Cafea
Postat de: autodiag in CafeaSe pun apa si zaharul la fiert intr-un ibric, iar atunci cand dau in clocote se adauga cafeaua. Se amesteca, iar apoi se ia ibricul de pe foc. Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu zeama de varza
Postat de: carla27carla in CiorbeSe pregatesc perisoarele astfel:Se curata morcov 1 buc,ceapa 2 buc si se toaca ,apoi se pune sa se caleasca in 2 lg de ulei.Ca nd este aproape calita ,se pune 1 morcov micut razalit pe...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu dovlecei și surimi
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriDovleceii și morcovul se fierb al dente în puțină apă cu sare. După ce s-au fiert, se strecoară și se toacă mărunt, împreună cu ceapa și batoanele de surimi. După...Citeste continuarea
Ciorba de conopida cu brocolli si...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeSe pune apa la fiert cu sare . Se aduga risini si legumele congelate . Ceapa se taie rondele si se pune in supa . Rosiile se mixeaza cu cimbrul + 50 ml apa cu ajutorul...Citeste continuarea
Cozonaci framantati la masina de...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriIngredientele pentru aluat se pun in masina in ordinea in care le-am prezentat si se seteaza masina la programul pentru framantat. Intre timp se taie rahatul, se sparg, se aleg si se maruntesc...Citeste continuarea
Caltaboși răgățeni
Postat de: panacris in Mezel de casaCarnea de porc se toacă mărunt, se asezonează de sare, piperse adaugă orezul spălat și curățat. Mațele curățate se umplu cu compoziția de mai sus, lejer, pentru că orezul se va umflă...Citeste continuarea
Cozonaci moldovenesti
Postat de: andreea91 in DulciuriIntr-un bol unde vom framanta aluatul cernem faina si facem o gaura pe mijloc. Intr-un vas batem cele 5 galbenusuri cu zaharul, adaugam apa minerala, coaja de lamaie si de portocala,...Citeste continuarea
Clatite romanesti - Radu Anton Roman
Postat de: Lia1 in Prajituri• Se amestecã oul cu fãinã (eu folosesc telul para) • Se adaugã laptele si sarea. Se bat bine împreunã. • Se lasã sã...Citeste continuarea
Cozonac minunat cu cocos si mandarine
Postat de: Angelica in DulciuriPentru inceput tapetam doua tavi de cozonac cu hartie cerata.Le punem deoparte. *Acum incepem sa ne pregatim aluatul: 1.Punem faina cernuta si un praf de sare intr-un castron...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: Pungasa_Rogue in Mezel de casaSe taie pulpa si slanina si se toaca la masina. Se curata usturoiul si se da tot prin masina, dar printr-o sita mai mica. Acesta se amesteca impreuna cu carnea, sarea si cu mirodeniile. Se...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata alba si...
Postat de: Papalapap in TorturiScoate untul din frigider, ca să se înmoaie puțin, și încinge cuptorul la 150oC, ca să fie pregătit pentru mai târziu. Mărunțește apoi biscuiții cu ajutorul unui...Citeste continuarea
Cozonac "Stea de Craciun"
Postat de: amalia01 in Prajituri-Din drojdie, o lingura de zahar, un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia. -Intre timp, se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga...Citeste continuarea
Cheesecake cu iaurt si mure
Postat de: ralu_ca in PrajituriBiscuitii zdrobiti se amesteca cu untul topit si ghimbirul pudra. Intr-o tava detasabila, se toarna compozitia formata si se uniformizeaza. Cu ajutorul unui linguri se apasa deasupra pentru a...Citeste continuarea
Cosulete cu crema de vanilie si...
Postat de: aliliana in DulciuriAluatul: Intr-un bol punem untul, faina, zaharul si praful de copt si framatam ,, in uscat" pana ce toate sunt incorporate. Va rezulta un aluat sfaramicios, punem si apa si...Citeste continuarea
Ciorba cu coaste de porc ,orez si...
Postat de: babi5 in CiorbeVarza murata se toaca marunt si se spala zarzavatul. Ardeiul si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt ,coastele se portioneaza si se spala bine.Intr-o oala ( a mea 5 l) am pus2,5l apa...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: violeta30 in Mezel de casaSe toaca (sita masinii de tocat se alege in functie de preferinta) carnea de porc, de vita. de oaie, impreuna cu usturoiul si se amesteca cu condimentele, supa de carne, paharul de bere, cimbrul...Citeste continuarea
Cornulete cu osanza si ulei de palmier
Postat de: Constelatialeu in DulciuriDrojdia cu o lingurita de zahar si cu 50 ml lapte caldut,amestecam bine pana se dilueaza drojdia.Separat amestecam ouale cu zaharul,osanza si uleiul de palmier,omogenizam bine,apoi adaugam drojdia...Citeste continuarea
Chec cu dovleac
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe taie dovleacul in felii (se lasa cu coaja), se spala si se pun la cuptor 1 ora. Se intorc pe cealalta parte dupa 30 minute. Cand e gata se marunteste cu furculita sau cu blenderul aruncand...Citeste continuarea
Crochete din cartofi si piept de pui
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se curata, se spala, se usuca si se da prin masina de tocat. Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare si se lasa la racit. Se curata, se dau prin razatoarea mare si se pun...Citeste continuarea
Covrigei cu susan
Postat de: Veronica22 in Aperitive / GarnituriFaina se amesteca cu praful de copt si apoi cu margarina.Adaugam smanatana si branza data pe razatoare . Aluatul astfel obtinut se impacheteaza in folie si se lasa la rece 2-3 ore. Pentru a...Citeste continuarea
Cosulete cu nuca si dulceata de...
Postat de: Veronica22 in PrajituriSe amesteca margarina cu galbenusurile si zaharul,adaugam laptele,praful de copt si apoi faina pana cand avem un aluat uniform si sa nu se lipeasca de maini.Nu trebuie sa fie un aluat foarte tare....Citeste continuarea
Cornulete fragede
Postat de: amalia01 in PrajituriSe pune margarina intr-un bol si se lasa la temperatura camerei pentru 30 de minute. Se amesteca apoi cu zaharul . Se adauga treptat ouale, smantana, zaharul vanilat, sarea , coaja de lamaie si...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi
Postat de: robert_badica in CiorbeSe pune intr-o oala apa, se adauga ceapa tocata cubulete, ardeii tocati marunt si morcovul dat prin razatoare sau tot tocat cubulete. Se pune oala pe foc pana ce a dat primul clocot. Adaugam...Citeste continuarea
Chec cu fructe confiate si branza
Postat de: katty in PrajituriFrecati untul cu zaharul ,apoi adaugati branza si omogenizati.Adaugati ouale batute bine cu un praf de sare ,zaharul vanilat,apoi fructele confiate si nucile.Amestecati faina cu praful de copt si...Citeste continuarea
Cheesecake rapid cu fructe
Postat de: amalia01 in PrajituriBiscuitii se sfarama si se amesteca cu margarina. In inelul metalic asezi biscuitii intr-un strat de cca 0,5 cm. Ciresele se scot din sirop si se desfac de samburi; fructul de kiwi se curata...Citeste continuarea
Ciocanele lipicioase
Postat de: yoli86 in PuiAsezonam ciocanelele cu condimentul pentru pui, sare si piper. prajim, doar pe jumatate, pana se rumenesc usor. Punem mierea intr-un castron si o subtiem cu otetul balsamic. Adaugam berea,...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca de cocos si...
Postat de: postavaru in DulciuriMixam galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc apoi adaugam Rama mit Butter la temperatura camerei si coaja de portocala si mixam pana cand compozitia devine cremoasa. Faina o amestecam cu...Citeste continuarea
Cuib de viespi
Postat de: MotanLaOale in PrajituriToate ingredientrle trebuie sa fie la temperatura camerei. Se pune faina amestecata cu sarea intr-un castron si se face o gropita in centru. In centru se pune drojdia maruntita cu zaharul,...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriRadem cascavalul (folosim razatoarea cu ochiuri mari) si taiem cubulete carnea/salamul. Mixam ouale pana isi dubleaza volumul, adaugam smantana, laptele si uleiul, omogenizam, dupa care...Citeste continuarea
Cheesecake cu fructe de padure
Postat de: Xandrinne in DulciuriZdrobim biscuitii (eu i-am macinat la robot); peste ei adaugam untul topit si zaharul. Amestecam cu atentie biscuitii cu untul, pana obtinem niste firmituri. Ungem o forma detasabila de copt cu...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu carne de porc
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala . Carnea se spala se taie cuburi si se pune la fiert in 4 l apa cu sare . Adugati ceapa si telina tocate , morcovii taiati . Lasati...Citeste continuarea
Cupcakes cu crema de mure
Postat de: miha in PrajituriBranza se mixeaza cu zaharul, untul topit si esenta pana obtinem o crema fina. Adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Vom obtine o crema pufoasa in care vom incorpora usor...Citeste continuarea
Carnati de casa proaspeti prajiti...
Postat de: babi5 in Mezel de casaSe pune apa in tigaie, apoi rulam carnatul acoperim si lasam sa dea un clocot, dupa care cu ceva ascutit, cutit, furculita intepam din loc in loc ca sa iasa surplusul de apa (si nici nu se va...Citeste continuarea
Covrigei cu sare
Postat de: babi5 in Aperitive / Garnituri350 gr faina se pune intr-un castron, se face o adancitura, se pune 1 lingurita sare si zaharul impreuna cu drojdia. Adaugam si laptele cald si framantam un aluat ca si cel de paine (acest aluat...Citeste continuarea
Cornulete din faina integrala
Postat de: Ela68 in Dulciuri1. Margarina se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se combina cu smantana si praful de sare.Adaugati drojdia praf sau maiaua si omogenizati. 2. Puneti faina si amestecati pana ce...Citeste continuarea
Chec cu fructe confiate
Postat de: amalia01 in Prajituri- Pornesti cuptorul si tapetezi formele de chec cu hartie pentru copt; - Ouale intregi le bati cu telul, impreuna cu zaharul; adaugi uleiul, apoi laptele; adaugi faina si zaharul...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca
Postat de: mitinita in DulciuriPreincalzim cuptorul. Se amesteca untul cu zaharul, pana devine cremos si se adauga cele doua galbenusuri. Se adauga faina, sarea, zaharul vanilat, praful de copt si nuca macinata. Se...Citeste continuarea
Ciocolata calda cu scortisoara
Postat de: Xandrinne in BauturiAmestecam intr-un bol toate ingredientele. Amestecul se pastreaza intr-un borcan (curat, uscat), inchis ermetic. Cand vrem sa preparam ciocolata calda punem intr-un ibric 3 linguri din amestec...Citeste continuarea
Chec Tradaro cu Rama mit Butter
Postat de: tradaro in PrajituriInainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele se inmoaie in apa calduta. Intr-un lighean special de aluaturi se freaca cu...Citeste continuarea
Ceafa de porc , broccoli si sos...
Postat de: mihaelar63 in PorcCeafa se feliaza si se prajeste In tigaie teflonata sau la grill . Se sareaza . Brocolli se fierbe in apa clocotita cu sare . Se scoate in apa rece cu cuburi de gheata . Se scurge . Pentru...Citeste continuarea
Chisca
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriPentru inceput curatam ceapa pe care apoi o spalam dupa care o taiem marunt si o calim in ulei pana devine usor galbena. Cat se caleste ceapa,punem orezul la umflat in apa calduta cam 15...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu spanac
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriSpalam bine ciupercile ,rupem coditele si le taiem cubulete.Presaram putina sare in palariile ciupercilor si le dam deoparte.Tocam ceapa si usturoiul fin.Punem ceapa la calit intr-o lingura...Citeste continuarea
Chiftele de soia
Postat de: Ina in Mancaruri de postPunem la fiert 1,5 litri apa , impreuna cu doua linguri de delikat, o lingurita rasa cu piper negru si 2 frunze de dafin. Adaugam granulele si lasam sa fiarba 10 minute. Intre timp...Citeste continuarea
Cozonac de post cu cacao si fructe...
Postat de: katty in DulciuriAmestecam apa calda(cele 2 linguri) cu romul si le turnam peste fructele deshidratate .Amestecam din cand in cand astfel ca toate fructele sa se hidrateze usor si sa se aromeze . In 2...Citeste continuarea
Cotlet de porc in bere
Postat de: katty in PorcIncepem pregatirea cotletului cu o zi inainte .Intr-un vas mai adanc punem berea si condimentele ,mai putin sarea. Oprim 2-3 catei de usturoi. Punem bucata de cotlet, apoi , pana a...Citeste continuarea
Coltunasi
Postat de: andreea91 in DulciuriIntr-un bol am adaugat faina, in alt vas mic am adaugat laptele caldut si am dizolvat drojdia pe care apoi am adaugat-o in vasul cu faina , framantam putin si apoi adaugam...Citeste continuarea
Cochilii cu ciocolata si menta
Postat de: Valclaudia in DulciuriMargarina la temperetura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine spumoasa. Adaugam oul, esenta de menta,ciocolata topita, pudra de cacao, mixam in continuare. La final incorporam si faina,...Citeste continuarea
Chiacchiere
Postat de: andreea91 in DulciuriIntr-un vas adaugam faina, zaharul, oul , galbenusul si doua linguri de ulei. Framantam bine si trebuie sa rezulte un aluat elastic si lucios. Lasam la odihna pt 30...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: andreea91 in PorcAm spalat carnea , slanina si am tocat-o. Apoi intr-un vas foarte mare am adaugat carnea peste care am adaugat toate mirodeniile de mai sus...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de peste
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata , se spala . Pestele se opareste cu apa clocotita , apoi se arunca apa . Prazul se feliaza . Ceapa, morcovul asi usturoiul se toaca marunt . Cartofii si telina se...Citeste continuarea
                                
                















                                                    
                                                    
                                                    



