Ciorba din Tara Motilor

de oana_d in Ciorbe, 12 Mai 2013 | 6685 vizualizari

 

Reteta veche, copiata dintr-un calendar de prin anii '80.

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne de porc,
  • 150 g kaizer sau șuncă afumată,
  • o ceapă,
  • 3 căței de usturoi,
  • câteva frunze de varză și de gulie,
  • untură sau ulei,
  • o lingură de făină,
  • verdeață tocată,
  • 500 ml lapte acru sau borș,
  • sare,
  • piper.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din Tara Motilor:

Carnea și kaizerul se taie bucățele și se pun la fiert în 3 litri de apă rece. Se spumează din când în când. Frunzele de varză și de gulie se spală și se taie fâșii, apoi împreună cu ceapa tocată mărunt se pun la călit ușor în untură sau în ulei. Se scot legumele din tigaie, și în untura rămasă se face un sos alb din lingura de făină și puțină apă. Sosul, ceapa și frunzele călite se adaugă în oală când carnea este aproape fiartă. Se potrivește de sare și piper, se adaugă borșul sau laptele acru și se mai lasă să dea câteva clocote, apoi se pune verdeața tocată și se închide focul. Imediat se adaugă usturoiul pisat mărunt.

Se servește fierbinte și este tare bună, mai ales cu kaizer afumat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din Tara Motilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de afumatura cu smantana si tarhon