Cheesecake cu caramel
Postat de: rhapsody in DulciuriCaramel: Pune zaharul intr-o cratita (cu fund dublu si pereti inalti) si lasa la foc mediu pana cand vezi ca prinde culoare aurie pe margini. Invarte o singura data in el, mai lasa 1-2...Citeste continuarea
Ciorba de fasole galbena pastai
Postat de: Lia1 in Ciorbe1. Intr-o oala de 2.5-3 litri pune 3-4 cani de apa cu un varf de lingurita de sare sa se infierbante. 2. Spala pastaile. Fasolea galbena, soiul cu pastaia subtire si frageda, nu are ate. Doar...Citeste continuarea
Clatite dantelate
Postat de: RuxyRux in PrajituriOuale se amesteca bine cu un praf de sare, se adauga iaurtul, zaharul si se amesteca in continuare, apoi laptele, vanilia si coaja de lamaie, faina in ploaie, bicarbonatul pe care-l stingem...Citeste continuarea
Chiftelute de creier si cascaval
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriPune intr-un vas , la fiert, apa cu sare. Cand da in clocot adauga creierul spalat si curatat. Lasa sa dea doua – trei clocote apoi pune-l la scurs intr-o strecuratoare....Citeste continuarea
Cheesecake cu pere,smochine si...
Postat de: papabundetot in PrajituriBiscuitii si unutul le-am bagat la robot si le-am amestecat bine pana cand biscuitii s-au sfaramat si untul s-a amestecat frumos cu ei.Am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat-o putin la...Citeste continuarea
Coaste de vitel in sos de rosii
Postat de: timea in VitaPunem intr-un vas apa la fiert cu aprox 1/2 lingurita sare, cateva boabe de piper si 3 foi de dafin. Cand fierbe apa adaugam coastelesi carnea si lasam sa fiarba aprox 30 de minute...Citeste continuarea
Cotlet porc pe pat de legume
Postat de: retetele_tinei in PorcLegumele se spala, se curata (dupa caz) si se taie cubulete. Atat legumele taiate cat si carnea se sareaza si se pipereaza. Legumele taiate se pun intr-o tava, carnea se prajeste pe ambele...Citeste continuarea
Crenvursti in aluat - reteta video
Postat de: scortisoara in Aperitive / Garniturilink youtube: http://youtu.be/yKAKVfUtvog Impartim aluatul foietaj ghidandu-ne dupa un crenvursti. Impaturim crenvurstiul in aluat si il crestam pentru a nu fi doar un...Citeste continuarea
Cartofi copti
Postat de: Larisel in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii, lasandu-i in coaja. Intr-o oala ii punem la fiert, cat sa dea doua trei clocote. Ungem cartofii cu amestecul de unt cu usturoi, sare si piper. Apoi pregatim drycookerul,...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu piept de pui
Postat de: pity19 in Aperitive / GarnituriCartofii ii condimentam cu sare , piper , vegeta , boia dulce si chilli ; Ii punem intr0o tava pentru cuptor unsa cu ulei ; turnam apa peste si dam la cuptor pana cand scade apa ; Ouale le...Citeste continuarea
Cinnamon Rolls
Postat de: vio_dreams in DulciuriAmestecam faina cu drojdia. Adaugam ouale batute cu zaharul, untul topit si laptele caldut. Framantam un aluat pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intindem o foaie de aluat nu...Citeste continuarea
Cosulete sarate cu costita si legume
Postat de: retetele_tinei in Aperitive / GarnituriOuale se bat cu putina sare. Peste ouale batute se pun:smantana,si lingura de formaggio. Dupa se spala si se taie marunt si se pun peste oua:ardeiul,zucchina,si patrunjelul.Se ia o...Citeste continuarea
Chiftele de zucchini cu ricotta
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriDovlecelul -zucchini se spala bine si se da pe razatoarea mare cu tot cu coaja. Morcovul se curata de coaja si se da pe razatoare. Ceapa o taiem cat mai marunt,amestecam cu dovlecelul si...Citeste continuarea
Clatite cu ricotta si morcov
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriSe amesteca toate ingredientele pentru clatite,trebuie sa obtinem o compozitie ncii foarte subtire,nici foarte groasa. Punem o tigaie la incins,se toarna un strop de ulei si incepem sa facem...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca, mac si rahat
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe face maiaua:se fierbe laptele (tot) cu 250 gr zahar.Cand se topeste zaharul se lasa la racit. Cand e caldut se adauga drojdia. Se pun galbenusurile , uleiul caldut , sare , coaja de...Citeste continuarea
Croissant cu crema de branza,...
Postat de: Oana in SandvisuriMai intai curatati morcovul, telina si marul si le dati pe razatoarea cu ochiuri mici sau si mai rapid, la robot. Le stropiti cu 2 linguri de zeama de lamaie si puneti putina sare. Dupa 5 minute...Citeste continuarea
Chec rapid
Postat de: caroline in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri . Cu ajutorul unui mixer , la viteza maxima, mixam albusurile cu un putina sare pana ce devin o spuma tare . Separat mixam galbenusuriel cu...Citeste continuarea
Cremsnit cu frisca
Postat de: mitinita in PrajituriMai intai preparam foile de cremsnit. Impartim aluatul de foietaj in doua parti egale si le intindem cu sucitorul pe o masa de lucru pe care am presarat faina. Le coacem, iar foaia pe care o vom...Citeste continuarea
Clatite - reteta de baza
Postat de: caroline in DulciuriPunem intr-un bol ouale si le mixam bine impreuna cu un varf de sare si zaharul tos. Adaugam jumatate din cantitatea de faina alba si jumatate din cantittea de lapte si amestecam bine ....Citeste continuarea
Colac delicios
Postat de: reisnaor_2006 in TonFacem o maia din putina faina,drojdia dizolvata in putin lapte,sare si o lasam sa creasca. Restul de faina o punem intr-un castron, adaugam untul topit, zaharul, laptele caldut, uleiul si maiaua...Citeste continuarea
Conopida cu pancetta si smantana
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carneCeapa se toaca marunt,morcovii se da pe razatoarea mare,se pun la calit in unt. Se adauga deasupra pancetta,se lasa cateva minute si se pune putina apa deasupra. Conopida se rupe in...Citeste continuarea
Covrigi Polonezi
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAluat : Intr-un castron se pune faina cernuta,se face o adancitura in mijloc,se pune drojdia faramitata cu 2 linguri zahar ,un praf de sare si putin lapte caldut,se amesteca si se lasa sa creasca...Citeste continuarea
Cosulete cu nuci
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe amesteca galbenusurile, zaharul, sarea , praful de copt, faina, smantana, untura topita, coaja de lamaie. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul pudra pe rand si se bate bine, pana...Citeste continuarea
Castraveti murati in otet
Postat de: margo in MuraturiSe aleg castraveti sanatosi,proaspeti, cat mai mici.Se spala,se curata de codite si se cladesc in borcane.Pe fundul fiecarui borcan se pun cateva ramuri de marar uscat si 1-2 catei de...Citeste continuarea
Crumble cu afine, coacaze si zmeura
Postat de: gaby_d in DulciuriIntr-un bol amesteca fructele cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul. Distribuie amestecul in cele 5 forme de ceramica. Unge formele de ceramica cu unt. Cu varful degetelor...Citeste continuarea
Colacii nasului
Postat de: Bucataras in PiineSe pregatesc 2 sau mai multi colaci mari, dulci, din faina de grau de calitate superioara Gold Maya si se dau cadou nasilor in timpul nuntii (la final) sau a doua zi dupa nunta....Citeste continuarea
Compot de piersici
Postat de: Ina in Sirop / CompotPiersicile se spala si se curata de puf , apoi se taie in jumatate sau sfert, in functie de cat de mari sunt. Samburii se indeparteaza. Feliile de piersica se aseaza in borcane...Citeste continuarea
Ciolan afumat cu fasole verde
Postat de: Constelatialeu in PorcSe taie in bucati mai mici ciolanul, se spala, se aseaza intr-un vas de yena se adauga o cana de apa si se da la cuptor, cca 1 ora, din cand in cand mai intoarcem bucatile de pe o parte pe alta si...Citeste continuarea
Cartofi umpluti la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriCartofii fierti ii curatam de coaja, ii taiem in doua si le scoatem miezul. Ii asezam in tava cuptorului si adaugam pe rand in fiecare cartof pe care in prealabil l-am sarat si piperat, cate o...Citeste continuarea
Chisca Moldoveneasca
Postat de: momo121 in Mezel de casaPentru inceput spalam matele bine in cateva ape si le lasam in apa rece pana la umplerea lor. Ficatul si rinichii ii fierbem in apa cu sare cat sa poata intra furculita in ei, apoi ii dam prin...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu telemea Delaco
Postat de: babi5 in Aperitive / GarnituriCartofii se spala bine si se pun cu tot cu coaja la fiert cu o lingurita de sare. Dupa ce s-au fiert ii lasam sa se raceasca, apoi ii curatam ii taiem usor in doua si cu o lingurita ii...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu fasole pastai...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeMorcovii se dau pe razatoarea mare,se pun la calit impreuna cu ceapa tocata marunt. In oala de ciorba punem apa si o punem la foc,adaugam legumele calite si pancetta. Fasolea pastai se rupe in...Citeste continuarea
Covrigei Dukan
Postat de: Ksenya in DulciuriTaratza de ovaz se da prin rasnita pana obtinem faina ,adaugam toate ingridientele ,la sfarsit adaugam lapte pana obtinem un aluat mai tare,ca in poza.Lasam 20 minute la odihnit . Formam covrigeii...Citeste continuarea
Cordon Bleu
Postat de: gheorghitaanamaria in Mancaruri cu carneMuschiul l-am taiat tip buzunar si l-am batut bine. L-am sarat si piperat si umplut cu kaizer si cascaval. L-am prins cu scobitori si l-am dat prin faina. L-am lasat la rece. Am facut un...Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: danielaR in Mancaruri cu carneCartofii se fierb dar numai 15 minute. Lasam la racit si ii gaurim cat de tare putem. Resturile care le-am obtinut le dam pe razatoarea mica cat de bine putem. Adaugam carnea tocata si branza....Citeste continuarea
Coaste de porc fripte pe gratar
Postat de: Bucataras in PorcSe face o marinata din vin rosu, condimente si ulei Arpis, in felul urmator: Se pune o ceasca si jumatate de vin intr-un bol. Se adauga 2 lingurite de ulei Arpis si cativa catei...Citeste continuarea
Castraveți bulgărești
Postat de: panacris in MuraturiCastraveţii se spală şi se taie la capete. tataZmeu, m-a ajutat și de acesată dată;) Se curăţă zarzavatul , se taie cu un cuțit ondulat, apoi se aşează în borcane...Citeste continuarea
Conopidă conservată în oțet
Postat de: panacris in ConserveConopida se curăță de frunze și cotor, apoi se porționează și se pune în apă rece cu puțin oțet, cca. 15 minute, pentru a se elimina eventuali locuitori, fără buletin :D, adică...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: Mokuska in CiorbePunem la fiert rasolul intr-o oala mare plina de apa rece. Dupa 2 ore de fiert adaugam jumatate din zarzavatul curatat netocat: 1 morcov, 1 patrunjel, 1 telina, 1 cartof, 1 ceapa, 1/2 de ardei...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: Mokuska in PorcTocam verdeata, zdrobim usturoiul, cartoful curatat dam pe razatoarea fina si lasam la scurs sau il stoarcem cu mana. Amestecam ingredientele pentru chiftele si le prajim in ulei sau in cuptor...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu legume la cuptor
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai ne ocupam de legume le curatam,le taiem dupa cum urmeaza :telina in cubulete potrivite,ceapa solzisor,vanata in cubulete,ardeiul julien dar mai mare,morcovul rondele.usturoiul in...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu sorici
Postat de: MotanLaOale in CiorbeFasolea se alege si se pune in apa rece 3-4 ore. Soriciul (al meu provenind de la costita afumata si avand si oasele costitei) se pune la fiert in apa rece si se lasa pana este fiert. (eu am...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: Mokuska in CiorbeZarzavatul intreg si carnea spalata si curatata punem la fiert la foc mic. Dupa ce acestea au fiert le scoatem sa se raceasca (in afara de ceapa, cartofi si ardei). In zeama clocotita aruncam...Citeste continuarea
Ciorbă de fasole boabe cu ciolan...
Postat de: panacris in PorcFasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apa rece pentru a se umfla, asta ca să scadă timpul de fierbere și să scăpați de schimbarea apei de trei ori ;). Fasolea...Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci pleurotus si...
Postat de: merisor67 in CiorbePunem mai intai pieptul de pui, taiat julien, la fiert in apa cu putina sare, pana cand se formeaza spuma deasupra, apoi o inlaturam. Ciupercile spalate bine se taie julien si se adauga peste...Citeste continuarea
Cotlet de porc impanat cu ficatei...
Postat de: rocsi_1612 in PorcSpalam cotletul si il tamponam cu un servet de bucatarie. Ficateii ii tinem 10 minute in apa pentru a mai iesi sangele, apoi ii scurgem bine. Curatam dovlecelul, il taiem felii rotunde,...Citeste continuarea
Ciorba de pui dreasa cu smantana si ou
Postat de: Dya in CiorbeSe fierbe carnea, adunand periodic spuma formata. Se adauga legumele tocate marunt si se lasa la foc potrivit pana incepe sa clocoteasca supa. Se sareaza dupa gust si se acreste cu bors de...Citeste continuarea
Cosulete aperitiv
Postat de: Adele in Aperitive / GarnituriPentru inceput se pregateste aluatul: intr-un vas se pune untul rece de la frigider si se amesteca cu putina faina si sare. Se pune oul si restul de faina si se framanta un aluat potrivit, care se...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Valclaudia in CiorbePeste carnea tocata punem 1 ou, boia dulce,orez, cimbru uscat,gris, sare si piper dupa gust. Amestecam aceasta compozitie, acoperim cu un capac si dam ra rece cca 10 minute sa se intrepatrunda...Citeste continuarea
Cornuri pufoase
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriDrojdia se pune intr-o cana cu 2 linguri apa calduta si se lasa 15 min la dospit. Intr-un bol se pune faina,mierea,untul topit in laptele cald,sarea si se amesteca. Deasupra se pune drojdia...Citeste continuarea





















