A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Clatite de post cu bors

Postat de: robert_badica in Dulciuri

Mai intai pregatim ingredientele!Dupa care,intr-un bol,punem faina,zaharul,borsul,uleiul, si praful de sare.Amestecam bine,pana la omogenizare.Trebuie sa rezulte un aluat care curge foarte usor de...Citeste continuarea

Crap la tava cu ceapa verde si bacon

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

Pestele curatat si feliat se sareaza si se aseaza intr-o tava in care ati pus o foaie mare de hartie de copt . Se stropeste cu zeama de lamaie si ulei de masline . Taiati...Citeste continuarea

Chiftelute din carne de vitel cu...

Postat de: simona72 in Vita

Carnea de vitel se curata de eventualele pielite si se toaca. Se amesteca cu dovleacul copt, oul, usturoiul tocat marunt, ceapa verde taiata rondele subtiri, sare si piper dupa gust, cimbru si...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: antici_gabytza in Mezel de casa

Dam carnea cu tot cu grasimea de pe ea prin masina de tocat (daca carnea nu are grasime va sfatuiesc sa dati prin masina si o bucatica de slanina de porc). Amestecam bine carnea cu toate...Citeste continuarea

Corabioare

Postat de: adellyna in Dulciuri

Macinam nuca Taiem untul, il punem intr-un bol si asteptam pana este suficient de moale sa turnam faina si nuca Amestecam pana devine o coca ferma si nu se lipeste de mana Se formeaza un...Citeste continuarea

Chiftele din piept de pui

Postat de: Larisel in Pui

Legumele se curata si se dau pe razatoarea mica, patrunjelul il tocam marunt. Punem peste carne legumele, ouale si condimentele. Amestecam pana obtinem o pasta omogena, verificam gustul si...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu praz si carnati...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se curata si se spala . Prazul se taie in patru pe lungime apoi marunt . Morcovul se toaca bucatele . Se calesc in ulei usor . Rosiile se decojesc , se toaca si se pun si ele la...Citeste continuarea

Cupcakes cu vişine şi ciocolată

Postat de: diaconta in Prajituri

Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Untul moale l-am mixat cu zaharul pâna am obtinut o crema pufoasa si zaharul s-a topit. Am adaugat pe rând ouale,mixând...Citeste continuarea

Cornulele cu magiun

Postat de: adellyna in Dulciuri

Dizolvam drojdia in laptele caldut Amestecam ouale cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul, mierea si laptele Intr-un bol punem faina si turman compozitia de mai sus...Citeste continuarea

Chiftelute

Postat de: adellyna in Mancaruri cu carne

Tocam mararul, patrunjelul, ceapa si usturoiul Hidratam painea si o scurgem  Intr-un bol amestecam carnea cu restul ingredientelor Cu mainile ude formam chiftelute mici pe care le...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti cu carnati...

Postat de: Ksenya in Mancaruri cu carne

Spalam bine cartofii,ii punem la fiert cu putina sare.Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si-i lasam la racit,apoi ii curatam de coaja.Separat se fierb 4 oua,celelelte se bat cu smantana  se...Citeste continuarea

Ciulama de pui cu ciuperci

Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carne

Pulpele de pui le spalam si le punem la fiert in 2,5 l apa rece; dupa ce spumam, adaugam legumele intregi(morcovul, pastarnacul, patrunjelul si ceapa ); punem si putina sare ca sa prinda...Citeste continuarea

Cornuri cu alune de padure si nuca

Postat de: babi5 in Prajituri

Faina cernuta se pune intr-un castron , se face o adincitura in ea se pune 1 lingura de zahar , sarea si 100 ml lapte caldut. Dizolvam drojdia, facem o maia si lasam sa creasca 10 min.Apoi...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu coasta afumata

Postat de: claudiaO in Ciorbe

Fasolea o alegem de eventualele gunoaie si o punem la fiert in apa rece; Dupa cum am mai spus, eu schimb apa de 3 ori apoi trec la zeama finala. Dupa ce am schimbat cele 3 ape, punem apa rece...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu sunculita...

Postat de: babi5 in Ciorbe

Zarzavaturile , ceapa si ardeiul se curata se spala apoi se toaca marunt si se pune la calit cu uleiul si 100 ml apa , se adauga sunculita taiata feliute si se mai lasa la calit cu zarzavatul 10...Citeste continuarea

Ciorba de conopida cu hrisca si bors

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam si o punem la calit in ulei. Adaugam ardeii taiati bucati si morcovii taiati rondele. Sotam legumele cateva minute, adaugam apa, cca 3l. Punem...Citeste continuarea

Crema de branza sarata

Postat de: Anett in Aperitive / Garnituri

Se freaca branza cu smantana, apoi adaugam ceapa tocata. Se omogenizeaza bine si se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei dulce. Se mai poate adauga si alte condimente.   Citeste continuarea

Cosulete cu rahat ,struguri si...

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

             Se face un aluat din faina,margarina,zahar si galbenusuri framantand bine ca sa iasa un aluat elastic.Se fac bilute din...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de porc

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Curatati si spalati legumele . Taiati rondele morcovii si patrunjelul radacina . Tocati ceapa , prazul si ardeiul . Caliti usor aceste legume impreuna cu carnea de porc taiata bucati mai...Citeste continuarea

Calamari,creveti cu orez negru...

Postat de: Ksenya in Fructe de mare

Punem orezul la fiert  respectand instructiunile de pe ambalaj. Intr-o tigaie  incapatoare turnam uleiul,punem ardeiul rosu tocat ,calim  un minut ,adaugam coaja de la lamaie...Citeste continuarea

Ciorba de fasole de post acrita cu...

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri de post

Fasolea se curata, se spala si se lasa in apa de pe o zi pe alta. A doua zi se limpezeste si se pune la fiert in apa rece. O lasam sa dea in clocot si schimbam apa. Cand fasolea este aproape...Citeste continuarea

Clatite cu umplutura de nuci

Postat de: katty in Dulciuri

Pentru a prepara umplutura amestecam smantana cu zaharul pudra , coaja rasa de portocala , nucile , scortisoara si stafidele pe care le-am inmuiat in prealabil in rom diluat cu apa calduta...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu ciuperci

Postat de: Larisel in Ciorbe

Fasolea se pregateste cu o seara inainte, se alege, se clateste si se lasa la inmuiat pana a doua zi. Punem fasolea la fiert, iar dupa vreo 10-15 minute de fierbere se schimba apa. Facem...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: papabundetot in Ciorbe

Am cumparat si eu,cum probabil face toata lumea,burta prefiarta,pe care am lasat-o la decongelat de seara si pana a 2-a zi dimineata.A doua zi,am spalat burta decongelata in cateva ape,apoi am pus...Citeste continuarea

Chec duo de post

Postat de: Larisel in Prajituri

Pregatim tava si aprindem cuptorul. Amestecam toate ingredientele mai putin praful de cacao si dulceata de prune. Dupa ce compozitia a devenit omogena, impartim amestecul in doua parti....Citeste continuarea

Ciorba à la grec originala

Postat de: Sylvia in Ciorbe

Adevarata ciorba à la grec este facuta doar cu  fondul de supa de pui , fara legume doar cu orez si amestecul de galbenus cu lamaie dar eu am lasat si carnea si legumele pe care le...Citeste continuarea

Chifle delicioase la cuptor cu...

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Calim in putin ulei ceapa tocata marunt si carnea tocata.La chifle le scoatem miezul,in fiecare punem cate o bucatica de unt,o lingura de carne tocata cu ceapa,rosii cherry,o felie de branza...Citeste continuarea

Chec cu ficat si inimi de pui

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai punem la fiert ficatul si inimile,cand s-au fiert le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca,apoi le taiem cubulete mici.Ceapa o taiem marunt iar gogoarul cubulete si le punem in tuci...Citeste continuarea

Cum se face cascaval de casa

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Punem laptele la incalzit si cand este fierbinte adaugam branza de vaci si amestecam pana se incheaga. Punem continutul intr-o strecuratoare sa se scurga lichidul si lasam sa se raceasca....Citeste continuarea

Cheesecake cu jeleu de gutui

Postat de: Oana in Dulciuri

Mai intai pregatim jeleul de gutui. Se curata gutuile de coaja, se taie in patru si se scot cotoarele, apoi se taie cubulete. Se amesteca gutuile cu zaharul si cu zeama de lamaie, se adauga...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu branza

Postat de: Giana in Piine

Se dizolva drojdia in apa calda, se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat ca de paine. Se imparte aluatul in 6 parti egale, fiecare bucata de coca se intinde cu ajutorul sucitorului...Citeste continuarea

Chifle cu capsuni

Postat de: katty in Dulciuri

Cernem faina intr-un castron . O amestecam cu drojdia , sare si o lingura de zahar . Adaugam ouale si laptele caldut.Framantam un aluat nelipicios , pe care il lasam la crescut 20 de minute ....Citeste continuarea

Cornuri cu budinca de lamaie si...

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in laptele cald.Faina se pune intr-un bol,se adauga,laptele cu zaharul si droj. dizolvata,untul.Se framanta un aluat elastic.Se lasa la dospit pana isi...Citeste continuarea

Ciorba cu carne tocata

Postat de: reisnaor_2006 in Ciorbe

Intr-o oala punem putin ulei si carnea tocata impreuna cu ceapa taiata cubulete. Le lasam sa se caleasca putin si adaugam legumele taiate. Punem apa cat sa ramana loc liber de 2 degete in oala si...Citeste continuarea

Cozonac "bulgarasi cu surprize" -...

Postat de: Irinukaaa in Dulciuri

Incalzim putin lapte si il adaugam peste drojdie, pregatind astfel maiaua. Se adauga o lingura de faina si se lasa la crescut. Restul de lapte il punem si pe el pe foc incalzindu-l, fara a-l...Citeste continuarea

Cornuri cu unt si aroma de vanilie

Postat de: merisor67 in Prajituri

In primul rand aducem toate ingredientele la temperature camerei. Punem laptele la incalzit. Punem si untul la topit, apoi il dam deoparte sa se raceasca putin, nu lucram cu el fierbinte....Citeste continuarea

Caramel sarat

Postat de: rhapsody in Dulciuri

1. Pune zaharul la caramelizat intr-o cratita neaderenta, cu fund dublu. Fa aceasta operatiune la foc mic. 2. Cand cristalele de zahar s-au topit, ia cratita de pe foc si adauga uleiul in doua...Citeste continuarea

Cornulete cu plimez

Postat de: margo in Prajituri

Se amesteca faina cu iaurtul,apa,drojdia,sarea si zaharul.Seframanta pana se obtine un aluat pufos. Ingredientele pentru aluatul de uns se amesteca si se imparte in trei...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare- reteta video

Postat de: Oana in Ciorbe

Se pun intr-o oala 2 litri de apa si se pune carnea la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba, se aduna spuma lasata de carne. Intre timp se taie legumele cubulete. Cand carnea este fiarta se adauga...Citeste continuarea

Chifle umplute cu ciuperci

Postat de: cristeena20 in Aperitive / Garnituri

Chiflele se scobesc si li se taie un capac.Miezul il faramitam si il dam deoparte. Ciupercile le taiem rondele; ceapa se toaca marunt si se pune la calit cu margarina. Cand se inmoaie adaugam...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu branza dulce

Postat de: momo121 in Dulciuri

Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina, o lasam deoparte 10 minute. Intr-un bol punem faina cu putina sare si amestecam cu un tel; facem un gol in...Citeste continuarea

Croque Monsieur

Postat de: Oana in Sandvisuri

Am uns feliile cu unt si le-am asezat in tava, pe hartie de copt, cu partea unsa in jos. Am uns partea de sus cu smantana, am asezat apoi felii de sunca si am presarat cascaval ras. Am uns alte...Citeste continuarea

Cartofi cu mozzarella la cuptor, o...

Postat de: timea in Aperitive / Garnituri

Cum se prepara Cartofi cu mozzarella la cuptor, o reteta delicioasa si rapida Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, ii fierbem in apa cu putina sare.  Nu trebuie sa fie fierti...Citeste continuarea

Coaste de porc dulci-picante

Postat de: Oana in Porc

Nu am dat cantitati exacte, fiecare condimenteaza dupa gust. Eu am avut trei bucati de scaricica de porc. Am pus pe ambele parti putin ulei de masline aromatizat cu cimbru , apoi sare, piper,...Citeste continuarea

Cum se face ciocolata de casa-...

Postat de: Oana in Dulciuri

Intr-o craticioara punem la fiert apa cu zaharul. Cand incepe sa clocoteasca si siropul sa se lege putin, adaugam untul taiat cubulete si amestecam usor pana se topeste. Luam craticioara de pe...Citeste continuarea

Ciocanele cu stafide si sos de...

Postat de: papabundetot in Pui

Am pus ciocanelele intr-un castron si le-am marinat pentru 2 ore cu oregano,turmenic,sare,cuisoare macinate,boia iute afumata.Dupa ce le-am marinat,am pus intr-o tigaie putin ulei la incins si am...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu carne

Postat de: Dya in Ciorbe

Fasolea, curatata si spalata foarte bine, se pune la fiert intr-o oala cu apa rece, timp de 40-50 de minute. Separat, fierbem carnea de porc taiata in bucatele potrivit de mari. Adunam spuma...Citeste continuarea

Chiftea uriasa cu piure de dovleac

Postat de: Valclaudia in Porc

Dovleacul se taie felii si se coace la cuptor pana se inmoaie (cca 40 minute). Dupa ce s-a copt se paseaza la robot impreuna cu sarea, piperul si ienibaharul. Usturoiul se taie feliute si se...Citeste continuarea

Cartofi Byron

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Spalam foarte bine cartofii sub jet de apa rece,apoi ii fierbem in coaja timp de 20 minute la foc potrivit. Ii taiem in jumatate, scobim miezul cu grija ajutandu-ne de o lingurita, lasam...Citeste continuarea

Cartofi trasi in teapa

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii fierbem in apa cu sare, ii lasam sa se raceasca, ii curatam de coaja si ii taiem feliute. La fiecare feliuta de cartofi punem o feliuta de sunca, una de cascaval, slanina, ardei, salam...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]