A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chiftelute in sos dulce-acrisor

Postat de: Adele in Porc

Pentru inceput se curata si se spala bine ardeii si ceapa,dupa care se toaca .Intr-o tigaie se pune uleiul si se adauga ceapa se caleste cateva secunde dupa care se adauga zaharul si otetul dupa...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu prosciuto

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa,o calim 2-3 minute in ulei. Taiem ardeiul bucati, le punem peste ceapa si le calim impreuna,alte 2-3 minute. Morcovul se taie rondele, se adauga...Citeste continuarea

Cheesecake cu fructe de cactus

Postat de: papabundetot in Torturi

Blatul: Biscuitii impreuna cu untul la temperatura camerei le-am pus in robot si le-am amestecat bine pana cand s-au omogenizat,apoi am pus totul intr-o forma de tort,am presat bine cu mana pentru...Citeste continuarea

Chftelute de vita cu sos rosu

Postat de: mirciss25 in Vita

Prima data framanati carnea cu un strop de ulei de masline dupa care formati bile de marimea unei mingi de ping-pong sau un pic mai mari. Le veti praji intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei pana...Citeste continuarea

Chec cu nuca

Postat de: Adele in Prajituri

Pentru inceput se mixeaza ouale cu un pic de sare si zahar pana devin spuma, treptat se adauga si uleiul. Dupa care se pune faina, praful de copt si nuca si se amesteca de jos in suc un tel....Citeste continuarea

Cum se face maioneza de casa -...

Postat de: Oana in Sosuri

Se paseaza galbesurile fierte cu furculita, se adauga mustarul, sare si piper. Se mixeaza usor, adaugand ulei putin cate putin, in fir subtire, pana se ingroasa maioneza. La final se adauga zeama...Citeste continuarea

Cannelloni cu carne si suc de rosii

Postat de: Ina in Paste

Ceapa , ardeiul gras si morcovul, tocate marunt, se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o cescuta cu apa , 2-3 linguri cu  pasta de tomate  si  amestecam  totul...Citeste continuarea

Ciorba de loboda cu taitei de casa

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Am curatat legumele,le-am ras ,morcovul si telina,ceapa si gogosarul le-am taiat marunt. Am pus pe foc o oala,am pus putin ulei si am lasat sa se incinga,apoi am adaugat legumele si le-am calit...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu stafide si rom

Postat de: andaoana in Dulciuri

 Punem stafidele la inmuiat in esenta de rom amestecata cu apa calduta .  Punem apa cu zaharul  si zeama de lamaie pe foc .  In momentul in care incepe sa fiarba mai...Citeste continuarea

Cus-cus cu legume

Postat de: Lia1 in Mancaruri de legume

1. Alege si spala nautul, scurge-l de apa si l-ai pus la inmuiat cu o seara inainte, ca pe fasole. Il fierbi in apa cu 1/2 lingurita de sare completand mereu apa evaporata. Poate sa dureze 1-2...Citeste continuarea

Chec pufos cu kiwi

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

Intr-un castron batem ouale impreuna cu zaharul,zaharul vanilat,praful de copt,amoniacul stins in zeama de lamaie,adaugam laptele,uleiul si amestecam cu o spatula,faina treptat pana se...Citeste continuarea

Cataif

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Ungem cu unt o tava (eu am folosit o tava 30/20 cm ). Asezam jumatate din cantitatea de taitei in tava. Macinam nuca, Radem coaja de lamaie . Amestecam nuca cu coaja de lamaie si zaharul vanilat....Citeste continuarea

Cartofi cu piept de pui si carne...

Postat de: Alina26 in Mancaruri cu carne

Am curatat si taiat cartofii felii. Pieptul de pui l-am taiat fasii. Am uns o tava cu putin ulei si am asezat carnea de pui si cartofii.Am pus sare si piper, am acoperit cu staniol si am pus...Citeste continuarea

Cotlet de porc, la cuptor

Postat de: rhapsody in Porc

1. Amesteca toate ingredientele pentru marinada. 2. Curata cotletul (sau nu:) de evenualele pielite si pune-l in vasul cu marinada. Acopera vasul cu o folie alimentara si lasa-l la temperatura...Citeste continuarea

Cornuri mofturoase

Postat de: andreea91 in Dulciuri

Incalzim laptele dar nu foarte fierbinte. Intr-un vas punem faina ,zaharul si cel vanilat,margarina si drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Peste toate aceste ingrediente adaugati...Citeste continuarea

Chec cu lamaie si afine

Postat de: Criss in Dulciuri

Mai intai se pregateste o forma de guguluf care se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.  Intr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul pudra. Se adauga apoi pe rand ouale intregi si se...Citeste continuarea

Chec cu stafide

Postat de: margo in Prajituri

Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si rezulta o crema spumoasa.Se adauga uleiul treptat,ca la maioneza apoi laptele.Se mixeaza bine pana se...Citeste continuarea

Cornuri pufoase

Postat de: Bunica in Dulciuri

Pune laptele la incalzit. Intr-un vas pentru framantat ,pune faina 800 g.,zaharul,drojdia ,margarina si zaharul vanilat. Toarna peste ingredientele uscate laptele cald si incepe framantarea....Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: mirciss25 in Ciorbe

Se înmoaie fasolea în apa rece cu cel puțin 2 ore înainte, de preferat peste noapte, în acest fel fasolea se va fierbe mult mai ușor. Cantitatea de apa variază în...Citeste continuarea

Compot pentru iarna fara conservanti

Postat de: camelia75 in Sirop / Compot

Fructele bine spalate se pun in borcane (eu le-am pus aproape pline, insa daca doriti sa aiba zeama mai multa, puneti doar pe jumatate fructe in borcan), adaugati zaharul, zaharul vanilat si la...Citeste continuarea

Crema de orez brun cu dulceata de...

Postat de: katty in Dulciuri

 Spalam bine orezul si il  lasam 1/2 de ora  in apa rece . Il punem la fiert  in apa impreuna cu sarea si zaharul . Amestecam ocazional pana apa scade aproape de tot si punem...Citeste continuarea

Copane cu cartofi

Postat de: Bunica in Pui

Copanele parlite,spalate,Baza Mirodenia si pun in tava unsa cu o lingura de ulei. Adaugam vinul si dam la cuptorul incins la 170 grade pana se rumenesc usor. Intre timp curatam cartofii si...Citeste continuarea

Cornuri cu sunca si cascaval Delaco

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Faina o punem intr-un castron,in mijloc facem o gropita unde punem, drojdia dizolvata cu zaharul in lapte cald,un praf de sare,2 oua si uleiul.Se framanta un aluat si il lasam sa isi dubleze...Citeste continuarea

Chec cu dovleac, mar copt si fructe...

Postat de: simona72 in Prajituri

Eu am avut jumatate de dovlec ramas de la o alta reteta. Dovleacul curatat, se taie felii si se da la copt penrtu 20 minute la 180 grade. Se adauga marul fara cotor si taiat in felii si se lasa sa...Citeste continuarea

Cuscus cu tocanita de ficatei,inimi...

Postat de: retetele_tinei in Ficat

Am invatat de la matusa mea, ca sa oparasc ceapa inainte de a o folosi la tocanita (cel putin) ca sa iasa taria, din ea, care le unii le provoaca arsuri. Asadar, am pus apa la fiert, iar pana a...Citeste continuarea

Conopida Pane

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Conopida se rupe buchetele si se pun la fiert circa 10 minute(sa nu fie prea fiarta,ca altfel se sfarama,trebuie sa ramana mai tare). Intr-un castron amestecam 1 ou(atata am folosit),punem...Citeste continuarea

Crema de vanilie cu dulceata de...

Postat de: andaoana in Dulciuri

Pregatim 6 sau 8 forme ramekin , le ungem bine cu unt si le asezam intr-o alta tava . Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un vraf de cutit de sare pana devin pufoase si...Citeste continuarea

Carne de porc a portugheza

Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne

Carnea se taie cubulete si se pune in marinata. Adaugam sare, piper, pasta de ardei, 3 catei de usturoi tocati , putin sos tabasco si turnam vinul alb. Dam la frigider pentru cateva ore inainte de...Citeste continuarea

Carnaciori subtiri cu garnitura de...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Carnaciorii se impung din loc in loc si se aseaza intr-o tigaie in care am pus doua linguri de ulei. Ii lasam la prajit la foc potrivit pana se rumenesc dupa preferinta. Curatam legumele,le...Citeste continuarea

Chifla umpluta cu sunca si cascaval

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Batem oul cu furculita ca pentru omleta cu sare si piper dupa gust ;amestecam usor cu  branza Almete; adaugam sunca taiata cubulete, branza de burduf si si cascavalul omogenizam...Citeste continuarea

Croustade cu nectarine si visine

Postat de: katty in Dulciuri

Folosim o tava putin mai mica decat marimea foilor de placinta . Ungem tava cu unt topit . Asezam pe rand cate o foaie de placinta pe care o ungem cu unt . Dupa ce am asezat ultima foaie pliem...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare din carne si...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Curatati si spalati legumele . Tocati legumele cuburi si le caliti usor in ulei.Adugati3-4 l apa . Sarati . Preparati perisoarele : Amestecati carnea si ciupercile cu ouale intregi , pesmet...Citeste continuarea

Costita cu cartofi ( la cuptor )

Postat de: mihaelar63 in Porc

Se prepara marinata amestecand toate ingredientele . Bucatile  de costita se ung cu amestecul de marinata si se lasa la rece 2-3 ore minimum . Cartofii , usturoiul si morcovii se curata...Citeste continuarea

Cornuri de paine cu susan

Postat de: RuxyRux in Piine

Din aceasta cantitate vor iesi 8 cornuri mari delicioase. Daca doriti le puteti face mai micute dar le veti coace in doua tavi. Se cerne faina se face in mijlocul ei o gropita...se adauga sarea...Citeste continuarea

Chec glazurat

Postat de: cristinutanicolita in Prajituri

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga peste albuse si se omogenizeaza . Faina se amesteca cu praful de copt,se adauga in...Citeste continuarea

Chec cu fructe

Postat de: pity19 in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri ; Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare ; Galbenusurile le amestecam cu zaharul , esenta de rom si coaja rasa de portocala ; Adaugam treptat...Citeste continuarea

Conopida cu cartofi si branza la...

Postat de: pity19 in Mancaruri de legume

Clatim conopida, rupem bucati si dam la fiert in apa cu sare, pana aceasta devine mai moale Clatim cartofii sub jet de apa rece. Curatam de coaja. Taiem fiecare cartof felii rotunde, punem...Citeste continuarea

Cornuri cu branza si gem de prune

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Pentru aluat, mixam  untul tinut la temperatura camerei cu oul, zaharul si putina sare, apoi adaugam laptele, coaja rasa de lamaie si incepem sa incorporam faina amestecata cu garantul pentru...Citeste continuarea

Cartofi rantaliti

Postat de: delia64 in Mancaruri de post

Se curata  cartofii  , se taie cubulete si se pun la fiert cu un praf de sare . Ceapa , ardeiul , usturoiul ,rosiile si prazul se spala se curata si se taie marunt apoi se calesc in...Citeste continuarea

Chec marmorat cu pudră de roșcove

Postat de: panacris in Prajituri

Se scoate de la naftalină mixer-ul din dotare ;) În cazul meu, mixerul e acompaniat de un suport cu vas rotativ ;) Ouăle se bat energic cu zahărul cca. 5 minute, apoi se adaugă uleiul,...Citeste continuarea

Cassoulet

Postat de: elucubratiiculinare in Porc

Se pun la înmuiat boabele de fasole în apă rece - de preferat peste noapte. A doua zi dimineața se pun la călit în ulei sau grăsime de rață ceapa, morcovii și jumătate...Citeste continuarea

Cosulete cu majun de prune si nuca

Postat de: Adele in Prajituri

Am pus faina,praful de copt ,zaharul,sarea si untura intr-un vas ,am adaugat ouale si am framantat un aluat potrivit,pe care l-am lasat la rece. Dupa care am intins o foaie si cu un pahar am...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec cu legume

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Se pun bucatile de pui in oala de ciorba la fiert. Morcovul il taiem rondele sau il dam pe razatoarea mare, ceapa o tocam marunt si le punem la calit in ulei de masline, dupa care se adauga in...Citeste continuarea

Cornuri cu dulceata din coaja de...

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

Într-un vas se mixează ouăle cu zahărul, până ce se topeste complet. Se adaugă esenta de rom si apoi untul moale.Se amenstecă făina cu drojdia si se adauga ouale batute . Pe...Citeste continuarea

Cartofi Salad Chef umpluţi cu şuncă

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spală bine, apoi se taie în jumătate. Se încearcă să se scoată conţinutul cât mai întreg, lăsând un strat pe margini. Se ataşează la...Citeste continuarea

Covrigei cu chimen

Postat de: Adele in Aperitive / Garnituri

Am pus drojdia intr-un pahar cu apa calda si am dizolvat-o,dupa care intr-un vas am amestecat faina cu sare,chimen si branza rasa ,am adaugat oul ,untul taiat bucati si drojdia si am framanta un...Citeste continuarea

Crochete din cartofi si piept de pui

Postat de: simona72 in Pui

Pieptul de pui, se spala, se usuca cu prosoape de hartie si se da prin masina de tocat.  Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare,dar nu trebuie sa devina sfaramiciosi. Dupa fierbere se...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu afumatura

Postat de: claudiaO in Ciorbe

Spalam bine carnea afumata si coasta si le punem la fiert in apa rece. Spumam bine si o mai lasam sa fiarba vreo 10-15 minute. Legumele le curatam si le tocam marunt, apoi  le punem la fiert...Citeste continuarea

Cartofi aurii cu pulpe de pui

Postat de: violeta30 in Pui

Se curata cartofii de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, se fierb doar putin, in jur de 15 min. Se scot si se scurg de zeama. Se aseaza intr-un vas de yena, dar mai intai punem pulpele de...Citeste continuarea

Cornuri de Bratislava

Postat de: getix in Dulciuri

Cernem faina si o punem in vasul de lucru. Adaugam drojdia,  coaja de lamaie si sarea. Amestecam. Topim untul si il lasam la racit. In laptele caldut adaugam zaharul si amestecam pana...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]