Ciorba din Tara Motilor

de oana_d in Ciorbe, 12 Mai 2013 | 6325 vizualizari

 

Reteta veche, copiata dintr-un calendar de prin anii '80.

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne de porc,
  • 150 g kaizer sau șuncă afumată,
  • o ceapă,
  • 3 căței de usturoi,
  • câteva frunze de varză și de gulie,
  • untură sau ulei,
  • o lingură de făină,
  • verdeață tocată,
  • 500 ml lapte acru sau borș,
  • sare,
  • piper.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din Tara Motilor:

Carnea și kaizerul se taie bucățele și se pun la fiert în 3 litri de apă rece. Se spumează din când în când. Frunzele de varză și de gulie se spală și se taie fâșii, apoi împreună cu ceapa tocată mărunt se pun la călit ușor în untură sau în ulei. Se scot legumele din tigaie, și în untura rămasă se face un sos alb din lingura de făină și puțină apă. Sosul, ceapa și frunzele călite se adaugă în oală când carnea este aproape fiartă. Se potrivește de sare și piper, se adaugă borșul sau laptele acru și se mai lasă să dea câteva clocote, apoi se pune verdeața tocată și se închide focul. Imediat se adaugă usturoiul pisat mărunt.

Se servește fierbinte și este tare bună, mai ales cu kaizer afumat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din Tara Motilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu legume