Ciorba raudateana Dukan
Postat de: andreea91 in CiorbeSpalam pieptul, si indepartam orice fel de grasime, incepand cu pielita. Intr-o oala punem la fiert pieptul taiat bucatele foarte mici si il lasam sa fiarba pt 30 min,...Citeste continuarea
Chiftele de porc in sos de rosii
Postat de: Valclaudia in PorcFierbem cartofii in coaja, apoi ii curatam si ii zdrobim. Adaugam carnea tocata, oul, feliile de paine inmuiate in apa rece si scurse bine,verdeata tocata,usturoiulpisat, sare si pipwer dupa...Citeste continuarea
Chiftele din cartofi cu sos de...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam oul,crema de branza, fulgii de ovaz,branza, verdeata, ceapa maruntita, sare si piper dupa gust si...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca de cocos si visine
Postat de: Valclaudia in DulciuriIngredientele le-am avut la temperatura camerei. Cuptorul l-am preincalit la 165 grade. Am framantat un aluat elastic din: iaurt,zahar, unt, 1ou+2 galbenusuri,1 praf de sare, putin praf de...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu praz si zucchini
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeFasolea se pune la fiert in 3 ape. Costita afumata se taie in bucati,se pune la fiert la foc mediu. Dupa ce am fiert fasolea in cele 3 ape,se pune in oala de ciorba. Ceapa se toaca...Citeste continuarea
Crumble cu prune
Postat de: Dea_Dea in DulciuriSpalam prunele si coatem samburii din ele, apoi le taiem in 4 sau 6. Presaram 2 linguri de zahar pe ele si le lasam sa stea 20 min. Faina , scortisoara si zaharul se pun in bol. Se adauga untul...Citeste continuarea
Cheesecake cu nuci si caramel
Postat de: Dea_Dea in DulciuriBLAT: Oule se bat bine cu praful de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul si se mixeaza in continuare. La final se adauga praful de copt, faina si cacaoa. Se amesteca bine si...Citeste continuarea
Cheeseburger
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaCarnea se amesteca cu sare, piper, pudra de usturoi si de ceapa, mustar, pesmet, ketchup, oul si sosul picant. Se formeaza 4 chiftele de marime potrivita si se aseaza pe un gratar incins....Citeste continuarea
Cheesecake marmorat
Postat de: simona72 in PrajituriPentru blat: cu ajutorul robotului macinam biscuitii, eu am vrut sa nu fie foarte marunti, sa se mai vada si bucatele albe de biscuiti in blat. Peste biscuitii maruntiti punem zaharul, pudra de...Citeste continuarea
Cosulete din carne cu ou ochi
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carneSe amesteca carnea cu toate ingredientele (cele doua oua, apa minerala, sarea, condimentele, patrunjelul, bicarbonatul, painea inmuiata in lapte) si se lasa putin sa se amestece aromele (cam 15-20...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor si friptura de...
Postat de: Constelatialeu in PorcCuratam cartofii ii spalam si ii taiem in bucati mai mari. Ii asezam intr-un castron,adaugam sare,piper,boia dulce si iute ( dupa gust),peste ei punem putin ulei,amestecam.Asezam cartofii pe...Citeste continuarea
Cartofi cu carnati la cuptor
Postat de: caroline in Mancaruri cu carneCuratam cartofii de coaja , ii spalam si ii taiem in cuburi . Ii punem la fiert in apa rece cu sare pentru 15 minute . Separat ardeiul il curatam de seminte si nervuri si il taiem fasii...Citeste continuarea
Chec cu struguri (Reteta Video)
Postat de: Ina75 in PrajituriPunem 3 linguri cu faina (din cele 5) peste boabele de struguri si amestecam, astfel incat sa le acoperim cu un strat fin. Incalzim cuptorul. Pregatim un bol in care punem ouale si zaharul...Citeste continuarea
Clatite cu mere caramelizate
Postat de: Adele in DulciuriPentru inceput se curata merele se taie cuburi se pun la foc cu zaharul si se lasa la caramelizat pentru 10 minute,cand sunt gata se lasa la racit pana la moentul serviri. Intr-un vas se...Citeste continuarea
Crème brulee
Postat de: andaoana in PrajituriBatem galbenusrile cu zaharul pana cand se topeste zaharul . Punem la foc mic smantana pana cand ajunge la punctual de fierbere , dar sa nu fiarba. Peste galbenusurile batute turnam smantana...Citeste continuarea
Cornuri cu mere si ciocolata
Postat de: claudiaO in PrajituriAm urmat pasii de aici: http://www.bucataras.ro/retete/cornuri-cu-ciocolata-31155.html Dupa ce a stat la frigider, am intins aluatul conform indicatiilor Mihaelei, apoi am taiat o parte in...Citeste continuarea
Ciuperci cu otet balsamic de mere
Postat de: mitinita in Mancaruri de legumeCuratam ciupercile si le taiem in jumatate. Punem intr-o tigaie ciupercile si adaugam otetul balsamic,zaharul si ustoroiul zdrobit. Calim cam 10 minute si adaugam putina apa daca e nevoie....Citeste continuarea
Clatite canadiene
Postat de: mitinita in DulciuriIntr-un bol,punem faina,praful de copt,apoi adaugam laptele si galbenusurile. Amestecam . Separat,batem albusurile cu un praf de sare si le incorporam cu o miscare circulara,de sus in...Citeste continuarea
Chifle cu cirnati de casa si cabanos
Postat de: babi5 in Mancare copiiSe cerne faina intr-un castron apoi se face o adincitura se pune zaharul,sarea si drojdia si cu putina apa calda. Se face o maia pe care o lasam la crescut 10 minute.Intre timp...Citeste continuarea
Clatite – reţetă de bază
Postat de: gaby_d in DulciuriÎntr-un bol amestecă bine cu un tel ouăle cu sarea şi zahărul. Adaugă jumatate din cantitatea de făină, amestecă, adaugă jumătate din cantitatea de lapte, amestecă,...Citeste continuarea
Chec cu branza sarata
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriOuale intregi se mixeaza cu un praf de sare pana devin o spuma densa si se deschid la culoare. Branzeturile se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Faina se amesteca cu praful de copt si drojdia. Se...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe
Postat de: mihaelar63 in CiorbeSe curata si se spala legumele . Se toaca ceapa morcovul , ardeiul rosu. tijele de telina si ardeiul iute . Aceste legume se calesc usor in ulei . Adaugati 3 l apa , sare , foaia de...Citeste continuarea
Ciorba de conopida (Reteta Video)
Postat de: Ina75 in CiorbeRadem morcovii si telina pe razatoarea mare. Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul. Adaugam morcovul si telina, amestecam si calim 2 minute. Turnam in oala 2 Litri de apa,...Citeste continuarea
Clatite de dovlecel cu dulceata de...
Postat de: AnyCostescu in DulciuriCUratam dovlecelul de coaja si il radem cu razatoarea mica. Adaugam ouale si un praf de sare si omogenizam. Adaugam laptele putin cate putin , zaharul, si coaja de lamaie, La sfarsit adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu praz si...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCeapa se toaca marunt,telina se da pe razatoarea mare,pastarnacul il taiem rondele,la fel si morcovul si ceapa verde. Se pun la calit pentru cateva minute cu ulei de masline dupa care se pun in...Citeste continuarea
Chec de carne
Postat de: AnyCostescu in VitaLegumele se curata si se toaca cubulete mici. Se calesc circa 5 minute . Carnea o punem intr-un vas. Adaugam legumele,ouale, sare, piper daca mai este nevoie si omogenizam.Punem jumatate de...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: alldayspice in PrajituriAm maruntit in robot biscuitii+nucile, am adaugat scortisoara, untul topit, am omogenizat, dupa care am tapetat baza unei tavi de 20 cm, cu acest amestec. Am dat la rece cca 30 minute. ...Citeste continuarea
Chiftele umplute cu ou
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneCeapa o taiem si o calim in putin ulei.Carnea tocata o amestecam impreuna cu ceapa calita,cascavalul ras,ouale crude,mirodenile si paine inmuiata in apa.Cele 6 oua le punem la fiert,le racim si le...Citeste continuarea
Ciulama cu ciuperci de padure
Postat de: mitinita in Mancaruri de legumeCeapa se curata si se taie cubulete. Ciupercile mai mari le taiem in bucati. Punem o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat punem o lingura de ulei. Adaugam ceapa si o calim la foc mic....Citeste continuarea
Cartofi si ficat de pui la cuptor,...
Postat de: merisor67 in FicatCuratam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cat sa-i acopere si putina sare. Spalam ficatul si il punem si pe acesta la fiert in apa cat sa-l acopere si putina sare. Nu le lasam...Citeste continuarea
Chiftele de pui la cuptor
Postat de: Maria24 in Aperitive / GarnituriSe fierbe cartoful, apoi se face piure. Se dau morcovii si ceapa pe razatoarea fina, se scurg bine. Se amesteca toate ingredientele, se sareaza si se condimenteaza, apoi se lasa 15 min in...Citeste continuarea
Cornuri bicolore
Postat de: margo in DulciuriToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Intr-un bol se pune faina, se face loc la mijloc si se adauga ouale, drojdia, zaharul, uleiul, coaja de portocala si esenta de vanilie. Se...Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci cu dovlecel si...
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Punem 3 linguri de ulei in oala, adaugam ceapa rosie taiata rondele subtiri, lasam 2-3 minute la sotat. Adaugam rondelele de morcov, bucatile de ardei kapia si...Citeste continuarea
Cosulete cu crema de vanilie sau...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAluatul dezghetat il taiem in forma de floricele,il asezam pe niste forme de silicon intoarse invers, ca sa obtinem o forma de cosulet. Bagam tava la cuptorul preincalzit si lasam cca 20 min sa se...Citeste continuarea
Ciorba de burechite
Postat de: merisor67 in CiorbeIncepem cu aluatul care trebuie sa se odihneasca 20-30 de minute. Punem faina intr-un bol si facem o adancitura la mijloc unde vom sparge doua oua. Adaugam putina sare si incepem sa...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriCartofii spalati se pun la fiert in coaja. Cat fierb cartofii pregatesti branza cu ou. Ouale se bat cu furculita . Peste cartofi adauga branza rasa. Cartofii fierti se curata de coaja...Citeste continuarea
Cafeluta la pat
Postat de: retetele_tinei in CafeaCafeaua si scortisoara se pot face atat la expresor, cat si la filtru sau pe aragaz. Voi trebuie doar ca in momentul in care se puneti cafeaua in sita de la expresor, in filtrul sau pe...Citeste continuarea
Cocktail de vara
Postat de: retetele_tinei in CocktailPrima data pregatim ingredientele, asa incat sa ne fie mai usor la prepararea cocktail-ului. Dupa care, intr-un pahar se pune gheata. Peste gheata se pune bitterol. Sucul de portocala si...Citeste continuarea
Crumble cu prune si cardamon
Postat de: mitinita in DulciuriPuteti folosi un singur fel de fulgi sau un amestec, in cazul de fata am folosit fulgi de grau si ovaz. Prunele se curata, se spala si se scot samburii. Se aseaza prunele intr-o tava. Fulgii...Citeste continuarea
Chiftelute cu zucchini
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriDovlecelul se curata de coaja,se curata de seminte si se taie cuburi,cat mai mici. Carnea se amesteca cu ceapa tocata marunt,condimentele si oul. Se pun cuburile de dovlecel,se amesteca bine...Citeste continuarea
Chec pufos si aromat
Postat de: momo121 in PrajituriAm separat ouale, albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul si vanilia, peste am pus si galbenusurile su putina sare, am mixat pana s-a incorporat bine totul, pe urma am pus esenta de...Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAlbusurile le batem bine cu un praf de sare,adaugam zaharul si zaharul vanilat,continuam sa batem pana se topeste zaharul,adaugam uleiul,praful de copt si 8 linguri de faina,omogenizam...Citeste continuarea
Cremeş (cremşnit)
Postat de: diaconta in PrajituriAluatul foietaj l-am lasat sa se decongeleze la temperatura camerei. Am pus fiecare foaie în tava pe hârtie de copt si le-am copt la 220 de grade ,pe treapta cea mai de jos a...Citeste continuarea
Castraveti in saramura
Postat de: mihaelar63 in MuraturiCastravetii se spala bine. Curatati castravetii taind capetele foarte usor , se imbiba mai usor cu saramura si se elimina eventualele capete amarui . Se prepara o saramura , cate o lingura...Citeste continuarea
Castraveti bulgaresti reteta
Postat de: mihaelar63 in MuraturiCastraveti se spala si se taie usor la capete . Se oparesc cu apa clocotita in care ati pus cate o lingura de sare / litru apa . Prin taiere se elimina eventualele capete amare si lichidul...Citeste continuarea
Clatite cu ciuperci si smantana
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se opareste, iar apa se arunca. Mararul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Intr-un bol se...Citeste continuarea
Cuiburi din paste cu chiftelute,...
Postat de: vio_dreams in SpaghetePunem carnea intr-un bol. Adaugam 2 linguri parmezan ras, patrunjelul tocat marunt, oul, usturoiul pisat, sare si piper. Amestecam pana la omogenizare si adaugam pesmet ca sa legam compozitia....Citeste continuarea
Catina cu miere
Postat de: rocsi_1612 in Sirop / CompotCatina o curatam bine de codite, o spalam cu apa calduta si o punem intr-o sita la scurs. Bobitele scurse le trecem prin blender. Pasta obtinuta o amestecam cu mierea, punem totul intr-un vas,...Citeste continuarea
Ciorba rosie de post
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postLegumele se curata si se spala sub jet de apa rece. Ceapa rosie se taie rondele, si se caleste usor in ulei. Adaugam gogosarul taiat cubulete, morcovii trecuti prin robot si rosiile...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecel cu piept de porc...
Postat de: Valclaudia in CiorbeDovlecelul se curata de coaja si de seminte, apoi se taie cubulete. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, apoi se caleste in ulei 2-3 minute, apoi adaugam pieptul de porc afumat taiat...Citeste continuarea





















