Mâncare rustică de cartofi

de diaconta in Mancaruri de legume, 29 Iul 2012 | 4712 vizualizari

 

Adică o mâncare aşa mai „de la ţară”.Nu vă lăsaţi amăgiţi de aspectul mai puţin estetic,vă garantez că sunt foarte buni.Cel puţin mie îmi aduce aminte de de copilărie şi de mâncărurile pregătite de bunica mea.Nu erau fiţoase,folosea ingrediente obişnuite şi la îndemână,dar erau făcute cu multă dragoste.Iar m-am aşternut la poveşti,mai bine să vă spun reţeta,că nici măcar nu primesc galbeni pe vorbele astea.

 

INGREDIENTE

  • Cartofi din cei noi,cam1 kg am pus eu,voi puneţi în funcţie de poftă şi persoanele adunate la masă
  • 2 fire ceapa verde
  • Marar si patrunjel verde
  • 5 linguri de iaurt
  • 100 gr cascaval
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare rustică de cartofi:

Pentru început am pus o hârtie de copt pe gratarul aragazului.Am pus cartofii spalati pe gratar,am pus putin ulei pe fiecare si i-am presarat cu sare grunjoasa.I-am lasat sa se coaca.I-am mai întors din când în când.

Când s-au copt i-am scos,i-am lasat sa se raceasca ,apoi i-am curatat si i-am taiat cubulete.

Iaurtul l-am amestecat cu ceapa verde si verdeata taiate marunt.

Am pus sare si piper peste cartofi,apoi sosul de iaurt si i-am amestecat usor sa nu se zdrobeasca.I-am amestecat direct în vasul de ceramica in care i-am pus la cuptor.

Deasupra am razuit cascaval si am pus la cuptor pana cand s-a topit cascavalul si s-a rumenit putin.

Cam atât a durat mâncarica mea.Sigur ca era altceva daca cartofii erau copti în cuptorul bunicii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare rustică de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de cartofi ca la Bunica