Chiftelute in sos dulce-acrisor
Postat de: Adele in PorcPentru inceput se curata si se spala bine ardeii si ceapa,dupa care se toaca .Intr-o tigaie se pune uleiul si se adauga ceapa se caleste cateva secunde dupa care se adauga zaharul si otetul dupa...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu prosciuto
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Tocam ceapa,o calim 2-3 minute in ulei. Taiem ardeiul bucati, le punem peste ceapa si le calim impreuna,alte 2-3 minute. Morcovul se taie rondele, se adauga...Citeste continuarea
Cheesecake cu fructe de cactus
Postat de: papabundetot in TorturiBlatul: Biscuitii impreuna cu untul la temperatura camerei le-am pus in robot si le-am amestecat bine pana cand s-au omogenizat,apoi am pus totul intr-o forma de tort,am presat bine cu mana pentru...Citeste continuarea
Chftelute de vita cu sos rosu
Postat de: mirciss25 in VitaPrima data framanati carnea cu un strop de ulei de masline dupa care formati bile de marimea unei mingi de ping-pong sau un pic mai mari. Le veti praji intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei pana...Citeste continuarea
Chec cu nuca
Postat de: Adele in PrajituriPentru inceput se mixeaza ouale cu un pic de sare si zahar pana devin spuma, treptat se adauga si uleiul. Dupa care se pune faina, praful de copt si nuca si se amesteca de jos in suc un tel....Citeste continuarea
Cum se face maioneza de casa -...
Postat de: Oana in SosuriSe paseaza galbesurile fierte cu furculita, se adauga mustarul, sare si piper. Se mixeaza usor, adaugand ulei putin cate putin, in fir subtire, pana se ingroasa maioneza. La final se adauga zeama...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne si suc de rosii
Postat de: Ina in PasteCeapa , ardeiul gras si morcovul, tocate marunt, se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o cescuta cu apa , 2-3 linguri cu pasta de tomate si amestecam totul...Citeste continuarea
Ciorba de loboda cu taitei de casa
Postat de: Constelatialeu in CiorbeAm curatat legumele,le-am ras ,morcovul si telina,ceapa si gogosarul le-am taiat marunt. Am pus pe foc o oala,am pus putin ulei si am lasat sa se incinga,apoi am adaugat legumele si le-am calit...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu stafide si rom
Postat de: andaoana in DulciuriPunem stafidele la inmuiat in esenta de rom amestecata cu apa calduta . Punem apa cu zaharul si zeama de lamaie pe foc . In momentul in care incepe sa fiarba mai...Citeste continuarea
Cus-cus cu legume
Postat de: Lia1 in Mancaruri de legume1. Alege si spala nautul, scurge-l de apa si l-ai pus la inmuiat cu o seara inainte, ca pe fasole. Il fierbi in apa cu 1/2 lingurita de sare completand mereu apa evaporata. Poate sa dureze 1-2...Citeste continuarea
Chec pufos cu kiwi
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriIntr-un castron batem ouale impreuna cu zaharul,zaharul vanilat,praful de copt,amoniacul stins in zeama de lamaie,adaugam laptele,uleiul si amestecam cu o spatula,faina treptat pana se...Citeste continuarea
Cataif
Postat de: medioto59 in DulciuriUngem cu unt o tava (eu am folosit o tava 30/20 cm ). Asezam jumatate din cantitatea de taitei in tava. Macinam nuca, Radem coaja de lamaie . Amestecam nuca cu coaja de lamaie si zaharul vanilat....Citeste continuarea
Cartofi cu piept de pui si carne...
Postat de: Alina26 in Mancaruri cu carneAm curatat si taiat cartofii felii. Pieptul de pui l-am taiat fasii. Am uns o tava cu putin ulei si am asezat carnea de pui si cartofii.Am pus sare si piper, am acoperit cu staniol si am pus...Citeste continuarea
Cotlet de porc, la cuptor
Postat de: rhapsody in Porc1. Amesteca toate ingredientele pentru marinada. 2. Curata cotletul (sau nu:) de evenualele pielite si pune-l in vasul cu marinada. Acopera vasul cu o folie alimentara si lasa-l la temperatura...Citeste continuarea
Cornuri mofturoase
Postat de: andreea91 in DulciuriIncalzim laptele dar nu foarte fierbinte. Intr-un vas punem faina ,zaharul si cel vanilat,margarina si drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Peste toate aceste ingrediente adaugati...Citeste continuarea
Chec cu lamaie si afine
Postat de: Criss in DulciuriMai intai se pregateste o forma de guguluf care se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Intr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul pudra. Se adauga apoi pe rand ouale intregi si se...Citeste continuarea
Chec cu stafide
Postat de: margo in PrajituriGalbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si rezulta o crema spumoasa.Se adauga uleiul treptat,ca la maioneza apoi laptele.Se mixeaza bine pana se...Citeste continuarea
Cornuri pufoase
Postat de: Bunica in DulciuriPune laptele la incalzit. Intr-un vas pentru framantat ,pune faina 800 g.,zaharul,drojdia ,margarina si zaharul vanilat. Toarna peste ingredientele uscate laptele cald si incepe framantarea....Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: mirciss25 in CiorbeSe înmoaie fasolea în apa rece cu cel puțin 2 ore înainte, de preferat peste noapte, în acest fel fasolea se va fierbe mult mai ușor. Cantitatea de apa variază în...Citeste continuarea
Compot pentru iarna fara conservanti
Postat de: camelia75 in Sirop / CompotFructele bine spalate se pun in borcane (eu le-am pus aproape pline, insa daca doriti sa aiba zeama mai multa, puneti doar pe jumatate fructe in borcan), adaugati zaharul, zaharul vanilat si la...Citeste continuarea
Crema de orez brun cu dulceata de...
Postat de: katty in DulciuriSpalam bine orezul si il lasam 1/2 de ora in apa rece . Il punem la fiert in apa impreuna cu sarea si zaharul . Amestecam ocazional pana apa scade aproape de tot si punem...Citeste continuarea
Copane cu cartofi
Postat de: Bunica in PuiCopanele parlite,spalate,Baza Mirodenia si pun in tava unsa cu o lingura de ulei. Adaugam vinul si dam la cuptorul incins la 170 grade pana se rumenesc usor. Intre timp curatam cartofii si...Citeste continuarea
Cornuri cu sunca si cascaval Delaco
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriFaina o punem intr-un castron,in mijloc facem o gropita unde punem, drojdia dizolvata cu zaharul in lapte cald,un praf de sare,2 oua si uleiul.Se framanta un aluat si il lasam sa isi dubleze...Citeste continuarea
Chec cu dovleac, mar copt si fructe...
Postat de: simona72 in PrajituriEu am avut jumatate de dovlec ramas de la o alta reteta. Dovleacul curatat, se taie felii si se da la copt penrtu 20 minute la 180 grade. Se adauga marul fara cotor si taiat in felii si se lasa sa...Citeste continuarea
Cuscus cu tocanita de ficatei,inimi...
Postat de: retetele_tinei in FicatAm invatat de la matusa mea, ca sa oparasc ceapa inainte de a o folosi la tocanita (cel putin) ca sa iasa taria, din ea, care le unii le provoaca arsuri. Asadar, am pus apa la fiert, iar pana a...Citeste continuarea
Conopida Pane
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriConopida se rupe buchetele si se pun la fiert circa 10 minute(sa nu fie prea fiarta,ca altfel se sfarama,trebuie sa ramana mai tare). Intr-un castron amestecam 1 ou(atata am folosit),punem...Citeste continuarea
Crema de vanilie cu dulceata de...
Postat de: andaoana in DulciuriPregatim 6 sau 8 forme ramekin , le ungem bine cu unt si le asezam intr-o alta tava . Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un vraf de cutit de sare pana devin pufoase si...Citeste continuarea
Carne de porc a portugheza
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carneCarnea se taie cubulete si se pune in marinata. Adaugam sare, piper, pasta de ardei, 3 catei de usturoi tocati , putin sos tabasco si turnam vinul alb. Dam la frigider pentru cateva ore inainte de...Citeste continuarea
Carnaciori subtiri cu garnitura de...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCarnaciorii se impung din loc in loc si se aseaza intr-o tigaie in care am pus doua linguri de ulei. Ii lasam la prajit la foc potrivit pana se rumenesc dupa preferinta. Curatam legumele,le...Citeste continuarea
Chifla umpluta cu sunca si cascaval
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriBatem oul cu furculita ca pentru omleta cu sare si piper dupa gust ;amestecam usor cu branza Almete; adaugam sunca taiata cubulete, branza de burduf si si cascavalul omogenizam...Citeste continuarea
Croustade cu nectarine si visine
Postat de: katty in DulciuriFolosim o tava putin mai mica decat marimea foilor de placinta . Ungem tava cu unt topit . Asezam pe rand cate o foaie de placinta pe care o ungem cu unt . Dupa ce am asezat ultima foaie pliem...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare din carne si...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati si spalati legumele . Tocati legumele cuburi si le caliti usor in ulei.Adugati3-4 l apa . Sarati . Preparati perisoarele : Amestecati carnea si ciupercile cu ouale intregi , pesmet...Citeste continuarea
Costita cu cartofi ( la cuptor )
Postat de: mihaelar63 in PorcSe prepara marinata amestecand toate ingredientele . Bucatile de costita se ung cu amestecul de marinata si se lasa la rece 2-3 ore minimum . Cartofii , usturoiul si morcovii se curata...Citeste continuarea
Cornuri de paine cu susan
Postat de: RuxyRux in PiineDin aceasta cantitate vor iesi 8 cornuri mari delicioase. Daca doriti le puteti face mai micute dar le veti coace in doua tavi. Se cerne faina se face in mijlocul ei o gropita...se adauga sarea...Citeste continuarea
Chec glazurat
Postat de: cristinutanicolita in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga peste albuse si se omogenizeaza . Faina se amesteca cu praful de copt,se adauga in...Citeste continuarea
Chec cu fructe
Postat de: pity19 in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri ; Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare ; Galbenusurile le amestecam cu zaharul , esenta de rom si coaja rasa de portocala ; Adaugam treptat...Citeste continuarea
Conopida cu cartofi si branza la...
Postat de: pity19 in Mancaruri de legumeClatim conopida, rupem bucati si dam la fiert in apa cu sare, pana aceasta devine mai moale Clatim cartofii sub jet de apa rece. Curatam de coaja. Taiem fiecare cartof felii rotunde, punem...Citeste continuarea
Cornuri cu branza si gem de prune
Postat de: merisor67 in DulciuriPentru aluat, mixam untul tinut la temperatura camerei cu oul, zaharul si putina sare, apoi adaugam laptele, coaja rasa de lamaie si incepem sa incorporam faina amestecata cu garantul pentru...Citeste continuarea
Cartofi rantaliti
Postat de: delia64 in Mancaruri de postSe curata cartofii , se taie cubulete si se pun la fiert cu un praf de sare . Ceapa , ardeiul , usturoiul ,rosiile si prazul se spala se curata si se taie marunt apoi se calesc in...Citeste continuarea
Chec marmorat cu pudră de roșcove
Postat de: panacris in PrajituriSe scoate de la naftalină mixer-ul din dotare ;) În cazul meu, mixerul e acompaniat de un suport cu vas rotativ ;) Ouăle se bat energic cu zahărul cca. 5 minute, apoi se adaugă uleiul,...Citeste continuarea
Cassoulet
Postat de: elucubratiiculinare in PorcSe pun la înmuiat boabele de fasole în apă rece - de preferat peste noapte. A doua zi dimineața se pun la călit în ulei sau grăsime de rață ceapa, morcovii și jumătate...Citeste continuarea
Cosulete cu majun de prune si nuca
Postat de: Adele in PrajituriAm pus faina,praful de copt ,zaharul,sarea si untura intr-un vas ,am adaugat ouale si am framantat un aluat potrivit,pe care l-am lasat la rece. Dupa care am intins o foaie si cu un pahar am...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec cu legume
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeSe pun bucatile de pui in oala de ciorba la fiert. Morcovul il taiem rondele sau il dam pe razatoarea mare, ceapa o tocam marunt si le punem la calit in ulei de masline, dupa care se adauga in...Citeste continuarea
Cornuri cu dulceata din coaja de...
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriÎntr-un vas se mixează ouăle cu zahărul, până ce se topeste complet. Se adaugă esenta de rom si apoi untul moale.Se amenstecă făina cu drojdia si se adauga ouale batute . Pe...Citeste continuarea
Cartofi Salad Chef umpluţi cu şuncă
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriCartofii se spală bine, apoi se taie în jumătate. Se încearcă să se scoată conţinutul cât mai întreg, lăsând un strat pe margini. Se ataşează la...Citeste continuarea
Covrigei cu chimen
Postat de: Adele in Aperitive / GarnituriAm pus drojdia intr-un pahar cu apa calda si am dizolvat-o,dupa care intr-un vas am amestecat faina cu sare,chimen si branza rasa ,am adaugat oul ,untul taiat bucati si drojdia si am framanta un...Citeste continuarea
Crochete din cartofi si piept de pui
Postat de: simona72 in PuiPieptul de pui, se spala, se usuca cu prosoape de hartie si se da prin masina de tocat. Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare,dar nu trebuie sa devina sfaramiciosi. Dupa fierbere se...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumatura
Postat de: claudiaO in CiorbeSpalam bine carnea afumata si coasta si le punem la fiert in apa rece. Spumam bine si o mai lasam sa fiarba vreo 10-15 minute. Legumele le curatam si le tocam marunt, apoi le punem la fiert...Citeste continuarea
Cartofi aurii cu pulpe de pui
Postat de: violeta30 in PuiSe curata cartofii de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, se fierb doar putin, in jur de 15 min. Se scot si se scurg de zeama. Se aseaza intr-un vas de yena, dar mai intai punem pulpele de...Citeste continuarea
Cornuri de Bratislava
Postat de: getix in DulciuriCernem faina si o punem in vasul de lucru. Adaugam drojdia, coaja de lamaie si sarea. Amestecam. Topim untul si il lasam la racit. In laptele caldut adaugam zaharul si amestecam pana...Citeste continuarea





















