: Larisel in CiorbeFasolea se pregateste cu o seara inainte, se alege, se clateste si se lasa la inmuiat pana a doua zi. Punem fasolea la fiert, iar dupa vreo 10-15 minute de fierbere se schimba apa. Facem...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: papabundetot in CiorbeAm cumparat si eu,cum probabil face toata lumea,burta prefiarta,pe care am lasat-o la decongelat de seara si pana a 2-a zi dimineata.A doua zi,am spalat burta decongelata in cateva ape,apoi am pus...Citeste continuarea
Chec duo de post
Postat de: Larisel in PrajituriPregatim tava si aprindem cuptorul. Amestecam toate ingredientele mai putin praful de cacao si dulceata de prune. Dupa ce compozitia a devenit omogena, impartim amestecul in doua parti....Citeste continuarea
Ciorba à la grec originala
Postat de: Sylvia in CiorbeAdevarata ciorba à la grec este facuta doar cu fondul de supa de pui , fara legume doar cu orez si amestecul de galbenus cu lamaie dar eu am lasat si carnea si legumele pe care le...Citeste continuarea
Chifle delicioase la cuptor cu...
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriCalim in putin ulei ceapa tocata marunt si carnea tocata.La chifle le scoatem miezul,in fiecare punem cate o bucatica de unt,o lingura de carne tocata cu ceapa,rosii cherry,o felie de branza...Citeste continuarea
Chec cu ficat si inimi de pui
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai punem la fiert ficatul si inimile,cand s-au fiert le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca,apoi le taiem cubulete mici.Ceapa o taiem marunt iar gogoarul cubulete si le punem in tuci...Citeste continuarea
Cum se face cascaval de casa
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriPunem laptele la incalzit si cand este fierbinte adaugam branza de vaci si amestecam pana se incheaga. Punem continutul intr-o strecuratoare sa se scurga lichidul si lasam sa se raceasca....Citeste continuarea
Cheesecake cu jeleu de gutui
Postat de: Oana in DulciuriMai intai pregatim jeleul de gutui. Se curata gutuile de coaja, se taie in patru si se scot cotoarele, apoi se taie cubulete. Se amesteca gutuile cu zaharul si cu zeama de lamaie, se adauga...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu branza
Postat de: Giana in PiineSe dizolva drojdia in apa calda, se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat ca de paine. Se imparte aluatul in 6 parti egale, fiecare bucata de coca se intinde cu ajutorul sucitorului...Citeste continuarea
Chifle cu capsuni
Postat de: katty in DulciuriCernem faina intr-un castron . O amestecam cu drojdia , sare si o lingura de zahar . Adaugam ouale si laptele caldut.Framantam un aluat nelipicios , pe care il lasam la crescut 20 de minute ....Citeste continuarea
Cornuri cu budinca de lamaie si...
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriDrojdia se dizolva impreuna cu zaharul in laptele cald.Faina se pune intr-un bol,se adauga,laptele cu zaharul si droj. dizolvata,untul.Se framanta un aluat elastic.Se lasa la dospit pana isi...Citeste continuarea
Ciorba cu carne tocata
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbeIntr-o oala punem putin ulei si carnea tocata impreuna cu ceapa taiata cubulete. Le lasam sa se caleasca putin si adaugam legumele taiate. Punem apa cat sa ramana loc liber de 2 degete in oala si...Citeste continuarea
Cozonac "bulgarasi cu surprize" -...
Postat de: Irinukaaa in DulciuriIncalzim putin lapte si il adaugam peste drojdie, pregatind astfel maiaua. Se adauga o lingura de faina si se lasa la crescut. Restul de lapte il punem si pe el pe foc incalzindu-l, fara a-l...Citeste continuarea
Cornuri cu unt si aroma de vanilie
Postat de: merisor67 in PrajituriIn primul rand aducem toate ingredientele la temperature camerei. Punem laptele la incalzit. Punem si untul la topit, apoi il dam deoparte sa se raceasca putin, nu lucram cu el fierbinte....Citeste continuarea
Caramel sarat
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Pune zaharul la caramelizat intr-o cratita neaderenta, cu fund dublu. Fa aceasta operatiune la foc mic. 2. Cand cristalele de zahar s-au topit, ia cratita de pe foc si adauga uleiul in doua...Citeste continuarea
Cornulete cu plimez
Postat de: margo in PrajituriSe amesteca faina cu iaurtul,apa,drojdia,sarea si zaharul.Seframanta pana se obtine un aluat pufos. Ingredientele pentru aluatul de uns se amesteca si se imparte in trei...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare- reteta video
Postat de: Oana in CiorbeSe pun intr-o oala 2 litri de apa si se pune carnea la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba, se aduna spuma lasata de carne. Intre timp se taie legumele cubulete. Cand carnea este fiarta se adauga...Citeste continuarea
Chifle umplute cu ciuperci
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriChiflele se scobesc si li se taie un capac.Miezul il faramitam si il dam deoparte. Ciupercile le taiem rondele; ceapa se toaca marunt si se pune la calit cu margarina. Cand se inmoaie adaugam...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu branza dulce
Postat de: momo121 in DulciuriDrojdia o dizolvam in putin lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina, o lasam deoparte 10 minute. Intr-un bol punem faina cu putina sare si amestecam cu un tel; facem un gol in...Citeste continuarea
Croque Monsieur
Postat de: Oana in SandvisuriAm uns feliile cu unt si le-am asezat in tava, pe hartie de copt, cu partea unsa in jos. Am uns partea de sus cu smantana, am asezat apoi felii de sunca si am presarat cascaval ras. Am uns alte...Citeste continuarea
Cartofi cu mozzarella la cuptor, o...
Postat de: timea in Aperitive / GarnituriCum se prepara Cartofi cu mozzarella la cuptor, o reteta delicioasa si rapida Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, ii fierbem in apa cu putina sare. Nu trebuie sa fie fierti...Citeste continuarea
Coaste de porc dulci-picante
Postat de: Oana in PorcNu am dat cantitati exacte, fiecare condimenteaza dupa gust. Eu am avut trei bucati de scaricica de porc. Am pus pe ambele parti putin ulei de masline aromatizat cu cimbru , apoi sare, piper,...Citeste continuarea
Cum se face ciocolata de casa-...
Postat de: Oana in DulciuriIntr-o craticioara punem la fiert apa cu zaharul. Cand incepe sa clocoteasca si siropul sa se lege putin, adaugam untul taiat cubulete si amestecam usor pana se topeste. Luam craticioara de pe...Citeste continuarea
Ciocanele cu stafide si sos de...
Postat de: papabundetot in PuiAm pus ciocanelele intr-un castron si le-am marinat pentru 2 ore cu oregano,turmenic,sare,cuisoare macinate,boia iute afumata.Dupa ce le-am marinat,am pus intr-o tigaie putin ulei la incins si am...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu carne
Postat de: Dya in CiorbeFasolea, curatata si spalata foarte bine, se pune la fiert intr-o oala cu apa rece, timp de 40-50 de minute. Separat, fierbem carnea de porc taiata in bucatele potrivit de mari. Adunam spuma...Citeste continuarea
Chiftea uriasa cu piure de dovleac
Postat de: Valclaudia in PorcDovleacul se taie felii si se coace la cuptor pana se inmoaie (cca 40 minute). Dupa ce s-a copt se paseaza la robot impreuna cu sarea, piperul si ienibaharul. Usturoiul se taie feliute si se...Citeste continuarea
Cartofi Byron
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriSpalam foarte bine cartofii sub jet de apa rece,apoi ii fierbem in coaja timp de 20 minute la foc potrivit. Ii taiem in jumatate, scobim miezul cu grija ajutandu-ne de o lingurita, lasam...Citeste continuarea
Cartofi trasi in teapa
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriCartofii ii fierbem in apa cu sare, ii lasam sa se raceasca, ii curatam de coaja si ii taiem feliute. La fiecare feliuta de cartofi punem o feliuta de sunca, una de cascaval, slanina, ardei, salam...Citeste continuarea
                                
                















                                                    
                                                    
                                                    



