A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Supa de fazan cu taitei de casa

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Fazanul curățat de pene, se pune la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și lăsate întregi, exact ca și la supa de...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu spanac, crema de...

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Pregatim rulada. Dezghetam spanacul si il scurgem bine. Daca vrem o consistenta uniforma, putem sa il mixam. Separam ouale. Mixam albusurile cu sare si cand acestea se tin bine adaugam...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu pate de ficat si...

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Pregatim rulada. Separam ouale aflate la temperatura camerei. Mixam albusurile  cu sare. Cand se tin bine, adaugam galbenusurile, apoi amestecul de rosii uscate cu busuioc. Cernem faina...Citeste continuarea

Pastrama de pui

Postat de: katty in Mezel de casa

Intr-o craticioara fierbem cateva minute apa cu sarea, zaharul, foile de dafin, boabele de piper si ienibahar. Dam craticioara jos si o lasam la racit. Asezam bucatile de piept de pui intr-un...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu susan

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Cernem faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc si punem osanza si margarina, apoi framantam un aluat nisipos. Adaugam ouale, sarea, drojdia dizolvata cu zaharul in laptele caldut si...Citeste continuarea

Tocanita din organe de miel

Postat de: panacris in Oaie

Legumele se curăță, se toacă mărunt si se pune la călit în puțin ulei și apă. Între timp se curăță organele, se spală și se pun la fiert în apă rece cu 1 lingură...Citeste continuarea

Desert cornulete cu branza, gem de...

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un castron mixam branza, osanza, zaharul, sarea, zaharul vanilat  si oul. Adaugam faina si framantam un aluat elastic, nelipicios, pe care il strangem intr-o bila, il acoperim si il...Citeste continuarea

Legume la cuptor cu couscous si...

Postat de: katty in Pui

In uleiul incins punem la prajit pulpele curatate, spalate si scurse bine. Cand pulpele s-au rumenit pe ambele fete, le scoatem intr-o farfurie. In uleiul incins punem ceapa tocata fin,...Citeste continuarea

Salata de vinete cu ceapa rosie

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se lasa sa se dezghete . Ceapa rosie se curata si se toaca marunt .Sarati. Amestecati ceapa cu otetul de mere . Tocati vinetele si le amestecati cu ulei cu...Citeste continuarea

Pasta de naut cu ton, avocado si...

Postat de: katty in Salate

Punem nautul intr-un castron si il zdrobim cu o furculita, astfel incat sa ramana si bucati mai mari. Adaugam miezul de avocado, putina zeama de lamaie si le zdrobim impreuna cu o furculita....Citeste continuarea

Ciuperci champignon pane

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam ciupercile de pielita, taiem piciorusele si le trecem rapid printr-un jet de apa. Punem un vas cu apa la foc si cand clocoteste adaugam ciupercile, pe care le fierbem 5 minute, apoi le...Citeste continuarea

Varza rosie calita la slow cooker...

Postat de: panacris in Slow Cooker

Se curăță, toacă ceapa și varza roșie murată, se pune la călit în ulei de floarea soarelui, neacoperit, la foc mediu, cca 20 minute, în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot...Citeste continuarea

Fusilli Bolognese

Postat de: panacris in Fusilli

Carnea tocată se rumenește ușor în uleiul de măsline într-un vas cu fundul gros sau vasul Wok. După ce s-a evaporat tot lichidul lăsat de carne, se asezonează cu sare, piper...Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de piersici

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Mai intai topim ciocolata alba pe baie de abur si apoi imbracam forma silikomart cu ciocolata, am constatat ca ciocolata alba nu are asa aderenta cum are ciocolata neagra, de aceea rezultatul...Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de banane

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Mai intai topim cele 150 g ciocolata neagra pe baie de abur, apoi o turnam in forma si imbracam forma cu ciocolata topita, bagam forma la congelator si ne apucam sa facem inelul de banane. Am...Citeste continuarea

Vin fiert aromat

Postat de: claudiaO in Bauturi

Punem vinul in trun ibric, adaugam zaharul, zaharul vanilat, condimentele (scortisoara rupta bucati ,cuisoarele si condimentele  Kamis), marul si portocala. punem pe foc pana...Citeste continuarea

Puricei cu slaninuta afumata

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Mamaliga o taiem cubulete, iar slaninuta fasiute subtiri. Incingem uleiul in tigie, adaugam mamaliga si slaninuta si prajim pe toate partiel timp de vreo 10 minute, pana incepe sa se rumeneasca....Citeste continuarea

Faina de migdale

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Punem migdalele intr-un castron apoi turnam apa fiarta si le lasam cca 10 min, apoi varsam apa si ne apucam sa le decojim, operatiunea nu este grea, doar ca este migaloasa, sa iei fiecare migdala...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: ioana_lupu in Mancaruri de legume

Avocado se taie în 2. Se scoate miezul cu o linguriță și se înlătură osul. Se amestecă cu zeama de lime. Se scot semințele de la roșii, se taie cubulețe. Se toacă...Citeste continuarea

Porc cu legume la cuptor, masline...

Postat de: ancutsa in Porc

  Carnea de porc se spală și se porționează, după plac, se sărează, apoi se așază într-o tavă în care am pus un strat subțire de ulei, dar și două pahare de apă....Citeste continuarea

Salata Coronita

Postat de: RODIMUR in Salate

Conopida și broccoli se desfac în buchețele și se spală sub jet de apă. Se curăță morcovii, țelina și sfecla roșie, se spală și împreună cu buchețelele de broccoli...Citeste continuarea

Desert orez cu lapte si dovleac

Postat de: sufletista in Dulciuri

Orezul spalat bine in 2-3 ape, il acoperim cu apa, adaugam un praf de sare si punem pe foc sa fiarba pana ce absoarbe toata apa. Intre timp punem laptele la fiert cu un praf de sare, zaharul si...Citeste continuarea

Fasole cu carnati

Postat de: lucy2002 in Mancaruri cu carne

Fasolea din conserva se trece printr-un jet de apa si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Ceapa se curata se spala si se toaca marunt, o punem la calit ( inmuiat in ulei) intr-o cratita pe...Citeste continuarea

Snitele pufoase cu pireu usturoiat...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Cartofii se curata, se spala, se taie bucati si se pun la fiert. Sarati . Spalati si taiati mustatile la capatana de usturoi . Se taie capatana de usturoi in doua si se pune...Citeste continuarea

Pui cu usturoi si cimbru

Postat de: claudiaO in Pui

Curățăm bucățile de pui, le saram putin si le punem în untura încinsă, împreună cu vreo 2 căței de usturoi. Le perpelim putin pe ambele parti, vreo 5-7 min , apoi punem...Citeste continuarea

Winter soup-supa de iarna

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Carnea de cocos se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare . Spalati si taiati mai marunt tija de telina si prazul verde . Decongelati mixul de legume de iarna la...Citeste continuarea

Fusilli tricolore cu ciuperci,...

Postat de: panacris in Fusilli

Pastele se gătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit, împreună cu ciupercile, uleiul de măsline și vinul la foc mic,...Citeste continuarea

Franzele cu bere neagra, faina...

Postat de: mihaelar63 in Piine

Am pus drojdia, berea si 4 linguri de faina alba in cuva masinii de paine . Berea trebuie sa fie calduta , astfel procesul de dospire va fi mai eficient. Si fainurile trebuie...Citeste continuarea

Desert chec trio

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Mod de preparare: Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, apa şi praful de copt şi se...Citeste continuarea

Desert Cusma lui Guguta, din...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Pentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina albă, sarea, bicarbonatul de sodiu, zahărul, vanilia și coaja răzuită de lămâie. Se adaugă ouăle, se...Citeste continuarea

Supa de pui cu galuste

Postat de: claudiaO in Supe

Curatam si spalam pulpele de pui, le portionam si le punem la fiert in apa rece cu putin sare. Dupa ce curatam spuma, punem capac si fierbem vreo 20 minute. Intre timp curatam legumele si le...Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: lucy2002 in Piine

Drojdia se amesteca cu zaharul. Dupa ce se lichifiaza, turnam laptele caldut si o lingura de faina si lasam sa creasca un pic pana face basici. Cernem faina intr-un bol si la mijloc facem o...Citeste continuarea

Hummus

Postat de: ancutsa in Mancaruri de post

   Se lasă năutul la hidratat peste noapte într-un castron cu apă. A doua zi, se scurge, se clătește bine și se pune la fiert într-o oală cu 700 ml apă. Se...Citeste continuarea

Desert prajitura Primavera

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Mod de preparare: Blatul: Se bat, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, zeama de lămâie și îndulcitorul, până se fac spumă. Se adaugă treptat...Citeste continuarea

Desert tarta cu crema de portocale...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi, iaurtul, oul si amestecati usor. Adaugati melasa, karobul, praful de sare si coaja de portocale, mixati totul. Faina cernuta o incorporati...Citeste continuarea

File de crap salbatic cu rozmarin...

Postat de: mirela0911 in Crap / Caras

Se spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga bine de apa, eventual se sterg cu prosoape absorbante de surplusul de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tigaie unde se pune...Citeste continuarea

Pastrama de berbecut la tigaie

Postat de: claudiaO in Oaie

Pastrama de berbecut o taiem in bucatele meci, cat de-o imbucatura. Incingem untura in tigie, punem 2 catei de usturoi, ii perpelim putin, apoi punem bucatelele de pastrama. Trantim un capac...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri pt mic dejun cu...

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Incepem cu ouale pe care le batem cu furculita si cu sare si piper dupa gust. Continuam cu  feliile de paine. Fiecare felie de paine o aplatizam cu sucitorul, asezam deasupra o felie de...Citeste continuarea

Desert Tiramisu cu indulcitor

Postat de: lucy2002 in Prajituri

Am preparat cafeaua si am adaugat esenta de rom si indulcitor dupa gust. Am folosit o tava dreptunghiulara si m-am ajutat cu rama detasabila primita din camara bucataras. ro Intr-un bol am...Citeste continuarea

Aperitiv oua rusesti cu caviar

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ouale se fierb tari in apa cu sare si otet. Dupa fierbere se scurge apa fierbinte si se tin in apa rece . Curatati ouale de coaja si le taiati in doua  pe lungime ....Citeste continuarea

Mancare chinezeasca

Postat de: Meea in Vita

Gătim legumele separat, apoi le amestecam și cu carnea. Îmi place să fie legumele crocante, de aceea procedăm așa. Așadar, punem untul la topit, la foc mic, într-o tigaie. Tăiem...Citeste continuarea

Desert placinta impletita cu Nutella

Postat de: Meea in Prajituri

Eu am un prieten bun care face toată treaba pentru mine și a trebuit doar să pun toate ingredientele pentru aluat în mașina pentru frământat și să aștept să își facă...Citeste continuarea

Chicken nuggets

Postat de: Meea in Pui

 Punem feliile de pâine într-un blender și le mărunțim. După ce am terminat de mărunțit pâinea, tăiem bucăți pieptul de pui și îl mărunțim în...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mac si crema de...

Postat de: Meea in Prajituri

Blat cu mac: vom face 2 blaturi. Mixăm spumă tare albușurile. Punem zahărul și continuăm mixarea până când obținem o bezea tare. Adăugăm făina, praful de copt și...Citeste continuarea

Desert prajitura Albinita

Postat de: Meea in Prajituri

 Foi: punem într-un vas mierea, untul, sarea, zahărul și punem vasul pe foc mic. Amestecăm cu un tel până când zahărul s-a topit și amestecul face spume.Lăsăm...Citeste continuarea

Vinete pane

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Vinetele se spala si se curata din loc in loc cate o fasie pe lungime . Condimentati vinetele cu sare , piper , usturoiu si zaatar. Se prepara un aluat din oua batute spuma,...Citeste continuarea

Burger de vita

Postat de: Meea in Vita

 Pentru carne vom pune într-un vas toate ingredientele și le vom amesteca cu mâna. Când formăm chiftelele este important ca, înainte de prăjire, să fie mai late...Citeste continuarea

Ciorba de curcan cu mazare, galuste...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si  se spala  .Ceapa se toaca marunt . Morcovul fiind mai mare se taie jumatati de rondele . Restul legumelor se taie cubulete. Sotati usor...Citeste continuarea

Desert prajitura Alba ca Zapada

Postat de: lucy2002 in Prajituri

FOI In vasul de la mixer adaugam: ouale, zaharul, sare si pornim mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam in fir subtire uleiul, laptele, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie,...Citeste continuarea

Desert prajitura Mozaic

Postat de: RODIMUR in Prajituri

În prealabil, chiar cu o zi înainte, se taie cubulețe rahatul, iar nucile se rumenesc, se curăță de pielițe și apoi se taie mărunt. Se separă albușurile de gălbenușuri...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]